Hochschule fuer Musik Carl Maria von Weber - Dresden University of Music

изпрати на приятел           принтирай
Град Дрезден
Област Саксония
Държава Германия
Вид Колеж за изкуство, музика и кино
Език на обучение Английски език, Немски език, Финансиране държавно Адрес Wettiner Platz 13 Dresden 01067 Sachsen
study-in-germany.bg използва системата на РОДИНА – България - официален представител на учебното заведение за страната. При нас може да подадете документи за кандидатстване в това учебното заведение.

Училище

Hochschule fuer Musik Carl Maria von Weber (Carl Maria von Weber College of Music, Dresden University of Music) е един от най-прочутите и престижни немски университети за музикално изкуство. Това е и една от най-старите академии от подобен род в Германия. Понастоящем в нея се обучават повече от 600 студенти от всички краища на света под ръководството на голям брой изтъкнати и висококвалифицирани немски и чуждестранни специалисти. Висшето учебно заведение предлага висококачествени бакалавърски и магистърски програми в области на академичното знание като: опера, оркестрално обучение, съвременна музика, джаз, рок, поп и много други.

Dresden University of Music е създаден през 1856 година. В миналото той се е ползвал със световна слава и престиж като едно от най-добрите висши музикални училища в Европа. Carl Maria von Weber College of Music е добре познат на музикалните специалисти в света под имената Дрезденска консерватория и Дрезденска кралска Консерватория (както се е наричал през различни периоди в близкото и по-далечно минало). В настоящия момент висшето учебно заведение предоставя множество възможности за развитие и професионална реализация на своите възпитаници още от студентската скамейка, защото работи в тясно сътрудничество с едни от най-престижните германски театри, оркестри и т.н. от ранга на Sächsische Staatskapelle, Семперопер или Дрезденската филхармония.

Академичният и артистичен годишен календар на Hochschule fuer Musik Carl Maria von Weber е особено богат и пъстър на събития. Ръководството на музикалния университет всяка година организира над 250 прояви с разнообразен профил, по време на които студентите имат възможност да представят своите творчески и художествени постижения пред немската и международна публика. Dresden University of Music всеки семестър провежда и множество уъркшопи, семинари и практически занятия с гостуващи лектори и изпълнители от целия свят – водещи имена от сферата на съвременните музикални изкуства. Висококачествената образователна дейност на Carl Maria von Weber College of Music и големият му международен престиж обуславят факта, че понастоящем над 30 на сто от възпитаниците на висшето училище са с чуждестранен произход.

Програма

Един от най-добрите и известни германски университети за музикални изкуства - Hochschule fuer Musik Carl Maria von Weber (Dresden University of Music) предлага висококачествени бакалавърски и магистърски програми на кандидат-студентите от целия свят. Всички дипломи, сертификати и специалности на висшето учебно заведение са напълно адаптирани към духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA). Продължителността на курсовете за бакалаври в Dresden University of Music е 3-4 години, а на магистратурите му – 1-2 г.

В Hochschule fuer Musik Carl Maria von Weber се предлагат преимуществено програми на немски език. Те са за придобиването на академичните степени бакалавър и магистър, както и за получаването на дипломи за определен тип квалификации. Висшето учебно заведение понастоящем предлага специалности в области като: музикална педагогика, диригентство, акомпанимент, композиция и музикална теория, пиано, ударни инструменти, духови инструменти, джаз рок и поп инструменталистика, джаз рок и поп вокално пеене, аранжимент, камерна музика, хорова дейност, музикален театър и много други.
Учебната година в един от най-известните и престижни германски университети в сферата на музикалното образование - Hochschule fuer Musik Carl Maria von Weber (Carl Maria von Weber College of Music, Dresden University of Music) се провежда в рамките на два семестъра – зимен и летен. Успоредно с основните бакалавърски и магистърски програми на висшето учебно заведение неговите студенти имат възможност да се включат и в редица допълнителни курсове за повишаване на техните обществени, академични, лингвистични и професионални компетенции и квалификации, които могат да бъдат посещавани включително по време на лятната ваканция. Всички специалности, сертификати и дипломи на Carl Maria von Weber College of Music са напълно адаптирани към духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA).

Спорт

Възпитаниците на Hochschule fuer Musik Carl Maria von Weber (Dresden University of Music) по време на своето образование в Германия имат възможност по-активно или просто за удоволствие и разтоварване да се занимават с редица видове спортна и физическа дейност. Това става факт, благодарение на множеството зали, центрове и комплекси, намиращи се на територията на град Дрезден и региона, с които ръководството на висшето учебно заведение си сътрудничи. Администрацията на Dresden University of Music редовно организира за студентите и пътувания с учебна цел, голям брой концерти, гастроли и разнообразни други видове прояви, както и екскурзии, до различни градове и региони с културно-исторически и туристически забележителности в цяла Германия и отвъд нейните граници.

Град

Дрезден е столицата на провинцията Саксония, намираща се в югоизточна Германия. Градът е известен и като културната столица на Германия, заради уникалните си архитектурни забележителности – Frauenkirche, das Grüne Gewölbe, Zwinger, многобройни музеи, както и исторически места, дворци – Pilnitz – и паркове. Градът лежи на река Елба, една от най-големите реки в Германия. Населението на града наброява около 500 000 души. Много известен е Дрезденският панаир, състоящ се в началото на месец Август, привличащ много туристи от съседни провинции, както и много чужденци. Дрезден е и също така важен икономически и технически център. Седалище в града има най-голямата фирма за микропроцесорна техника – АМD, AMTC, XENON както и много водещи в областта на машиностроенето, проектирането, инженерният дизайн и нанотехнологиите фирми – NUKEM, BIOP, CREAVAC, Namos Gmbg, Namlab и други.

Специалности

Кандидатсване

Настаняване

Видове настаняване

-Общежитие
-Частни квартири
-Апартаменти
-Свободен наем

Описание

Въпреки, че Hochschule fuer Musik Carl Maria von Weber (Dresden University of Music) не разполага със собствени студентски общежития, висшето учебно заведение помага на своите възпитаници от чужбина, по отношение на тяхното удобно и функционално битово устройване. Това става най-често посредством академичната организация Studentenwerk, пред която студентите кандидатстват за настаняване в резиденции. Висшето училище оказва консултантска и информационна помощ на своите възпитаници и ако те желаят да се нанесат в частна квартира, излизайки на свободен наем. Това става най-често в индивидуално или колективно наети апартаменти (в отделни стаи с използване на общи помещения от типа на хол, баня, кухня, трапезария, перално и т.н.).

Други университети в Германия

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Private Fachhochschule Göttingen - Private University of Applied Sciences, Göttingen Гьотинген Долна Саксония частно
Hochschule Mannheim - Mannheim University of Applied Sciences Манхайм Баден-Вюртемберг държавно
Universität Hohenheim - University of Hohenheim Щутгарт Баден-Вюртемберг държавно
Hochschule für Angewandte Wissenschaften Hamburg - Hamburg University of Applied Sciences Хамбург Хамбург държавно
Steinbeis-Hochschule Berlin - Steinbeis University Берлин Берлин частно
Universität Bremen - University of Bremen Бремен Бремен държавно
Evangelische Hochschule für Kirchenmusik Halle - Protestant College of Church Music Хале Саксония-Анхалт частно
Hochschule Merseburg - Merseburg University of Applied Sciences Мерзебург Саксония-Анхалт държавно
Universität Bayreuth - University of Bayreuth Байройт Бавария държавно
GA Hochschule der digitalen Gesellschaft - GA Hochschule Берлин Берлин частно

Други университети в Дрезден

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Hochschule für Bildende Künste Dresden - Dresden Academy of Fine Arts Дрезден Саксония държавно
Fachhochschule Dresden – University of Applied Sciences Дрезден Саксония частно
DIU Dresden International University Dresden Дрезден Саксония частно
Technische Universität Dresden - Dresden University of Technology Дрезден Саксония държавно
Palucca Hochschule für Tanz Dresden - Palucca School Dresden - University of Dance Palucca Дрезден Саксония държавно
Hochschule für Technik und Wirtschaft Dresden - Dresden University of Applied Sciences Дрезден Саксония държавно
Hochschule fuer Musik Carl Maria von Weber - Dresden University of Music Дрезден Саксония държавно
Evangelische Hochschule für Soziale Arbeit Dresden – University of Applied Sciences for Social Work Дрезден Саксония частно

Други университети в областта

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Hochschule Zittau/Görliz - Zittau/Görlitz University of Applied Sciences Цитау/Гьорлиц Саксония държавно
Hochschule für Technik und Wirtschaft Dresden - Dresden University of Applied Sciences Дрезден Саксония държавно
Hochschule Mittweida - University of Applied Sciences Mittweida Митвайда Саксония държавно
Universität Leipzig - Leipzig University Лайпциг Саксония държавно
Technische Universität Dresden - Dresden University of Technology Дрезден Саксония държавно
Fachhochschule Dresden – University of Applied Sciences Дрезден Саксония частно
Hochschule für Bildende Künste Dresden - Dresden Academy of Fine Arts Дрезден Саксония държавно
DPFA Hochschule Sachsen Цвикау Саксония частно
Internationales Hochschulinstitut Zittau IHI - International Institute of Higher Education Zittau Цитау Саксония държавно
Hochschule für Telekommunikation Leipzig - University of Applied Sciences of Leipzig Лайпциг Саксония частно