Internationales Hochschulinstitut Zittau IHI - International Institute of Higher Education Zittau

изпрати на приятел           принтирай
Град Цитау
Област Саксония
Държава Германия
Вид Университет за приложни науки
Език на обучение Немски език, Финансиране държавно Адрес Sachsen 02763 Zittau Markt 23
study-in-germany.bg използва системата на РОДИНА – България - официален представител на учебното заведение за страната. При нас може да подадете документи за кандидатстване в това учебното заведение.

Училище

Internationales Hochschulinstitut Zittau IHI (International Institute of Higher Education Zittau, IHI Zittau) се нарежда в списъка на най-младите и амбициозни държавни университети в Германия, които се развиват с бързи темпове по посока на приоритетното привличане на чуждестранни студенти. Висшето учебно заведение, което е и най-новото от своя тип в рамките на федерална провинция Саксония, предлага основно висококачествени магистърски и докторантски програми на кандидат-студентите от целия свят в сфери на академичното знание като: биотехнологии, екология, мениджмънт, бизнес етика, международен мениджмънт, мениджмънт на проекти и др.

Международният институт за висше обучение Цитау е създаден през 1993 г. и през годините развива изключително активна академична дейност. Висшето училище си завоюва завиден авторитет в Европа, благодарение на високите качества на своята образователна активност. Това важи в особено голяма степен за граничещи с Германия страни като Чехия и Полша. Понастоящем около 60 на сто от възпитаниците на International Institute of Higher Education Zittau са немци, а останалите са чехи, поляци, както и немалък брой младежи от редица страни по света. Висшето учебно заведение активно си партнира с различни университети от Полша и Чехия, както и с висши училища от град Дрезден, като последното дава възможност на студентите да продължат по-нататъшното си обучение в тях. В университета в момента се обучават млади хора от над 20 страни, като основният език, използван в рамките на образователния процес в него, е немският.

Програма

Един от най-популярните в Централна и Източна Европа по-нови университети в Германия, функциониращи в рамките на федерална провинция Саксония – Internationales Hochschulinstitut Zittau IHI (International Institute of Higher Education Zittau, IHI Zittau) предлага на кандидат-студентите от Стария континент и света редица бакалавърски и магистърски програми в най-разнообразни сфери на академичното знание. Всички специалности, дипломи и сертификати на висшето училище са напълно адаптирани към духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA). Продължителността на магистърските курсове в Международния институт за висше обучение Цитау е 1-2 г. International Institute of Higher Education Zittau предлага на възпитаниците си отлични по качество магистратури, както и докторантски, и други видове програми в области на университетското знание от рода на: мениджмънт, бизнес етика, международен мениджмънт, мениджмънт на проекти, биотехнологии, екология и т.н.
Учебната година в един от най-добрите и международно ориентирани от по-новите саксонски и немски университети - Internationales Hochschulinstitut Zittau IHI (International Institute of Higher Education Zittau, IHI Zittau) се провежда в рамките на два семестъра – зимен и летен. Успоредно с основните бакалавърски и магистърски програми на висшето училище неговите студенти имат възможност да запишат и редица допълнителни курсове насочени към повишаването на техните социални, интердисциплинарни, академични, лингвистични и професионални компетенции, и квалификации, които могат да бъдат посещавани включително по време на лятната ваканция. Всички дипломи, сертификати и специалности на Международния институт за висше обучение Цитау са изцяло съобразени с духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA).

Спорт

Възпитаниците на Internationales Hochschulinstitut Zittau IHI (International Institute of Higher Education Zittau, IHI Zittau) в течение на своето следване в Германия могат по-интензивно или прешмуществено за разтоварване и удоволствие през свободното си от учебни занятия време да упражняват множество видове спортна дейност и физическа активност. Това става факт с помощта на модерните спортни съоръжения разположени в рамките на множество специализирани комплекси, центрове и зали разположени на територията на град Цитау и региона. Администрацията на Международния институт за висше обучение Цитау регулярно организира и пътувания с учебна цел, както и екскурзии, до редица градове и региони с туристически и културно-исторически забележителности в цяла Германия и отвъд нейните граници.

Град

Цитау е град намиращ се във федералната провинция Саксония, точно на границата с Полша. Населението му наброява около 30 хиляди жители и е разположен в Гьорлицката зона – особено и обособено икономически и инфраструктурно, пространство, включващо в себе си отделни погранични райони на три държави – Германия, Чехия и Полската страна.Цитау е доста популярен сред туристите с множеството си забележителности и културно-исторически паметници. За уникалната му атмосфера спомага и фактът, че той е запазил своето старинно архитектурно излъчване. Сред по-известните му туристически забележителности са: катедралата „Свети Йохан”, сградата на кметството, местните конюшни и др. Заради разрушенията, които градът понася през Втората световна война, редица локални паметници на културата са били повредени, като до този момент са реставрирани около 3500 от тях. Културната дейност в това населено място е изключително добре развита, като в него има и множество музеи, театри и галерии. Цитау също така е важен икономически и индустриален център в рамките на провинция Саксония.В града, който е част от региона Гьорлиц, са наети на работа множество граждани от съседните райони на Полша и Чехия. С особено голяма популярност се ползва и местният Университет за приложни науки (Zittau/Görlitz University of Applied Sciences), в който учат студенти и от множество европейски страни (особено от съседните на Германия). Понастоящем там се обучават около 3500 души, а самото висше учебно заведение е доста популярно с имиджа си на „най-малкия немски университет”.

Специалности

Кандидатсване

Настаняване

Видове настаняване

-Общежитие
-Частни квартири
-Апартаменти
-Свободен наем

Описание

Въпреки, че Internationales Hochschulinstitut Zittau IHI (International Institute of Higher Education Zittau, IHI Zittau) не разполага със собствени общежития, които да се намират на територията на неговия кампус, администрацията на висшето училище оказва активна и пълна информационна, консултантска и т.н. помощ на учащите се идващи от чужбина, относно тяхното удобно и функционално битово устройване. Една от главните опции за обучаващите се в Международния институт за висше обучение Цитау е свързана с настаняване в общежитийните комплекси, собственост на местните клонове на различни общонационални академични организации или на частни такива. Друга основна възможност за възпитаниците на висшето учебно заведение е излизането им на частна квартира под формата на свободен наем. Особено разпространена практика сред студентите на International Institute of Higher Education Zittau е и колективното наемане на апартаменти, в рамките на които те живеят в индивидуални стаи, като същевременно използват и общи помещения от типа на: баня, хол, кухня, перално, трапезария и др.

Други университети в Германия

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Otto-von-Guericke-Universität Magdeburg - Otto-von-Guericke University Magdeburg Магдебург Саксония-Анхалт държавно
Universität Trier - University of Trier Трир Рейнланд Пфалц държавно
Martin-Luther-Universität Halle-Wittenberg - Martin Luther University of Halle-Wittenberg Хале Саксония-Анхалт държавно
Steinbeis-Hochschule Berlin - Steinbeis University Берлин Берлин частно
Universität Osnabrück - University of Osnabrück Оснабрюк Долна Саксония държавно
Technische Universität Dresden - Dresden University of Technology Дрезден Саксония държавно
Kunsthochschule für Medien Köln - Academy of Media Arts Cologne Кьолн Северен Рейн Вестфалия държавно
Hochschule Bremen - University of Applied Sciences Bremen Бремен Бремен държавно
Universitat Witten/Herdecke - Witten/Herdecke University Витен Северен Рейн Вестфалия частно
Hochschule für Musik Hanns Eisler Berlin Берлин Берлин държавно

Други университети в Цитау

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Internationales Hochschulinstitut Zittau IHI - International Institute of Higher Education Zittau Цитау Саксония държавно

Други университети в областта

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Hochschule für Technik und Wirtschaft Dresden - Dresden University of Applied Sciences Дрезден Саксония държавно
DPFA Hochschule Sachsen Цвикау Саксония частно
Hochschule für Grafik und Buchkunst - Academy of Visual Arts Leipzig Лайпциг Саксония държавно
Westsächsische Hochschule Zwickau - University of Applied Sciences Zwickau Цвикау Саксония държавно
Hochschule für Telekommunikation Leipzig - University of Applied Sciences of Leipzig Лайпциг Саксония частно
Internationales Hochschulinstitut Zittau IHI - International Institute of Higher Education Zittau Цитау Саксония държавно
Technische Universität Dresden - Dresden University of Technology Дрезден Саксония държавно
HHL Leipzig Graduate School of Management Лайпциг Саксония частно
Hochschule für Musik und Theater "Felix Mendelssohn Bartholdy" Leipzig - University of Music and Theatre "Felix Mendelssohn Bartholdy" Лайпциг Саксония държавно
Palucca Hochschule für Tanz Dresden - Palucca School Dresden - University of Dance Palucca Дрезден Саксония държавно