Hochschule Wismar - University of Applied Sciences: Technology, Business and Design

изпрати на приятел           принтирай
Град Висмар
Област Мекленбург Предна Померания
Държава Германия
Вид Университет за приложни науки
Език на обучение Английски език, Немски език, Финансиране държавно Адрес Philipp-Müller-Strasse 14 Wismar 23966 Mecklenburg-Vorpommern Germany
study-in-germany.bg използва системата на РОДИНА – България - официален представител на учебното заведение за страната. При нас може да подадете документи за кандидатстване в това учебното заведение.

Училище

Hochschule Wismar (University of Applied Sciences: Technology, Business and Design) e третият най-стар и третият по големина от немските университети функциониращи на територията на федерална провинция Мекленбург - Предна Померания. Понастоящем във висшето учебно заведение за приложни науки се обучават близо 7000 студенти от цяла Германия, Европа и света. За техните нужди се грижат около 500 души висококвалифициран преподавателски и академичен състав. Университетът за приложни науки Висмар предлага висококачествени бакалавърски и магистърски програми в области на знанието като: механическо инженерство, инженерство на процесите, инженерство и околна среда, строително инженерство, електронно инженерство, мултимедийно инженерство, морски науки, бизнес администрация, бизнес право, бизнес информатика, дизайн, архитектура, вътрешна архитектура, комуникационен дизайн и др.

University of Applied Sciences: Technology, Business and Design е основан през 1908 г. и постепенно значително развива обема на своята академична дейност, и се налага като едно от най-качествените висши учебни заведения в рамките на своята федерална провинция. Университетът разполага с модерна и богата материална база и образователна инфраструктура в рамките на основния си кампус, намиращ се в непосредствена близост до крайбрежието на Балтийско море, само на 500 метра от местното пристанище. Към настоящия момент висшето учебно заведение предлага над 50 различни вида курсове и специалности, включително такива в рамките на дистанционна форма на обучение.

Някои от тези програми се организират и преподават съвместно с различни престижни международни академични структури и организации като Европейската академия по мореплаване. Hochschule Wismar също така предоставя и разнообразни възможности за записване на докторантури, след преминаването на магистърския етап от висшето обучение. University of Applied Sciences: Technology, Business and Design предлага и редица опции за международна реализация на своите възпитаници, благодарение на тесните си връзки и активното си партньорство по линия на интернационалния студентски и академичен обмен с повече от 140 чуждестранни университети с подобен на неговия профил.

Програма

Един от най-добрите университети за приложни науки в северната част на Германия - Hochschule Wismar (University of Applied Sciences: Technology, Business and Design) предлага на кандидат-студентите от цяла Европа и света множество бакалавърски, магистърски и други видове програми в най-различни области на академичното знание. Всички специалности, дипломи и сертификати на висшето учебно заведение са изцяло съобразени с духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA). Продължителността на курсовете за бакалаври в Университета за приложни науки Висмар е 3-4 години, а на магистратурите му – 1-2 г. Образователният процес в University of Applied Sciences: Technology, Business and Design се провежда в рамките на неговите факултети – по архитектура, по дизайн и вътрешна архитектура, по механично, процесово инженерство и инженерство и околна среда, по строително инженерство, по бизнес, по електронно и мултимедийно инженерство и по морски науки.
Учебната година в един от най-висококачествените университети в Германия за приложни науки - Hochschule Wismar (University of Applied Sciences: Technology, Business and Design) се провежда в рамките на два семестъра – зимен и летен. Успоредно с основните бакалавърски и магистърски програми на висшето учебно заведение неговите възпитаници имат възможност да запишат и множество допълнителни курсове насочени към повишаването на техните обществени, интердисциплинарни, академични, лингвистични и професионални компетенции, и квалификации, които могат да бъдат посещавани включително по време на лятната ваканция. Всички специалности, дипломи и сертификати на Университета за приложни науки Висмар са напълно адаптирани към духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA).

Спорт

Възпитаниците на Hochschule Wismar (University of Applied Sciences: Technology, Business and Design) в течение на своето обучение в Германия имат възможност по-активно или просто за разнообразие и удоволствие през свободното си време да се занимават с множество различни видове спортна дейност и физическа активност. Това се осъществява както с помощта на модерните съоръжения на самото висше учебно заведение, така и посредством множество центрове, зали и комплекси разположени на територията на град Висмар. Администрацията на Университета за приложни науки Висмар регулярно организира и различни видове екскурзии, както и пътувания с учебна цел, до най-разнообразни градове и региони с културно-исторически и туристически забележителности в цяла Германия и чужбина.

Град

Висмар е град намиращ се във федералната провинция Мекленбург — Предна Померания. Той има население от около 46 000 души и територия от 41,36 кв. км. До 1903 година градът три века е бил под шведско владичество, което допринася и до днес за уникалната му културна атмосфера и архитектурен облик. Дълги години Швеция е гледала на Висмар като на „своята най-голяма крепост в Европа”. По време на Втората световна война градът е бил силно засегнат от бомбардировките на съюзниците и поради това в следвоенните години инфраструктурата му е изградена наново, а историческите му паметници – реставрирани. От 2002 година центърът на Висмар е включен в списъка на ЮНЕСКО като част от световното културно наследство.Сред по-известните забележителности и туристически атракции в града е и най-големият пазарен площад в света, с едноименното тухлено здание „Старият швед” (построено през 1380 г.), което от 1878 г. е функционирало като хотел. През 1602 г. на този площад е поставен павилионът Wasserkunst направен по чертежите на Филип Брандин в стила на нидерландския Ренесанс. До 1897 г. павилионът е служил като пункт за водоснабдяване на жилищните и обществените здания в района. Той заедно с катедралата „Света Мария” влиза в числото на най-големите забележителности в града. Последната е решена в стила на тухлената готика по образец на базиликата в Любек от архитекта Йохан Грот. Особен интерес за туристите представлява и интериорът на катедралата „Свети Николай”.Заради уникалната си атмосфера, съчетала по неповторим начин културите и архитектурата на две държави – Германия и Швеция, Висмар е бил избиран нерядко за заснемане на филми. Тук е бил сниман, например, култовият класически хорър „Носферату” на Мурнау през 1922 година. Във Висмар има и редица престижни висши и средни учебни заведения като Университетът за приложни науки, технологии, бизнес и дизайн - Hochschule Wismar и много други, в които традиционно се обучават множество студенти и ученици от цяла Германия и света.

Специалности

Кандидатсване

Настаняване

Видове настаняване

-Общежитие
-Частни квартири
-Апартаменти
-Свободен наем

Описание

Въпреки, че Hochschule Wismar (University of Applied Sciences: Technology, Business and Design) не притежава собствени студентски общежития, администрацията на висшето учебно заведение оказва активна информационна и консултантска помощ на учащите се идващи от чужбина по въпросите свързани с тяхното удобно и функционално битово устройване. Основната опция пред възпитаниците на Университета за приложни науки Висмар е свързана с настаняване в резиденциите стопанисвани от регионалния клон на немската национална академична организация Studentenwerk (Rostock). Друга налична възможност за студентите на висшето училище е излизането им на частна квартира под формата на свободен наем. Доста разпространена практика сред обучаващите се в University of Applied Sciences: Technology, Business and Design е и колективното наемане на апартаменти, в рамките на които те живеят в индивидуални стаи, като същевременно използват и общи помещения от рода на: баня, хол, кухня, трапезария, перално и т.н.

Други университети в Германия

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Universität Leipzig - Leipzig University Лайпциг Саксония държавно
Katholische Hochschule Freiburg - Catholic University of Applied Sciences Freiburg Фрайбург Баден-Вюртемберг държавно
German open Business School - GoBS Hochschule für Wirtschaft und Verwaltung Берлин Берлин частно
Universität Trier - University of Trier Трир Рейнланд Пфалц държавно
European School of Management and Technology – ESMT Берлин Берлин частно
Hochschule Esslingen - Esslingen University of Applied Sciences Еслинген Баден-Вюртемберг държавно
Universität Ulm - University of Ulm Улм Баден-Вюртемберг държавно
Universität Duisburg-Essen - University of Duisburg-Essen Есен Северен Рейн Вестфалия държавно
Humboldt-Universität zu Berlin - Humboldt University of Berlin Берлин Берлин държавно
BAU International University of Applied Sciences Берлин Берлин частно

Други университети в Висмар

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Hochschule Wismar - University of Applied Sciences: Technology, Business and Design Висмар Мекленбург Предна Померания държавно

Други университети в областта

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Hochschule Neubrandenburg - University of Applied Sciences Neubrandenburg Нойбранденбург Мекленбург Предна Померания държавно
Hochschule Wismar - University of Applied Sciences: Technology, Business and Design Висмар Мекленбург Предна Померания държавно
Universität Rostock - University of Rostock Рощок Мекленбург Предна Померания държавно
Ernst-Moritz-Arndt-Universität Greifswald - University of Greifswald Грайфсвалд Мекленбург Предна Померания държавно
Fachhochschule Stralsund - Stralsund University of Applied Sciences Щралзунд Мекленбург Предна Померания държавно
Hochschule für Musik und Theater Rostock - Rostock University of Music and Theatre Рощок Мекленбург Предна Померания държавно