Hochschule Koblenz - Koblenz University of Applied Sciences

изпрати на приятел           принтирай
Град Кобленц
Област Рейнланд Пфалц
Държава Германия
Вид Университет за приложни науки
Език на обучение Английски език, Немски език, Финансиране държавно Адрес Rheinau 3-4 Уебсайт http://www.fh-koblenz.de/
study-in-germany.bg използва системата на РОДИНА – България - официален представител на учебното заведение за страната. При нас може да подадете документи за кандидатстване в това учебното заведение.

Училище

Hochschule Koblenz (Koblenz University of Applied Sciences, FH Koblenz) е един от по-новите, но вече завоювали си завидно име и престиж в страната и чужбина германски университети за приложни науки. Понастоящем във висшето учебно заведение се обучават около 7400 студенти от целия свят, за чиито нужди се грижат над 500 души висококвалифициран академичен и преподавателски състав. Университетът за приложни науки Кобленц предлага на чуждестранните кандидат-студенти отлични по качество бакалавърски и магистърски програми в сфери на знанието от типа на: механическо инженерство, електрическо инженерство, строително инженерство, индустриално инженерство, информационни технологии, бизнес администрация, архитектура, обществени науки, мехатроника, продукционно развитие и дизайн, системни технологии, различни видове педагогика, маркетинг, международен бизнес, мениджмънт, бизнес мениджмънт, социална работа, градско планиране, образователна дейност и социален мениджмънт и др.

Въпреки, че е основано през 1996 г., висшето учебно заведение е наследник на едни дългогодишни академични традиции, датиращи още от 19 век в лицето, например, на неговия факултет по инженерство на материалите, стъкло и керамика, който по онова време е съществувал под формата на самостоятелно висше училище. FH Koblenz притежава богата и модерна материална база и образователна инфраструктура в рамките на своите няколко кампуса разположени на територията на градовете Кобленц, Ремаген и Хьор-Гренцхаузен. Висшето училище има шест факултета, които предлагат общо 40 основни специалности и програми – около тридесет бакалавърски и над десет магистърски такива. Koblenz University of Applied Sciences предоставя на възпитаниците си и богати, разнообразни възможности за научноизследователска дейност, както и за реализация в чужбина. Последното става факт, благодарение на тясното сътрудничество на германския университет с над сто висши учебни заведения от целия свят с подобен на неговия профил.

Програма

Един от най-младите и висококачествени университети за приложни науки в Германия - Hochschule Koblenz (Koblenz University of Applied Sciences, FH Koblenz) предлага на кандидат-студентите от всички континенти множество отлични бакалавърски, магистърски и други видове програми в различни области на академичното знание. Всички специалности, дипломи и сертификати на висшето учебно заведение са изцяло съобразени с духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA). Продължителността на курсовете за бакалаври в Университета за приложни науки Кобленц е 3-4 години, а на магистратурите му – 1-2 г. Образователният процес в Koblenz University of Applied Sciences се реализира в рамките на неговите шест факултета: по архитектура и строително инженерство, по бизнес администрация, по инженерни науки, по обществени науки, по бизнес и социален мениджмънт и по математика и технологии.
Учебната година в един от най-добрите по-нови университети в Германия за приложни науки - Hochschule Koblenz (Koblenz University of Applied Sciences, FH Koblenz) се провежда в рамките на два семестъра – зимен и летен. Успоредно с основните бакалавърски и магистърски програми на висшето учебно заведение неговите възпитаници имат възможност да запишат и множество допълнителни курсове насочени към повишаването на техните обществени, интердисциплинарни, академични, лингвистични и професионални компетенции, и квалификации, които могат да бъдат посещавани включително по време на лятната ваканция. Всички специалности, дипломи и сертификати на Университета за приложни науки Кобленц са напълно адаптирани към духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA).

Спорт

Училище Кобленц, заедно с университет Кобленц-Ландау, предлага на своите студент една много разнообразна спортна програма. Сред предлаганите повече от 30 вида спорт са Бадминтон, Бейзбол, Футбол, Плуване, Баскетбол, Волейбол и др. Участието в повечето спортове е безплатно (включено в административната такса), а за други има такса, варираща от 5 до 10 ? на месец.

Град

Кобленц е един от най-старите градове в Германия. През 1992 г. градът отпразнува своя 2000 годишен юбилей. Градът лежи на устието на реките Рейн и Мозен. Той е третият по големина град в провинция Райнланд-Пфалц след столицата Майнц и Лудвигсхафен. Населението му наброява над 106 000 души. Градът няма много на брой музеи или паметници, за сметка на това обаче по поречието на река Рейн има многобройни замъци и остатъци от древни крепости, както и многобройни скални и други образувания, най-известната сред които е Скалата на Лорелай. Градът разполага с най-голямото пристанище в провинция Райнланд-Пфалц, където целогодишно се провеждат множество круизи до съседните градове Бон, Кьолн, Франкфурт, Дюселдорф и др. Долината на река Рейн в тази местност е обявена за Световно Културно Наследство. Също така този регион е официално признат за един от най-красивите в цяла Германия. Градът се слави също така и с многобройните си фестивали, провеждащи се ежегодно на неговата територия и посещаване от милиони туристи годишно – фестивалът на фойерверките – “Рейн в Пламъци”, както и Коледния пазар по време на коледните и новогодишните празници.

Специалности


Бакалавър
Специалност Година от Година до Начало на учебната година-месец Такса за обучение
Архитектура 1 3  Октомври 0 лв. ( )
Строително инженерство 1 3  Октомври или Март 0 лв. ( )
Управление на предприятията, бизнес адмнистрация 1 3  Октомври или Март 0 лв. ( )
Информационна техника 1 3  Октомври или Март 0 лв. ( )

Магистър
Специалност Година от Година до Начало на учебната година-месец Такса за обучение
Архитектура 1 2  Октомври или Март 0 лв. ( )
Строително инженерство 1 2  Октомври или Март 0 лв. ( )
Градоустройство и планиране 1 2  Октомври 0 лв. ( )
Управление на предприятията, бизнес мениджмънт 1 2  Октомври или Март 0 лв. ( )
Управление на предприятията с основна насоченост здравен и социален мениджмънт, спортен мениджмънт, както и логистика и Е-бизнес 1 2  Октомври или Март 0 лв. ( )
Свободно изкуство керамика/ стъкло 1 2  Октомври или Март 0 лв. ( )
Машинно инженерство 1 2  Октомври 0 лв. ( )
Системна техника 1 1  Март 0 лв. ( )
Приложна физика 1 2  Октомври или Март 0 лв. ( )
Математика във финансите 1 2  Октомври или Март 0 лв. ( )

MBA
Специалност Година от Година до Начало на учебната година-месец Такса за обучение
Социално управление и управление на предприятията 1 2  Октомври или Март 1120 € ( на семестър )

Кандидатсване

Бакалавър
Допълнително се заплаща
  Такса към студентския съвет - 100.00 €
  Медицински осигуровки - 60.00 €
  Настаняване - 160.00 €
Магистър
Допълнително се заплаща
  Такса към студентския съвет - 100.00 €
  Медицински осигуровки - 60.00 €
  Настаняване - 160.00 €
MBA
Допълнително се заплаща
  Такса към студентския съвет - 100.00 €
  Медицински осигуровки - 60.00 €
  Настаняване - 160.00 лв.

Настаняване

Видове настаняване

-Общежитие
-Частни квартири
-Свободен наем

Описание

Училище Кобленц разполага със собствени общежития на територията на град Кобленц. Цената на стая в тях е обикновено около 160-200 ?. Студентът трябва да заплати предвартелно депозит в размер на 250 ?, който ще му бъде върнат след прекратяване договора между него и съответното общежитие. Който търси жилище в Германия трябва да е много упорит, постоянен и настоятелен. Общежитията са препълнени, а списъците с чакащи – дълги. Кандидатите за хубавите и изгодни откъм цена жилища са много. Опитът показва, че жилищната криза е най-голяма в периода около началото на академичната година – октомври или ноември, както и април и май. Затова е препоръчително търсенето на общежитие да започне поне 3-4 месеца преди започването на следването. Студентско общежитие: Кандидат-студентът попълва заявка, качена на сайта на студентската организация (Studentenwerk) на Училище Кобленц, попълва я и я изпраща или по поща, или по е-майл на посочените в заявката адреси. Кандидатът получава обратен отговор до 14 работни дни след изпращането на заявката. Частна квартира: Студентът трябва да отиде на сайта на Студентската организация в Кобленц, откъдето да намери дали има свободни квартири. Наемането и заплащането на квартирата е семестриално – тоест може да бъде направено само за срок от 6, 12, 18..... месеца. Студенти, заминаващи по програмата ЕРАЗЪМ, няма да могат да се възползват от частните квартири.

Други университети в Германия

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Hochschule für Grafik und Buchkunst - Academy of Visual Arts Leipzig Лайпциг Саксония държавно
Carl von Ossietzky Universität Oldenburg - Carl von Ossietzky University of Oldenburg Олденбург Долна Саксония държавно
International Psychoanalytic University Berlin – IPU Берлин Берлин частно
GA Hochschule der digitalen Gesellschaft - GA Hochschule Берлин Берлин частно
Hochschule für Wirtschaft und Recht Berlin - Berlin School of Economics and Law Берлин Берлин държавно
Duale Hochschule Baden-Württemberg - Baden-Württemberg Cooperative State University Карлсруе Баден-Вюртемберг държавно
APOLLON Hochschule der Gesundheitswirtschaft - APOLLON University of Applied Sciences Бремен Бремен частно
Fachhochschule Münster - Münster University of Applied Sciences Мюнстер Северен Рейн Вестфалия държавно
Leuphana Universität Lüneburg - Leuphana University of Lüneburg Люнебург Долна Саксония държавно
Hochschule für Schauspielkunst Ernst Busch Berlin Берлин Берлин държавно

Други университети в Кобленц

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Universität Koblenz-Landau - University of Koblenz-Landau Кобленц Рейнланд Пфалц държавно
Hochschule Koblenz - Koblenz University of Applied Sciences Кобленц Рейнланд Пфалц държавно

Други университети в областта

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Technische Universität Kaiserslautern - Kaiserslautern University of Technology Кайзерслаутен Рейнланд Пфалц държавно
Hochschule Koblenz - Koblenz University of Applied Sciences Кобленц Рейнланд Пфалц държавно
Fachhochschule Kaiserslautern - University of Applied Sciences Kaiserslautern Кайзерслаутен Рейнланд Пфалц държавно
Fachhochschule Worms - University of Applied Sciences Worms Вормс Рейнланд Пфалц държавно
Universität Koblenz-Landau - University of Koblenz-Landau Кобленц Рейнланд Пфалц държавно
Johannes Gutenberg-Universität Mainz - Johannes Gutenberg University of Mainz Майнц Рейнланд Пфалц държавно
Universität Trier - University of Trier Трир Рейнланд Пфалц държавно
Hochschule Trier - Trier University of Applied Sciences Трир Рейнланд Пфалц държавно
Fachhochschule Mainz - University of Applied Sciences Mainz Майнц Рейнланд Пфалц държавно