Hochschule für Angewandte Wissenschaften - Würzburg-Schweinfurt University of Applied Sciences

изпрати на приятел           принтирай
Град Вюрцбург
Област Бавария
Държава Германия
Вид Университет за приложни науки
Език на обучение Английски език, Немски език, Финансиране държавно Адрес Munzstrasse 12 Wurzburg 97070 Bayern Germany
study-in-germany.bg използва системата на РОДИНА – България - официален представител на учебното заведение за страната. При нас може да подадете документи за кандидатстване в това учебното заведение.

Училище

Hochschule für Angewandte Wissenschaften (Würzburg-Schweinfurt University of Applied Sciences FH W-S) се нарежда сред най-качествените немски университети за приложни науки, функциониращи на територията на федерална провинция Бавария. Към настоящия момент във висшето учебно заведение се обучават повече от 8650 студенти от цяла Германия и света. Университетът за приложни науки Вюрцбург-Швайнфурт предлага отлични бакалавърски и магистърски програми на кандидат-студентите от целия свят в области на академичното знание като: архитектура, строително и други разнообразни видове инженерство, бизнес, икономика, различни видове мениджмънт, журналистика, корпоративни комуникации, превод, информатика, информационни системи, информационен дизайн, азиатски бизнес, бизнес с профил Централна и Източна Европа, комуникационен дизайн, технологии, здравеопазване, социална работа, геоинформатика, бизнес информатика и т.н.

Würzburg-Schweinfurt University of Applied Sciences е създаден през 1971 г. и оттогава насам постоянно разширява периметъра на своята дейност, като добавя към основния корпус от академичната си активност все по-нови модерни за Германия курсове и специалности. Висшето учебно заведение разполага с богата и съвременна материална база и образователна инфраструктура в рамките на своите два кампуса намиращи се в баварските градове Вюрцбург и Швайнфурт. Понастоящем FH W-S е третият по големина и възможности университет за приложни науки в Бавария.

Hochschule für Angewandte Wissenschaften предоставя на възпитаниците си отлични опции за реализация в чужбина в контекста на участието си в редица програми за международен студентски обмен, както и благодарение на тясното си сътрудничество с около сто чуждестранни висши училища от целия свят с подобен на неговия профил. Висшето учебно заведение притежава и особено богата на технически издания и разнообразни образователни помагала библиотека, разполагаща с общо три сгради в рамките на двата му кампуса. Преподавателите и студентите на Würzburg-Schweinfurt University of Applied Sciences имат и богати възможности да работят по разнообразни научноизследователски програми и проекти. Най-популярният през последните години от тях е свързан с разработването на кола, задвижвана от слънчева енергия. Висшето учебно заведение притежава и собствен телевизионен канал, както и към него функционират редица студентски и академични асоциации и клубове, целящи полезното уплътняване на свободното време на обучаващите се в него.

Програма

Един от най-висококачествените немски университети за приложни науки – Hochschule für Angewandte Wissenschaften (Würzburg-Schweinfurt University of Applied Sciences FH W-S) предлага на кандидат-студентите от цяла Европа и света множество бакалавърски, магистърски и други видове програми в най-различни области на академичното знание. Всички специалности, дипломи и сертификати на висшето учебно заведение са изцяло съобразени с духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA). Продължителността на курсовете за бакалаври в Университета за приложни науки Вюрцбург-Швайнфурт е 3-4 години, а на магистратурите му – 1-2 г.

FH W-S предлага висококачествени бакалавърски и магистърски програми в рамките на своите департаменти: по архитектура, по строително инженерство, по бизнес и икономика, по проектен мениджмънт, по електронна търговия, по техническа журналистика и корпоративни комуникации, по превод (по икономика и технологии), по информатика, по информационен дизайн, по информационни системи, по международен бизнес с профил Азия и Централна, и Източна Европа, по комуникационен дизайн, по технологии свързани с пластмасите, по медиен мениджмънт, по обучение на медицински сестри и здравен мениджмънт, по социална работа, по геоинформатика, по бизнес информатика, по електрическо инженерство, по електрическо инженерство и информационни технологии, по инженерство, компютърни науки и мехатроника, по логистика, по механическо инженерство, по техническа математика и по индустриално инженерство и бизнес науки.
Учебната година в един от най-качествените университети в Германия за приложни науки - Hochschule für Angewandte Wissenschaften (Würzburg-Schweinfurt University of Applied Sciences FH W-S) се провежда в рамките на два семестъра – зимен и летен. Успоредно с основните бакалавърски и магистърски програми на висшето учебно заведение неговите възпитаници имат възможност да запишат и множество допълнителни курсове насочени към повишаването на техните обществени, интердисциплинарни, академични, лингвистични и професионални компетенции, и квалификации, които могат да бъдат посещавани включително по време на лятната ваканция. Всички дипломи, сертификати и специалности на Университета за приложни науки Вюрцбург-Швайнфурт са напълно адаптирани към духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA).

Спорт

Възпитаниците на Hochschule für Angewandte Wissenschaften (Würzburg-Schweinfurt University of Applied Sciences FH W-S) в течение на своето обучение в Германия имат възможност по-активно или просто за разнообразие и удоволствие през свободното си време да се занимават с множество различни видове спортна дейност и физическа активност. Това се осъществява както с помощта на модерните съоръжения на самото висше учебно заведение, така и посредством множество центрове, зали и комплекси разположени на територията на градовете Вюрцбург и Швайнфурт. Администрацията на Университета за приложни науки Вюрцбург-Швайнфурт регулярно организира и различни видове екскурзии, както и пътувания с учебна цел, до най-разнообразни градове и региони с културно-исторически и туристически забележителности в цяла Германия и чужбина.

Град

Вюрцбург е град намиращ се в северната част на федералната провинция Бавария, в региона Франкония, край река Майн и е столица на района Долна Франкония. Това красиво баварско градче се намира на около 120 километра от Франкфурт и Нюрнберг и има население от над 133 600 души. Вюрцбург е световноизвестен с това, че в местния едноименен университет през 1895 година Вилхелм Рьонтген открива рентгеновите лъчи. В наши дни към прочутия University of Würzburg функционира и много богата и посещавана от туристите ботаническа градина.Други по-известни забележителности в града са крепостта Мариенберг и т.нар. „Романтичен път” – любима дестинация за отдих не само на местните жители. Вюрцбург е град пълен с образци на бароковата архитектура и много обекти в него са включени в списъка на световното културно наследство на организацията ЮНЕСКО. Сред тях се нарежда и главната забележителност в градския район – сградата на епископската резиденция (Würzburger Residenz). Друга основна туристическа атракция в баварския град е Старият мост (Alte Mainbrücke). Заради своите уникални забележителности и богата си културна история и колоритна атмосфера, Вюрцбург, според официалната статистика, в последно време е посещаван от около 700 000 туристи годишно.

Специалности

Кандидатсване

Настаняване

Видове настаняване

-Общежитие
-Частни квартири
-Апартаменти
-Свободен наем

Описание

Въпреки, че Hochschule für Angewandte Wissenschaften (Würzburg-Schweinfurt University of Applied Sciences FH W-S) не разполага със собствени студентски общежития, които да са разположени на територията на неговите кампуси, администрацията на висшето учебно заведение оказва активна и комплексна помощ на учащите се идващи от чужбина по въпросите на тяхното удобно и функционално битово устройване. Основната опция за възпитаниците на Университета за приложни науки Вюрцбург-Швайнфурт е свързана с настаняване в резиденциите стопанисвани от локалните клонове на различни национални немски академични организации. Друга налична възможност за студентите на висшето учебно заведение е излизането им на частна квартира под формата на свободен наем. Особено разпространена практика сред възпитаниците на Würzburg-Schweinfurt University of Applied Sciences е и колективното наемане на апартаменти, в рамките на които те живеят в индивидуални стаи, като същевременно използват и общи помещения от рода на: хол, кухня, трапезария, баня, перално и др.

Други университети в Германия

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Evangelische Hochschule für Kirchenmusik Halle - Protestant College of Church Music Хале Саксония-Анхалт частно
Charité – Universitätsmedizin Berlin - Charité - Medical University of Berlin Берлин Берлин държавно
Fachhochschule Kiel - Kiel University of Applied Sciences Кил Шлезвиг-Холщайн държавно
EBC Hochschule - EBC University of Applied Sciences Берлин Берлин частно
Akkon-Hochschule für Humanwissenschaften gemeinnützig - Akkon College of Human Sciences Берлин Берлин частно
BEST-Sabel-Hochschule Berlin - BEST-Sabel University of Applied Sciences Берлин Берлин частно
Hochschule Hannover - University of Applied Sciences and Art Hannover Хановер Долна Саксония държавно
Psychologische Hochschule Berlin - Psychological Institute in Berlin Берлин Берлин частно
Universität Potsdam - University of Potsdam Потсдам Бранденбург държавно
Katholische Hochschule Freiburg - Catholic University of Applied Sciences Freiburg Фрайбург Баден-Вюртемберг държавно

Други университети в Вюрцбург

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Julius-Maximilians-Universität Würzburg - University of Würzburg Вюрцбург Бавария държавно
Hochschule für Angewandte Wissenschaften - Würzburg-Schweinfurt University of Applied Sciences Вюрцбург Бавария държавно
Hochschule für Musik Würzburg - University of Music Würzburg Вюрцбург Бавария държавно

Други университети в областта

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Julius-Maximilians-Universität Würzburg - University of Würzburg Вюрцбург Бавария държавно
Hochschule für Musik Würzburg - University of Music Würzburg Вюрцбург Бавария държавно
Hochschule Hof - Hof University of Applied Sciences Хоф на Заале / Мюнхберг Бавария държавно
Ostbayerische Technische Hochschule Regensburg - Regensburg University of Applied Sciences Регенсбург Бавария държавно
Hochschule für Angewandte Wissenschaften - Würzburg-Schweinfurt University of Applied Sciences Вюрцбург Бавария държавно
Evangelische Hochschule Nürnberg - Lutheran University of Applied Sciences Nuremberg Нюрнберг Бавария частно
Akademie der Bildenden Künste Nürnberg - Academy of Fine Arts Nuremberg Нюрнберг Бавария държавно
Universität Augsburg Аугсбург Бавария държавно
Fachhochschule Ansbach - Ansbach University of Applied Sciences Ансбах Бавария държавно
Hochschule Augsburg — Augsburg University of Applied Sciences Аугсбург Бавария държавно