Fachhochschule Brandenburg - Brandenburg University of Applied Sciences

изпрати на приятел           принтирай
Град Бранденбург на Хавел
Област Бранденбург
Държава Германия
Вид
Език на обучение Английски език, Немски език, Финансиране държавно Адрес Magdeburger Strasse 50 Уебсайт http://www.fh-brandenburg.de/
study-in-germany.bg използва системата на РОДИНА – България - официален представител на учебното заведение за страната. При нас може да подадете документи за кандидатстване в това учебното заведение.

Училище

Fachhochschule Brandenburg е основан през 1992 година, а студентският кампус – през 1997 година. Учебното заведение предлага следните водещи направления: Информатика, Техника, Икономика и Медии.

Към момента се обучават над 2800 студенти в училището. Всяка година училището се стреми да отговори на очакванията на своите студенти, затова непрекъснато се въвеждат нови и разнообразни специалности. Университет Бранденбург се радва на факта, че с течение на времето той се превърна в предпочитано учебно заведение на чуждестранни студенти от повече от 40 държави. Нееднократно студентският кампус на университета е признаван като най-красивият и подреден в цяла Германия.

Програма

Един от най-добрите регионални университети за приложни науки в Германия - Fachhochschule Brandenburg (Brandenburg University of Applied Sciences, FHB) предлага на кандидат-студентите от цяла Европа и света множество бакалавърски, магистърски и други видове програми в най-различни области на академичното знание. Всички специалности, дипломи и сертификати на висшето учебно заведение са изцяло съобразени с духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA). Продължителността на курсовете за бакалаври в Бранденбургския университет за приложни науки е 3-4 години, а на магистратурите му – 1-2 г. Brandenburg University of Applied Sciences предлага бакалавърски и магистърски програми в академични сфери като: компютърни науки, бизнес, механично и други видове инженерство, мехатроника, медицина и информатика, икономика, икономика и информатика, оптически технологии, микросистеми, бизнес администрация, дигитални медии, енергийна ефективност, секюрити мениджмънт, иновационен мениджмънт, мениджмънт на технологиите и т.н.
Учебната година в един от най-добрите германски университети за приложни науки от федерална провинция Бранденбург - Fachhochschule Brandenburg (Brandenburg University of Applied Sciences, FHB) се провежда в рамките на два семестъра – зимен и летен. Успоредно с основните бакалавърски и магистърски програми на висшето учебно заведение неговите възпитаници имат възможност да запишат и множество допълнителни курсове насочени към повишаването на техните обществени, интердисциплинарни, академични, лингвистични и професионални компетенции, и квалификации, които могат да бъдат посещавани включително по време на лятната ваканция. Всички дипломи, сертификати и специалности на Бранденбургския университет за приложни науки са напълно адаптирани към духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA).

Спорт

Студентското ръководство (ASTA) предлага различни възможности за спортни занимания като волейбол, футбол, водни спортове и др. Студентският бар "IQ" се намира в сградата на Факултета по икономика. Там се организират различни партита и изложби. "IQ" е и мястото за срещи на студенти и преподаватели.

Град

Бранденбург е град с дълга история и множество културни забележителности. Градът лежи на река Хавел, населението му наброява спроред последните преброявания около 73 000 души. Сред най-известните забележителности на града е готическата катедрала Свети Петър, църквите св. Готард, св. Катерина, както и много други паметници на културата. Градът също така е известен с многобройните си и разнообразни по тематика музеи. Не бива да забравяме и природните дадености – Бранденбург е заобиколен от гори, поляни и множество паркове, подходящи за спорт и отдих в свободното време. На територията на катедралния остров - първоначалния център на града - се издига най-старото здание в Бранденбург/ Хафел – катедралата " Св.св. Петър и Павел". С повече от 400-те си културно-исторически паметници, разположени само в старата градска част, Бранденбург/ Хафел заема челна позиция с най-голяма гъстота на културно-исторически обекти в област Бранденбург. Повече от половината здания в неговата историческа вътрешна част са реставрирани.

Специалности


Бакалавър
Специалност Година от Година до Начало на учебната година-месец Такса за обучение
Информатика 1 3  Септември 0 лв. ( )
IT-Електроника 1 3  Септември 0 лв. ( )
Икономика на предприятията 1 3  Септември 0 лв. ( )

Магистър
Специалност Година от Година до Начало на учебната година-месец Такса за обучение
Икономка на предприятията 1 2  Септември 0 лв. ( )
Икономика и информатика 1 2  Септември 0 лв. ( )
Иновационен мениджмънт и управление на технологиите 1 2  Септември 0 лв. ( )
Управление и мениджмънт на охранителните средства 1 2  Септември 0 лв. ( )
Информатика 1 2  Септември 0 лв. ( )
Медийна информатика – дистанционно обучение 1 2  Септември 0 лв. ( )

Кандидатсване

Бакалавър
Допълнително се заплаща
  Такса към студентския съвет - 40.00 €
  Семестриален билет - 92.00 €
  Медицински осигуровки - 60.00 €
  Настаняване - 205.00 €
Магистър
Допълнително се заплаща
  Такса към студентския съвет - 40.00 €
  Семестриален билет - 92.00 €
  Медицински осигуровки - 60.00 €
  Настаняване - 205.00 €

Настаняване

Видове настаняване

-Общежитие
-Частни квартири

Описание

Университет Бранденбург разполага с две студентски общежития. Молба формуляр за резервация на стая за всяко едно от тях се изпраща от международният отдел в университета, заедно с формуляра за допускане до следване. Капацитетът на общежитията е 192, като се планира построяване на нови общежития поради все по-големия наплив на студенти. Наемът варира между 205 и 215 евро месечно. За да имат интернет достъп обаче, студентите трябва да заплатят такса от 30 ? на семестър. Студентско общежитие: Кандидат-студентът попълва заявка, качена на сайта на студентската организация (Studentenwerk) на специализирано висше учебно заведение Бранденбург, попълва я и я изпраща или по поща, или по е-майл на посочените в заявката адреси. Кандидатът получава обратен отговор до 14 работни дни след изпращането на заявката. Писмено съгласие за предоставяне на стая в общежитието се получава своевременно от Studentenwerk Potsdam, който разполага с правото да взима самостоятелни решения по този въпрос. Сградата на учреждението е разположена в гр.Потсдам. Частна квартира: Кандидат-студентът трябва сам да намери информация за предоставените квартири посредством: Обяви във вестниците, информационните табла на ВУЗ-овете, централите за търсене на квартири, Интернет, борси за наемане на жилища и агенции за недвижими имоти. В близост до Университет Бранденбург (15 мин.път пеша) се разполага общежитието "Caasi". Тук студентите могат да наемете едно- или двустайни апартаменти за кратък срок и на специално определена за студенти цена. Всеки апартамент се състои от стая с едно или две легла, кухня, баня и тоалетна.

Други университети в Германия

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Hochschule Ulm - Ulm University of Applied Sciences Улм Баден-Вюртемберг държавно
Rheinische Friedrich-Wilhelms-Universität Bonn - University of Bonn Бон Северен Рейн Вестфалия държавно
Universität Trier - University of Trier Трир Рейнланд Пфалц държавно
Universität Regensburg - University of Regensburg Регенсбург Бавария държавно
Technische Hochschule Mittelhessen - Technische Hochschule Mittelhessen University of Applied Sciences THM Гисен Хесен държавно
Technische Universität Hamburg-Harburg - Hamburg University of Technology Хамбург Хамбург държавно
Fachhochschule Kiel - Kiel University of Applied Sciences Кил Шлезвиг-Холщайн държавно
Hochschule Rhein-Waal - Rhine-Waal University of Applied Sciences Клеве Северен Рейн Вестфалия държавно
Folkwang Universität der Künste - Folkwang University of the Arts Есен Северен Рейн Вестфалия държавно
Julius-Maximilians-Universität Würzburg - University of Würzburg Вюрцбург Бавария държавно

Други университети в Бранденбург на Хавел

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Fachhochschule Brandenburg - Brandenburg University of Applied Sciences Бранденбург на Хавел Бранденбург държавно

Други университети в областта

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Fachhochschule Potsdam - Potsdam University of Applied Sciences Потсдам Бранденбург държавно
Universität Potsdam - University of Potsdam Потсдам Бранденбург държавно
Brandenburgische Technische Universität - Brandenburg University of Technology Котбус Бранденбург държавно
Europa-Universität Viadrina Frankfurt (Oder) - Viadrina European University Франкфурт на Одер Бранденбург държавно
Fachhochschule Brandenburg - Brandenburg University of Applied Sciences Бранденбург на Хавел Бранденбург държавно
Hochschule für Film und Fernsehen Konrad Wolf - Film and Television University Konrad Wolf Потсдам Бранденбург държавно