Folkwang Universität der Künste - Folkwang University of the Arts

изпрати на приятел           принтирай
Град Есен
Област Северен Рейн Вестфалия
Държава Германия
Вид Колеж за изкуство, музика и кино
Език на обучение Английски език, Немски език, Финансиране държавно Адрес Klemensborn 39 Essen 45239 Nordrhein-Westfalen
study-in-germany.bg използва системата на РОДИНА – България - официален представител на учебното заведение за страната. При нас може да подадете документи за кандидатстване в това учебното заведение.

Училище

Folkwang Universität der Künste (Folkwang University of the Arts) е много престижно германско висше училище за изкуства, с кампуси в градовете Есен, Дуйсбург, Бохум и Дортмунд. Понастоящем в този международно известен университет от областта Рур, провинция Северен Рейн-Вестфалия се обучават около 1360 студенти, като 30 процента от тях са чужденци. Именитото висше учебно заведение предлага отлични по своите качества бакалавърски и магистърски специализации на кандидат-студентите от целия свят в области като музика, театър, дизайн, танц и академични науки.

Folkwang University of the Arts е основан още през 1927 година и постепенно се налага като водещо висше училище по изкуствата в Германия и Европа. Негови възпитаници са световноизвестни имена от ранга на прочутата хореографка и танцьорка Пина Бауш, холивудският актьор от немски произход Юрген Прохнов, българският съвременен композитор Владимир Джамбазов и още много други именити музиканти, артисти, театрални дейци и т.н. Folkwang Universität der Künste е люлката и на известната интернационална танцова трупа Folkwang Tanz Studio (FTS). Голямото международно признание за дейността на висшето учебно заведение е един от основните фактори през 2010 година областта Рур да бъде провъзгласена за европейска столица на културата.

Образователният процес в рамките на Folkwang University of the Arts се води от изтъкнати световни имена и специалисти в сферите на отделните изкуства. Предлаганото от него висококачествено обучение се реализира на базата на интердисциплинарния подход, поощряващ колаборацията между различните арт сфери – театър, танц, дизайн, музика и т.н., както и е едно отлично съчетание между практическата и професионалната подготовка и академичността. Още по време на следването си, студентите на Folkwang Universität der Künste имат чудесни възможности за реализация и развитие, защото висшето учебно заведение работи в тясно сътрудничество със сцени от ранга на Philharmonie Essen, Schauspielhaus Bochum, Musiktheater Revier, Duisburg Philharmonic, както и с театрите в град Вупертал и на прочутия фестивал Рурфестшпиле. Заради високите качества на своята образователна и академична дейност, Folkwang University of the Arts традиционно е обявяван от специалисти и културтрегери за един от най-добрите германски университети в областта на изкуствата.

Програма

Един от лидерите в областта на висококачественото обучение в сферата на изкуствата в рамките на висшето образование в Германия - Folkwang Universität der Künste (Folkwang University of the Arts) предлага отлични бакалавърски и магистърски специализации на кандидат-студентите от целия свят. Всички курсове, дипломи и сертификати на прочутото учебно заведение са изцяло съобразени с духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA). Продължителността на бакалавърските програми в този немски университет за изкуства е 3-4 години, а на магистратурите му – 1-2 г.

Образователният процес в Folkwang University of the Arts се осъществява в рамките на неговите четири модерни кампуса, намиращи се в градовете Есен, Дуйсбург, Дортмунд и Бохум. Световноизвестното висше училище понастоящем предлага на кандидат-студентите бакалавърски специализации в области като: инструментално обучение (акордеон, фагот, контрабас, чело, кларинет, китара, арфа, флейта, валдхорна, клавесин, обой, орган, перкусия, пиано, саксофон, тромбон, тромпет, виола, цигулка, туба и др.), джаз и изпълнителски умения, композиране (инструментално композиране, електронно композиране, джаз композиране, поп композиране, композиция и визуализация), църковна музика, глас (концертно изпълнение, оратория и музикален театър и т.н.), училищна музика, музикална педагогика, музикология в комбинация с артистичен профил, мюзикъл, сценично изкуство, физически театър, режисура, танц, индустриален дизайн, комуникационен дизайн и фотография.

Folkwang Universität der Künste провежда и отлични по качества магистърски програми от типа на: оркестрална музика, дирижиране (на хор или оркестър), ръководство на вокален ансамбъл, музикология в комбинация с допълнителен артистичен профил, камерна музика, композиране (електронно композиране, инструментално композиране, както и двете в комбинация), концертно изпълнение, соло танц, хореография, танцова педагогика и лабанотация.
Учебната година в един от най-известните в чужбина германски университети Folkwang Universität der Künste (Folkwang University of the Arts) се провежда в рамките на два семестъра – зимен и летен. Паралелно с главните програми и специализации на висшето учебно заведение за изкуства от Рурската област, неговите студенти имат възможност да се включат и в редица допълнителни курсове за повишаване на техните социални, академични, лингвистични, образователни и професионални компетенции и квалификации, които могат да бъдат посещавани включително по време на лятната ваканция. Всички курсове, сертификати и дипломи на Folkwang University of the Arts са изцяло съобразени с духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA).

Спорт

Студентите на един от най-известните германски университети в сферата на изкуствата - Folkwang Universität der Künste (Folkwang University of the Arts) могат активно или просто за разнообразие и разтоварване през свободното си от учебни занятия време да упражняват най-различна по вид спортна и физическа дейност. Това става с помощта на множество центрове, зали и комплекси, разположени на територията на Есен, Дуйсбург, Бохум и Дортмунд – градовете, в които това престижно немско висше учебно заведение има кампуси. Администрацията на Folkwang University of the Arts редовно организира и екскурзии и други прояви от образователен или артистичен характер, свързани с пътувания до редица интересни градове и региони с културно-исторически и туристически забележителности в цяла Германия и чужбина.

Град

Есен е град в северозападната част на Германия, намиращ се в провинция Северен Рейн-Вестфалия, в центъра на района Рейн-Рур. Населението му е над 582 200 души, което го прави едно от най-големите населени места в страната. Есен е крупен немски икономически и индустриален център. В него имат седалища едни от най-големите корпорации в Германия. Градът също така е известен с производството си на стомана и добива на въглища. Есен също така е и голям, процъфтяващ културно-просветен център. През миналата година той дори бе провъзгласен за една от културните столици на Европа. В него функционират университетът "Дуисбург-Есен" (Universität Duisburg-Essen), Университетската Клиника Есен, както и множество други престижни учебни заведения.В основания през девети век град е разположена и щаб-квартирата на най-голямата немска газова компания E.ON Ruhrgas. Също любопитен факт е, че в изложбения комплекс в Есен - Messe Essen се провежда всяка година най-голямата изложба на игри наречена Internationale Spieltage. В града действат три линии на метрото, а жп-артериите в него са част от направлението Deutsche Bundesbahn. В Есен са родени известният футболен треньор Ото Рехагел, вратарят на националния отбор на Германия –Йенс Леман, както и фронтменът на известната траш-метъл група Kreator – Миле Пероца.

Специалности

Кандидатсване

Настаняване

Видове настаняване

-Частни квартири
-Апартаменти
-Хотел
-Свободен наем

Описание

Администрацията на Folkwang Universität der Künste (Folkwang University of the Arts) оказва активно съдействие на възпитаниците си от чужбина по въпросите на тяхното удобно и функционално битово устройване в градовете, в които висшето учебно заведение има кампуси. Някои от тези видове настаняване се осъществяват с помощта на академичната организация Studentenwerk. Студентите от чужбина най-често биват устройвани в рамките на индивидуални или колективно наети апартаменти (с ползване на общи помещения от типа на баня, хол, трапезария, кухня и др.). Цените на наемите варират в зависимост от местоположението, големината на квартирите, обема на допълнителните услуги и т.н.

Други университети в Германия

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Technische Universität Dresden - Dresden University of Technology Дрезден Саксония държавно
Hochschule Rhein Main - RheinMain University of Applied Sciences Висбаден Хесен държавно
Rheinische Friedrich-Wilhelms-Universität Bonn - University of Bonn Бон Северен Рейн Вестфалия държавно
Fachhochschule Dresden – University of Applied Sciences Дрезден Саксония частно
Karlshochschule International University Карлсруе Баден-Вюртемберг частно
Gottfried Wilhelm Leibniz Universität Hannover Хановер Долна Саксония държавно
Fachhochschule Kiel - Kiel University of Applied Sciences Кил Шлезвиг-Холщайн държавно
Universitat Witten/Herdecke - Witten/Herdecke University Витен Северен Рейн Вестфалия частно
Justus Liebig-Universität Gießen - Justus Liebig University Giessen Гисен Хесен държавно
Brandenburgische Technische Universität - Brandenburg University of Technology Котбус Бранденбург държавно

Други университети в Есен

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
FOM Hochschule für Oekonomie & Management University of Applied Sciences Есен Северен Рейн Вестфалия частно
Folkwang Universität der Künste - Folkwang University of the Arts Есен Северен Рейн Вестфалия държавно
Universität Duisburg-Essen - University of Duisburg-Essen Есен Северен Рейн Вестфалия държавно

Други университети в областта

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Westfälische Wilhelms-Universität Мюнстер Северен Рейн Вестфалия държавно
Katholische Hochschule Nordrhein-Westfalen - Catholic University of Applied Sciences NRW Мюнстер Северен Рейн Вестфалия частно
Rheinisch-Westfälische Technische Hochschule Aachen - RWTH Aachen University Аахен Северен Рейн Вестфалия държавно
Fachhochschule Dortmund - Dortmund University of Applied Sciences and Arts Дортмунд Северен Рейн Вестфалия държавно
Hochschule für Musik und Tanz Köln - Cologne University of Music Кьолн Северен Рейн Вестфалия държавно
Fachhochschule Bielefeld - Bielefeld University of Applied Sciences Билефелд Северен Рейн Вестфалия държавно
BiTS - Business and Information Technology Изерлон Северен Рейн Вестфалия частно
Fachhochschule des Mittelstands - FHM Билефелд Северен Рейн Вестфалия частно
Deutsche Sporthochschule Köln - German Sport University Cologne Кьолн Северен Рейн Вестфалия държавно
Heinrich-Heine-Universität Düsseldorf - Heinrich Heine University Düsseldorf Дюселдорф Северен Рейн Вестфалия държавно