Hochschule für Musik Nürnberg - Nuremberg University of Music

изпрати на приятел           принтирай
Град Нюрнберг
Област Бавария
Държава Германия
Вид Колеж за изкуство, музика и кино
Език на обучение Английски език, Немски език, Финансиране държавно Адрес Veilhofstr. 34 Nürnberg 90489 Bayern Germany
study-in-germany.bg използва системата на РОДИНА – България - официален представител на учебното заведение за страната. При нас може да подадете документи за кандидатстване в това учебното заведение.

Училище

Hochschule für Musik Nürnberg (Nuremberg University of Music, HfM Nürnberg) се нарежда сред най-добрите и модерни немски университети за музика. Понастоящем във висшето учебно заведение се обучават около 400 студенти от целия свят. Университетът за музика Нюрнберг предлага висококачествени бакалавърски и магистърски програми в областта на всички оркестрови инструменти, джаз, поп музика, опера, вокално пеене, музикална педагогика, диригентство, композиция и т.н.

Основният учебен корпус на висшето училище се намира в град Нюрнберг, а вторият негов кампус е в Аугсбург. Nuremberg University of Music се създава през 2008 г. в резултат от сливането на две престижни съществували самостоятелно дотогава регионални висши музикални училища – Meistersinger-Konservatoriums (Нюрнберг) и Leopold-Mozart-Konservatorium (Аугсбург).

Програма

Един от най-старите и известни музикални университети в Германия – Hochschule für Musik Nürnberg (Nuremberg University of Music, HfM Nürnberg) предлага на кандидат-студентите от цяла Европа и света множество бакалавърски, магистърски и най-разнообразни други видове програми в най-различни области на академичното знание. Всички специалности, сертификати и дипломи на висшето учебно заведение са изцяло съобразени с духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA). Продължителността на курсовете за бакалаври в HfM Nürnberg е 3-4 години, а на магистратурите му – 1-2 г. Университетът за музика Нюрнберг предлага отлични по качество бакалавърски и магистърски програми в сфери като: джаз, поп музика, опера, вокално пеене, музикална педагогика, всички оркестрови инструменти, диригентство, композиция и др.
Учебната година в един от най-добрите и амбициозни германски университети за музика - Hochschule für Musik Nürnberg (Nuremberg University of Music, HfM Nürnberg) се провежда в рамките на два семестъра – зимен и летен. Успоредно с основните бакалавърски и магистърски програми на висшето учебно заведение неговите възпитаници имат възможност да запишат и множество допълнителни курсове насочени към повишаването на техните обществени, интердисциплинарни, академични, лингвистични и професионални компетенции, и квалификации, които могат да бъдат посещавани включително по време на лятната ваканция. Всички сертификати, дипломи и специалности на Университетът за музика Нюрнберг са напълно адаптирани към духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA).

Спорт

Студентите на Hochschule für Musik Nürnberg (Nuremberg University of Music, HfM Nürnberg) в течение на своето обучение в Германия имат възможност по-активно или просто за разтоварване и удоволствие през свободното си време да се занимават с множество разнообразни видове спортна дейност и физическа активност. Това става факт, благодарение на редица центрове, зали и комплекси, разположени на територията на град Нюрнберг и региона, с които ръководството на висшето учебно заведение активно си сътрудничи. Администрацията на Университета за музика Нюрнберг регулярно организира и различни видове екскурзии, както и пътувания с учебна цел, до най-разнообразни градове и региони с културно-исторически и туристически забележителности в цяла Германия и чужбина.

Град

Нюрнберг е голям германски град, намиращ се във федералната провинция Бавария. Той е втори по численост в тази немска територия с население от около 504 000 души (на 14 място в Германия). Градът, разположен край река Пегниц, е и неофициалната столица и най-големият икономически и културен център на региона Франкония. Нюрнберг образува заедно с градовете Фюрт и Ерланген своеобразен стопански и инфраструктурен триъгълник, който е сред най-силно развитите конгломерати в Бавария. Нюрнбергският регион има общо почти два милиона души население, живеещи на територия от 10 000 кв. км. и принос за Брутния национален продукт в размер на 50 милиона евро, което говори за изключително силното му икономическо развитие.По време на средновековието и епохата на модерността Нюрнберг е бил средище на активен културен, стопански и политически живот. Там са се съхранявали атрибутите на императорската власт и е пребивавала заможната и влиятелна висша баварска аристокрация. От друга страна в различно време в града са живели и работили имена като Албрехт Дюрер, изобретателят на джобния часовник Петер Хенлайн и този на глобуса – Мартин Бехайм. Въпреки, че Нюрнберг е бил почти напълно разрушен по времето на Втората световна война, правителството на следвоенна Германия възстановява и реставрира в голяма степен множеството градски паметници на културата, които в наши дни са се превърнали в известни туристически забележителности. Реставрирана е и най-дългата запазена до днес в Средна Европа градска стена.Сред останалите по-важни и интересни туристически атракции в града са Нюрнбергската крепост, Катедралата Свети Себалд, Катедралата Свети Лаврентий, Катедралата Света Екатерина, Църквата Фрауенкирхе, Градският планетариум, множество музеи (включително изключително популярният Музей на играчките), художествени галерии и др. Най-престижното и влиятелно висше учебно заведение в региона е Университетът Нюрнберг-Ерланген (Friedrich-Alexander-Universität Erlangen-Nürnberg, FAU). Той е вторият най-голям държавен ВУЗ на територията на Бавария. Понастоящем в него се обучават около 27 300 студенти, от които 2500 са чужденци от целия свят. В самия Нюрнберг са разположени отделни факултети на този университет (една трета от възпитаниците му учат там и две трети в град Ерланген).

Специалности

Кандидатсване

Настаняване

Видове настаняване

-Общежитие
-Частни квартири
-Апартаменти
-Свободен наем

Описание

Въпреки, че Hochschule für Musik Nürnberg (Nuremberg University of Music, HfM Nürnberg) не притежава собствени студентски общежития, които да са разположени в рамките на неговите кампуси, администрацията на висшето учебно заведение оказва активна информационна и консултантска помощ на учащите се идващи от чужбина, по отношение на тяхното удобно и функционално битово устройване. Една от опциите пред същите е свързана с настаняване в публичните резиденции на различни общонационални немски академични организации. Друга възможност за обучаващите се във висшето музикално училище е свързана с излизането им на частна квартира под формата на свободен наем. Доста разпространена практика сред студентите на Университета за музика Нюрнберг е и колективното наемане на апартамент, в рамките на който те използват общи помещения от типа на: баня, хол, кухня, перално, трапезария и др.

Други университети в Германия

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
BiTS - Business and Information Technology Изерлон Северен Рейн Вестфалия частно
HMKW Hochschule für Medien, Kommunikation und Wirtschaft Берлин Берлин частно
Hochschule für Musik und Darstellende Kunst Frankfurt am Main - Frankfurt University of Music and Performing Arts Франкфурт на Майн Хесен държавно
Justus Liebig-Universität Gießen - Justus Liebig University Giessen Гисен Хесен държавно
Quadriga Hochschule Berlin - Quadriga University of Applied Social Sciences Berlin Берлин Берлин частно
Hochschule Fresenius - Fresenius University of Applied Sciences Франкфурт на Майн Хесен частно
Pädagogische Hochschule Karlsruhe - University of Education Karlsruhe Карлсруе Баден-Вюртемберг държавно
HafenCity Universität Hamburg - HafenCity University Hamburg Хамбург Хамбург държавно
Friedrich-Schiller-Universität Jena - Friedrich Schiller University Jena Йена Тюрингия държавно
Ostbayerische Technische Hochschule Regensburg - Regensburg University of Applied Sciences Регенсбург Бавария държавно

Други университети в Нюрнберг

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Technische Hochschule Nürnberg Georg Simon Ohm - Georg-Simon-Ohm University of Applied Sciences Nuremberg Нюрнберг Бавария държавно
Evangelische Hochschule Nürnberg - Lutheran University of Applied Sciences Nuremberg Нюрнберг Бавария частно
Hochschule für Musik Nürnberg - Nuremberg University of Music Нюрнберг Бавария държавно
Akademie der Bildenden Künste Nürnberg - Academy of Fine Arts Nuremberg Нюрнберг Бавария държавно

Други университети в областта

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Universität Bayreuth - University of Bayreuth Байройт Бавария държавно
Evangelische Hochschule Nürnberg - Lutheran University of Applied Sciences Nuremberg Нюрнберг Бавария частно
Otto-Friedrich-Universität Bamberg - University of Bamberg Бамберг Бавария държавно
Fachhochschule Ansbach - Ansbach University of Applied Sciences Ансбах Бавария държавно
Friedrich-Alexander-Universität Erlangen-Nürnberg Ерланген/Нюрнберг Бавария държавно
Hochschule für Angewandte Wissenschaften - Würzburg-Schweinfurt University of Applied Sciences Вюрцбург Бавария държавно
Hochschule Hof - Hof University of Applied Sciences Хоф на Заале / Мюнхберг Бавария държавно
Universität Augsburg Аугсбург Бавария държавно
Universität Regensburg - University of Regensburg Регенсбург Бавария държавно
Ludwig-Maximilians-Universität München - Ludwig Maximilian University of Munich Мюнхен Бавария държавно