internationale filmschule köln - international filmschool cologne

изпрати на приятел           принтирай
Град Кьолн
Област Северен Рейн Вестфалия
Държава Германия
Вид Колеж за изкуство, музика и кино
Език на обучение Английски език, Немски език, Финансиране частно Адрес Werderstrasse 1 50672 Cologne Germany
study-in-germany.bg използва системата на РОДИНА – България - официален представител на учебното заведение за страната. При нас може да подадете документи за кандидатстване в това учебното заведение.

Училище

Internationale filmschule köln (international filmschool cologne, ifs) се нарежда сред най-добрите университети в Германия за киноизкуство и свързаните с него специалности. Висшето учебно заведение е частно, но съществува и функционира, благодарение и на изключителната подкрепа на федералното правителство на провинция Северен Рейн-Вестфалия и локалната киноорганизация - Filmstiftung North Rhine-Westphalia. То предлага висококачествени бакалавърски и магистърски програми в области като филмова и телевизионна индустрия.

Международното филмово училище Кьолн е създадено през 2000 г. и през изминалото и настоящето десетилетие успява да придобие статуса на един от лидерите в сферата на германското и европейско висше кинообразование. Във висшето учебно заведение преподават едни от най-крупните фигури от света на киното в световен мащаб – от ранга на актьора Клаус Мария Брандауер или на режисьора Том Шлезинджър. В престижната класация на списание Фокус, international filmschool cologne е класирано на второ място сред висшите училища за кино в Германия (след Филмовата академия Баден-Вюртемберг). Сред основните критерии, на които е базирана тази висока оценка са репутацията на университета, мнението за качествата на образователния процес на студентите, нивото на материалната база и използваната при обучението им техника, броят на спечелените от възпитаниците му национални и международни награди и т.н.

Internationale filmschule köln работи в тясно сътрудничество с редица престижни национални киноорганизации от типа на Film- und Medienstiftung NRW и ZDF Zweites Deutsches Fernsehen. Международното филмово училище Кьолн се опира на едни дългогодишни традиции в областта на кинообразованието на локално и национално ниво в лицето на две съществували дотогава висши филмови училища - Schreibschule Köln. и Filmschule NRW. Предлаганото образование от страна на висшето учебно заведение има подчертано международен фокус, което заедно с неговите престиж и известност в чужбина, обуславя традиционно силния интерес към програмите и специализациите му от страна на кандидат-студентите от чужбина.

Програма

Един от най-модерните и висококачествени университети в Германия за кино и телевизия - internationale filmschule köln (international filmschool cologne, ifs) предлага на кандидат-студентите от цяла Европа и света отлични бакалавърски и магистърски програми в най-различни области на академичното знание. Всички специалности, сертификати и дипломи на висшето учебно заведение са изцяло съобразени с духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA). Продължителността на курсовете за бакалаври в Международното филмово училище Кьолн е 3-4 години, а на магистратурите му – 1-2 г. International filmschool cologne предлага бакалавърски и магистърски програми в областите кино и телевизия от типа на операторско майсторство, писане на сценарий, режисура, визуални изкуства, дигитално филмово изкуство и много други.
Учебната година в един от най-добрите и известни немски университети за кино и телевизия - internationale filmschule köln (international filmschool cologne, ifs) се провежда в рамките на два семестъра – зимен и летен. Успоредно с основните бакалавърски и магистърски програми на висшето учебно заведение неговите възпитаници имат възможност да запишат и множество допълнителни курсове насочени към повишаването на техните обществени, интердисциплинарни, академични, лингвистични и професионални компетенции и квалификации, които могат да бъдат посещавани включително по време на лятната ваканция. Всички дипломи, сертификати и специалности на Международното филмово училище Кьолн са напълно адаптирани към духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA).

Спорт

Студентите на internationale filmschule köln (international filmschool cologne, ifs) в течение на своето обучение в Германия имат възможност по-активно или просто за разтоварване и удоволствие през свободното си време да се занимават с разнообразни видове спортна дейност и физическа активност. Това става факт, благодарение на редица зали, центрове и комплекси, разположени на територията на град Кьолн и региона, с които ръководството на висшето учебно заведение работи в тясно сътрудничество. Администрацията на Международното филмово училище Кьолн регулярно организира и различни видове екскурзии до най-разнообразни градове и региони с културно-исторически и туристически забележителности в цяла Германия и чужбина.

Град

Кьолн е най-големият град, намиращ се в провинция Северен Рейн-Вестфалия. Той е четвъртият по големина в Германия с население от близо един милион души и площ от 405 кв. км. В него се намира и най-известната и обширна готическа катедрала в Северна Европа – Кьолнската (символ на това населено място). Кьолн има многовековна история и значителни културни традиции. Градът е основан по римско време през първи век и постепенно се развива и нараства до такава степен, че в началото на 16 век е считан за най-голям на Стария континент.В Кьолн има редица културни забележителности и туристически атракции. Той е най-големият радио- и телевизионен център в Германия. Кьолн дава и името на съвременните парфюми – по времето на Наполеон там започва да се произвежда техния далечен прототип, наречен кьолнска вода или Eau de Cologne. В града има множество романски църкви, музеи, театри, кина и той също така е известен в цяла Европа със своя зоопарк. Сред другите знакови забележителности на Кьолн са и Музеят на шоколада и Паркът на фантазиите, традиционно привличащи туристи от цял свят, заедно с прочутата местна катедрала. Градът е и мощен образователен център. В него функционират редица престижни висши и средни учебни заведения, като общо в Кьолн понастоящем се обучават над 54 000 студенти (голям процент от тях дошли от чужбина).

Специалности

Кандидатсване

Настаняване

Видове настаняване

-Общежитие
-Частни квартири
-Апартаменти
-Свободен наем

Описание

Въпреки, че Internationale filmschule köln (international filmschool cologne, ifs) не разполага със собствени студентски общежития, които да се намират в рамките на неговия кампус, администрацията на висшето учебно заведение оказва активна информационна и консултантска помощ на учащите се идващи от чужбина, по отношение на тяхното удобно и функционално битово устройване. Една от опциите за възпитаниците на Международното филмово училище Кьолн е свързана с настаняване в общежитията, които са собственост на местните клонове на различни немски общонационални академични организации. Друга възможност за студентите на частния германски университет е излизането им на частна квартира под формата на свободен наем. Доста разпространена практика сред възпитаниците на international filmschool cologne е и колективното наемане на апартаменти, в които младежите използват индивидуални стаи, както и общи помещения от типа на: баня, хол, кухня, трапезария, перално и т.н.

Други университети в Германия

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Macromedia Hochschule für Medien und Kommunikation - Macromedia University for Media and Communication Берлин Берлин частно
Universität Trier - University of Trier Трир Рейнланд Пфалц държавно
Pädagogische Hochschule Freiburg - Freiburg University of Education Фрайбург Баден-Вюртемберг държавно
Technische Universität München - Technical University of Munich Мюнхен Бавария държавно
HMKW Hochschule für Medien, Kommunikation und Wirtschaft Берлин Берлин частно
Hochschule Mannheim - Mannheim University of Applied Sciences Манхайм Баден-Вюртемберг държавно
Hochschule Ulm - Ulm University of Applied Sciences Улм Баден-Вюртемберг държавно
Duale Hochschule Baden-Württemberg - Baden-Württemberg Cooperative State University Карлсруе Баден-Вюртемберг държавно
Universität Karlsruhe Карлсруе Баден-Вюртемберг държавно
Ostbayerische Technische Hochschule Regensburg - Regensburg University of Applied Sciences Регенсбург Бавария държавно

Други университети в Кьолн

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
internationale filmschule köln - international filmschool cologne Кьолн Северен Рейн Вестфалия частно
Kunsthochschule für Medien Köln - Academy of Media Arts Cologne Кьолн Северен Рейн Вестфалия държавно
Universität zu Köln - University of Cologne Кьолн Северен Рейн Вестфалия държавно
Fachhochschule Köln - Cologne University of Applied Sciences Кьолн Северен Рейн Вестфалия държавно
Hochschule für Musik und Tanz Köln - Cologne University of Music Кьолн Северен Рейн Вестфалия държавно
Deutsche Sporthochschule Köln - German Sport University Cologne Кьолн Северен Рейн Вестфалия държавно
Rheinische Fachhochschule Cologne - Köln University of Applied Sciences Кьолн Северен Рейн Вестфалия частно

Други университети в областта

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Hochschule Bonn-Rhein-Sieg - University of Applied Sciences Bonn Rhein-Sieg Бон Северен Рейн Вестфалия държавно
International School of Management – ISM Дортмунд Северен Рейн Вестфалия частно
Kunsthochschule für Medien Köln - Academy of Media Arts Cologne Кьолн Северен Рейн Вестфалия държавно
Universität Siegen - University of Siegen Зиген Северен Рейн Вестфалия държавно
Hochschule Bochum − Bochum University of Applied Sciences Бохум Северен Рейн Вестфалия държавно
Deutsche Sporthochschule Köln - German Sport University Cologne Кьолн Северен Рейн Вестфалия държавно
Katholische Hochschule Nordrhein-Westfalen - Catholic University of Applied Sciences NRW Мюнстер Северен Рейн Вестфалия частно
Westfälische Hochschule Gelsenkirchen Bocholt Recklinghausen - Gelsenkirchen University of Applied Sciences Гелзенкирхен Северен Рейн Вестфалия държавно
Fachhochschule Münster - Münster University of Applied Sciences Мюнстер Северен Рейн Вестфалия държавно
Westfälische Wilhelms-Universität Мюнстер Северен Рейн Вестфалия държавно