Technische Hochschule Nürnberg Georg Simon Ohm - Georg-Simon-Ohm University of Applied Sciences Nuremberg

изпрати на приятел           принтирай
Град Нюрнберг
Област Бавария
Държава Германия
Вид Университет за приложни науки
Език на обучение Английски език, Немски език, Финансиране държавно Адрес Weinberghof 4 Nordhausen 99734 Thuringen Germany
study-in-germany.bg използва системата на РОДИНА – България - официален представител на учебното заведение за страната. При нас може да подадете документи за кандидатстване в това учебното заведение.

Училище

Technische Hochschule Nürnberg Georg Simon Ohm (Georg-Simon-Ohm University of Applied Sciences Nuremberg, Nuremberg Institute of Technology, TH Nürnberg) се нарежда в списъка на най-висококачествените баварски и немски университети за приложни науки. Понастоящем във висшето учебно заведение се обучават около 11 000 студенти от цяла Германия и света. Университетът за приложни науки Нюрнберг Георг Симон Ом предлага висококачествени бакалавърски и магистърски програми по химия, математика, физика, различни видове инженерство, архитектура, бизнес, икономика, мениджмънт, дизайн, компютърни науки, обществени науки, технология на процесите, технология на материалите и много други.

Висшето учебно заведение е създадено през 1971 г., но е наследник на едни дългогодишни традиции в сферата на академичното обучение в региона, водещи началото си още от първата половина на 19 век. Университетът носи името на Георг Симон Ом, който е основал първото висше политехническо училище в Нюрнберг (1839 г.).

Програма

Един от най-добрите университети за приложни науки в Германия - Technische Hochschule Nürnberg Georg Simon Ohm (Georg-Simon-Ohm University of Applied Sciences Nuremberg, Nuremberg Institute of Technology, TH Nürnberg) предлага на кандидат-студентите от цяла Европа и света множество бакалавърски, магистърски и други видове програми в най-различни области на академичното знание. Всички специалности, дипломи и сертификати на висшето учебно заведение са изцяло съобразени с духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA). Продължителността на курсовете за бакалаври в Университета за приложни науки Георг Симон Ом Нюрнберг е 3-4 години, а на магистратурите му – 1-2 г. Висшето учебно заведение предлага висококачествени програми в сфери от рода на: бизнес, икономика, мениджмънт, химия, математика, физика, различни видове инженерство, архитектура, дизайн, компютърни науки, обществени науки, технология на процесите, технология на материалите и много други.
Учебната година в един от най-качествените немски университети за приложни науки - Technische Hochschule Nürnberg Georg Simon Ohm (Georg-Simon-Ohm University of Applied Sciences Nuremberg, Nuremberg Institute of Technology, TH Nürnberg) се провежда в рамките на два семестъра – зимен и летен. Успоредно с основните бакалавърски и магистърски програми на висшето учебно заведение неговите възпитаници имат възможност да запишат и множество допълнителни курсове насочени към повишаването на техните обществени, интердисциплинарни, академични, лингвистични и професионални компетенции, и квалификации, които могат да бъдат посещавани включително по време на лятната ваканция. Всички дипломи, сертификати и специалности на Университета за приложни науки Георг Симон Ом са напълно адаптирани към духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA).

Спорт

Студентите на Technische Hochschule Nürnberg Georg Simon Ohm (Georg-Simon-Ohm University of Applied Sciences Nuremberg, Nuremberg Institute of Technology, TH Nürnberg) в течение на своето обучение в Германия имат възможност по-активно или просто за разтоварване и удоволствие през свободното си време да се занимават с множество разнообразни видове спортна дейност и физическа активност. Това става факт, благодарение на редица центрове, зали и комплекси, разположени на територията на град Нюрнберг и региона. Администрацията на Университета за приложни науки Георг Симон Ом Нюрнберг регулярно организира и различни видове екскурзии, както и пътувания с учебна цел до най-разнообразни градове и региони с културно-исторически и туристически забележителности в цяла Германия и чужбина.

Град

Нюрнберг е голям германски град, намиращ се във федералната провинция Бавария. Той е втори по численост в тази немска територия с население от около 504 000 души (на 14 място в Германия). Градът, разположен край река Пегниц, е и неофициалната столица и най-големият икономически и културен център на региона Франкония. Нюрнберг образува заедно с градовете Фюрт и Ерланген своеобразен стопански и инфраструктурен триъгълник, който е сред най-силно развитите конгломерати в Бавария. Нюрнбергският регион има общо почти два милиона души население, живеещи на територия от 10 000 кв. км. и принос за Брутния национален продукт в размер на 50 милиона евро, което говори за изключително силното му икономическо развитие.По време на средновековието и епохата на модерността Нюрнберг е бил средище на активен културен, стопански и политически живот. Там са се съхранявали атрибутите на императорската власт и е пребивавала заможната и влиятелна висша баварска аристокрация. От друга страна в различно време в града са живели и работили имена като Албрехт Дюрер, изобретателят на джобния часовник Петер Хенлайн и този на глобуса – Мартин Бехайм. Въпреки, че Нюрнберг е бил почти напълно разрушен по времето на Втората световна война, правителството на следвоенна Германия възстановява и реставрира в голяма степен множеството градски паметници на културата, които в наши дни са се превърнали в известни туристически забележителности. Реставрирана е и най-дългата запазена до днес в Средна Европа градска стена.Сред останалите по-важни и интересни туристически атракции в града са Нюрнбергската крепост, Катедралата Свети Себалд, Катедралата Свети Лаврентий, Катедралата Света Екатерина, Църквата Фрауенкирхе, Градският планетариум, множество музеи (включително изключително популярният Музей на играчките), художествени галерии и др. Най-престижното и влиятелно висше учебно заведение в региона е Университетът Нюрнберг-Ерланген (Friedrich-Alexander-Universität Erlangen-Nürnberg, FAU). Той е вторият най-голям държавен ВУЗ на територията на Бавария. Понастоящем в него се обучават около 27 300 студенти, от които 2500 са чужденци от целия свят. В самия Нюрнберг са разположени отделни факултети на този университет (една трета от възпитаниците му учат там и две трети в град Ерланген).

Специалности

Кандидатсване

Настаняване

Видове настаняване

-Общежитие
-Частни квартири
-Апартаменти
-Свободен наем

Описание

Въпреки, че Technische Hochschule Nürnberg Georg Simon Ohm (Georg-Simon-Ohm University of Applied Sciences Nuremberg, Nuremberg Institute of Technology, TH Nürnberg) не притежава собствени общежития в рамките на своя кампус, администрацията на висшето учебно заведение оказва активна информационна и консултантска помощ на своите студенти, по отношение на тяхното удобно и функционално битово устройване. Една от опциите за възпитаниците на Университета за приложни науки Георг Симон Ом Нюрнберг е нанасяне в общежитията стопанисвани от локалните клонове на няколко общонационални немски академични организации. Друга възможност за студентите на TH Nürnberg е излизането им на частна квартира под формата на свободен наем. Доста разпространена практика сред обучаващите се в Nuremberg Institute of Technology е и колективното наемане на апартамент, в рамките на който те живеят в индивидуални стаи, същевременно използвайки общи помещения от типа на: баня, хол, кухня, трапезария, перално и т.н.

Други университети в Германия

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Hochschule Ulm - Ulm University of Applied Sciences Улм Баден-Вюртемберг държавно
Evangelische Hochschule Freiburg - Protestant University of Applied Sciences Freiburg Фрайбург Баден-Вюртемберг държавно
Hochschule für Film und Fernsehen Konrad Wolf - Film and Television University Konrad Wolf Потсдам Бранденбург държавно
Universität der Künste Berlin - Berlin University of the Arts Берлин Берлин държавно
Europäische Medien- und Business-Akademie - EMBA Берлин Берлин частно
Universität Hohenheim - University of Hohenheim Щутгарт Баден-Вюртемберг държавно
Psychologische Hochschule Berlin - Psychological Institute in Berlin Берлин Берлин частно
Fachhochschule Worms - University of Applied Sciences Worms Вормс Рейнланд Пфалц държавно
Macromedia Hochschule für Medien und Kommunikation - Macromedia University for Media and Communication Берлин Берлин частно
Brandenburgische Technische Universität - Brandenburg University of Technology Котбус Бранденбург държавно

Други университети в Нюрнберг

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Akademie der Bildenden Künste Nürnberg - Academy of Fine Arts Nuremberg Нюрнберг Бавария държавно
Hochschule für Musik Nürnberg - Nuremberg University of Music Нюрнберг Бавария държавно
Technische Hochschule Nürnberg Georg Simon Ohm - Georg-Simon-Ohm University of Applied Sciences Nuremberg Нюрнберг Бавария държавно
Evangelische Hochschule Nürnberg - Lutheran University of Applied Sciences Nuremberg Нюрнберг Бавария частно

Други университети в областта

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Fachhochschule Ansbach - Ansbach University of Applied Sciences Ансбах Бавария държавно
Hochschule für angewandte Wissenschaften München - Munich University of Applied Sciences Мюнхен Бавария държавно
Hochschule für Musik Nürnberg - Nuremberg University of Music Нюрнберг Бавария държавно
Technische Hochschule Nürnberg Georg Simon Ohm - Georg-Simon-Ohm University of Applied Sciences Nuremberg Нюрнберг Бавария държавно
Hochschule für Musik Würzburg - University of Music Würzburg Вюрцбург Бавария държавно
Universität Bayreuth - University of Bayreuth Байройт Бавария държавно
Universität Regensburg - University of Regensburg Регенсбург Бавария държавно
Technische Universität München - Technical University of Munich Мюнхен Бавария държавно
Evangelische Hochschule Nürnberg - Lutheran University of Applied Sciences Nuremberg Нюрнберг Бавария частно
Akademie der Bildenden Künste Nürnberg - Academy of Fine Arts Nuremberg Нюрнберг Бавария държавно