Hochschule für Künste Bremen - University of the Arts Bremen

изпрати на приятел           принтирай
Град Бремен
Област Бремен
Държава Германия
Вид Колеж за изкуство, музика и кино
Език на обучение Английски език, Немски език, Финансиране държавно Адрес Hochschule für Künste Am Speicher XI 8 D-28217 Bremen
study-in-germany.bg използва системата на РОДИНА – България - официален представител на учебното заведение за страната. При нас може да подадете документи за кандидатстване в това учебното заведение.

Училище

University of the Arts Bremen (Hochschule für Künste Bremen, HfK Bremen) е един от най-успешните и известни германски университети за изкуство. Понасотящем в него се обучават около 900 студенти от целия свят от близо 250 души висококвалифициран преподавателски и академичен състав. Бременският университет за изкуства предлага на кандидат-студентите от всички континенти отлични бакалавърски и магистърски програми в области като: музика, изящни изкуства, дизайн, визуални изкуства, дигитални медии, живопис, керамика и много други.

Hochschule für Künste Bremen има дългогодишна история и славни традиции. То отваря врати още през втората половина на 19-ти век (1873-та година, под формата на Академия за изкуства). HfK Bremen е известен с интердисциплинарния профил на неговото образование, в който в една чудесна и органична симбиоза се съчетават музика, различни други видове изкуства и дизайн. От 2003 година факултетът по изящни изкуства се премества в новата си просторна артистична сграда наречена Speicher XI в бившето бременско пристанище в градския регион Überseestadt. Факултетът на университета по музика от своя страна се намира в района на Dechanatstraße, разположен в самия център на Бремен, в непосредствена близост до кметството и Бременската катедрала.

Програма

Един от най-добрите германски университети за изкуства University of the Arts Bremen (Hochschule für Künste Bremen, HfK Bremen) предлага висококачествени бакалавърски и магистърски програми на кандидат-студентите от целия свят в редица разнообразни сфери на академичното знание. Всички специалности, дипломи и сертификати на висшето учебно заведение са напълно адаптирани към духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA). Продължителността на бакалавърските курсове на Бременския университет за изкуства е 3-4 години, а на магистратурите – 1-2 г.

В Департамента на Hochschule für Künste Bremen по изящни изкуства и дизайн се провеждат програмите по скулптура, кино, фотография, графичен дизайн, керамика, творчески концепции, живопис, модерни медии, рисуване, информационен дизайн, продуктов дизайн, моден дизайн, дигитални медии, медийни науки и т.н. Департаментът на висшето учебно заведение по музика от своя страна предлага отлични курсове и специализации по предкласика, музикална композиция, музикално образование, църковна музика, музикална педагогика, музикална композиция, пеене и др.
Учебната година в един от лидерите във висококачественото висше образование в Германия в сферата на изкуствата - University of the Arts Bremen (Hochschule für Künste Bremen, HfK Bremen) се провежда в рамките на два семестъра – зимен и летен. Успоредно с основните бакалавърски и магистърски програми на висшето учебно заведение, неговите възпитаници имат възможност да запишат и някои допълнителни курсове за повишаване на техните социални, академични, лингвистични и професионални компетенции и квалификации, които могат да бъдат посещавани включително по време на лятната ваканция. Всички дипломи, сертификати и специалности на Бременския университет за изкуства са напълно адаптирани към духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA).

Спорт

Студентите на University of the Arts Bremen (Hochschule für Künste Bremen, HfK Bremen) по време на своето следване в Германия имат възможност активно или просто за удоволствие да практикуват редица видове спортна и физическа дейност. Това става с помощта на множество зали, центрове и комплекси разположени на територията на град Бремен и региона. Администрацията на висшето учебно заведение регулярно организира и гастроли на студентите, пътувания с учебна и образователна цел, както и екскурзии до различни градове и региони с културно-исторически и туристически забележителности в цяла Германия и чужбина.

Град

Бремен е десетият град по големина в Германия и заедно с Бремерхафен образува собствена федерална провинция, наречена като него. Населението му е около 550 000 души, а площта - 326,72 кв. км. Бремен е разположен на двата бряга на река Везер, приблизително на 60 километра от мястото, където тя се влива в Северно море. В района на Стария град, Среден Визер преминава в Долен Визер и по-нататък се разширява образувайки бременското пристанище. Територията на града е 38 километра на дължина и 16 километра на ширина, а провинция Бремен от всички страни е заобиколена от съседната й Долна Саксония. Най-близките по-големи населени места до града са Олденбург и Бремерхафен, които заедно образуват една обща, голяма, над половин милионна, градска агломерация.Бремен е бил основан през 787 от Карл Велики като епископско седалище и оттогава има дълга и богата обществена и културна история. В града има много интересни забележителности и туристически атракции. Центърът му е зает от Пазарния площад и сградата на кметството, построени през 1405-1410 година. До тях се намира прочутата Катедрала „Свети Петър” от девети век. Пазарният площад традиционно се счита за един от най-знаковите и красиви по рода си в цяла Европа. И до ден днешен около него по чудо са се съхранили от бомбардировките по време на Втората световна война множество средновековни сгради. На сами площад се извисява и статуята на Роланд (10,21 метра) – символ на града и олицетворение на неговия свободолюбив, независим дух. Пред зданието на кметството пък се намира друг известен паметник – скулптурата на Бременските музиканти. Недалеч от тази прочута композиция е разположена може би най-прочутата улица в града – Бьотхерщрасе, дълга само сто метра и състояща се от седем къщи. В околните здания – паметници на културата от 16 век в наши дни има три музея, звънарна, театър и художествена галерия.Друго световноизвестно място в Бремен е старинният квартал Шнор (Schnoor), който е запазил почти изцяло консервирана уникалната си средновековен атмосфера. В него има множество изкушения за туристите и гостите на града като бирарии, малки лавки за сувенири, галерии, занаятчийници, кокетни кафенета, луксозни хотели и др. В центъра на Бремен зад жп-гарата пък е разположен Градският парк (Burgerpark), в който има красиво устроен малък зоопарк. На територията на Бременския университет се намира друго интересно място за туристите – Научният център „Универсум”, който представлява един истински действащ музей на науката, в който посетителите имат пряк достъп до изпробването на голямо количество експонати. Най-мащабното висше учебно заведение в града е именно домакинът на този комплекс – Университетът Бремен. Той е приютил и международния, световноизвестен Гьоте-институт. В него и в другите три големи локални висши училища – Университета по изкуствата, Бременският университет за приложни науки и Университета Якобс учат множество студенти от цяла Европа и света.

Специалности

Кандидатсване

Настаняване

Видове настаняване

-Частни квартири
-Апартаменти
-Хостели
-Свободен наем
-Студентска къща

Описание

Въпреки, че University of the Arts Bremen (Hochschule für Künste Bremen, HfK Bremen) няма собствени студентски общежития, които да са разположени на територията на неговия кампус, администрацията на висшето учебно заведение по изкуства осигурява удобно и функционално битово устройване на чуждестранните учащи се в него с помощта на академичната организация Studentenwerk Bremen. Последната предлага няколко основни опции за настаняване на студентите от чужбина – стаи в студентски къщи, под формата на частни квартири или в рамките на колективно наети апартаменти с използване на общи помещения от типа на хол, баня, кухня, трапезария, перално и т.н. Hochschule für Künste Bremen оказва консултантска и информационна помощ и на тези учащи се, които искат сами да си намерят квартира, излизайки на свободен наем. Те могат да използват за целта различни масиви с бази данни, онлайн-портали посветени на подобна проблематика, услугите на посреднически агенции и др. Висшето учебно заведение препоръчва на чуждестранните студенти и настаняване в определено количество хостели, които през годините са доказали, че предлагат удобни условия за живот.

Други университети в Германия

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Universität Hamburg - University of Hamburg Хамбург Хамбург държавно
Fachhochschule Brandenburg - Brandenburg University of Applied Sciences Бранденбург на Хавел Бранденбург държавно
Friedrich-Alexander-Universität Erlangen-Nürnberg Ерланген/Нюрнберг Бавария държавно
Westfälische Wilhelms-Universität Мюнстер Северен Рейн Вестфалия държавно
Hochschule Anhalt - Anhalt University of Applied Sciences Кьотен Саксония-Анхалт държавно
Palucca Hochschule für Tanz Dresden - Palucca School Dresden - University of Dance Palucca Дрезден Саксония държавно
Universität der Künste Berlin - Berlin University of the Arts Берлин Берлин държавно
Fachhochschule Frankfurt am Main - Frankfurt University of Applied Sciences Франкфурт на Майн Хесен държавно
BSP Business School Berlin Potsdam - Hochschule für Management Берлин Берлин частно
Universität Leipzig - Leipzig University Лайпциг Саксония държавно

Други университети в Бремен

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Hochschule Bremen - University of Applied Sciences Bremen Бремен Бремен държавно
Hochschule für Künste Bremen - University of the Arts Bremen Бремен Бремен държавно
APOLLON Hochschule der Gesundheitswirtschaft - APOLLON University of Applied Sciences Бремен Бремен частно
Universität Bremen - University of Bremen Бремен Бремен държавно

Други университети в областта

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Universität Bremen - University of Bremen Бремен Бремен държавно
Hochschule Bremerhaven - Bremerhaven University of Applied Sciences Бремерхафен Бремен държавно
APOLLON Hochschule der Gesundheitswirtschaft - APOLLON University of Applied Sciences Бремен Бремен частно
Hochschule für Künste Bremen - University of the Arts Bremen Бремен Бремен държавно
Hochschule Bremen - University of Applied Sciences Bremen Бремен Бремен държавно