Hochschule für Technik und Wirtschaft Dresden - Dresden University of Applied Sciences

изпрати на приятел           принтирай
Град Дрезден
Област Саксония
Държава Германия
Вид Университет за приложни науки
Език на обучение Английски език, Немски език, Финансиране държавно Адрес Friedrich-List-Platz 1 Dresden 01069 Sachsen
study-in-germany.bg използва системата на РОДИНА – България - официален представител на учебното заведение за страната. При нас може да подадете документи за кандидатстване в това учебното заведение.

Училище

Hochschule für Technik und Wirtschaft Dresden (Dresden University of Applied Sciences) е един от най-младите и амбициозни университети в Германия (създаден е през 1992 година). Той е вторият по големина на територията на град Дрезден (федерална провинция Саксония), като в неговите осем факултета се обучават около 5000 учащи се от един висококвалифициран и отлично подготвен преподавателски състав, включващ и 170 изтъкнати професори в своите области. За относително кратко си съществуване Дрезденският университет за приложни науки успява да си завоюва отлична репутация в Германия и чужбина и понастоящем в него се обучават голям брой чуждестранни студенти. Dresden University of Applied Sciences предлага на кандидат-студентите от всички континенти отлични по качество бакалавърски и магистърски програми в области на академичното знание от типа на: различни видове инженерство, дизайн, икономика, екология и околна среда, картография, селскостопански науки, математика, информационни технологии и много други.

Hochschule für Technik und Wirtschaft Dresden се нарежда сред водещите висши учебни заведения в рамките на град Дрезден и неговия регион – район определян от специалистите като един от най-значимите и успешни образователни клъстери в цяла Германия. Dresden University of Applied Sciences работи в тясно сътрудничество с множество средни и големи саксонски фирми и компании и има ключова роля за икономическия, академичен и обществен просперитет на федерална провинция Саксония. Голяма част от неговите възпитаници правят успешна кариера след своето завършване в професионални области като компютърни технологии, инженерство и много други. В това си качество те се превръщат във висококвалифицирани специалисти във водещи немски компании, като нерядко имат шанса да бъдат забелязани от бъдещите си работодатели още на университетската скамейка.

Hochschule für Technik und Wirtschaft Dresden развива и широкомащабна научноизследователска дейност. Неговият център за приложни изследвания и технологии е доста известен в Германия и чужбина със своите фундаментални научни изследвания в сфери като транспортна инфраструктура, инженерство, наноелектроника и много други. В него възпитаниците на висшето учебно заведение имат възможност да работят по редица интересни програми и проекти, които са спонсорирани от престижни представители на националния и международен бизнес, в рамките на екипи със силно студентско участие под ръководството на висококвалифицирани специалисти. Dresden University of Applied Sciences работи в тясно сътрудничество по линия на академичния обмен с известни висши учебни заведения с подобен профил от Европа, Африка, Америка, Азия и Австралия. Това носи допълнително големи възможности, по отношение на бъдещата международна реализация на неговите студенти. Hochschule für Technik und Wirtschaft Dresden разполага с една модерна и високотехнологизирана материална база и образователна инфраструктура, както и с просторни и богато, и съвременно оборудвани учебни сгради на територията на столицата на Саксония - Дрезден.

Програма

Един от най-младите и престижни германски университети за приложни науки - Hochschule für Technik und Wirtschaft Dresden (Dresden University of Applied Sciences) предлага отлични по качество бакалавърски и магистърски програми на кандидат-студентите от целия свят в най-различни сфери на академичното знание. Всички специалности, сертификати и дипломи на дрезденското висше учебно заведение са изцяло съобразени с духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA). Продължителността на бакалавърските курсове в Dresden University of Applied Sciences е 3-4 години, а на магистратурите му – 1-2 г.

Образователният процес в Дрезденският университет за приложни науки се провежда в рамките на неговите факултети – по строително инженерство и архитектура, по електрическо инженерство, по пространствена информация, по дизайн, по информационни технологии и математика, по селскостопански науки и ландшафтен мениджмънт, по механическо и процесово инженерство и по бизнес администрация.
Учебната година в един от най-известните дрезденски и немски университети за приложни науки - Hochschule für Technik und Wirtschaft Dresden (Dresden University of Applied Sciences) се провежда в рамките на два семестъра – зимен и летен. Паралелно с главните бакалавърски и магистърски програми на висшето учебно заведение неговите възпитаници имат възможност да се включат и в множество допълнителни курсове за повишаване на техните социални, академични, лингвистични и професионални компетенции и квалификации, които могат да бъдат посещавани включително по време на лятната ваканция. Всички сертификати, дипломи и специалности на Dresden University of Applied Sciences са изцяло съобразени с духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA).

Спорт

Студентите на Hochschule für Technik und Wirtschaft Dresden (Dresden University of Applied Sciences) по време на своето обучение в Германия имат възможност да се занимават с редица видове спортна и физическа дейност. Това става факт, благодарение на най-разнообразни зали, центрове и комплекси, намиращи се на територията на град Дрезден и региона, с които ръководството на висшето учебно заведение си сътрудничи. Администрацията на Дрезденския университет за приложни науки регулярно организира и екскурзии и пътувания с учебна цел до различни градове и региони с културно-исторически и туристически забележителности в цяла Германия и отвъд нейните граници.

Град

Дрезден е столицата на провинцията Саксония, намираща се в югоизточна Германия. Градът е известен и като културната столица на Германия, заради уникалните си архитектурни забележителности – Frauenkirche, das Grüne Gewölbe, Zwinger, многобройни музеи, както и исторически места, дворци – Pilnitz – и паркове. Градът лежи на река Елба, една от най-големите реки в Германия. Населението на града наброява около 500 000 души. Много известен е Дрезденският панаир, състоящ се в началото на месец Август, привличащ много туристи от съседни провинции, както и много чужденци. Дрезден е и също така важен икономически и технически център. Седалище в града има най-голямата фирма за микропроцесорна техника – АМD, AMTC, XENON както и много водещи в областта на машиностроенето, проектирането, инженерният дизайн и нанотехнологиите фирми – NUKEM, BIOP, CREAVAC, Namos Gmbg, Namlab и други.

Специалности

Кандидатсване

Настаняване

Видове настаняване

-Общежитие
-Частни квартири
-Апартаменти
-Свободен наем

Описание

Въпреки, че Hochschule für Technik und Wirtschaft Dresden (Dresden University of Applied Sciences) няма собствени студентски резиденции, които да се намират на територията на кампуса му, висшето учебно заведение осигурява удобно и функционално битово устройване на чуждестранните студенти посредством академичната организация Studentenwerk. Възпитаниците на Дрезденския университет за приложни науки, идващи от чужбина, кандидатстват за настаняване в общежитие, влизайки в директна връзка с тази институция. Студентите на висшето учебно заведение имат възможност да излязат и самостоятелно или заедно със свои колеги и връстници на свободен наем – в частни квартири или в индивидуално или колективно наети апартаменти (с използване на общи помещения от типа на: хол, баня, кухня, трапезария, перално и т.н.).

Други университети в Германия

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Hochschule der Medien - Stuttgart Media University Щутгарт Баден-Вюртемберг държавно
Hochschule Magdeburg-Stendal (FH) - Magdeburg-Stendal University of Applied Sciences Магдебург Саксония-Анхалт държавно
Universität Kassel - University of Kassel Касел Хесен държавно
Deutsche Sporthochschule Köln - German Sport University Cologne Кьолн Северен Рейн Вестфалия държавно
Freie Universität Berlin Берлин Берлин държавно
HMKW Hochschule für Medien, Kommunikation und Wirtschaft Берлин Берлин частно
BSP Business School Berlin Potsdam - Hochschule für Management Берлин Берлин частно
Johann Wolfgang Goethe-Universität Frankfurt am Main - Johann Wolfgang Goethe University Франкфурт на Майн Хесен държавно
Steinbeis-Hochschule Berlin - Steinbeis University Берлин Берлин частно
Hochschule Ulm - Ulm University of Applied Sciences Улм Баден-Вюртемберг държавно

Други университети в Дрезден

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Fachhochschule Dresden – University of Applied Sciences Дрезден Саксония частно
DIU Dresden International University Dresden Дрезден Саксония частно
Hochschule für Bildende Künste Dresden - Dresden Academy of Fine Arts Дрезден Саксония държавно
Technische Universität Dresden - Dresden University of Technology Дрезден Саксония държавно
Palucca Hochschule für Tanz Dresden - Palucca School Dresden - University of Dance Palucca Дрезден Саксония държавно
Hochschule für Technik und Wirtschaft Dresden - Dresden University of Applied Sciences Дрезден Саксония държавно
Evangelische Hochschule für Soziale Arbeit Dresden – University of Applied Sciences for Social Work Дрезден Саксония частно
Hochschule fuer Musik Carl Maria von Weber - Dresden University of Music Дрезден Саксония държавно

Други университети в областта

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Hochschule für Technik und Wirtschaft Dresden - Dresden University of Applied Sciences Дрезден Саксония държавно
Hochschule fuer Musik Carl Maria von Weber - Dresden University of Music Дрезден Саксония държавно
Palucca Hochschule für Tanz Dresden - Palucca School Dresden - University of Dance Palucca Дрезден Саксония държавно
DIU Dresden International University Dresden Дрезден Саксония частно
Westsächsische Hochschule Zwickau - University of Applied Sciences Zwickau Цвикау Саксония държавно
HHL Leipzig Graduate School of Management Лайпциг Саксония частно
Technische Universität Chemnitz - Chemnitz University of Technology Кемниц Саксония държавно
Technische Universität Bergakademie Freiberg - Freiberg University of Mining and Technology Фрайбург Саксония държавно
Hochschule Zittau/Görliz - Zittau/Görlitz University of Applied Sciences Цитау/Гьорлиц Саксония държавно
Hochschule für Bildende Künste Dresden - Dresden Academy of Fine Arts Дрезден Саксония държавно