Hochschule für Film und Fernsehen Konrad Wolf - Film and Television University Konrad Wolf

изпрати на приятел           принтирай
Град Потсдам
Област Бранденбург
Държава Германия
Вид Колеж за изкуство, музика и кино
Език на обучение Немски език, Финансиране държавно Адрес Marlene-Dietrich-Allee 11 Уебсайт http://www.hff-potsdam.de
study-in-germany.bg използва системата на РОДИНА – България - официален представител на учебното заведение за страната. При нас може да подадете документи за кандидатстване в това учебното заведение.

Училище

Hochschule für Film und Fernsehen Konrad Wolf (Film and Television University Konrad Wolf, HFF) се нарежда сред петте най-престижни немски университети за медии. Той е и най-старият и голям киноуниверситет в Германия (създаден е през 1954 г.). Понастоящем във висшето учебно заведение се обучават над 550 студенти от целия свят. Университетът за кино и телевизия Конрад Волф предлага висококачествени бакалавърски и магистърски програми в сфери на академичното знание от типа на: анимация, медийни науки, филмова и телевизионна драматургия/филмови сценарии, камера, медийно поведение, филмова и телевизионна продукция, филмова и телевизионна режисура, филмова музика, редакторска дейност, телевизионен дизайн, звуков дизайн и т.н.

Film and Television University Konrad Wolf разполага с богата и модерна материална база и образователна инфраструктура, като основният му учебен корпус се намира до легендарното филмово студио Бабелсберг (в центъра на едноименния киноцентър в град Потсдам). HFF предлага на възпитаниците си една уникална образователна система. Тя се базира на отличната и балансирана комбинация между солидната научно-теоретична подготовка и приоритетното развиване на творческите способности на студентите, на техните креативни и артистични умения (в един акцентирано практически контекст). Процесът на обучение в рамките на висшето училище същевременно се основава на активната работа по разнообразни проекти. Последните се изготвят както индивидуално, така и на екипен принцип. Въпросните екипи включват студенти от най-различни страни по света, което създава в университета една неповторима космополитна атмосфера. Възпитаниците на висшето учебно заведение получават отлични възможности за художественотворчески изяви (отварящи им богати хоризонти и за една бъдеща пълноценна професионална и кариерна реализация) още по време на своето следване, както и чудесни опции за реализация в чужбина.

Програма

Един от най-качествените германски университети за кино, телевизия и медийна продукция - Hochschule für Film und Fernsehen Konrad Wolf (Film and Television University Konrad Wolf, HFF) предлага на кандидат-студентите от цяла Европа и света множество бакалавърски, магистърски и най-разнообразни други видове програми в най-различни области на академичното знание. Всички специалности, дипломи и сертификати на висшето учебно заведение са изцяло съобразени с духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA). Продължителността на курсовете за бакалаври в Университета за кино и телевизия Конрад Волф е 3-4 години, а на магистратурите му – 1-2 г. Film and Television University Konrad Wolf предлага отлични бакалавърски и магистърски програми в сфери от типа на: филмова и телевизионна драматургия/филмови сценарии, камера, медийно поведение, филмова и телевизионна продукция, анимация, медийни науки, филмова и телевизионна режисура, филмова музика, редакторска дейност, телевизионен дизайн, звуков дизайн и др.
Учебната година в един от най-известните и качествени университети в Германия за кино, телевизия и медии - Hochschule für Film und Fernsehen Konrad Wolf (Film and Television University Konrad Wolf, HFF) се провежда в рамките на два семестъра – зимен и летен. Успоредно с основните бакалавърски и магистърски програми на висшето учебно заведение неговите възпитаници имат възможност да запишат и множество допълнителни курсове насочени към повишаването на техните обществени, интердисциплинарни, академични, лингвистични и професионални компетенции, и квалификации, които могат да бъдат посещавани включително по време на лятната ваканция. Всички сертификати, дипломи и специалности на Университета за кино и телевизия Конрад Волф са напълно адаптирани към духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA).

Спорт

Студентите на Hochschule für Film und Fernsehen Konrad Wolf (Film and Television University Konrad Wolf, HFF) в течение на своето обучение в Германия имат възможност по-активно или просто за разтоварване и удоволствие през свободното си време да се занимават с множество разнообразни видове спортна дейност и физическа активност. Университетът за кино и телевизия Конрад Волф притежава богато и съвременно оборудван модерен спортен център. В неговите рамки, както и благодарение на редица други центрове, зали и комплекси, разположени на територията на град Потсдам и региона, възпитаниците на висшето учебно заведение могат да се занимават със спортове като баскетбол, волейбол, футбол и много други. Администрацията на Film and Television University Konrad Wolf регулярно организира и различни видове екскурзии, както и пътувания с учебна цел, до най-разнообразни градове и региони с културно-исторически и туристически забележителности в цяла Германия и чужбина.

Град

Потсдам е столица на федералната провинция Бранденбург. Населението на този голям немски град, побрал в себе си толкова много забележителности, история и култура, е около 150 000 души. Той се намира в близост до Берлин, по поречието на река Хафел. Потсдам е и университетски град. През 1991 година в него се основава Университетът на провинция Бранденбург на базата на едно от най-добрите висши учебни заведения в бившата Германска демократична република – „Висшата школа на провинция Бранденбург Карл Либкнехт”. Понастоящем във висококачествените програми на този престижен университет се обучават множество студенти от страната и света.Една от най-знаковите културно-исторически забележителности в града е Дворецът "Сан Суси", построен в стил рококо от крал Фридрих Велики, по подобие на знаменития си събрат от френския Версай. Въпреки неособено мащабните си размери, той е поразителен със своята изящна простота и великолепие, като притежава множество „английски градини” и огромен красив парк. Друга знакова забележителност в града е Дворецът "Шарлотенхоф", в който се подписва знаменитото Потсдамско споразумение, което определя за дълги години напред тенденциите в световната геополитическа ситуация след края на Втората световна война. В Двореца „Цецилиенхоф” пък се провежда прословутата историческа Потсдамска конференция юли – август 1945 година.Потсдам дълги години е бил втора столица на Прусия след Берлин. В града са се намирали и седалищата на различни официални институции. След обявяването на Ваймарската република Потсдам постепенно започва да губи статута си на второ по значимост населено място в Германия, но и до ден днешен не е изгубил излъчването си на важен икономически, културен и туристически център, привличащ ежегодно със забележителностите си милиони туристи от целия свят. В града се намира и престижният Колеж за кино и телевизия, основан през 1954 година в Бабелсберг – сърцето на немското кинопроизводство. В Потсдам функционират и няколко крупни научноизследователски центъра, в това число – Фраунхофер, за приложни изследвания на полимерите и Институтът за гравитационна физика „Алберт Айнщайн” на Обществото „Макс Планк”.Сред останалите основни забележителности и туристически атракции в града се нареждат: прочутата Бранденбургска врата (заедно с Науенската и Ловната врата е сред няколкото знаменити подобни исторически съоръжения в Потсдам), Холандският квартал от 18 век, Старинният пазарен и градски площади, бароковата сграда на Старото кметство, Глиникският мост, Луизенплац, Кулата на Айнщайн, Обсерваторията Урания, Императорската гара и много други.

Специалности


Бакалавър
Специалност Година от Година до Начало на учебната година-месец Такса за обучение
Професионално озвучаване 1 3  Октомври 0 лв. ( )
Актьорско майсторство 1 3  Октомври 0 лв. ( )
Монтаж 1 3  Октомври 0 лв. ( )

Магистър
Специалност Година от Година до Начало на учебната година-месец Такса за обучение
Медийни науки: Анализ, Естетика и Публика 1 2  Октомври 0 лв. ( )
Филмова музика 1 3  Октомври 0 лв. ( )

Кандидатсване

Бакалавър
Допълнително се заплаща
  Такса към студентския съвет - 40.00 €
  Семестриален билет - 135.00 €
  Други разходи (свързани с учебния процес) - 26.00 €
  Медицински осигуровки - 60.00 €
  Настаняване - 170.00 €
Магистър
Допълнително се заплаща
  Такса към студентския съвет - 40.00 €
  Семестриален билет - 135.00 €
  Други разходи (свързани с учебния процес) - 26.00 €
  Медицински осигуровки - 60.00 €
  Настаняване - 170.00 €

Настаняване

Видове настаняване

-Общежитие
-Частни квартири
-Хостели
-Студентска къща

Описание

Студентската организация към специализирано висше учебно заведение Потсдам предлага общо 7 общежития на територията на град Потсдам. Цените в тях варират от 125 до 280 ? месечно в зависимост от обзавеждането и разположението им. В цената за общежитието са включени и консумативите. Общежитията могат да се наемат за общо 4 години, но е възможно договорът на студента да бъде продължен. Който търси жилище в Германия трябва да е много упорит, постоянен и настоятелен. Общежитията са препълнени, а списъците с чакащи – дълги. Кандидатите за хубавите и изгодни откъм цена жилища са много. Опитът показва, че жилищната криза е най-голяма в периода около началото на академичната година – октомври или ноември, както и април и май. Затова е препоръчително търсенето на общежитие да започне поне 3-4 месеца преди започването на следването. Студентско общежитие: Кандидат-студентът попълва заявка, качена на сайта на студентската организация (Studentenwerk Potsdam) на специализирано висше учебно заведение Потсдам, попълва я и я изпраща или по поща, или по е-майл на посочените в заявката адреси. Кандидатът получава обратен отговор до 14 работни дни след изпращането на заявката. На сайта на висше специализирано учебно заведение Потсдам студентите могат да видят и допълнителни възможности за пренощуване по време на тяхното интервю и приемен изпит. На вниманието на студентите се предлагат хостели, студентски къщи и много други частни квартири, като цените в тях варират от 100 до 300? месечно.

Други университети в Германия

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Hochschule für Angewandte Wissenschaften - Würzburg-Schweinfurt University of Applied Sciences Вюрцбург Бавария държавно
Hochschule Bremerhaven - Bremerhaven University of Applied Sciences Бремерхафен Бремен държавно
Burg Giebichenstein Kunsthochschule Halle - Burg Giebichenstein University of Art and Design Хале Саксония-Анхалт държавно
Universität zu Köln - University of Cologne Кьолн Северен Рейн Вестфалия държавно
Georg-August-Universität Göttingen - University of Göttingen Гьотинген Долна Саксония държавно
German open Business School - GoBS Hochschule für Wirtschaft und Verwaltung Берлин Берлин частно
EBC Hochschule - EBC University of Applied Sciences Берлин Берлин частно
European School of Management and Technology – ESMT Берлин Берлин частно
Staatliche Hochschule für Musik und Darstellende Kunst Stuttgart - State University of Music and Performing Arts Stuttgart Щутгарт Баден-Вюртемберг държавно
BiTS - Business and Information Technology Изерлон Северен Рейн Вестфалия частно

Други университети в Потсдам

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Hochschule für Film und Fernsehen Konrad Wolf - Film and Television University Konrad Wolf Потсдам Бранденбург държавно
Fachhochschule Potsdam - Potsdam University of Applied Sciences Потсдам Бранденбург държавно
Universität Potsdam - University of Potsdam Потсдам Бранденбург държавно

Други университети в областта

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Universität Potsdam - University of Potsdam Потсдам Бранденбург държавно
Fachhochschule Potsdam - Potsdam University of Applied Sciences Потсдам Бранденбург държавно
Europa-Universität Viadrina Frankfurt (Oder) - Viadrina European University Франкфурт на Одер Бранденбург държавно
Hochschule für Film und Fernsehen Konrad Wolf - Film and Television University Konrad Wolf Потсдам Бранденбург държавно
Fachhochschule Brandenburg - Brandenburg University of Applied Sciences Бранденбург на Хавел Бранденбург държавно
Brandenburgische Technische Universität - Brandenburg University of Technology Котбус Бранденбург държавно