Fachhochschule Worms - University of Applied Sciences Worms

изпрати на приятел           принтирай
Град Вормс
Област Рейнланд Пфалц
Държава Германия
Вид Университет за приложни науки
Език на обучение Английски език, Немски език, Финансиране държавно Адрес Erenburgerstr. 19 Worms 67549 Rheinland-Pfalz Germany
study-in-germany.bg използва системата на РОДИНА – България - официален представител на учебното заведение за страната. При нас може да подадете документи за кандидатстване в това учебното заведение.

Училище

Fachhochschule Worms (University of Applied Sciences Worms) се нарежда сред най-качествените германски университети за приложни науки функциониращи в рамките на федерална провинция Рейнланд-Пфалц. Създаденото през 1978 г. висше учебно заведение предлага отлични бакалавърски и магистърски програми на кандидат-студентите от целия свят в области на академичното знание от типа на: бизнес, бизнес администрация, икономика, мениджмънт, туризъм, транспорт, информатика и много други. Понастоящем в Университета за приложни науки Вормс се обучават повече от три хиляди души.

Процесът на обучение в рамките на висшето училище се основава на един подчертано ориентиран към практиката и бъдещата професионална реализация на неговите възпитаници подход. University of Applied Sciences Worms предоставя и редица възможности за международна реализация на своите студенти, благодарение на активното си партньорство с немалък брой чуждестранни висши учебни заведения с подобен на неговия профил. Fachhochschule Worms се превръща в напълно автономен немски държавен ВУЗ през 1996 г. Към настоящия момент около 3028 студенти се обучават в неговите общо 15 различни специалности. 23 на сто от всички възпитаници на Университета за приложни науки Вормс са чужденци. Висшето учебно заведение постоянно разширява периметъра на своята академична и образователна дейност, като в рамките на този процес започва да предлага и някои по-нови и редки за Германия програми от типа на Авиационен мениджмънт. За международната ориентираност на процеса на обучение в University of Applied Sciences Worms спомага значително и фактът, че той работи по множество проекти и в тясно сътрудничество с над 112 партньорски университета от целия свят.

Относително малките размери на висшето учебно заведение гарантират постоянния пряк контакт на неговите студенти с техните преподаватели, които по всяко време имат възможност да се обръщат по всякакви въпроси свързани с образованието си директно към тях. Като цяло в университета цари една космополитна, небюрократична, неформална и приятелска атмосфера, което спомага изключително много за бързата адаптация на чуждестранните му възпитаници. За нуждите на последните висшето училище също така приоритетно полага изключително големи грижи. За тях е създадено и специализирано административно звено, което се занимава с техните въпроси и проблеми – т.нар. Международен отдел към Fachhochschule Worms. Същият организира и т.нар. Седмица за ориентация за новопостъпилите на обучение чуждестранни студенти. В нейните рамки те се запознават с академичния живот и изобщо – с ежедневния ритъм и стил на работа на висшето учебно заведение, което представлява един плавен преход към тяхната постепенна по-нататъшна адаптация. За нуждите на учащите се идващи от чужбина е създадена и специална група състояща се от възпитаници на University of Applied Sciences Worms. Нейните членове имат за задача да помагат при наличието на всякакви въпроси и проблеми на новодошлите чуждестранни студенти в университета. Въпреки, че висшето учебно заведение разполага с относително по-малък по размери кампус, в неговите рамки то притежава една модерна и изключително функционална материална база и образователна инфраструктура.

Програма

Един от най-международно ориентираните германски университети за приложни науки - Fachhochschule Worms (University of Applied Sciences Worms) предлага на кандидат-студентите от цяла Европа и света множество бакалавърски, магистърски и други видове програми в най-различни области на академичното знание. Всички специалности, дипломи и сертификати на висшето учебно заведение са изцяло съобразени с духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA). Продължителността на курсовете за бакалаври в Университета за приложни науки Вормс е 3-4 години, а на магистратурите му – 1-2 г. University of Applied Sciences Worms предлага отлични по качество бакалавърски и магистърски специалности в сфери на академичното знание като: икономика, мениджмънт, бизнес, бизнес администрация, туризъм, транспорт, информатика и много други.
Учебната година в един от най-добрите по-малки университети в Германия за приложни науки - Fachhochschule Worms (University of Applied Sciences Worms) се провежда в рамките на два семестъра – зимен и летен. Успоредно с основните бакалавърски и магистърски програми на висшето учебно заведение неговите възпитаници имат възможност да запишат и множество допълнителни курсове насочени към повишаването на техните обществени, интердисциплинарни, академични, лингвистични и професионални компетенции, и квалификации, които могат да бъдат посещавани включително по време на лятната ваканция. Всички дипломи, сертификати и специалности на Университета за приложни науки Вормс са напълно адаптирани към духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA).

Спорт

Възпитаниците на Fachhochschule Worms (University of Applied Sciences Worms) в течение на своето обучение в Германия имат възможност по-активно или просто за разнообразие и удоволствие през свободното си време да се занимават с множество различни видове спортна дейност и физическа активност. Това се осъществява както с помощта на модерните съоръжения на самото висше учебно заведение, така и посредством множество центрове, зали и комплекси разположени на територията на град Вормс. Администрацията на Университета за приложни науки Вормс регулярно организира и различни видове екскурзии, както и пътувания с учебна цел, до най-разнообразни градове и региони с културно-исторически и туристически забележителности в цяла Германия и чужбина.

Град

Град Вормс се намира във федералната провинция Рейнланд-Пфалц, в западната част на Германия. Населението му наброява около 83 000 души. Вормс влиза в състава на Европейския метрополен район Рейн-Некар и е разположен по западния бряг на Рейн, в долината между Майнц и Лудвигсхафен. Той официално е признат за един от най-старите градове на нашия континент, като специалистите и до ден днешен спорят, дали не е и най-древният изобщо в Германия.Най-известната историческа забележителност във Вормс е катедралата „Свети Петър”. Градът е популярен и с това, че там е живял и творил Мартин Лутер и че от него произлизат редица легенди свързани с Нибелунгите. Други по-популярни негови туристически забележителности и атракции са паметникът на Лутер, едно от най-старите еврейски гробища в Европа, Старата градска стена, Водната кула, Музеят на Нибелунгите и Мостът над река Рейн (с прословутата Кула на Нибелунгите). Градът е известен сред туристите и със своя ежегоден фестивал, посветен на германската митология и културни традиции, наречен Nibelungenfestspiele. Във Вормс също така се провеждат и два панаира и престижният джаз фестивал "Jazz n Joy". Тези събития, както и уникалната му атмосфера привличат всяка година хиляди туристи от целия свят. Градът е известен и с качествата на прочутото си местно винопроизводство.Вормс също така притежава статута на престижен регионален образователен център. Най-популярното учебно заведение в града е Fachhoschule Worms. То представлява висше училище, предлагащо програми на студенти от целия свят, с подчертано практическа насоченост. Fachhoschule Worms традиционно се слави с добрите си специалности и успехи в областта на обучението по икономика, туризъм, информатика и др.

Специалности

Кандидатсване

Настаняване

Видове настаняване

-Общежитие
-Частни квартири
-Апартаменти
-Свободен наем

Описание

Fachhochschule Worms (University of Applied Sciences Worms) предлага на възпитаниците си идващи от чужбина два основни типа битово устройване. Първият от тях е свързан с настаняване в студентските общежития стопанисвани от няколко локални и национални академични организации, с които висшето учебно заведение традиционно си сътрудничи. Цените за подобен вид битово устройване са преференциални, но често местата в този тип резиденции не достигат, поради което се налага учащите се да кандидатстват за стая, колкото се може по-рано. Наемите за студентските общежития предлагани от Университета за приложни науки Вормс са средно около 220 евро на месец. Другата основна опция осигурявана с посредничеството на администрацията на University of Applied Sciences Worms е свързана с устройване в колективно нает апартамент. В неговите рамки учащите се най-често живеят в индивидуални стаи, като същевременно използват и общи помещения от рода на: кухня, трапезария, перално, хол, баня и т.н. Цените на наемите за подобен вид настаняване обикновено варират от 230 до 300 евро на месец. Университетът в този тип взаимоотношение се явява посредник между студентите и наемодателите. От обучаващите се във висшето учебно заведение най-често се изисква и депозит равняващ се на цената на един месечен наем, като тази сума се връща след освобождаване на наетото помещение, ако не се установят липси или повреди на имуществото в апартамента. Ако чуждестранните студенти желаят друг вид настаняване, то те също така могат индивидуално да излязат на частна квартира в град Вормс под формата на свободен наем.

Други университети в Германия

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Universität Duisburg-Essen - University of Duisburg-Essen Есен Северен Рейн Вестфалия държавно
APOLLON Hochschule der Gesundheitswirtschaft - APOLLON University of Applied Sciences Бремен Бремен частно
Ernst-Abbe-Fachhochschule Jena - Ernst-Abbe University of Applied Sciences Jena Йена Тюрингия държавно
Universität Mannheim - University of Mannheim Манхайм Баден-Вюртемберг държавно
Philipps-Universität Marburg - Philipp University of Marburg Марбург Хесен държавно
Otto-von-Guericke-Universität Magdeburg - Otto-von-Guericke University Magdeburg Магдебург Саксония-Анхалт държавно
Hochschule Osnabrück - Osnabrück University of Applied Sciences Оснабрюк Долна Саксония държавно
SRH Hochschule Berlin - SRH University Berlin Берлин Берлин частно
Hochschule Bremen - University of Applied Sciences Bremen Бремен Бремен държавно
Charité – Universitätsmedizin Berlin - Charité - Medical University of Berlin Берлин Берлин държавно

Други университети в Вормс

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Fachhochschule Worms - University of Applied Sciences Worms Вормс Рейнланд Пфалц държавно

Други университети в областта

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Universität Trier - University of Trier Трир Рейнланд Пфалц държавно
Johannes Gutenberg-Universität Mainz - Johannes Gutenberg University of Mainz Майнц Рейнланд Пфалц държавно
Technische Universität Kaiserslautern - Kaiserslautern University of Technology Кайзерслаутен Рейнланд Пфалц държавно
Hochschule Trier - Trier University of Applied Sciences Трир Рейнланд Пфалц държавно
Universität Koblenz-Landau - University of Koblenz-Landau Кобленц Рейнланд Пфалц държавно
Hochschule Koblenz - Koblenz University of Applied Sciences Кобленц Рейнланд Пфалц държавно
Fachhochschule Worms - University of Applied Sciences Worms Вормс Рейнланд Пфалц държавно
Fachhochschule Kaiserslautern - University of Applied Sciences Kaiserslautern Кайзерслаутен Рейнланд Пфалц държавно
Fachhochschule Mainz - University of Applied Sciences Mainz Майнц Рейнланд Пфалц държавно