Hochschule für angewandte Wissenschaften München - Munich University of Applied Sciences

изпрати на приятел           принтирай
Град Мюнхен
Област Бавария
Държава Германия
Вид Университет за приложни науки
Език на обучение Английски език, Немски език, Финансиране държавно Адрес Lothstrasse 34 München 80335 Bayern Germany
study-in-germany.bg използва системата на РОДИНА – България - официален представител на учебното заведение за страната. При нас може да подадете документи за кандидатстване в това учебното заведение.

Училище

Hochschule für angewandte Wissenschaften München (Munich University of Applied Sciences, FH München, MUAS) е сред най-големите и висококачествени германски университети за приложни науки (най-голям е в рамките на федерална провинция Бавария). Към настоящия момент във висшето учебно заведение се обучават повече от 18 000 студенти от цяла Германия и света от 490 професори и 650 асистент-лектори – един висококвалифициран академичен състав (административният персонал на този ВУЗ е към 400 души).

Университетът за приложни науки Мюнхен предлага над 60 бакалавърски, магистърски и други програми в сфери на академичното знание от типа на: архитектура, различни видове инженерство, бизнес администрация, геоинформатика, обществени науки, дизайн, превод, туристически и други типове мениджмънт, математика, компютърни науки и много други. MUAS е създаден през 1971 г. и постепенно през годините значително разраства периметъра на своята комплексна дейност и в момента е сред най-добрите университети за приложни науки в Германия.

Висшето учебно заведение разполага с модерна и богата материална база и образователна инфраструктура. То притежава три учебни корпуси, намиращи се в няколко от централните райони на град Мюнхен. Тези кампуси имат богати библиотеки, кафенета и редица съоръжения, ориентирани към пълноценното уплътняване на свободното време на студентите.

Програма

Един от най-големите и висококачествени немски университети за приложни науки - Hochschule für angewandte Wissenschaften München (Munich University of Applied Sciences, FH München, MUAS) предлага на кандидат-студентите от всички континенти отлични бакалавърски и магистърски програми в най-разнообразни области на академичното знание. Всички дипломи, сертификати и специалности на висшето учебно заведение са напълно адаптирани към духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA). Продължителността на бакалавърските курсове в Университета за приложни науки Мюнхен е 3-4 години, а на магистратурите му – 1-2 г.

Образователният процес във висшето учебно заведение се провежда в рамките на неговите департаменти: по архитектура, по строително инженерство, по механическо, автомобилно и аеронавтско инженерство, по електрическо инженерство и информационни технологии, по инженерство на услуги свързани със сградите, технологии свързани с хартията и опаковането и печатни, и медийни технологии, по приложни науки и мехатроника, по компютърни науки и математика, по геоинформатика, по инженерство и мениджмънт, по бизнес администрация, по приложни обществени науки, по дизайн, по общи и интердисциплинарни изследвания и по туризъм.
Учебната година в един от най-големите и качествени немски университети за приложни науки - Hochschule für angewandte Wissenschaften München (Munich University of Applied Sciences, FH München, MUAS) се провежда в рамките на два семестъра – зимен и летен. Паралелно с главните бакалавърски и магистърски програми на висшето учебно заведение неговите студенти имат възможност да запишат и редица допълнителни курсове насочени към повишаването на техните социални, интердисциплинарни, академични, лингвистични и професионални компетенции и квалификации, които могат да бъдат посещавани включително по време на лятната ваканция. Всички специалности, сертификати и дипломи на Университета за приложни науки Мюнхен са изцяло съобразени с духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA).

Спорт

Възпитаниците на Hochschule für angewandte Wissenschaften München (Munich University of Applied Sciences, FH München, MUAS) по време на своето обучение в Германия имат възможност по-активно или просто за удоволствие и разтоварване да упражняват множество различни видове спортна дейност и физическа активност. Това става факт с помощта на разнообразните центрове, зали и комплекси разположени на територията на град Мюнхен и региона, както и на модерните съоръжения изградени към няколкото образователни корпуса на самото висше учебно заведение. Администрацията на Университета за приложни науки Мюнхен редовно организира и различни видове екскурзии, както и пътувания с учебна цел, до най-разнообразни градове и региони с културно-исторически и туристически забележителности в цяла Германия и отвъд нейните граници.

Град

Мюнхен е най-големият град и столица на федералната провинция Бавария. С населението си от близо милион и четиристотин хиляди души той е трети по големина на територията на Германия. Същевременно Мюнхен има статута на „свободен град” и е център на административния район Горна Бавария, като в него се намират важни регионални правителствени и общински, държавни институции.Мюнхен е прочут в целия свят със своите традиции в производството на бира и с най-голямото събитие провеждано ежегодно в него, тясно свързано с тази индустрия – Октоберфест. Градът освен, че е особено привлекателен за туристите от цял свят със своите многобройни забележителности, които го превръщат в мощен културен и исторически символ на баварските традиции, е и крупен индустриален и научноизследователски център. В Мюнхен се намират световноизвестните институти Макс Планк и Хайнц Майер-Лайбниц, една от най-големите библиотечни институции в Европа – Баварската държавна библиотека, множество университети, популярни далеч извън пределите на Германия и т.н. Сред последните най-престижните и известни са Мюнхенският университет „Лудвиг Максимилиан”, Мюнхенският технически университет, Висшето музикално училище и др. В града се намират и централните учреждения на Баварската академия на науките и на Академията за изящни изкуства, както и две обсерватории от общонационално значение – Гизингската и Зендлингската и ядреният немски научноизследователски реактор.В Мюнхен има и безброй много културно-исторически забележителности и туристически атракции. Градът е известен със своите катедрали, паркове и богати художествени галерии, които създават една наистина неповторима атмосфера в него и традиционно привличат туристи от всички краища на света, за които това уникално населено място е модерното, пулсиращо сърце на съвременна Бавария.

Специалности

Кандидатсване

Настаняване

Видове настаняване

-Общежитие
-Частни квартири
-Апартаменти
-Свободен наем

Описание

Въпреки, че Hochschule für angewandte Wissenschaften München (Munich University of Applied Sciences, FH München, MUAS) не притежава собствени студентски общежития, които да се намират в рамките на неговите няколко градски кампуса, администрацията на висшето учебно заведение оказва активна информационна и консултантска помощ на възпитаниците си идващи от чужбина по въпросите на тяхното функционално и удобно битово устройване. Основната опция за чуждестранните студенти е свързана с настаняване в общежитията стопанисвани от местния клон на общонационалната академична организация Studentenwerk Muenchen. Друга възможност за възпитаниците на Университета за приложни науки Мюнхен е излизането им на частна квартира под формата на свободен наем. Доста разпространена практика сред обучаващите се в Munich University of Applied Sciences е и колективното наемане на апартамент, в рамките на който те живеят в индивидуални стаи, като същевременно използват общи помещения от типа на: баня, хол, кухня, перално, трапезария и т.н.

Други университети в Германия

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Fachhochschule Dresden – University of Applied Sciences Дрезден Саксония частно
Westfälische Hochschule Gelsenkirchen Bocholt Recklinghausen - Gelsenkirchen University of Applied Sciences Гелзенкирхен Северен Рейн Вестфалия държавно
Wilhelm Büchner Hochschule – Private Fernhochschule Darmstadt - Wilhelm Büchner Private University of Applied Sciences Пфунгщад Хесен частно
EBC Hochschule - EBC University of Applied Sciences Берлин Берлин частно
International Psychoanalytic University Berlin – IPU Берлин Берлин частно
Europäische Medien- und Business-Akademie - EMBA Берлин Берлин частно
Burg Giebichenstein Kunsthochschule Halle - Burg Giebichenstein University of Art and Design Хале Саксония-Анхалт държавно
Hochschule für Angewandte Wissenschaften - Würzburg-Schweinfurt University of Applied Sciences Вюрцбург Бавария държавно
Hochschule Magdeburg-Stendal (FH) - Magdeburg-Stendal University of Applied Sciences Магдебург Саксония-Анхалт държавно
BAU International University of Applied Sciences Берлин Берлин частно

Други университети в Мюнхен

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Technische Universität München - Technical University of Munich Мюнхен Бавария държавно
Ludwig-Maximilians-Universität München - Ludwig Maximilian University of Munich Мюнхен Бавария държавно
Hochschule für angewandte Wissenschaften München - Munich University of Applied Sciences Мюнхен Бавария държавно

Други университети в областта

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Hochschule für angewandte Wissenschaften München - Munich University of Applied Sciences Мюнхен Бавария държавно
Otto-Friedrich-Universität Bamberg - University of Bamberg Бамберг Бавария държавно
Universität Augsburg Аугсбург Бавария държавно
Hochschule für Angewandte Wissenschaften - Würzburg-Schweinfurt University of Applied Sciences Вюрцбург Бавария държавно
Julius-Maximilians-Universität Würzburg - University of Würzburg Вюрцбург Бавария държавно
Technische Universität München - Technical University of Munich Мюнхен Бавария държавно
Ostbayerische Technische Hochschule Regensburg - Regensburg University of Applied Sciences Регенсбург Бавария държавно
Hochschule für Musik Nürnberg - Nuremberg University of Music Нюрнберг Бавария държавно
Universität Regensburg - University of Regensburg Регенсбург Бавария държавно
Hochschule für Musik Würzburg - University of Music Würzburg Вюрцбург Бавария държавно