Bergische Universität Wuppertal - University of Wuppertal

изпрати на приятел           принтирай
Град Вупертал
Област Северен Рейн Вестфалия
Държава Германия
Вид Научноизследователски университет
Език на обучение Английски език, Немски език, Финансиране държавно Адрес Gauss-Strasse 20 Wuppertal 42119 Nordrhein-Westfalen Germany
study-in-germany.bg използва системата на РОДИНА – България - официален представител на учебното заведение за страната. При нас може да подадете документи за кандидатстване в това учебното заведение.

Училище

Bergische Universität Wuppertal (University of Wuppertal, BUW) е един от най-висококачествените и многопрофилни научноизследователски германски университети, функциониращи на територията на федерална провинция Северен Рейн-Вестфалия. Към настоящия момент във висшето учебно заведение се обучават около 19 000 студенти от цяла Европа и света от над 1500 души висококвалифициран академичен и преподавателски състав. University of Wuppertal предлага отлични бакалавърски и магистърски програми в области на университетското знание от рода на: хуманитарни науки, културни науки, икономика, бизнес, естествени науки, математика, архитектура, строително инженерство, механическо инженерство, електрическо инженерство, сигурност, информационни технологии, медийни технологии, изкуства, дизайн, педагогика, обществени науки и др.

Университетът Вупертал е създаден през 1972 г. и постепенно значително разраства обема на своята образователна и научноизследователска дейност и в наши дни се нарежда сред лидерите в сферата на немското висше обучение в своя регион. Висшето учебно заведение разполага с богата и модерна материална база и образователна инфраструктура, в рамките на своите три кампуса разположени на територията на град Вупертал. Централният кампус на университета се нарича Грифленберг и се намира в предградието Елберфелд. Вторият учебен корпус на висшето училище – Фройденберг е разположен в същия градски район, докато последният кампус на BUW – Хаспел е в региона на Вупертал – Унтербармен. Университетът Вупертал разполага с много богата библиотека. Тя се намира в кампуса Грифленберг и от своя страна е разделена на пет големи специализирани по-малки такива.

University of Wuppertal широко използва и прилага различни видове високи технологии в своята академична и научноизследователска дейност, като това в най-голяма степен важи за сферата на информатиката. През изминалите десетилетия възпитаници на висшето учебно заведение са били или в него са преподавали редица изтъкнати немски и световни икономисти, математици, учени, дейци на изкуството, критици, писатели, археолози, индустриални дизайнери и т.н. В рамките на националните и световни академични рейтинги и класации на най-голям успех се радва програмата на Bergische Universität Wuppertal по физика.

Програма

Един от най-солидните германски университети с научноизследователски профил намиращи се в рамките на федерална провинция Северен Рейн-Вестфалия - Bergische Universität Wuppertal (University of Wuppertal, BUW) предлага на кандидат-студентите от цяла Европа и света множество бакалавърски, магистърски и други видове програми в най-различни области на академичното знание. Всички специалности, сертификати и дипломи на висшето учебно заведение са изцяло съобразени с духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA). Продължителността на курсовете за бакалаври в Университета Вупертал е 3-4 години, а на магистратурите му – 1-2 г. Образователният процес в University of Wuppertal се провежда в рамките на неговите факултети: по хуманитарни науки, по бизнес и икономика, по математика и естествени науки, по архитектура, строително инженерство, механическо инженерство и инженерна безопасност, по електрическо, информационно и медийно инженерство, по изкуство и дизайн, и по педагогически и социални науки.
Учебната година в един от най-добрите научноизследователски университети в Германия, намиращи се на територията на федерална провинция Северен Рейн-Вестфалия - Bergische Universität Wuppertal (University of Wuppertal, BUW) се провежда в рамките на два семестъра – зимен и летен. Успоредно с основните бакалавърски и магистърски програми на висшето учебно заведение неговите възпитаници имат възможност да запишат и множество допълнителни курсове насочени към повишаването на техните обществени, интердисциплинарни, академични, лингвистични и професионални компетенции, и квалификации, които могат да бъдат посещавани включително по време на лятната ваканция. Всички специалности, сертификати и дипломи на Университета Вупертал са напълно адаптирани към духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA).

Спорт

Възпитаниците на Bergische Universität Wuppertal (University of Wuppertal, BUW) в течение на своето обучение в Германия имат възможност по-активно или просто за разнообразие и удоволствие през свободното си време да се занимават с множество различни видове спортна дейност и физическа активност. Това се осъществява както с помощта на модерните съоръжения на самото висше учебно заведение, така и посредством множество центрове, зали и комплекси разположени на територията на град Вупертал. Администрацията на Университета Вупертал регулярно организира и различни видове екскурзии, както и пътувания с учебна цел, до най-разнообразни градове и региони с културно-исторически и туристически забележителности в цяла Германия и чужбина.

Град

Вупертал е град в провинция Северен Рейн-Вестфалия, влизащ в състава на окръг Дюселдорф и намиращ се край река Вупер в областта Рур. Населението му е над 353,3 хиляди души, а площта 168,41 кв. км. Градът се разделя на десет автономни района. Той е създаден през 1929 година чрез сливането на населените места Бармен, Ронсдорф и др. и до 1930 г. се е наричал Бармен-Елберфелд.Вупертал е известен със своето, изградено по много своеобразен начин, метро. Влакчетата се движат с помощта на специални релси във въздуха, а не под земята. В града има и отлично развита железопътна инфраструктура, която го свързва с околните населени места. Друга основна забележителност на Вупертал е местната опера. През 1972 г. художествен директор на балета към нея става световноизвестният хореограф Пина Бауш (в нейна чест в момента трупата се нарича Tanztheater Wuppertal Pina Bausch). Вуперталският балет постепенно си завоюва световна популярност, заради уникалната си модерна хореография и осъществява множество турнета по всички точки на земното кълбо. Други знакови забележителности в града са Ботаническата градина, намираща се в района Hardtanlage, известен с кулите си Elisenturm (1838) и Bismarckturm (1907), Часовниковата кула Елберфелд (1900) и къщата музей на философа Фридрих Енгелс, който е роден във Вупертал (там е родното място и на поетесата Елзе Ласкер-Шюлер).

Специалности

Кандидатсване

Настаняване

Видове настаняване

-Общежитие
-Апартаменти
-Хотел
-Свободен наем

Описание

Въпреки, че не притежава собствени студентски общежития в рамките на своите кампуси, Bergische Universität Wuppertal (University of Wuppertal, BUW) оказва активна и комплексна информационна и консултантска помощ на учащите се по въпросите на тяхното удобно и функционално битово устройване. Една от основните опции за тях е настаняване в редица резиденции стопанисвани от локалните клонове на различни академични организации. Друга възможност за възпитаниците на висшето учебно заведение е излизането им на частна квартира под формата на свободен наем. Доста разпространена практика сред студентите на Университета Вупертал е и колективното наемане на апартаменти, в рамките на които те живеят в индивидуални стаи, като същевременно използват общи помещения от рода на: баня, хол, кухня, перално, трапезария и др.

Други университети в Германия

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
FOM Hochschule für Oekonomie & Management University of Applied Sciences Есен Северен Рейн Вестфалия частно
Palucca Hochschule für Tanz Dresden - Palucca School Dresden - University of Dance Palucca Дрезден Саксония държавно
ESCP Europe Campus Berlin Берлин Берлин частно
Universität des Saarlandes - Saarland University Саарбрюкен Саарланд държавно
Hochschule Bremen - University of Applied Sciences Bremen Бремен Бремен държавно
Universität Hohenheim - University of Hohenheim Щутгарт Баден-Вюртемберг държавно
Technische Universität Braunschweig Брауншвайг Долна Саксония държавно
HMKW Hochschule für Medien, Kommunikation und Wirtschaft Берлин Берлин частно
BAU International University of Applied Sciences Берлин Берлин частно
Esmod Berlin Internationale Kunsthochschule für Mode Берлин Берлин частно

Други университети в Вупертал

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Bergische Universität Wuppertal - University of Wuppertal Вупертал Северен Рейн Вестфалия държавно

Други университети в областта

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Rheinische Friedrich-Wilhelms-Universität Bonn - University of Bonn Бон Северен Рейн Вестфалия държавно
Hochschule Bonn-Rhein-Sieg - University of Applied Sciences Bonn Rhein-Sieg Бон Северен Рейн Вестфалия държавно
Universität Siegen - University of Siegen Зиген Северен Рейн Вестфалия държавно
Universität Paderborn - University of Paderborn Падерборн Северен Рейн Вестфалия държавно
Heinrich-Heine-Universität Düsseldorf - Heinrich Heine University Düsseldorf Дюселдорф Северен Рейн Вестфалия държавно
Alanus University of Arts and Social Sciences - Alanus Hochschule für Kunst und Gesellschaft Бон Северен Рейн Вестфалия частно
Hochschule für Musik und Tanz Köln - Cologne University of Music Кьолн Северен Рейн Вестфалия държавно
Kunstakademie Münster - Academy of Fine Arts Münster Мюнстер Северен Рейн Вестфалия държавно
internationale filmschule köln - international filmschool cologne Кьолн Северен Рейн Вестфалия частно
Fachhochschule Köln - Cologne University of Applied Sciences Кьолн Северен Рейн Вестфалия държавно