Deutsche Sporthochschule Köln - German Sport University Cologne

изпрати на приятел           принтирай
Град Кьолн
Област Северен Рейн Вестфалия
Държава Германия
Вид Професионално висше образование
Език на обучение Английски език, Немски език, Финансиране държавно Адрес Am Sportpark Müngersdorf 6 Köln 50933 Nordrhein-Westfalen
study-in-germany.bg използва системата на РОДИНА – България - официален представител на учебното заведение за страната. При нас може да подадете документи за кандидатстване в това учебното заведение.

Училище

Deutsche Sporthochschule Köln (German Sport University Cologne, DSHS) е най-големият и известен германски университет за спорт и физическо възпитание. Понастоящем в него се обучават общо около 5500 студенти, от които 350 чужденци. Процесът на обучение в университета обхваща като теория и практика към 30 вида спорт.

Германският спортен университет Кьолн е основан първоначално в Берлин през 1920 г. под наименованието Колеж за физическо обучение. Така създаденото висше училище се премества след края на Втората световна война в град Кьолн през 1947 г. Спортният университет постепенно значително се разраства и понастоящем е най-големият и известен в цяла Германия, като развива и мащабна научноизследователска дейност в своите 20 научни института (департаменти). DSHS подготвя висококвалифицирани специалисти в области като спортни науки, спорт, физическо възпитание и множество пряко или косвено свързани с тях сфери.

Освен бакалавърски и магистърски програми, висшето учебно заведение предоставя възможности и за записване на докторантури. Университетът предлага и специализирани курсове за вземане на сертификат за преподаватели в областта на физическото обучение. Модерният и разполагащ с отлична съвременна материална база и образователна инфраструктура кампус на German Sport University Cologne е разположен в кьолнския район Мюнгенсдорф. Висшето спортно училище използва и възможностите на намиращия се в непосредствена близост градски стадион - RheinEnergieStadion.

Програма

Един от най-големите, модерни, висококачествени и известни спортни университети в Германия и Европа - Deutsche Sporthochschule Köln (German Sport University Cologne, DSHS) предлага на кандидат-студентите от цяла Европа и света отлични бакалавърски и магистърски програми в най-различни области на академичното знание. Всички специалности, дипломи и сертификати на висшето учебно заведение са изцяло съобразени с духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA). Продължителността на курсовете за бакалаври в Германския спортен университет Кьолн е 3-4 години, а на магистратурите му – 1-2 г.

Образователният процес в German Sport University Cologne се реализира по три основни академични направления – приложни спортни науки, хуманитаристика, спорт и обществени науки, и спорт, медицина и естествени науки. В техните рамки висшето учебно заведение предлага бакалавърски и магистърски програми в сфери от рода на: треньорски процес, спорт и информатика, спортни училища и развитие на училищната дейност, моторен контрол и техника на движенията, танци и култура на движението, спортуване на открито и науки за околната среда, науки третиращи проблема за движението в областта на спортните игри, спортна журналистика, движение и спорна геронтология, спортна история, спортна социология, науки за пола, спортно развитие и свободно време, педагогика и философия, психология, спортна икономика и спортен мениджмънт, биохимия, биомеханика и ортопедия, кардиология и спортна медицина, молекулярна и клетъчна спортна медицина, профилактика и рехабилитация в спортната медицина, психология и анатомия, рехабилитация и спортни травми, и инвалидност, профилактика, лечебна физкултура и рехабилитация и много други.
Учебната година в един от най-добрите спортни университети в Германия и Европа - Deutsche Sporthochschule Köln (German Sport University Cologne, DSHS) се провежда в рамките на два семестъра – зимен и летен. Успоредно с основните бакалавърски и магистърски програми на висшето учебно заведение неговите възпитаници имат възможност да запишат и множество допълнителни курсове насочени към повишаването на техните обществени, интердисциплинарни, академични, лингвистични и професионални компетенции и квалификации, които могат да бъдат посещавани включително по време на лятната ваканция. Всички дипломи, сертификати и специалности на Германския спортен университет Кьолн са напълно адаптирани към духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA).

Спорт

Студентите на Deutsche Sporthochschule Köln (German Sport University Cologne, DSHS) в течение на своето образование в Германия имат възможност по-активно или просто за разтоварване и удоволствие през свободното си време да се занимават с разнообразни видове спортна дейност и физическа активност, които са различни от техните преки специалности. Това става основно, благодарение на модерните съоръжения в рамките на кампуса и учебните корпуси, зали, центрове и институти на най-големия спортен университет в Германия и Европа. Администрацията на висшето училище регулярно организира и различни видове екскурзии до най-разнообразни градове и региони с културно-исторически и туристически забележителности в цяла Германия и чужбина.

Град

Кьолн е най-големият град, намиращ се в провинция Северен Рейн-Вестфалия. Той е четвъртият по големина в Германия с население от близо един милион души и площ от 405 кв. км. В него се намира и най-известната и обширна готическа катедрала в Северна Европа – Кьолнската (символ на това населено място). Кьолн има многовековна история и значителни културни традиции. Градът е основан по римско време през първи век и постепенно се развива и нараства до такава степен, че в началото на 16 век е считан за най-голям на Стария континент.В Кьолн има редица културни забележителности и туристически атракции. Той е най-големият радио- и телевизионен център в Германия. Кьолн дава и името на съвременните парфюми – по времето на Наполеон там започва да се произвежда техния далечен прототип, наречен кьолнска вода или Eau de Cologne. В града има множество романски църкви, музеи, театри, кина и той също така е известен в цяла Европа със своя зоопарк. Сред другите знакови забележителности на Кьолн са и Музеят на шоколада и Паркът на фантазиите, традиционно привличащи туристи от цял свят, заедно с прочутата местна катедрала. Градът е и мощен образователен център. В него функционират редица престижни висши и средни учебни заведения, като общо в Кьолн понастоящем се обучават над 54 000 студенти (голям процент от тях дошли от чужбина).

Специалности

Кандидатсване

Настаняване

Видове настаняване

-Общежитие
-Частни квартири
-Апартаменти
-Свободен наем

Описание

Deutsche Sporthochschule Köln (German Sport University Cologne, DSHS) предлага на студентите идващи от чужбина удобно и функционално битово устройване в общежития. Броят на местата в същите обаче е ограничен и поради това възпитаниците на висшето учебно заведение трябва да подадат заявка за настаняване в тях възможно най-рано.Общежитията имат единични стаи и общи кухни, и бани. Месечният наем за единична стая е 200 евро, а на двойната – 100 евро на легло. Депозитът за единична стая е 200 евро, а за двойна – 100 (плюс още 50 евро за постелно бельо). Всички стаи в резиденциите на университета имат бърз безжичен интернет. Депозитът се връща на студентите, преди да се установи, че в стаите няма липси и повреди, и след като преди са изнесат от същите, учащите си ги оставят почистени. Друга възможност за битово устройване пред обучаващите се в Deutsche Sporthochschule Köln (German Sport University Cologne, DSHS) е излизането им на частна квартира под формата на свободен наем. Доста разпространена практика сред кьолнските студенти е и колективното наемане на апартаменти, в които младежите обитават индивидуални стаи, като същевременно използват общи помещения от типа на: баня, хол, кухня, трапезария, перално и др.

Други университети в Германия

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Philosophisch-Theologische Hochschule Münster - Philosophico-theological University Münster Мюнстер Северен Рейн Вестфалия частно
BEST-Sabel-Hochschule Berlin - BEST-Sabel University of Applied Sciences Берлин Берлин частно
Fachhochschule Dortmund - Dortmund University of Applied Sciences and Arts Дортмунд Северен Рейн Вестфалия държавно
Katholische Hochschule Nordrhein-Westfalen - Catholic University of Applied Sciences NRW Мюнстер Северен Рейн Вестфалия частно
Touro College Berlin – TCB Берлин Берлин частно
Westfälische Wilhelms-Universität Мюнстер Северен Рейн Вестфалия държавно
Folkwang Universität der Künste - Folkwang University of the Arts Есен Северен Рейн Вестфалия държавно
Hochschule Bremerhaven - Bremerhaven University of Applied Sciences Бремерхафен Бремен държавно
BiTS - Business and Information Technology Изерлон Северен Рейн Вестфалия частно
Hochschule Rhein-Waal - Rhine-Waal University of Applied Sciences Клеве Северен Рейн Вестфалия държавно

Други университети в Кьолн

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
internationale filmschule köln - international filmschool cologne Кьолн Северен Рейн Вестфалия частно
Kunsthochschule für Medien Köln - Academy of Media Arts Cologne Кьолн Северен Рейн Вестфалия държавно
Fachhochschule Köln - Cologne University of Applied Sciences Кьолн Северен Рейн Вестфалия държавно
Deutsche Sporthochschule Köln - German Sport University Cologne Кьолн Северен Рейн Вестфалия държавно
Universität zu Köln - University of Cologne Кьолн Северен Рейн Вестфалия държавно
Rheinische Fachhochschule Cologne - Köln University of Applied Sciences Кьолн Северен Рейн Вестфалия частно
Hochschule für Musik und Tanz Köln - Cologne University of Music Кьолн Северен Рейн Вестфалия държавно

Други университети в областта

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Universität Paderborn - University of Paderborn Падерборн Северен Рейн Вестфалия държавно
FOM Hochschule für Oekonomie & Management University of Applied Sciences Есен Северен Рейн Вестфалия частно
BiTS - Business and Information Technology Изерлон Северен Рейн Вестфалия частно
Universität Duisburg-Essen - University of Duisburg-Essen Есен Северен Рейн Вестфалия държавно
Hochschule Bochum − Bochum University of Applied Sciences Бохум Северен Рейн Вестфалия държавно
Deutsche Sporthochschule Köln - German Sport University Cologne Кьолн Северен Рейн Вестфалия държавно
Folkwang Universität der Künste - Folkwang University of the Arts Есен Северен Рейн Вестфалия държавно
Hochschule Rhein-Waal - Rhine-Waal University of Applied Sciences Клеве Северен Рейн Вестфалия държавно
Hochschule Bonn-Rhein-Sieg - University of Applied Sciences Bonn Rhein-Sieg Бон Северен Рейн Вестфалия държавно
Kunsthochschule für Medien Köln - Academy of Media Arts Cologne Кьолн Северен Рейн Вестфалия държавно