Hochschule Bremen - University of Applied Sciences Bremen

изпрати на приятел           принтирай
Град Бремен
Област Бремен
Държава Германия
Вид Университет за приложни науки
Език на обучение Английски език, Немски език, Финансиране държавно Адрес Hochschule Bremen Neustadtswall 30 28199 Bremen
study-in-germany.bg използва системата на РОДИНА – България - официален представител на учебното заведение за страната. При нас може да подадете документи за кандидатстване в това учебното заведение.

Училище

Hochschule Bremen (University of Applied Sciences Bremen) се нарежда сред най-добрите германски университети за приложни науки. Понастоящем във висшето учебно заведение, чийто централен, модерен и разполагащ с отлична и високотехнологизирана материална база и образователна инфраструктура, кампус се намира в бременския градски район Нойщад, се обучават повече от осем хиляди студенти от Германия и целия свят. Бременският университет за приложни науки към настоящия момент предлага към 70 различни бакалавърски, магистърски и други видове програми на кандидат-студентите от всички континенти в области на академичното знание като: бизнес и мениджмънт, разнообразни типове инженерство, архитектура, социални науки, медии и много други.

University of Applied Sciences Bremen разполага с четири основни корпуса, намиращи се в град Бремен. Централният от тях е на улица Нойщадсвал, сградата на Висшето училище за международен бизнес е на Вердерщрасе, другото висше училище към университета - International Graduate School е на Зюдерщрасе и в близост до бременското летище са Центърът за компютърни и медийни науки, както и Институтът за аерокосмически технологии. В тези академични звена Hochschule Bremen предлага общо около 43 бакалавърски и 26 магистърски програми (общо броят на факултетите на висшето учебно заведение е пет). Бременският университет е известен с това, че голям брой от специалностите му се преподават на различни езици и предлаганото от него образование има подчертано международен фокус. University of Applied Sciences Bremen осъществява съвместни програми и проекти с около триста други чуждестранни ВУЗ-а от всички континенти, което дава големи възможности на възпитаниците му да прекарат поне един семестър или да отидат на стаж или по линия на академичния обмен в друга страна.

Друга важна особеност на предлаганото от Hochschule Bremen образование е подчертано практическата му ориентираност. Висококачественото обучение във висшето училище е приоритетно насочено към пълноценната професионална и кариерна реализация на неговите випускници. По време на следването на студентите Университетът Бремен им предлага възможността да запишат редица езикови курсове, за да могат да завършат образованието си в Германия, владеейки поне няколко чуждестранни езика. В течение на четвъртата година от обучението им във висшето учебно заведение студентите се включват в специализираната академична инициатива наречена „Учебна компания”, която представлява провеждането на редовни практически уъркшопи съвместно с представители на множество известни немски и международни фирми и компании. Това е също така една отлична възможност студентите на University of Applied Sciences Bremen да срещнат потенциалните си бъдещи работодатели още на учебната скамейка. Не на последно място, Hochschule Bremen е известен в Германия и със своя богат на събития годишен календар. Последните са свързани както с провеждането на академични форуми като конгреси, конференции, симпозиуми и т.н., така и с разнообразни мероприятия ориентирани към пълноценното уплътняване на свободното време на учащите се като музикални и арт фестивали, изложби, спортни и туристически прояви, специализирани международни дни и много други.

Програма

Един от най-качествените германски университети за приложни науки - Hochschule Bremen (University of Applied Sciences Bremen) предлага отлични бакалавърски, магистърски, МВА и други видове програми в най-разнообразни сфери на академичното знание на кандидат-студентите от целия свят. Всички дипломи, сертификати и специалности на Бременския университет за приложни науки са напълно адаптирани към духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA). Продължителността на курсовете за бакалаври на висшето учебно заведение е 3-4 години, а на магистърските и МВА специализациите му – 1-2 г.

Образователният процес в University of Applied Sciences Bremen се провежда в рамките на неговите факултети - по архитектура, строително инженерство и инженерство и околна среда, по социални и медийни науки, по електрическо инженерство и компютърни науки и по природни науки и инженерство, както и във Висшето училище по международен бизнес. Понастоящем общо висшето учебно заведение предлага около 69 различни видове програми, в това число 43 бакалавърски и 23 магистърски. Отличителна характеристика на голяма част от същите е, че освен на немски, се провеждат и на английски и нерядко на редица други езици.

Кандидат-студентите от всички континенти имат възможност да запишат различни видове курсове и програми в Бременския университет за приложни науки в разнообразни области от типа на: бизнес, икономика, мениджмънт, бизнес администрация, международен бизнес мениджмънт, бизнес икономикс, международен мениджмънт, проучвания в сферата на глобалния мениджмънт, туристически мениджмънт, търговски мениджмънт, индустриално и други различни видове инженерство, социални и медийни науки, архитектура и строително инженерство, финанси и счетоводство, европеистика, културен мениджмънт и редица други специалности.
Учебната година в един от лидерите в сферата на висококачественото висше образование в Германия в областта на приложните науки - Hochschule Bremen (University of Applied Sciences Bremen) се провежда в рамките на два семестъра – зимен и летен. Паралелно с главните бакалавърски и магистърски програми на висшето учебно заведение, неговите студенти имат възможност да запишат и някои допълнителни курсове за повишаване на техните обществени, академични, лингвистични и професионални компетенции и квалификации, които могат да бъдат посещавани включително по време на лятната ваканция. Всички специалности, сертификати и дипломи на Бременския университет за приложни науки са изцяло съобразени с духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA).

Спорт

Възпитаниците на Hochschule Bremen (University of Applied Sciences Bremen) по време на своето образование в Германия имат възможност активно или за удоволствие и разтоварване да практикуват множество видове спортна и физическа дейност. Това става с помощта на редица зали, центрове и комплекси, разположени на територията на град Бремен и неговия регион, с които ръководството на висшето учебно заведение си сътрудничи. Администрацията на Бременския университет за приложни науки през годината организира и голям брой спортни прояви и туристически мероприятия с най-разнообразен профил, включително пътувания с учебна цел и екскурзии до различни градове и региони с културно-исторически забележителности в цяла Германия и чужбина.

Град

Бремен е десетият град по големина в Германия и заедно с Бремерхафен образува собствена федерална провинция, наречена като него. Населението му е около 550 000 души, а площта - 326,72 кв. км. Бремен е разположен на двата бряга на река Везер, приблизително на 60 километра от мястото, където тя се влива в Северно море. В района на Стария град, Среден Визер преминава в Долен Визер и по-нататък се разширява образувайки бременското пристанище. Територията на града е 38 километра на дължина и 16 километра на ширина, а провинция Бремен от всички страни е заобиколена от съседната й Долна Саксония. Най-близките по-големи населени места до града са Олденбург и Бремерхафен, които заедно образуват една обща, голяма, над половин милионна, градска агломерация.Бремен е бил основан през 787 от Карл Велики като епископско седалище и оттогава има дълга и богата обществена и културна история. В града има много интересни забележителности и туристически атракции. Центърът му е зает от Пазарния площад и сградата на кметството, построени през 1405-1410 година. До тях се намира прочутата Катедрала „Свети Петър” от девети век. Пазарният площад традиционно се счита за един от най-знаковите и красиви по рода си в цяла Европа. И до ден днешен около него по чудо са се съхранили от бомбардировките по време на Втората световна война множество средновековни сгради. На сами площад се извисява и статуята на Роланд (10,21 метра) – символ на града и олицетворение на неговия свободолюбив, независим дух. Пред зданието на кметството пък се намира друг известен паметник – скулптурата на Бременските музиканти. Недалеч от тази прочута композиция е разположена може би най-прочутата улица в града – Бьотхерщрасе, дълга само сто метра и състояща се от седем къщи. В околните здания – паметници на културата от 16 век в наши дни има три музея, звънарна, театър и художествена галерия.Друго световноизвестно място в Бремен е старинният квартал Шнор (Schnoor), който е запазил почти изцяло консервирана уникалната си средновековен атмосфера. В него има множество изкушения за туристите и гостите на града като бирарии, малки лавки за сувенири, галерии, занаятчийници, кокетни кафенета, луксозни хотели и др. В центъра на Бремен зад жп-гарата пък е разположен Градският парк (Burgerpark), в който има красиво устроен малък зоопарк. На територията на Бременския университет се намира друго интересно място за туристите – Научният център „Универсум”, който представлява един истински действащ музей на науката, в който посетителите имат пряк достъп до изпробването на голямо количество експонати. Най-мащабното висше учебно заведение в града е именно домакинът на този комплекс – Университетът Бремен. Той е приютил и международния, световноизвестен Гьоте-институт. В него и в другите три големи локални висши училища – Университета по изкуствата, Бременският университет за приложни науки и Университета Якобс учат множество студенти от цяла Европа и света.

Специалности

Кандидатсване

Настаняване

Видове настаняване

-Частни квартири
-Апартаменти
-Свободен наем

Описание

Въпреки, че Hochschule Bremen (University of Applied Sciences Bremen) не притежава собствени студентски общежития, които да са разположени на територията на неговия кампус, администрацията на висшето учебно заведение оказва консултантска, информационна и т.н. видове активна помощ на учащите се, идващи от чужбина, по въпросите на тяхното удобно и функционално битово устройване. Чуждестранните студенти най-често биват насочвани към обяви в медиите, към различни университетски бази данни, онлайн-портали посветени на подобна проблематика, посреднически агенции за настаняване и др. Най-често те си намират битово устройване в колективно наети апартаменти на територията на град Бремен и региона под формата на използване на индивидуална стая с общи помещения от типа на баня, хол, кухня, трапезария, перално и др. Цените на подобен вид настаняване понастоящем са около 250-280 евро на месец. Чуждестранните студенти могат да наемат и самостоятелен апартамент чрез асоциацията наречена Wohnungsgesellschaften.

Други университети в Германия

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Hochschule Hannover - University of Applied Sciences and Art Hannover Хановер Долна Саксония държавно
Leuphana Universität Lüneburg - Leuphana University of Lüneburg Люнебург Долна Саксония държавно
Universität Siegen - University of Siegen Зиген Северен Рейн Вестфалия държавно
DIU Dresden International University Dresden Дрезден Саксония частно
Alice-Salomon-Hochschule Berlin - The Alice Salomon University of Applied Sciences Берлин Берлин държавно
Evangelische Hochschule für Kirchenmusik Halle - Protestant College of Church Music Хале Саксония-Анхалт частно
bbw Hochschule - bbw University of Applied Sciences Берлин Берлин частно
Universität Stuttgart - University of Stuttgart Щутгарт Баден-Вюртемберг държавно
DEKRA Hochschule Berlin - DEKRA University of Applied Sciences Берлин Берлин частно
Hochschule für Musik Karlsruhe - University of Music Karlsruhe Карлсруе Баден-Вюртемберг държавно

Други университети в Бремен

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Hochschule Bremen - University of Applied Sciences Bremen Бремен Бремен държавно
APOLLON Hochschule der Gesundheitswirtschaft - APOLLON University of Applied Sciences Бремен Бремен частно
Hochschule für Künste Bremen - University of the Arts Bremen Бремен Бремен държавно
Universität Bremen - University of Bremen Бремен Бремен държавно

Други университети в областта

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Hochschule Bremerhaven - Bremerhaven University of Applied Sciences Бремерхафен Бремен държавно
APOLLON Hochschule der Gesundheitswirtschaft - APOLLON University of Applied Sciences Бремен Бремен частно
Hochschule Bremen - University of Applied Sciences Bremen Бремен Бремен държавно
Hochschule für Künste Bremen - University of the Arts Bremen Бремен Бремен държавно
Universität Bremen - University of Bremen Бремен Бремен държавно