Muthesius Kunsthochschule - Muthesius Academy of Fine Arts and Design

изпрати на приятел           принтирай
Град Кил
Област Шлезвиг-Холщайн
Държава Германия
Вид Колеж за изкуство, музика и кино
Език на обучение Английски език, Немски език, Финансиране държавно Адрес Lorentzendamm 6-8 Kiel 24103 Schleswig-Holstein
study-in-germany.bg използва системата на РОДИНА – България - официален представител на учебното заведение за страната. При нас може да подадете документи за кандидатстване в това учебното заведение.

Училище

Muthesius Kunsthochschule (Muthesius Academy of Fine Arts and Design, MKH) е най-младият сред немските университети за изкуства и дизайн. Това е ново и много амбициозно висше учебно заведение, основано през 2005 г., предлагащо на кандидат-студентите от цяла Европа и света отлични по качество бакалавърски и магистърски програми в области на академичното знание като: скулптура, изящни изкуства, керамика, основи на изкуството, интерактивно изкуство, рисуване, медии и изкуство, графика, медии и рисуване и т.н. Висшето учебно заведение подготвя и учители по различните видове изкуства. Тази германска академия за изящни изкуства и дизайн предоставя възможност на възпитаниците си и за записване на докторантури.

Процесът на обучение във висшето училище с основен кампус в град Кил, федерална провинция Шлезвиг Холщайн има иновативна структура и е основан както на интердисциплинарния подход, така и на отлично балансираната симбиоза между теория и практика, която е приоритетно насочена към бъдещата професионална и кариерна реализация на неговите възпитаници. Въпреки формално относително краткото си съществуване в настоящия си вид, висшето учебно заведение се радва на едни дългогодишни академични традиции в областта на висококачественото висше образование по изкуства, защото първите му предшественици на това поприще в град Кил, чиито наследник се явява то, отварят врати още през първото десетилетие на миналия век. Понастоящем в Muthesius Academy of Fine Arts and Design се обучават около 400 студенти както от Германия, така и от множество страни по света.

Образователният процес във висшето учебно заведение се провежда в рамките на малки групи, в които са създадени всички необходими условия да бъде обръщано нужното време и внимание на конкретните проблеми и нагласи на всеки един отделен учащ се. Студентите на арт академията могат по всяко време да се обърнат за помощ или консултация към своите преподаватели, с които се намират в постоянен директен контакт. През последните години висшето училище наред с по-класическите програми в областта на обучението по изкуства започва да предлага и редица модерни специалности свързани с ролята на медиите в тази сфера.

Програма

Един от най-амбициозните и млади университети в Германия за изкуства и дизайн - Muthesius Kunsthochschule (Muthesius Academy of Fine Arts and Design, MKH) предлага на кандидат-студентите от цяла Европа и света отлични бакалавърски и магистърски програми в най-различни сфери на академичното знание, свързани с основния фокус и предмет на образователната му дейност. Всички специалности, дипломи и сертификати на висшето учебно заведение са изцяло съобразени с духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA). Продължителността на курсовете за бакалаври в MKH е 3-4 години, а на магистратурите му – 1-2 г.

Muthesius Academy of Fine Arts and Design предлага на кандидат-студентите висококачествени специалности и програми от типа на: живопис, скулптура, керамика, медиа арт, графика, рисуване, индустриален дизайн, медицински дизайн, вътрешен дизайн, комуникационен дизайн, редакторски дизайн, фотография, фотография и дизайн, пространствени стратегии, сценография, библиотечна дейност, архитектура и дизайн и т.н.
Учебната година в един от най-младите и висококачествени германски университети за изкуства и дизайн - Muthesius Kunsthochschule (Muthesius Academy of Fine Arts and Design, MKH) се провежда в рамките на два семестъра – зимен и летен. Успоредно с основните бакалавърски и магистърски програми на висшето учебно заведение неговите възпитаници имат възможност да запишат и множество допълнителни курсове насочени към повишаването на техните обществени, интердисциплинарни, академични, лингвистични и професионални компетенции и квалификации, които могат да бъдат посещавани включително по време на лятната ваканция. Всички дипломи, сертификати и специалности на Muthesius Academy of Fine Arts and Design, са напълно адаптирани към духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA).

Спорт

Студентите на Muthesius Kunsthochschule (Muthesius Academy of Fine Arts and Design, MKH) в течение на своето образование в Германия имат възможност по-активно или просто за разтоварване и удоволствие през свободното си време да се занимават с разнообразни видове спортна дейност и физическа активност. Това става факт с помощта на редица зали, центрове и комплекси, разположени на територията на град Кил и региона, с които ръководството на висшето учебно заведение тясно си партнира. Администрацията на Muthesius Academy of Fine Arts and Design регулярно организира и различни видове екскурзии до най-разнообразни градове и региони с културно-исторически и туристически забележителности в цяла Германия и отвъд нейните граници.

Град

Град Кил се намира в най-северната провинция на Германия – Шлезвиг – Холщайн, като той е и нейната столица. Със своите над 237 000 жители това е най-големия град в провинцията. Поради близостта си до морския бряг, градът разполага със собствено пристанище, което играе много важна роля в икономическото развитие на града. Затова и в него е силно развита сферата на услугите – над 78% от населението на града се препитава основно в тази дейност. Друг водещ отрасъл в града са машностроителните и корабостроителните предприятия, които са едни от водещите работодатели в региона.Основни забележителности в града са пристанището, Стария град, Олимпийското село край града, градската опера, Народният театър, Ботаническата градина, Изложбеният център и много други. Също така е много известен града с неговите спортни постижения, най-вече в хандбала и в морските и водни спортове.

Специалности

Кандидатсване

Настаняване

Видове настаняване

-Общежитие
-Частни квартири
-Апартаменти
-Свободен наем

Описание

Въпреки, че Muthesius Kunsthochschule (Muthesius Academy of Fine Arts and Design, MKH) не притежава собствени студентски общежития, които да са разположени на територията на неговия кампус, администрацията на висшето учебно заведение оказва активна и всестранна консултантска и информационна помощ на студентите идващи от чужбина по въпросите на тяхното удобно и функционално битово устройване. Една от възможностите пред тях е свързана с настаняване в студентските резиденции стопанисвани от местните клонове на различни немски общонационални академични организации. Друга опция за възпитаниците на MKH е излизането им на частна квартира под формата на свободен наем. Сред студентите от град Кил също така е особено разпространена практиката да наемат колективно апартаменти, в които да живеят в индивидуални стаи, като същевременно използват общи помещения от рода на: баня, хол, кухня, трапезария, перално и т.н.

Други университети в Германия

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Friedrich-Schiller-Universität Jena - Friedrich Schiller University Jena Йена Тюрингия държавно
Fachhochschule Worms - University of Applied Sciences Worms Вормс Рейнланд Пфалц държавно
SRH Hochschule Heidelberg - University of Applied Sciences Heidelberg Хайделберг Баден-Вюртемберг частно
Universität Leipzig - Leipzig University Лайпциг Саксония държавно
Hochschule für Angewandte Wissenschaften - Würzburg-Schweinfurt University of Applied Sciences Вюрцбург Бавария държавно
Ostbayerische Technische Hochschule Regensburg - Regensburg University of Applied Sciences Регенсбург Бавария държавно
Friedrich-Alexander-Universität Erlangen-Nürnberg Ерланген/Нюрнберг Бавария държавно
DPFA Hochschule Sachsen Цвикау Саксония частно
Fachhochschule Brandenburg - Brandenburg University of Applied Sciences Бранденбург на Хавел Бранденбург държавно
Westfälische Wilhelms-Universität Мюнстер Северен Рейн Вестфалия държавно

Други университети в Кил

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Fachhochschule Kiel - Kiel University of Applied Sciences Кил Шлезвиг-Холщайн държавно
Christian-Albrechts-Universität zu Kiel - Kiel University Кил Шлезвиг-Холщайн държавно
Muthesius Kunsthochschule - Muthesius Academy of Fine Arts and Design Кил Шлезвиг-Холщайн държавно

Други университети в областта

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Musikhochschule Lübeck - Lübeck Academy of Music Любек Шлезвиг-Холщайн държавно
Universität zu Lübeck - University of Lübeck Любек Шлезвиг-Холщайн държавно
Fachhochschule Lübeck - Lübeck University of Applied Sciences Любек Шлезвиг-Холщайн държавно
Fachhochschule Kiel - Kiel University of Applied Sciences Кил Шлезвиг-Холщайн държавно
Christian-Albrechts-Universität zu Kiel - Kiel University Кил Шлезвиг-Холщайн държавно
Muthesius Kunsthochschule - Muthesius Academy of Fine Arts and Design Кил Шлезвиг-Холщайн държавно