Musikhochschule Lübeck - Lübeck Academy of Music

изпрати на приятел           принтирай
Град Любек
Област Шлезвиг-Холщайн
Държава Германия
Вид Колеж за изкуство, музика и кино
Език на обучение Английски език, Немски език, Финансиране държавно Адрес Grosse Petersgrube 21 Lubeck 23552 Schleswig-Holstein Germany
study-in-germany.bg използва системата на РОДИНА – България - официален представител на учебното заведение за страната. При нас може да подадете документи за кандидатстване в това учебното заведение.

Училище

Musikhochschule Lübeck (Lübeck Academy of Music, College of Music, Lübeck) се нарежда сред най-качествените музикални германски университети. Това е единственото висше музикално училище намиращо се на територията на най-северната немска федерална провинция - Шлезвиг-Холщайн. Към настоящия момент във висшето учебно заведение се обучават около 500 студенти от цяла Германия и света. За тяхното образование се грижат повече от 170 души висококвалифициран преподавателски състав, сред които и 30 професори. Голяма част от преподаващите в университета специалисти са действащи солисти, музиканти и/или музикални педагози със световна известност.

Музикалната академия се намира в красивия и старинен германски град Любек, който е включен в списъка на културното наследство на ЮНЕСКО. Под сегашната си форма висшето учебно заведение е създадено през 1973 г., но академичните му традиции датират още от началото на 20 век, когато са били основани неговите първи преки предшественици в региона. Постепенно през годините Musikhochschule Lübeck се утвърждава като едно от водещите немски музикални училища не само в северната част на Германия. Понастоящем в него преподават световноизвестни имена от ранга на: Шмуел Ашкенази, Сабине Майер, Джеймс Токо и много други. С дейността на Музикалната академия Любек е тясно свързан и ежегодно провеждащият се Музикален фестивал на Шлезвиг-Холщайн. В неговите рамки във висшето учебно заведение се провеждат и специални майсторски класове.

Програма

Един от най-добрите и модерни музикални германски университети - Musikhochschule Lübeck (Lübeck Academy of Music, College of Music, Lübeck) предлага на кандидат-студентите от цяла Европа и света редица бакалавърски, магистърски и други видове програми в най-разнообразни сфери на академичното знание, свързани с музиката и музикалните изкуства. Всички специалности, дипломи и сертификати на висшето училище са напълно адаптирани към духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA). Продължителността на бакалавърските курсове в Музикалната академия Любек е 3-4 години, а на магистратурите му – 1-2 г.
Учебната година в един от най-реномираните музикални немски университети - Musikhochschule Lübeck (Lübeck Academy of Music, College of Music, Lübeck) се провежда в рамките на два семестъра – зимен и летен. Успоредно с основните бакалавърски и магистърски програми на висшето училище неговите студенти имат възможност да запишат и редица допълнителни курсове насочени към повишаването на техните социални, интердисциплинарни, академични, лингвистични и професионални компетенции, и квалификации, които могат да бъдат посещавани включително по време на лятната ваканция. Всички сертификати, дипломи и специалности на Музикалната академия Любек са изцяло съобразени с духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA).

Спорт

Възпитаниците на Musikhochschule Lübeck (Lübeck Academy of Music, College of Music, Lübeck) в течение на своето следване в Германия могат по-интензивно или просто за разтоварване през свободното си от занятия време да упражняват множество видове спортна дейност и физическа активност. Те се реализират с помощта на модерните спортни съоръжения на самото висше училище, както и най-вече на редица специализирани комплекси, центрове и зали разположени на територията на град Любек и региона. Администрацията на Музикалната академия Любек регулярно организира и пътувания с учебна цел, както и екскурзии, до редица градове и региони с туристически и културно-исторически забележителности в цяла Германия и отвъд нейните граници.

Град

Любек е град намиращ се в северната част на Германия, във федералната провинция Шлезвиг-Холщайн. Населението му наброява около 210 300 души, а площта му е 214.13 кв. км. Градът е пристанище на Балтийско море, разположено до устието на река Трава. Старата част на Любек се намира на красив хълм заобиколен от водите на Трава и Вакениц. Основните забележителности на града са популярни туристически дестинации и са включени в Списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Благоприятното географско положение на това населено място е способствало, както за развитието му като важно балтийско пристанище, така и за превръщането му във важен търговски център още по времето на Средновековието. В Любек има и три престижни висши учебни заведения – Любекският университет за приложни науки, Университетът Любек и музикалното висше училище Musikhochschule Lübeck. Отделно в града функционират и две свързани с тези университети образователни институции - Graduate School for Computing in Medicine and Life Sciences създадено в рамките на German Excellence Initiative и The International School of New Media.Освен историческия център на Любек в това красиво населено място има и редица други интересни забележителности и туристически атракции. Най-популярната от тях е вратата Holstentor, която заради своето подчертано архитектурно своеобразие, е обявена за символ на града. При този комплекс понастоящем функционира местният Исторически музей. Катедралата „Света Мария” е друга важна локална забележителност. Тя е изградена през 14 век в стила на тухлената готика и в миналото е била важен религиозен център на францисканската общност в региона. В едно от помещенията на църквата е поставен паметник в памет на жертвите от Втората световна война. Другите две големи и известни катедрали в града са наричаната „църквата на моряците” - „Свети Яков” (St.Jakobi/Jakobikirche) и Любекският събор построен през 1230 година. Любек е и родното място на световноизвестния писател, нобелистът Томас Ман, в чиято памет е създадена и къща-музей с богата постоянна експозиция.

Специалности

Кандидатсване

Настаняване

Видове настаняване

-Общежитие
-Частни квартири
-Апартаменти
-Свободен наем

Описание

Въпреки, че Musikhochschule Lübeck (Lübeck Academy of Music, College of Music, Lübeck) не притежава собствени общежития, които да са разположени в рамките на неговите учебни корпуси, администрацията на висшето училище оказва активна и комплексна информационна и консултантска помощ на студентите идващи от чужбина по въпросите на тяхното удобно и функционално битово устройване. Една от основните опции пред същите е настаняване в резиденциите стопанисвани от локалните клонове на различни общонационални немски академични организации. Друга възможност за обучаващите се в Музикалната академия Любек е свързана с излизането им на частна квартира под формата на свободен наем. Доста разпространена практика сред студентите от град Любек е и колективното наемане на апартаменти, в рамките на които те живеят в индивидуални стаи, като същевременно използват и общи помещения от типа на: баня, хол, кухня, трапезария, перално и т.н.

Други университети в Германия

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Technische Universität Chemnitz - Chemnitz University of Technology Кемниц Саксония държавно
Braunschweig University of Art - Hochschule für Bildende Künste Braunschweig Брауншвайг Долна Саксония държавно
Staatliche Akademie der Bildenden Künste Karlsruhe - State Academy of Fine Arts Karlsruhe Карлсруе Баден-Вюртемберг държавно
Hochschule für Wirtschaft und Recht Berlin - Berlin School of Economics and Law Берлин Берлин държавно
Hochschule Neubrandenburg - University of Applied Sciences Neubrandenburg Нойбранденбург Мекленбург Предна Померания държавно
HMKW Hochschule für Medien, Kommunikation und Wirtschaft Берлин Берлин частно
International School of Management – ISM Дортмунд Северен Рейн Вестфалия частно
Hochschule für Musik Nürnberg - Nuremberg University of Music Нюрнберг Бавария държавно
Johannes Gutenberg-Universität Mainz - Johannes Gutenberg University of Mainz Майнц Рейнланд Пфалц държавно
Internationales Hochschulinstitut Zittau IHI - International Institute of Higher Education Zittau Цитау Саксония държавно

Други университети в Любек

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Fachhochschule Lübeck - Lübeck University of Applied Sciences Любек Шлезвиг-Холщайн държавно
Universität zu Lübeck - University of Lübeck Любек Шлезвиг-Холщайн държавно
Musikhochschule Lübeck - Lübeck Academy of Music Любек Шлезвиг-Холщайн държавно

Други университети в областта

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Musikhochschule Lübeck - Lübeck Academy of Music Любек Шлезвиг-Холщайн държавно
Fachhochschule Kiel - Kiel University of Applied Sciences Кил Шлезвиг-Холщайн държавно
Universität zu Lübeck - University of Lübeck Любек Шлезвиг-Холщайн държавно
Muthesius Kunsthochschule - Muthesius Academy of Fine Arts and Design Кил Шлезвиг-Холщайн държавно
Christian-Albrechts-Universität zu Kiel - Kiel University Кил Шлезвиг-Холщайн държавно
Fachhochschule Lübeck - Lübeck University of Applied Sciences Любек Шлезвиг-Холщайн държавно