SRH Hochschule Heidelberg - University of Applied Sciences Heidelberg

изпрати на приятел           принтирай
Град Хайделберг
Област Баден-Вюртемберг
Държава Германия
Вид Университет за приложни науки
Език на обучение Английски език, Немски език, Финансиране частно Адрес Bonhoefferstrasse 11 69123 Heidelberg, Germany
study-in-germany.bg използва системата на РОДИНА – България - официален представител на учебното заведение за страната. При нас може да подадете документи за кандидатстване в това учебното заведение.

Училище

SRH Hochschule Heidelberg (University of Applied Sciences Heidelberg) е един от най-големите германски университети за приложни науки. Към настоящия момент във висшето учебно заведение се обучават около 2200 души от целия свят. Те учат във висококачествени бакалавърски и магистърски специалности от типа на: архитектура, бизнес администрация, педагогика, психология, инженерство, право, мениджмънт и много други.

Висшето учебно заведение е създадено през 1969 г. и през годините на своето съществуване се превръща в един от най-добрите и утвърдени немски университети, в който традиционно се налага прочутият Хайделбергски образователен модел, представляващ отлично съчетание между теория и практика. Утвърждаването и развитието на последния активно се подпомага от тясното сътрудничество между представителите на националния и локален частен бизнес и частното висше училище. През последните десетилетия University of Applied Sciences Heidelberg също така си сътрудничи с все по-голям брой международни бизнес партньори, което значително увеличава възможностите на неговите възпитаници за пълноценна бъдеща професионална и кариерна реализация в чужбина, чийто основи могат да бъдат положени още от университетската скамейка. През 2004 г. SRH Hochschule Heidelberg се превръща в първия немски частен колеж, който получава престижно национално официално признание – акредитация от Германския научен съвет.

Висшето учебно заведение разполага с голям, модерен кампус, който се намира в Хайделберг и се нарича Science Tower. Немският частен университет има една чудесна материална база, включваща множество отлично оборудвани, съвременни лаборатории, лекционни зали, модерно оборудване и т.н. Образователният процес в рамките на висшето учебно заведение се реализира с помощта на редица иновационни педагогически методики и съчетава чисто теоретичното обучение с мениджърски упражнения, изследване на case studies, работа в обширни и специализирани академични и бизнес международни мрежи, придобиване на общи бизнес и мениджърски умения и много други практики. Студентите на Хайделбергския университет за приложни групи се обучават в рамките на малки групи, в които са създадени отлични условия да бъде обърнато необходимото внимание върху индивидуалните нужди и потребности на всеки отделен учащ се. Възпитаниците на висшето училище често работят на екипен принцип и по проекти свързани с развитието на регионалната икономика и бизнес среда, по време на реализирането на които имат възможност да срещнат и своите потенциални бъдещи работодатели.

Програма

Един от най-големите и прочути частни германски университети SRH Hochschule Heidelberg (University of Applied Sciences Heidelberg) предлага на кандидат-студентите от цяла Европа и света отлични по качество бакалавърски и магистърски програми в най-различни области на академичното знание. Всички дипломи, сертификати и специалности на висшето учебно заведение са напълно адаптирани към духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA). Продължителността на бакалавърските курсове в Хайделбергския университет за приложни науки е 3-4 години, а на магистратурите му – 1-2 г.

Образователният процес в University of Applied Sciences Heidelberg се провежда в рамките на неговите висши университетски училища – по компютърни науки, по бизнес, по терапевтични науки, по инженерство и архитектура, по обществени и правни науки и по приложна психология.
Учебната година в SRH Hochschule Heidelberg (University of Applied Sciences Heidelberg) се провежда в рамките на два семестъра – зимен и летен. Паралелно с главните бакалавърски и магистърски програми на висшето учебно заведение неговите възпитаници имат възможност да запишат и множество допълнителни курсове насочени към повишаването на техните обществени, интердисциплинарни, академични, лингвистични и професионални компетенции и квалификации, които могат да бъдат посещавани включително по време на лятната ваканция. Всички специалности, сертификати и дипломи на Хайделбергския университет за приложни науки са изцяло съобразени с духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA).

Спорт

Студентите на SRH Hochschule Heidelberg (University of Applied Sciences Heidelberg) по време на своето образование в Германия могат да упражняват редица видове спортна и физическа дейност. Това става с помощта на множеството зали, центрове и комплекси, намиращи се на територията на град Хайделберг и региона, с които ръководството на висшето учебно заведение тясно си сътрудничи. Администрацията на Хайделбергския университет за приложни науки редовно организира и пътувания с учебна и научна цел, както и различни видове екскурзии до най-разнообразни градове и региони с културно-исторически и туристически забележителности в цяла Германия и зад нейните граници.

Специалности

Кандидатсване

Настаняване

Видове настаняване

-Общежитие
-Частни квартири
-Свободен наем

Описание

Хайделбергският университет за приложни науки осигурява на студентите си от чужбина удобно и функционално битово устройване в собствените си общежития намиращи се на територията на неговия кампус. Висшето учебно заведение предлага повече от 500 обзаведени единични стаи, както и други форми на настаняване. Цените за това варират в зависимост от големината и броя на предлаганите помещения, допълнителните услуги вървящи със същите и т.н. (в размер от 220 до 560 евро).

Други университети в Германия

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Deutsche Universität für Weiterbildung - German University for Professional Studies Берлин Берлин частно
Universität Koblenz-Landau - University of Koblenz-Landau Кобленц Рейнланд Пфалц държавно
Hochschule für Telekommunikation Leipzig - University of Applied Sciences of Leipzig Лайпциг Саксония частно
Hochschule für Grafik und Buchkunst - Academy of Visual Arts Leipzig Лайпциг Саксония държавно
bbw Hochschule - bbw University of Applied Sciences Берлин Берлин частно
Internationales Hochschulinstitut Zittau IHI - International Institute of Higher Education Zittau Цитау Саксония държавно
Universität Karlsruhe Карлсруе Баден-Вюртемберг държавно
Ernst-Moritz-Arndt-Universität Greifswald - University of Greifswald Грайфсвалд Мекленбург Предна Померания държавно
Universität Stuttgart - University of Stuttgart Щутгарт Баден-Вюртемберг държавно
Fachhochschule Kiel - Kiel University of Applied Sciences Кил Шлезвиг-Холщайн държавно

Други университети в Хайделберг

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
SRH Hochschule Heidelberg - University of Applied Sciences Heidelberg Хайделберг Баден-Вюртемберг частно
Hochschule für Kirchenmusik Heidelberg - University of Lutheran Church Music Heidelberg Хайделберг Баден-Вюртемберг държавно
Pädagogische Hochschule Heidelberg - University of Education Хайделберг Баден-Вюртемберг държавно
Ruprecht-Karls-Universität Heidelberg - Heidelberg University Хайделберг Баден-Вюртемберг държавно
Hochschule for Jewish Studies - College of Jewish Studies Хайделберг Баден-Вюртемберг държавно

Други университети в областта

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Pädagogische Hochschule Heidelberg - University of Education Хайделберг Баден-Вюртемберг държавно
Universität Stuttgart - University of Stuttgart Щутгарт Баден-Вюртемберг държавно
Universität Hohenheim - University of Hohenheim Щутгарт Баден-Вюртемберг държавно
Hochschule Karlsruhe - Karlsruhe University of Applied Sciences Карлсруе Баден-Вюртемберг държавно
Duale Hochschule Baden-Württemberg - Baden-Württemberg Cooperative State University Карлсруе Баден-Вюртемберг държавно
Staatliche Hochschule für Musik und Darstellende Kunst Stuttgart - State University of Music and Performing Arts Stuttgart Щутгарт Баден-Вюртемберг държавно
Hochschule für Musik Karlsruhe - University of Music Karlsruhe Карлсруе Баден-Вюртемберг държавно
Hochschule für Kirchenmusik Heidelberg - University of Lutheran Church Music Heidelberg Хайделберг Баден-Вюртемберг държавно
Hochschule Heilbronn - Heilbronn University Швабиш-Хал Баден-Вюртемберг държавно
Karlshochschule International University Карлсруе Баден-Вюртемберг частно