Evangelische Hochschule für Soziale Arbeit Dresden – University of Applied Sciences for Social Work

изпрати на приятел           принтирай
Град Дрезден
Област Саксония
Държава Германия
Вид Университет за приложни науки
Език на обучение Немски език, Финансиране частно Адрес Sachsen 01307 Dresden Durerstrasse 25
study-in-germany.bg използва системата на РОДИНА – България - официален представител на учебното заведение за страната. При нас може да подадете документи за кандидатстване в това учебното заведение.

Училище

Evangelische Hochschule für Soziale Arbeit Dresden (University of Applied Sciences for Social Work) е сред най-добрите протестантски германски университети профилирани в сферата на социалната дейност. Висшето учебно заведение официално се финансира от Лютеранската църква в страната и предлага висококачествени бакалавърски, магистърски и други видове програми и курсове в области на академичното знание като: социална работа, социална работа в училище, детска педагогика, начална училища педагогика, педагогика и социална дейност, здравен мениджмънт, обучение на здравни кадри, социална консултация, социален мениджмънт и др.

Дрезденският протестантски университет за приложни науки в сферата на социалната работа е създаден през 1991 г. Академичната му дейност се развива по три основни направления – висше обучение, практическа подготовка на кадри за бъдещата им професионална реализация и научни изследвания. Висшето учебно заведение е уникално по рода си в Германия и предлага особено висококачествено обучение в сферата, в която е профилирано. То притежава богата и модерна материална база и отлично развита образователна инфраструктура. През годините в същото са преподавали и едни от най-изтъкнатите германски специалисти в областта на социалната дейност, които са свързани с немската Лютеранска църква.

Програма

Един от най-качествените и популярни протестантски германски университети за приложни науки - Evangelische Hochschule für Soziale Arbeit Dresden (University of Applied Sciences for Social Work) предлага на кандидат-студентите от целия свят множество бакалавърски, магистърски и други видове програми в най-разнообразни области на академичното знание, пряко или косвено свързани със сферата на социалната работа. Всички сертификати, дипломи, курсове и специалности на Дрезденския протестантски университет за приложни науки в сферата на социалната работа са изцяло съобразени с духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA). Продължителността на курсовете за бакалаври във висшето учебно заведение е 3-4 години, а на магистратурите му – 1-2 г. В рамките на процеса на обучение реализиран в протестантското висше училище се предлагат висококачествени програми в области на университетското знание от рода на: социална консултация, социален мениджмънт, социална работа, социална работа в училище, детска педагогика, начална училища педагогика, педагогика и социална дейност, здравен мениджмънт, обучение на здравни кадри и т.н.
Учебната година в един от най-реномираните протестантски немски университети за приложни науки - Evangelische Hochschule für Soziale Arbeit Dresden (University of Applied Sciences for Social Work) се провежда в рамките на два семестъра – зимен и летен. Паралелно с главните бакалавърски и магистърски програми на висшето учебно заведение неговите студенти имат възможност да запишат и множество допълнителни курсове насочени към повишаването на техните обществени, интердисциплинарни, академични, лингвистични и професионални компетенции, и квалификации, които могат да бъдат посещавани включително по време на лятната ваканция. Всички специалности, сертификати и дипломи на Дрезденския протестантски университет за приложни науки са напълно адаптирани към духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA).

Спорт

Студентите на Evangelische Hochschule für Soziale Arbeit Dresden (University of Applied Sciences for Social Work) по време на своето обучение в Германия имат възможност по-активно или предимно за разтоварване и удоволствие през свободното си от лекции време да упражняват редица видове спортна и физическа дейност. Това става факт, благодарение на модерните спортни съоръжения, намиращи се в рамките на множество зали, центрове и комплекси разположени на територията на град Дрезден и региона. Администрацията на Дрезденския протестантски университет за приложни науки в сферата на социалната работа редовно организира и пътувания с учебна цел, както и екскурзии, до множество градове и региони с туристически и културно-исторически забележителности в цяла Германия и чужбина.

Град

Дрезден е столицата на провинцията Саксония, намираща се в югоизточна Германия. Градът е известен и като културната столица на Германия, заради уникалните си архитектурни забележителности – Frauenkirche, das Grüne Gewölbe, Zwinger, многобройни музеи, както и исторически места, дворци – Pilnitz – и паркове. Градът лежи на река Елба, една от най-големите реки в Германия. Населението на града наброява около 500 000 души. Много известен е Дрезденският панаир, състоящ се в началото на месец Август, привличащ много туристи от съседни провинции, както и много чужденци. Дрезден е и също така важен икономически и технически център. Седалище в града има най-голямата фирма за микропроцесорна техника – АМD, AMTC, XENON както и много водещи в областта на машиностроенето, проектирането, инженерният дизайн и нанотехнологиите фирми – NUKEM, BIOP, CREAVAC, Namos Gmbg, Namlab и други.

Специалности

Кандидатсване

Настаняване

Видове настаняване

-Общежитие
-Частни квартири
-Апартаменти
-Свободен наем

Описание

Въпреки, че Evangelische Hochschule für Soziale Arbeit Dresden (University of Applied Sciences for Social Work) не притежава собствени студентски общежития, които да се намират на територията на неговия кампус, администрацията на висшето учебно заведение оказва активна и комплексна информационна и консултантска помощ на учащите се идващи от чужбина, по въпросите на тяхното удобно и функционално битово устройване. Главната възможност за възпитаниците на Дрезденския протестантски университет за приложни науки в сферата на социалната работа е свързана с настаняване в различни местни видове резиденции – стопанисвани от Лютеранската църква, от клонове на разнообразни национални академични организации или от частни такива. Друга основна опция за студентите на висшето учебно заведение е излизането им на частна квартира под формата на свободен наем. Особено разпространена практика сред учащите се от град Дрезден е и колективното наемане на апартаменти, в рамките на които те живеят в индвидуални стаи, като същевременно ползват и общи помещения от рода на: баня, хол, кухня, перално, трапезария и т.н.

Други университети в Германия

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Martin-Luther-Universität Halle-Wittenberg - Martin Luther University of Halle-Wittenberg Хале Саксония-Анхалт държавно
FH Aachen - Aachen University of Applied Sciences Аахен Северен Рейн Вестфалия държавно
Fachhochschule Kaiserslautern - University of Applied Sciences Kaiserslautern Кайзерслаутен Рейнланд Пфалц държавно
Hochschule Mannheim - Mannheim University of Applied Sciences Манхайм Баден-Вюртемберг държавно
Staatliche Hochschule für Musik und Darstellende Kunst Stuttgart - State University of Music and Performing Arts Stuttgart Щутгарт Баден-Вюртемберг държавно
Hochschule Bremen - University of Applied Sciences Bremen Бремен Бремен държавно
Technische Universität Hamburg-Harburg - Hamburg University of Technology Хамбург Хамбург държавно
Touro College Berlin – TCB Берлин Берлин частно
Hochschule für Schauspielkunst Ernst Busch Berlin Берлин Берлин държавно
Julius-Maximilians-Universität Würzburg - University of Würzburg Вюрцбург Бавария държавно

Други университети в Дрезден

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Fachhochschule Dresden – University of Applied Sciences Дрезден Саксония частно
Palucca Hochschule für Tanz Dresden - Palucca School Dresden - University of Dance Palucca Дрезден Саксония държавно
Hochschule für Bildende Künste Dresden - Dresden Academy of Fine Arts Дрезден Саксония държавно
Hochschule für Technik und Wirtschaft Dresden - Dresden University of Applied Sciences Дрезден Саксония държавно
Hochschule fuer Musik Carl Maria von Weber - Dresden University of Music Дрезден Саксония държавно
Technische Universität Dresden - Dresden University of Technology Дрезден Саксония държавно
DIU Dresden International University Dresden Дрезден Саксония частно
Evangelische Hochschule für Soziale Arbeit Dresden – University of Applied Sciences for Social Work Дрезден Саксония частно

Други университети в областта

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Hochschule für Technik und Wirtschaft Dresden - Dresden University of Applied Sciences Дрезден Саксония държавно
HHL Leipzig Graduate School of Management Лайпциг Саксония частно
Hochschule Mittweida - University of Applied Sciences Mittweida Митвайда Саксония държавно
Hochschule für Bildende Künste Dresden - Dresden Academy of Fine Arts Дрезден Саксония държавно
DPFA Hochschule Sachsen Цвикау Саксония частно
Hochschule für Technik, Wirtschaft und Kultur Leipzig - Leipzig University of Applied Sciences Лайпциг Саксония държавно
Internationales Hochschulinstitut Zittau IHI - International Institute of Higher Education Zittau Цитау Саксония държавно
Westsächsische Hochschule Zwickau - University of Applied Sciences Zwickau Цвикау Саксония държавно
Hochschule Zittau/Görliz - Zittau/Görlitz University of Applied Sciences Цитау/Гьорлиц Саксония държавно
Hochschule fuer Musik Carl Maria von Weber - Dresden University of Music Дрезден Саксония държавно