Hochschule Trier - Trier University of Applied Sciences

изпрати на приятел           принтирай
Град Трир
Област Рейнланд Пфалц
Държава Германия
Вид Университет за приложни науки
Език на обучение Английски език, Немски език, Финансиране държавно Адрес Schneidershof Trier 54293 Rheinland-Pfalz Germany
study-in-germany.bg използва системата на РОДИНА – България - официален представител на учебното заведение за страната. При нас може да подадете документи за кандидатстване в това учебното заведение.

Училище

Hochschule Trier (Trier University of Applied Sciences) е един от най-големите и висококачествени германски университети за приложни науки, функциониращи на територията на федерална провинция Рейнланд-Пфалц. Той има няколко основни учебни корпуса разположени в градовете Трир, Биркенфелд и Идар-Оберщайн. Понастоящем във висшето учебно заведение се обучават около 7000 студенти от цяла Германия и света. Университетът за приложни науки Трир предлага отлични по качество бакалавърски и магистърски програми в области на академичното знание като: строително инженерство, приложно инженерство, хранителни технологии, моден дизайн, архитектура, вътрешна архитектура, комуникационен дизайн, интермедиен дизайн, дизайн на скъпоценни камъни и бижута, бизнес администрация, информационни системи, международен бизнес, компютърни науки, електрическо инженерство, механическо инженерство, индустриално инженерство, околна среда – планиране и технологии, околна среда – икономика и право, и много други.

Първоначално Trier University of Applied Sciences започва дейността си през 1971 г. като част от тогавашното голямо регионално висше учебно заведение наречено - Fachhochschule Rheinland-Pfalz. През 1996 г. университетът започва да функционира самостоятелно. Благодарение на неговото географско местоположение, във висшето училище цари една истинска интернационална и космополитна атмосфера, като в него учат студенти от цяла Европа и най-вече от намиращите се в близост държави – Люксембург, Франция и Белгия. Образователният процес в университета е приоритетно ориентиран към практиката и бъдещата кариерна и професионална реализация на възпитаниците му в общоевропейски и световен мащаб. Същевременно процесът на обучение в Hochschule Trier се основава и на една солидна теоретична подготовка. По време на същия студентите изготвят множество практически и теоретични проекти под непосредственото ръководство на своите преподаватели. Те също така имат на разположение цял един отделен семестър за практика или за обучение в чужбина.

Trier University of Applied Sciences традиционно поддържа тясно партньорство с редица представители на локалния и национален немски бизнес (както и с такива на международно ниво), което дава възможност на студентите за стажове, практики и научноизследователска дейност. По време на същите те могат дори да срещнат своите потенциални бъдещи работодатели още на университетската скамейка. Hochschule Trier развива и активна интернационална дейност. В нейните рамки висшето училище дори предлага известен брой разнообразни програми, след завършването на които възпитаниците му излизат с двойни дипломи. Същевременно Университетът за приложни науки Трир тясно си сътрудничи и с множество европейски и световни висши учебни заведения с подобен на неговия профил по линия на студентския и академичен обмен, което също предоставя редица възможности на студентите му за реализация в чужбина.

Програма

Един от най-висококачествените германски университети за приложни науки, функциониращи на територията на федерална провинция Рейнланд-Пфалц - Hochschule Trier (Trier University of Applied Sciences), предлага на кандидат-студентите от цяла Европа и света множество бакалавърски, магистърски и други видове програми в най-различни области на академичното знание. Всички специалности, сертификати и дипломи на висшето учебно заведение са изцяло съобразени с духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA).

Продължителността на курсовете за бакалаври в Университета за приложни науки Трир е 3-4 години, а на магистратурите му – 1-2 г. Trier University of Applied Sciences предлага висококачествени бакалавърски и магистърски специалности в сфери на университетското знание от типа на: бизнес администрация, информационни системи, международен бизнес, компютърни науки, строително инженерство, приложно инженерство, хранителни технологии, моден дизайн, архитектура, вътрешна архитектура, комуникационен дизайн, интермедиен дизайн, дизайн на скъпоценни камъни и бижута, електрическо инженерство, механическо инженерство, индустриално инженерство, околна среда – планиране и технологии, околна среда – икономика и право, и т.н.
Учебната година в един от най-международно ориентираните университети за приложни науки в Германия - Hochschule Trier (Trier University of Applied Sciences) се провежда в рамките на два семестъра – зимен и летен. Успоредно с основните бакалавърски и магистърски програми на висшето учебно заведение неговите възпитаници имат възможност да запишат и множество допълнителни курсове насочени към повишаването на техните обществени, интердисциплинарни, академични, лингвистични и професионални компетенции, и квалификации, които могат да бъдат посещавани включително по време на лятната ваканция. Всички сертификати, дипломи и специалности на Университета за приложни науки Трир са напълно адаптирани към духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA).

Спорт

Възпитаниците на Hochschule Trier (Trier University of Applied Sciences) в течение на своето обучение в Германия имат възможност по-активно или просто за разнообразие и удоволствие през свободното си време да се занимават с множество различни видове спортна дейност и физическа активност. Това се осъществява както с помощта на модерните съоръжения на самото висше учебно заведение, така и посредством множество центрове, зали и комплекси разположени на територията на градовете Трир, Биркенфелд и Идар-Оберщайн. Администрацията на Университета за приложни науки Трир регулярно организира и различни видове екскурзии, както и пътувания с учебна цел, до най-разнообразни градове и региони с културно-исторически и туристически забележителности в цяла Германия и чужбина.

Град

Трир е официално признат за най-старият град в Германия. Той се намира във федералната провинция Рейнланд-Пфалц и е известен с прозвището си „Северният Рим”. Смята се, че Трир е основан още по римско време около 16 г. пр.н.е. Градът се намира край река Мозел, в близост до германско-люксембургската граница и понастоящем има над 100 000 жители. Трир е само на 50 километра от столицата на Люксембург, на 80 от Саарбрюкен и 100 от Кобленц.Градът е осеян с множество паметници още от римско време и в него има редица интересни туристически забележителности. Една от най-известните от тях е Porta Nigra – легендарните Черни врати на Трир, представляващи защитен вал на крепост, останал от епохата на Западната Римска империя. В списъка на ЮНЕСКО на паметниците на Световното културно наследство също така са включени Трирската катедрала (310 - 320 година) и катедралата Либфрауенкирхе. В първата се намира и дареният й лично от света Елена, според християнското предание, хитон на Христос, който в момента се пази в кристален саркофаг.Други интересни забележителности са Дворецът на курфюрстите, построен в розов цвят през 17 век и украсен през 18-ти с позлатени псевдоантични статуи, характерни за вкуса и традициите на онази историческа епоха. В градината му и до днес са запазени великолепните градини, в които се е разхождала преди няколко века местната висша аристокрация. В източната част на Трир се намират огромни къпални от римско време – императорските терми и термите „Барбара”, датиращи от 3-ти век и доизградени при император Константин. Много впечатляващ е и Римският мост, по който в наши дни минава автомобилен път. Опорите му са от монолитен бетон, облицован с камъни с вулканичен произход и според историческите свидетелства те са толкова здрави, че са издържали не една и две войни, включително многократни опити да бъдат взривени. Трир също така е известен и с това, че е родното място на философа Карл Маркс, а дълго време Хитлер е бил негов почетен гражданин – чест от която бе лишен официално и посмъртно едва неотдавна.Градът в наши дни е мощен център на немското висше образование. Университетът Трир е основан още през 1473 г., а през 70-те години на миналия век подновява дейността си. Теологическият факултет в града е престижно независимо самостоятелно висше училище, което функционира в тясно сътрудничество с горепосочения ВУЗ. В града действат и Германската съдебна академия, Европейската художествена академия, Европейската юридическа академия, Европейската спортна академия, Висшето специално висше училище Трир с филиали в Биркенфелд и Идар-Оберщайн и много други престижни образователни институции, в които се обучават множество студенти от Германия, Европа и света.

Специалности

Кандидатсване

Настаняване

Видове настаняване

-Общежитие
-Частни квартири
-Апартаменти
-Свободен наем

Описание

Въпреки, че не разполага със собствени студентски общежития, Hochschule Trier (Trier University of Applied Sciences) предлага на възпитаниците си от чужбина удобно и функционално битово устройване в резиденциите стопанисвани от локалния клон на германската национална академична организация Studierendenwerk (Trier). Понякога обаче местата в тях се изчерпват по-бързо, поради което администрацията на висшето учебно заведение съветва учащите се да подават заявките си за настаняване в общежитие възможно най-рано. Друга опция за студентите на Университета за приложни науки Трир е излизането им на частна квартира под формата на свободен наем. Доста разпространена практика сред обучаващите се във висшето училище е и колективното наемане на апартаменти, в рамките на които те живеят в индивидуални стаи, като същевременно използват и общи помещения от типа на: баня, хол, кухня, трапезария, перално и т.н.

Други университети в Германия

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Fachhochschule Potsdam - Potsdam University of Applied Sciences Потсдам Бранденбург държавно
Hochschule für Technik und Wirtschaft des Saarlandes - University of Applied Sciences of Saarlandes Саарбрюкен Саарланд държавно
Universität Bielefeld Билефелд Северен Рейн Вестфалия държавно
Fachhochschule Kaiserslautern - University of Applied Sciences Kaiserslautern Кайзерслаутен Рейнланд Пфалц държавно
Akademie der Bildenden Künste Nürnberg - Academy of Fine Arts Nuremberg Нюрнберг Бавария държавно
DEKRA Hochschule Berlin - DEKRA University of Applied Sciences Берлин Берлин частно
Hochschule Osnabrück - Osnabrück University of Applied Sciences Оснабрюк Долна Саксония държавно
Universität Hamburg - University of Hamburg Хамбург Хамбург държавно
Hochschule für Technik, Wirtschaft und Kultur Leipzig - Leipzig University of Applied Sciences Лайпциг Саксония държавно
Universität der Künste Berlin - Berlin University of the Arts Берлин Берлин държавно

Други университети в Трир

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Hochschule Trier - Trier University of Applied Sciences Трир Рейнланд Пфалц държавно
Universität Trier - University of Trier Трир Рейнланд Пфалц държавно

Други университети в областта

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Hochschule Trier - Trier University of Applied Sciences Трир Рейнланд Пфалц държавно
Universität Koblenz-Landau - University of Koblenz-Landau Кобленц Рейнланд Пфалц държавно
Hochschule Koblenz - Koblenz University of Applied Sciences Кобленц Рейнланд Пфалц държавно
Technische Universität Kaiserslautern - Kaiserslautern University of Technology Кайзерслаутен Рейнланд Пфалц държавно
Johannes Gutenberg-Universität Mainz - Johannes Gutenberg University of Mainz Майнц Рейнланд Пфалц държавно
Fachhochschule Worms - University of Applied Sciences Worms Вормс Рейнланд Пфалц държавно
Fachhochschule Mainz - University of Applied Sciences Mainz Майнц Рейнланд Пфалц държавно
Universität Trier - University of Trier Трир Рейнланд Пфалц държавно
Fachhochschule Kaiserslautern - University of Applied Sciences Kaiserslautern Кайзерслаутен Рейнланд Пфалц държавно