Fachhochschule Kaiserslautern - University of Applied Sciences Kaiserslautern

изпрати на приятел           принтирай
Град Кайзерслаутен
Област Рейнланд Пфалц
Държава Германия
Вид Университет за приложни науки
Език на обучение Английски език, Немски език, Финансиране държавно Адрес Morlauterer Strasse 31 67657 Kaiserslautern, Germany
study-in-germany.bg използва системата на РОДИНА – България - официален представител на учебното заведение за страната. При нас може да подадете документи за кандидатстване в това учебното заведение.

Училище

Fachhochschule Kaiserslautern (University of Applied Sciences Kaiserslautern, FH-Kaiserslautern) е един от най-добрите и големи германски университети за приложни науки разположени на територията на федералната провинция Рейнланд Пфалц. Той има три модерни кампуса разполагащи с отлична образователна инфраструктура, намиращи се в градовете Кайзерслаутерн, Пирмасенс и Цвайбрюкен. Към настоящия момент във висшето учебно заведение учат около 5600 студенти от цяла Европа и света. Те се обучават от 160 души висококвалифициран академичен и преподавателски състав в сфери на университетското знание като: инженерство, дизайн, бизнес администрация, компютърни технологии, приложна логистика, полимери и т.н.

В FH-Kaiserslautern учи и голям брой студенти от чужбина, като висшето училище предлага и редица отлични програми изцяло на английски език. Академичната, образователната и научноизследователската дейности на Университета за приложни науки Кайзерслаутерн се реализират в рамките на неговите пет департамента. Те се осъществяват в тясно сътрудничество с други именити немски университети, образователни институции и различни фирми, компании и бизнес среди. Като цяло процесът на обучение в рамките на висшето учебно заведение е приоритетно ориентиран към практиката и дава възможност на студентите на University of Applied Sciences Kaiserslautern да срещнат потенциалните си бъдещи работодатели още на академичната скамейка.

Програма

Един от най-известните и висококачествени германски университети за приложни науки функциониращи на територията на федерална провинция Рейнланд Пфалц предлага на кандидат-студентите от целия свят висококачествени бакалавърски и магистърски програми в най-различни области на академичното знание. Всички дипломи, сертификати и специалности на висшето учебно заведение са напълно адаптирани към духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA). Продължителността на бакалавърските курсове в Университета за приложни науки Кайзерслаутерн е 3-4 години, а на магистратурите му – 1-2 г.

Образователният процес в Fachhochschule Kaiserslautern (University of Applied Sciences Kaiserslautern, FH-Kaiserslautern) се провежда в рамките на неговите пет факултета: по приложна логистика и полимерни науки, по строителство и дизайн, по бизнес администрация, по инженерство, по компютърни науки и микросистеми и по технологии. Висшето учебно заведение предлага и известен брой висококачествени програми, които се провеждат изцяло на английски език.
Учебната година в един от най-добрите немски университети Fachhochschule Kaiserslautern (University of Applied Sciences Kaiserslautern, FH-Kaiserslautern) се провежда в рамките на два семестъра – зимен и летен. Паралелно с главните бакалавърски и магистърски програми на висшето учебно заведение неговите студенти имат възможност да се включат и в редица допълнителни курсове насочени към повишаването на техните социални, интердисциплинарни, академични, лингвистични и професионални компетенции и квалификации, които могат да бъдат посещавани включително по време на лятната ваканция. Всички специалности, дипломи и сертификати на Университета за приложни науки Кайзерслаутерн са изцяло съобразени с духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA).

Спорт

Възпитаниците на Fachhochschule Kaiserslautern (University of Applied Sciences Kaiserslautern, FH-Kaiserslautern) имат възможност по-активно или само за разтоварване и удоволствие да се занимават с най-разнообразни видове спортна дейност и физическа активност. Това става факт посредством най-различни зали, центрове и комплекси, намиращи се на територията на градовете Кайзерслаутерн, Пирмасенс и Цвайбрюкен, с които ръководството на висшето учебно заведение тясно си сътрудничи. Администрацията на Университета за приложни науки Кайзерслаутерн регулярно организира и редица видове екскурзии, до най-разнообразни градове и региони с културно-исторически и туристически забележителности в цяла Германия и чужбина.

Град

Кайзерслаутерн е град, разположен във федералната провинция Рейнланд-Пфалц, в югозападната част на Германия, в края на района на Пфалцката гора. Постоянният състав на населението му наброява около 100 000 души, като към тях трябва да се прибавят и близо 45 000 военни (основно американци) от намиращия се там военен комплекс на НАТО. Този факт обуславя бурното индустриално и икономическо развитие на града, като американците и останалите чужденци ежегодно наливат в местния стопански обмен към един милиард долара.Кайзерслаутерн е модерен, съвременен германски център на информационните и комуникационните технологии. Той притежава световноизвестен престижен университет, в който традиционно се обучават студенти от целия свят, както и множество технически колежи, изследователски институти и други най-различни висши и средни учебни заведения. Освен със своята образователна дейност, Кайзерслаутерн е популярен и заради успехите на местния футболен отбор – запазена марка на германската и европейската сцена, в който през годините е имало и български състезатели. Градът е известен и с това, че е и с най-малко население от тези, чиито тимове са ставали шампиони на Германия.Сред най-популярните забележителности и туристически атракции в Кайзерслаутерн се нареждат Палатинската галерия (от 1874 година), която разполага с изключително богата колекция от живопис и скулптура (19-20 век), едно от най-високите здания в този немски регион – това на кметството (с чудесна гледка към целия район, разкриваща се от кафенетата на покрива му), най-високата сграда в града – катедралата Мариенкирхе, телевизионната кула в предградието Дансенберге, ботаническите градини, включващи в себе си изящната и уникална по рода си японска градина, считана за най-голямата по рода си в Европа, огромният 160-метров басейн за плуване Waschmühle – най-големият открит такъв на Стария континент, фонтанът Kaiserbrunnen (обилно украсен с красиви орнаменти, представящи различни сюжети от историята и миналото на града), музеят Wadgasserhof, множество библиотеки от важно академично и общонационално значение и много други.

Специалности

Кандидатсване

Настаняване

Видове настаняване

-Частни квартири
-Апартаменти
-Свободен наем
-Студентска къща

Описание

Въпреки, че Fachhochschule Kaiserslautern (University of Applied Sciences Kaiserslautern, FH-Kaiserslautern) няма собствени студентски общежития, които да са разположени на територията на неговия кампус, администрацията на висшето учебно заведение оказва активна помощ на учащите се от чужбина, по отношение на тяхното удобно и функционално битово устройване. Една от възможностите пред чуждестранните студенти на Университета за приложни науки Кайзерслаутерн е нанасянето в специални студентски къщи в града или в неговите околности. Градският транспорт е безплатен за учащите се, така че последното не е проблем, по отношение на бързото и безпроблемно достигане на университетските корпуси. Друга възможност за студентите на висшето учебно заведение е индивидуалното или колективно наемане на частни квартири. Във втория случай става дума за нанасяне в апартаменти, в които младежите спят обикновено в единични стаи, но използват общи помещения от типа на кухня, баня, хол, трапезария, перално и т.н. Най-често цените за подобен тип настаняване варират от 200 до 300 евро на месец. Тази сума включва и разходи от типа на парно, ток, интернет и т.н. Администрацията на University of Applied Sciences Kaiserslautern търси подходящи квартири на студентите от чужбина, които да се обърнат за съдействие към нея, но на практика се явява единствено посредник между хазяите и учащите се, които директно се уговарят за условията по наема помежду си.

Други университети в Германия

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Technische Universität Chemnitz - Chemnitz University of Technology Кемниц Саксония държавно
Staatliche Hochschule für Gestaltung Karlsruhe - Karlsruhe University of Arts and Design Карлсруе Баден-Вюртемберг държавно
Fachhochschule Brandenburg - Brandenburg University of Applied Sciences Бранденбург на Хавел Бранденбург държавно
Hochschule für Musik Hanns Eisler Berlin Берлин Берлин държавно
Steinbeis-Hochschule Berlin - Steinbeis University Берлин Берлин частно
Hochschule Zittau/Görliz - Zittau/Görlitz University of Applied Sciences Цитау/Гьорлиц Саксония държавно
International Psychoanalytic University Berlin – IPU Берлин Берлин частно
Universität Regensburg - University of Regensburg Регенсбург Бавария държавно
Technische Hochschule Mittelhessen - Technische Hochschule Mittelhessen University of Applied Sciences THM Гисен Хесен държавно
Macromedia Hochschule für Medien und Kommunikation - Macromedia University for Media and Communication Берлин Берлин частно

Други университети в Кайзерслаутен

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Technische Universität Kaiserslautern - Kaiserslautern University of Technology Кайзерслаутен Рейнланд Пфалц държавно
Fachhochschule Kaiserslautern - University of Applied Sciences Kaiserslautern Кайзерслаутен Рейнланд Пфалц държавно

Други университети в областта

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Johannes Gutenberg-Universität Mainz - Johannes Gutenberg University of Mainz Майнц Рейнланд Пфалц държавно
Fachhochschule Kaiserslautern - University of Applied Sciences Kaiserslautern Кайзерслаутен Рейнланд Пфалц държавно
Universität Trier - University of Trier Трир Рейнланд Пфалц държавно
Universität Koblenz-Landau - University of Koblenz-Landau Кобленц Рейнланд Пфалц държавно
Hochschule Trier - Trier University of Applied Sciences Трир Рейнланд Пфалц държавно
Hochschule Koblenz - Koblenz University of Applied Sciences Кобленц Рейнланд Пфалц държавно
Fachhochschule Mainz - University of Applied Sciences Mainz Майнц Рейнланд Пфалц държавно
Technische Universität Kaiserslautern - Kaiserslautern University of Technology Кайзерслаутен Рейнланд Пфалц държавно
Fachhochschule Worms - University of Applied Sciences Worms Вормс Рейнланд Пфалц държавно