Fachhochschule Kiel - Kiel University of Applied Sciences

изпрати на приятел           принтирай
Град Кил
Област Шлезвиг-Холщайн
Държава Германия
Вид Университет за приложни науки
Език на обучение Английски език, Немски език, Финансиране държавно Адрес Sokratesplatz 1 24149 Kiel, Germany
study-in-germany.bg използва системата на РОДИНА – България - официален представител на учебното заведение за страната. При нас може да подадете документи за кандидатстване в това учебното заведение.

Училище

Fachhochschule Kiel (Kiel University of Applied Sciences) е най-големият университет за приложни науки на територията на федералната провинция Шлезвиг-Холщайн. Към настоящия момент зад стените на висшето учебно заведение се обучават около 6400 студенти от цяла Германия, Европа и света. В качеството си на един от най-добрите немски университети за приложни науки Kiel University of Applied Sciences традиционно привлича големия интерес на кандидат-студентите от чужбина, поради подчертано международния фокус на своята академична и образователна дейност. Университетът за приложни науки Кил понастоящем предлага отлични по качество бакалавърски и магистърски програми в области на академичното знание от рода на: медии, икономика, социална дейност, здравеопазване, машиностроене, електротехника, селско стопанство и т.н. (общо над 30 отделни специалности).

Също така висшето училище предлага и курсове насочени към повишаването на квалификацията на специалистите в горепосочените сфери, както и дава възможност за завършване на специализирано професионално обучение. Модерният и разполагащ с отлична материална база и образователна инфраструктура кампус на университета се намира в столицата на провинция Шлезвиг-Холщайн – град Кил. Fachhochschule Kiel разполага също така и с учебен корпус по селскостопански науки разположен в град Осетрьонфелд, близо до Рендсбург. Kiel University of Applied Sciences е създаден през 1969 г. на базата на обединението на няколко държавни инженерни училища и висши технически училища, съществували до този момент самостоятелно. По този начин висшето учебно заведение наследява едни дългогодишни академични традиции, тъй като някои от предшествениците му са били осонвани още през втората половина на 19 век. Главният кампус на Fachhochschule Kiel в град Кил е разположен непосредствено до брега на местния залив в красива морска местност. Университетът за приложни науки Кил работи в тясно сътрудничество с редица представители на регионалния и национален немски бизнес. По този начин неговите възпитаници имат отличната възможност да срещнат потенциалните си бъдещи работодатели още на университетската скамейка. Като цяло висшето учебно заведение се радва на огромна подкрепа в регионален план от страна както на бизнеса, така и на официалните местни, държавни институции.

С подкрепата на различни компании и съвместно с множество други германски висши училища и научни институти, Kiel University of Applied Sciences развива активна научноизследователска дейност. Тя често пъти носи иновативен и авангарден в научно отношение за страната характер. Fachhochschule Kiel има и голяма международна активност, в рамките на която работи в тясно сътрудничество по редица програми и проекти за студентски и академичен обмен с множество престижни чуждестранни учебни заведения с подобен на неговия профил. Образователният процес в Университета за приложни науки Кил е приоритетно ориентиран към практиката и е чудесна основа за едно висококачествено професионално обучение, базиращо се и на солидната теоретична подготовка на студентите. Последните имат възможност да посещават и различни курсове от други програми и специалности, благодарение на интердисциплинарния подход към обучението характерен за атмосферата в този университет. В Kiel University of Applied Sciences традиционно учи и голям брой чуждестранни студенти от всички краища на света.

Програма

Един от най-висококачествените германски университети за приложни науки Fachhochschule Kiel (Kiel University of Applied Sciences) предлага на кандидат-студентите от целия свят отлични бакалавърски и магистърски програми в най-различни сфери на академичното знание. Всички дипломи, сертификати и специалности на висшето учебно заведение са напълно адаптирани към духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA). Продължителността на бакалавърските курсове в Университета за приложни науки Кил е 3-4 години, а на магистратурите му – 1-2 г.

Kiel University of Applied Sciences предлага на кандидат-студентите бакалавърски и магистърски програми (както и курсове за допълнителна професионална квалификация и/или базисно професионално обучение) в области от рода на: селско стопанство, компютърни технологии, електрическо инженерство, механично инженерство, медии, социална работа, здравеопазване и много други.
Учебната година в един от най-добрите университети за приложни науки в Германия - Fachhochschule Kiel (Kiel University of Applied Sciences) се провежда в рамките на два семестъра – зимен и летен. Паралелно с главните бакалавърски и магистърски програми на висшето учебно заведение неговите студенти имат възможност да запишат и редица допълнителни курсове насочени към повишаването на техните социални, интердисциплинарни, академични, лингвистични и професионални компетенции и квалификации, които могат да бъдат посещавани включително по време на лятната ваканция. Всички специалности, дипломи и сертификати на Университета Касел са изцяло съобразени с духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA).

Спорт

Възпитаниците на Fachhochschule Kiel (Kiel University of Applied Sciences) по време на своето обучение в Германия имат възможност по-активно или просто за удоволствие и разтоварване да упражняват редица различни видове спортна дейност и физическа активност. Това става факт посредством множество зали, центрове и комплекси функциониращи на територията на град Кил и региона, с които ръководството на висшето учебно заведение си сътрудничи. Университетът за приложни науки Кил е известен и със своите успехи в областта на студентския автомобилен спорт. Администрацията на Kiel University of Applied Sciences редовно организира и различни видове екскурзии, както и пътувания с учебна цел, до най-разнообразни градове и региони с културно-исторически и туристически забележителности в цяла Германия и отвъд нейните граници.

Град

Град Кил се намира в най-северната провинция на Германия – Шлезвиг – Холщайн, като той е и нейната столица. Със своите над 237 000 жители това е най-големия град в провинцията. Поради близостта си до морския бряг, градът разполага със собствено пристанище, което играе много важна роля в икономическото развитие на града. Затова и в него е силно развита сферата на услугите – над 78% от населението на града се препитава основно в тази дейност. Друг водещ отрасъл в града са машностроителните и корабостроителните предприятия, които са едни от водещите работодатели в региона.Основни забележителности в града са пристанището, Стария град, Олимпийското село край града, градската опера, Народният театър, Ботаническата градина, Изложбеният център и много други. Също така е много известен града с неговите спортни постижения, най-вече в хандбала и в морските и водни спортове.

Специалности

Кандидатсване

Настаняване

Видове настаняване

-Общежитие
-Частни квартири
-Апартаменти
-Свободен наем

Описание

Въпреки, че Fachhochschule Kiel (Kiel University of Applied Sciences) не разполага със собствени студентски общежития, които да са разположени на територията на неговия кампус, администрацията на висшето учебно заведение осигурява настаняване на учащите се идващи от чужбина в местните публични академични резиденции стопанисвани от Wirtschaftsakademie Schleswig-Holstein и Търговската палата на град Кил. Става дума основно за два големи общежитийни комплекса, наричащи се Deutsch-Nordische Burse и Haus Düsternbrook, които са директно разположени на фиорда на Кил. Burse е голяма студентска международна резиденция, която поддържа традиционно тесни контакти с младежки и други видове организации от северните и балтийските страни. Друга опция за удобно настаняване за студентите на Университета за приложни науки Кил е свързана с излизането им на частна квартира под формата на свободен наем. Доста популярен сред възпитаниците на Kiel University of Applied Sciences е и вариантът, при който учащите се наемат колективно апартамент, където живеят в индивидуални стаи, като същевременно използват общи помещения от рода на: баня, хол, кухня, трапезария, перално и др.

Други университети в Германия

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Friedrich-Schiller-Universität Jena - Friedrich Schiller University Jena Йена Тюрингия държавно
Macromedia Hochschule für Medien und Kommunikation - Macromedia University for Media and Communication Берлин Берлин частно
Hochschule für Musik, Theater und Medien Hannover - University of Music, Drama and Media Hanover Хановер Долна Саксония държавно
BAU International University of Applied Sciences Берлин Берлин частно
Hochschule für Musik Karlsruhe - University of Music Karlsruhe Карлсруе Баден-Вюртемберг държавно
Hochschule Esslingen - Esslingen University of Applied Sciences Еслинген Баден-Вюртемберг държавно
Braunschweig University of Art - Hochschule für Bildende Künste Braunschweig Брауншвайг Долна Саксония държавно
Staatliche Hochschule für Gestaltung Karlsruhe - Karlsruhe University of Arts and Design Карлсруе Баден-Вюртемберг държавно
HMKW Hochschule für Medien, Kommunikation und Wirtschaft Берлин Берлин частно
Evangelische Hochschule Freiburg - Protestant University of Applied Sciences Freiburg Фрайбург Баден-Вюртемберг държавно

Други университети в Кил

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Muthesius Kunsthochschule - Muthesius Academy of Fine Arts and Design Кил Шлезвиг-Холщайн държавно
Fachhochschule Kiel - Kiel University of Applied Sciences Кил Шлезвиг-Холщайн държавно
Christian-Albrechts-Universität zu Kiel - Kiel University Кил Шлезвиг-Холщайн държавно

Други университети в областта

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Christian-Albrechts-Universität zu Kiel - Kiel University Кил Шлезвиг-Холщайн държавно
Fachhochschule Lübeck - Lübeck University of Applied Sciences Любек Шлезвиг-Холщайн държавно
Muthesius Kunsthochschule - Muthesius Academy of Fine Arts and Design Кил Шлезвиг-Холщайн държавно
Universität zu Lübeck - University of Lübeck Любек Шлезвиг-Холщайн държавно
Fachhochschule Kiel - Kiel University of Applied Sciences Кил Шлезвиг-Холщайн държавно
Musikhochschule Lübeck - Lübeck Academy of Music Любек Шлезвиг-Холщайн държавно