Hochschule Bremerhaven - Bremerhaven University of Applied Sciences

изпрати на приятел           принтирай
Град Бремерхафен
Област Бремен
Държава Германия
Вид Университет за приложни науки
Език на обучение Английски език, Немски език, Финансиране държавно Адрес An der Karlstadt 8 Bremerhaven 27568 Bremen
study-in-germany.bg използва системата на РОДИНА – България - официален представител на учебното заведение за страната. При нас може да подадете документи за кандидатстване в това учебното заведение.

Училище

Hochschule Bremerhaven (Bremerhaven University of Applied Sciences) е един от по-малките германски университети за приложни науки, но за сметка на това, според образователните специалисти, програмите му са на много високо ниво и са изключително качествени. Понастоящем във висшето учебно заведение от град Бремерхафен, провинция Бремен, се обучават около 2300 студенти от Германия и целия свят. Университетът за приложни науки предлага висококачествени бакалавърски и магистърски програми на кандидат-студентите от Европейския съюз и всички континенти в сфери на академичното знание от типа на: бизнес администрация, мениджмънт, медии, храни, инженерство, енергийни технологии, морски технологии и много други.

Bremerhaven University of Applied Sciences има над стогодишна история, като за първи път неговите предшественици отварят врати още през втората половина на 19 век (в настоящия си вид университетът функционира от 1975-та година). Висшето учебно заведение работи в тясно сътрудничество с редица именити представители на немския регионален и национален бизнес, като програмите му са приоритетно ориентирани към практиката, с оглед на пълноценната професионална и кариерна реализация на неговите възпитаници. Университетът приема всяка година между 40 и 80 нови студенти във всяка от своите специалности. Hochschule Bremerhaven играе немалка роля за икономическия просперитет и облик на своя регион и федерална провинция Бремен, като много от неговите иновации и идеи се прилагат на практика от локалните фирми и компании. В замяна на това последните осигуряват често стажове, работа и натрупване на полезен опит на неговите възпитаници и випускници.

Висшето училище за приложни науки разполага и с нови, модерни образователни сгради и отлична и високотехнологизирана, съвременна материална база, включваща просторни лекционни зали, разнообразни по профила си лаборатории и множество видове различно оборудване. Зданията на университета са с авангарден дизайн, който се вписва по неповторим начин в естествената им градска, историческа, архитектурна среда. Главният корпус на висшето учебно заведение се намира в самия център на Бремерхафен, в красив район, разположен между река Геесте и Северно море. Благодарение на високото качество на предлаганото висше обучение от страна на Bremerhaven University of Applied Sciences, неговите випускници се реализират традиционно много успешно професионално и се котират високо на германския и международен пазар на труда.

Програма

Един от най-добрите по-малки професионални германски университети - Hochschule Bremerhaven (Bremerhaven University of Applied Sciences) предлага отлични като качество бакалавърски и магистърски програми на кандидат-студентите от целия свят в множество различни сфери на академичното знание. Всички сертификати, дипломи и специализации на висшето учебно заведение са изцяло съобразени с духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA). Продължителността на курсовете за бакалаври в университета за приложни науки е 3-4 години, а на магистратурите – 1-2 г.

Процесът на обучение в Hochschule Bremerhaven се реализира в рамките на неговите два департамента наречени – Факултет по технологии и Факултет номер две. В първия се предлагат курсове и програми в области от типа на: био-аналитика, хранителни технологии, храни и икономика, инженерство и индустриални инсталации, манифактурни технологии, морски технологии, медицински технологии, процесно инженерство и енергийни технологии, корабни операции и т.н. В т.нар. Факултет 2 на висшето учебно заведение се преподават специалности като: бизнес информационни технологии, бизнес и други видове мениджмънт, компютърни науки, дигитални медии, логистика инженерство и мениджмънт, транспорт и логистика, онлайн медии и др.
Учебната година в един от най-добрите по-малки университети в Германия за приложни науки Hochschule Bremerhaven (Bremerhaven University of Applied Sciences) се провежда в рамките на два семестъра – зимен и летен. Паралелно с главните бакалавърски и магистърски програми на висшето учебно заведение, неговите студенти имат възможност да запишат и някои допълнителни курсове за повишаване на техните обществени, академични, лингвистични и професионални компетенции и квалификации, които могат да бъдат посещавани включително по време на лятната ваканция. Всички сертификати, дипломи и специалности на Bremerhaven University of Applied Sciences са изцяло съобразени с духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA).

Спорт

Възпитаниците на Hochschule Bremerhaven (Bremerhaven University of Applied Sciences) имат възможност по време на своето следване в Германия активно или просто за разтоварване и удоволствие да упражняват редица разнообразни видове спортна и физическа дейност. Това става посредством множество центрове, комплекси и фитнес зали, функциониращи на територията на град Бремерхафен и региона, с които ръководството на висшето учебно заведение си сътрудничи. Студентите на университета за приложни науки могат да упражняват спортове от типа на тенис, яхти, гребане, плувни спортове и много други. Администрацията на Bremerhaven University of Applied Sciences редовно организира и пътувания с учебна цел, както и екскурзии до редица градове и региони с културно-исторически и туристически забележителности в цяла Германия и чужбина.

Град

Бремерхафен е град, намиращ се във федералната провинция Бремен, до естуара на река Везер. Населението му е над 116 100 души, а територията - 78 867 кв. км. Той е вторият по големина град по германското крайбрежие на Северно море и е основан през 1827 година, първоначално като пристанище на Бремен. В Бремерхафен са особено добре развити корабостроителната, пристанищната и хранително-вкусовата промишленост, които заедно с туризма, са най-силните икономически отрасли в това населено място.В града, който е и известен културен център, функционира и местният Университет за приложни науки (Fachhochschule). Една от основните туристически атракции в него е богатата на различни морски и сухоземни животински видове новопостроена Зоологическа градина. Почти цялата централна градска архитектура е създадена след Втората световна война, като от периода преди нея са останали няколко знакови местни здания – паметници на културата в региона. На всеки пет години в Бремерхафен се провежда и фестивалът Sail Bremerhaven, на който идват мореплавателни съдове от целия свят и множество чуждестранни туристи.

Специалности

Кандидатсване

Настаняване

Видове настаняване

-Частни квартири
-Апартаменти
-Хостели
-Свободен наем
-Студентска къща

Описание

Въпреки, че Hochschule Bremerhaven (Bremerhaven University of Applied Sciences) не притежава собствени студентски общежития, висшето учебно заведение оказва на чуждестранните си възпитаници консултантска, информационна и т.н. помощ по въпросите на тяхното удобно и функционално битово устройване, което най-често се осъществява посредством локалния клон на академичната организация Studentenwerk Bremen. Към нея учащите се следва да отправят искане за настаняване в стая в резиденция или хостел. Ако студентите желаят сами да се погрижат за своето битово устройване, то университетът за приложни науки им предлага информационни бази данни или да се обърнат към посредническа агенция, специализирани интернет сайтове посветени на подобна проблематика, да търсят жилище по обяви в местните медии и т.н. Често по този начин възпитаниците на висшето училище си намират самостоятелни квартири (които да не са в рамките на хостели или студентски резиденции) или се нанасят в колективно наети апартаменти (заедно с други студенти) – в индивидуални стаи с използване на общи помещения от типа на баня, хол, кухня, трапезария, перално и т.н. Цените на наемите в град Бремерхафен понастоящем са от порядъка на 170 – 300 евро (в зависимост от големината и местоположението на конкретната квартира и условията/допълнителните услуги, които се предлагат от собствениците й). Като цяло в това населено място квартири се намират много по-лесно, в сравнение с по-големите германски градове и комплексните битови разходи излизат малко по-евтино.

Други университети в Германия

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Humboldt-Universität zu Berlin - Humboldt University of Berlin Берлин Берлин държавно
Bergische Universität Wuppertal - University of Wuppertal Вупертал Северен Рейн Вестфалия държавно
Kunstakademie Münster - Academy of Fine Arts Münster Мюнстер Северен Рейн Вестфалия държавно
Evangelische Hochschule Nürnberg - Lutheran University of Applied Sciences Nuremberg Нюрнберг Бавария частно
Hochschule Hof - Hof University of Applied Sciences Хоф на Заале / Мюнхберг Бавария държавно
Esmod Berlin Internationale Kunsthochschule für Mode Берлин Берлин частно
Kunsthochschule Kassel - School of Art and Design Kassel Касел Хесен държавно
Hochschule für Technik und Wirtschaft des Saarlandes - University of Applied Sciences of Saarlandes Саарбрюкен Саарланд държавно
Technische Universität Hamburg-Harburg - Hamburg University of Technology Хамбург Хамбург държавно
Hochschule Neubrandenburg - University of Applied Sciences Neubrandenburg Нойбранденбург Мекленбург Предна Померания държавно

Други университети в Бремерхафен

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Hochschule Bremerhaven - Bremerhaven University of Applied Sciences Бремерхафен Бремен държавно

Други университети в областта

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Hochschule für Künste Bremen - University of the Arts Bremen Бремен Бремен държавно
Hochschule Bremen - University of Applied Sciences Bremen Бремен Бремен държавно
Hochschule Bremerhaven - Bremerhaven University of Applied Sciences Бремерхафен Бремен държавно
APOLLON Hochschule der Gesundheitswirtschaft - APOLLON University of Applied Sciences Бремен Бремен частно
Universität Bremen - University of Bremen Бремен Бремен държавно