Hochschule für Bildende Künste Dresden - Dresden Academy of Fine Arts

изпрати на приятел           принтирай
Град Дрезден
Област Саксония
Държава Германия
Вид Колеж за изкуство, музика и кино
Език на обучение Английски език, Немски език, Финансиране държавно Адрес Güntzstrasse 34 Dresden 01307 Sachsen
study-in-germany.bg използва системата на РОДИНА – България - официален представител на учебното заведение за страната. При нас може да подадете документи за кандидатстване в това учебното заведение.

Училище

Hochschule für Bildende Künste Dresden (Dresden Academy of Fine Arts, HfBK) се нарежда сред най-прочутите висши учебни заведения в Германия в световен мащаб. Дрезденската академия за изящни изкуства е и една от най-старите по рода си в Европа (създадена е през 1764 година). Всяка година престижното висше училище отваря врати за около 650 нови студенти от целия свят, които записват висококачествените му бакалавърски и магистърски програми в области на академичното знание и творческата практика от типа на: изящни изкуства, арт технологии, реставрация и консервация, сценография, дизайн, арт терапия и много други.

Основните учебни зали на HfBK се намират в отлично реставрирани здания, истински паметници на културата и старата дрезденска архитектура. Знаковите исторически сгради се намират в градските райони Brühlsche Terrasse, Güntzstraße и Pfotenhauerstraße. Те представляват една истински вдъхновяваща прохождащите творци и арт специалисти околна среда, открояваща се с модерната си и високотехнологизирана материална база и образователна инфраструктура. Hochschule für Bildende Künste Dresden е известен и със своя лабораторен театър, представляващ едно впечатляващо пространство за съвременно новаторско изкуство. Образователният процес в рамките на Dresden Academy of Fine Arts се води от изтъкнати немски и международни специалисти и се основава на едни многовековни и славни традиции. През изминалите векове и десетилетия Дрезденската академия за изящни изкуства е била завършвана от множество известни художници, скулптори, театрални дейци и т.н., както и в нея са преподавали редица известни и водещи за времето си творци.

Програма

Една от най-старите академии за изкуства в цяла Европа - Hochschule für Bildende Künste Dresden (Dresden Academy of Fine Arts, HfBK) предлага отлични бакалавърски и магистърски програми на кандидат-студентите от целия свят в разнообразни области на академичното знание. Всички дипломи, сертификати и специалности на висшето учебно заведение са напълно адаптирани към духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA). Продължителността на курсовете за бакалаври в Дрезденската академия за изящни изкуства е 3-4 години, а на магистратурите й – 1-2 г.

Dresden Academy of Fine Arts предлага различни видове програми и специализации в сфери от типа на: изящни изкуства, реставрация и консервация, сценография и костюмен дизайн, живопис, скулптура, сценичен грим, арт терапия и много други.
Учебната година в лидера в областта на висококачественото арт образование в Германия - Hochschule für Bildende Künste Dresden (Dresden Academy of Fine Arts, HfBK) се провежда в рамките на два семестъра – зимен и летен. Успоредно с основните бакалавърски и магистърски програми на дрезденското висше учебно заведение за изящни изкуства неговите студенти имат възможност да запишат и редица допълнителни курсове за повишаване на техните обществени, академични, лингвистични и професионални компетенции и квалификации, които могат да бъдат посещавани включително по време на лятната ваканция. Всички специалности, дипломи и сертификати на Dresden Academy of Fine Arts са напълно адаптирани към духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA).

Спорт

По време на своето образование в Германия студентите на Hochschule für Bildende Künste Dresden (Dresden Academy of Fine Arts, HfBK) имат възможност да упражняват редица видове спортна и физическа дейност. Това става факт, благодарение на множеството зали, центрове и комплекси, намиращи се на територията на град Дрезден и региона, с които ръководството на висшето учебно заведение си сътрудничи. Администрацията на Дрезденската академия за изящни изкуства редовно организира и пътувания с учебна цел, артистични гастроли на студентите и екскурзии до различни градове и региони с културно-исторически и туристически забележителности в цяла Германия и чужбина.

Град

Дрезден е столицата на провинцията Саксония, намираща се в югоизточна Германия. Градът е известен и като културната столица на Германия, заради уникалните си архитектурни забележителности – Frauenkirche, das Grüne Gewölbe, Zwinger, многобройни музеи, както и исторически места, дворци – Pilnitz – и паркове. Градът лежи на река Елба, една от най-големите реки в Германия. Населението на града наброява около 500 000 души. Много известен е Дрезденският панаир, състоящ се в началото на месец Август, привличащ много туристи от съседни провинции, както и много чужденци. Дрезден е и също така важен икономически и технически център. Седалище в града има най-голямата фирма за микропроцесорна техника – АМD, AMTC, XENON както и много водещи в областта на машиностроенето, проектирането, инженерният дизайн и нанотехнологиите фирми – NUKEM, BIOP, CREAVAC, Namos Gmbg, Namlab и други.

Специалности

Кандидатсване

Настаняване

Видове настаняване

-Общежитие
-Частни квартири
-Апартаменти
-Свободен наем

Описание

Въпреки, че Hochschule für Bildende Künste Dresden (Dresden Academy of Fine Arts, HfBK) няма собствени студентски общежития, които да са разположени на територията на кампуса й, администрацията на висшето учебно заведение оказва активна консултантска и информационна помощ на учащите се от чужбина, по отношение на тяхното удобно и функционално битово устройване. Най-често възпитаниците на Дрезденската академия за изящни изкуства си намират сами настаняване с помощта на специализирани агенции, онлайн-портали посветени на тази проблематика, обяви в местните медии и т.н. Нерядко те живеят или самостоятелно в квартири на свободен наем, или в колективно наети апартаменти, в индивидуални стаи с използване на общи помещения от типа на баня, хол, кухня, трапезария, перално и др. В преобладаващото мнозинство от случаите студентите на Dresden Academy of Fine Arts успяват да си намерят настаняване в най-хубавите райони на град Дрезден, в близост до основните учебни сгради на висшето училище.

Други университети в Германия

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Hochschule für Telekommunikation Leipzig - University of Applied Sciences of Leipzig Лайпциг Саксония частно
Universität Regensburg - University of Regensburg Регенсбург Бавария държавно
Universität Siegen - University of Siegen Зиген Северен Рейн Вестфалия държавно
Technische Universität Dresden - Dresden University of Technology Дрезден Саксония държавно
Hochschule für Musik und Darstellende Kunst Frankfurt am Main - Frankfurt University of Music and Performing Arts Франкфурт на Майн Хесен държавно
Universitat Witten/Herdecke - Witten/Herdecke University Витен Северен Рейн Вестфалия частно
Rheinische Friedrich-Wilhelms-Universität Bonn - University of Bonn Бон Северен Рейн Вестфалия държавно
Duale Hochschule Baden-Württemberg - Baden-Württemberg Cooperative State University Карлсруе Баден-Вюртемберг държавно
Hochschule Wismar - University of Applied Sciences: Technology, Business and Design Висмар Мекленбург Предна Померания държавно
GA Hochschule der digitalen Gesellschaft - GA Hochschule Берлин Берлин частно

Други университети в Дрезден

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Palucca Hochschule für Tanz Dresden - Palucca School Dresden - University of Dance Palucca Дрезден Саксония държавно
Hochschule für Technik und Wirtschaft Dresden - Dresden University of Applied Sciences Дрезден Саксония държавно
Hochschule fuer Musik Carl Maria von Weber - Dresden University of Music Дрезден Саксония държавно
Fachhochschule Dresden – University of Applied Sciences Дрезден Саксония частно
Evangelische Hochschule für Soziale Arbeit Dresden – University of Applied Sciences for Social Work Дрезден Саксония частно
DIU Dresden International University Dresden Дрезден Саксония частно
Hochschule für Bildende Künste Dresden - Dresden Academy of Fine Arts Дрезден Саксония държавно
Technische Universität Dresden - Dresden University of Technology Дрезден Саксония държавно

Други университети в областта

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Technische Universität Bergakademie Freiberg - Freiberg University of Mining and Technology Фрайбург Саксония държавно
Westsächsische Hochschule Zwickau - University of Applied Sciences Zwickau Цвикау Саксония държавно
HHL Leipzig Graduate School of Management Лайпциг Саксония частно
Palucca Hochschule für Tanz Dresden - Palucca School Dresden - University of Dance Palucca Дрезден Саксония държавно
Hochschule für Musik und Theater "Felix Mendelssohn Bartholdy" Leipzig - University of Music and Theatre "Felix Mendelssohn Bartholdy" Лайпциг Саксония държавно
Internationales Hochschulinstitut Zittau IHI - International Institute of Higher Education Zittau Цитау Саксония държавно
Hochschule fuer Musik Carl Maria von Weber - Dresden University of Music Дрезден Саксония държавно
Hochschule Zittau/Görliz - Zittau/Görlitz University of Applied Sciences Цитау/Гьорлиц Саксония държавно
Technische Universität Dresden - Dresden University of Technology Дрезден Саксония държавно
Hochschule für Bildende Künste Dresden - Dresden Academy of Fine Arts Дрезден Саксония държавно