Universität zu Köln - University of Cologne

изпрати на приятел           принтирай
Град Кьолн
Област Северен Рейн Вестфалия
Държава Германия
Вид Университет
Език на обучение Английски език, Немски език, Финансиране държавно Адрес Albertus-Magnus-Platz Köln 50931 Nordrhein-Westfalen
study-in-germany.bg използва системата на РОДИНА – България - официален представител на учебното заведение за страната. При нас може да подадете документи за кандидатстване в това учебното заведение.

Училище

Universität zu Köln (University of Cologne) е един от най-старите и елитни германски университети. Понастоящем във висшето учебно заведение се обучават повече от 45 600 студенти от целия свят от около 5000 души – висококвалифициран академичен и административен състав. Кьолнският университет традиционно заема челни места в европейските и немски рейтинги и класации за висше образование. University of Cologne предлага висококачествени бакалавърски и магистърски програми в сфери на академичното знание като: мениджмънт, икономика, обществени науки, право, медицина, изкуства, хуманитаристика, естествени науки, математика, науки за човека и много други.

Кьолнският университет е един от най-старите немски университети и е основан през 1388 година. През Средновековието висшето училище е сред най-елитните и престижни в цяла Европа. До наши дни Universität zu Köln запазва статута си на един от най-добрите германски и европейски университети, утвърждавайки високите качества на своята комплексна академична, образователна и научноизследователска дейност. Модерният и разполагащ с богата материална база и отлична учебна инфраструктура кампус на висшето учебно заведение е разположен сред зелените площи в периферията на град Кьолн. University of Cologne развива голяма международна активност, благодарение на която е обявен през 2013 г. за най-популярният германски университет сред чуждестранните студенти. Висшето училище е и член основател на престижни интернационални организации като Community of European Management Schools and International Companies (CEMS). През 2012 г. Кьолнският университет попада в списъка на елитните университети в Германия в рамките на общонационалната академична инициатива German Universities Excellence Initiative.

Universität zu Köln развива мащабна научноизследователска дейност по редица направления. За целта висшето учебно заведение разполага с една модерна и високотехнологизирана материална база. Така, например, Лабораторията за икономически изследвания към университета е една от най-големите и добри в цяла Германия. Образователният процес в рамките на висшето училище е приоритетно ориентиран към практиката и бъдещата професионална реализация на неговите възпитаници, същевременно акцентирано базирайки се и на един интердисциплинарен подход, както и на солидната теоретична подготовка. Кьолнският университет реализира редица свои програми и проекти в тясно сътрудничество с множество представители на бизнеса на национално и международно ниво. Това от своя страна предоставя отличната възможност пред неговите студенти да открият своите потенциални бъдещи работодатели още на университетската скамейка. През годините възпитаници или преподаватели на University of Cologne са били голям брой световноизвестни немски и чуждестранни учени, писатели, общественици и т.н. В рамките на своята мащабна международна активност висшето учебно заведение тясно си партнира и с огромен брой университети и висши училища от целия свят (повече от 260 на брой), като най-старите му връзки са с френския Университет Клермон-Феран и американския Пенсилвански държавен университет. Благодарение на впечатляващия си престиж зад граница и отличните качества на своята дейност, Кьолнският университет се радва на мащабния интерес от страна на кандидат-студентите от всички континенти.

Програма

Един от най-старите и прочути по целия свят немски университети - Universität zu Köln (University of Cologne) предлага на кандидат-студентите от всички континенти висококачествени бакалавърски и магистърски програми в най-различни области на академичното знание. Всички специалности, дипломи и сертификати на висшето учебно заведение са изцяло съобразени с духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA). Продължителността на курсовете за бакалаври в Кьолнския университет е 3-4 години, а на магистратурите му – 1-2 г. Образователният процес в University of Cologne се провежда в рамките на неговите шест факултета: по мениджмънт, икономика и обществени науки, по право, по медицина (обучението се осъществява с помощта на Университетската болница в град Кьолн), по изкуства и хуманитаристика, по математика и естествени науки и по науки за човека.
Учебната година в един от най-елитните германски университети - Universität zu Köln (University of Cologne) се провежда в рамките на два семестъра – зимен и летен. Успоредно с основните бакалавърски и магистърски програми на висшето учебно заведение неговите възпитаници имат възможност да запишат и множество допълнителни курсове насочени към повишаването на техните обществени, интердисциплинарни, академични, лингвистични и професионални компетенции и квалификации, които могат да бъдат посещавани включително по време на лятната ваканция. Всички дипломи, сертификати и специалности на Кьолнския университет са напълно адаптирани към духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA).

Спорт

Студентите на Universität zu Köln (University of Cologne) в течение на своето следване в Германия имат възможност по-активно или просто за удоволствие и разтоварване през свободното си време да се занимават с различни видове спортна дейност и физическа активност. Това става, както благодарение на модерните съоръжения в самия университетски кампус, така и с помощта на множество зали, центрове и комплекси, намиращи се на територията на град Кьолн и региона, с които ръководството на висшето учебно заведение тясно си сътрудничи. Администрацията на Кьолнския университет регулярно организира и различни видове екскурзии до най-разнообразни градове и региони с културно-исторически и туристически забележителности в цяла Германия и чужбина.

Град

Кьолн е най-големият град, намиращ се в провинция Северен Рейн-Вестфалия. Той е четвъртият по големина в Германия с население от близо един милион души и площ от 405 кв. км. В него се намира и най-известната и обширна готическа катедрала в Северна Европа – Кьолнската (символ на това населено място). Кьолн има многовековна история и значителни културни традиции. Градът е основан по римско време през първи век и постепенно се развива и нараства до такава степен, че в началото на 16 век е считан за най-голям на Стария континент.В Кьолн има редица културни забележителности и туристически атракции. Той е най-големият радио- и телевизионен център в Германия. Кьолн дава и името на съвременните парфюми – по времето на Наполеон там започва да се произвежда техния далечен прототип, наречен кьолнска вода или Eau de Cologne. В града има множество романски църкви, музеи, театри, кина и той също така е известен в цяла Европа със своя зоопарк. Сред другите знакови забележителности на Кьолн са и Музеят на шоколада и Паркът на фантазиите, традиционно привличащи туристи от цял свят, заедно с прочутата местна катедрала. Градът е и мощен образователен център. В него функционират редица престижни висши и средни учебни заведения, като общо в Кьолн понастоящем се обучават над 54 000 студенти (голям процент от тях дошли от чужбина).

Специалности

Кандидатсване

Настаняване

Видове настаняване

-Общежитие
-Частни квартири
-Апартаменти
-Свободен наем

Описание

Въпреки, че Universität zu Köln (University of Cologne) не притежава собствени студентски общежития, администрацията на висшето учебно заведение оказва активна информационна и консултантска помощ на учащите се, идващи от чужбина, относно тяхното удобно и функционално битово устройване. Една от възможностите за студентите на Кьолнския университет е свързана с настаняване в резиденциите стопанисвани от местния клон на общонационалната академична организация Kölner Studentenwerk. Тези общежития са над 80 на брой (разпръснати из целия Кьолн) и общо разполагат с повече от 4000 легла. Друга опция за възпитаниците на висшето учебно заведение е излизането на частна квартира под формата на свободен наем. Пазарът на подобни услуги в Кьолн в преобладаващия брой от случаите предлага необзаведени квартири. Доста разпространена практика сред студентите от града е и колективното наемане на апартаменти, в които младежите най-често обитават индивидуални стаи, като същевременно използват общи помещения от типа на: баня, хол, кухня, трапезария, перално и др.

Други университети в Германия

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Universität Freiburg - University of Freiburg Universität Фрайбург Баден-Вюртемберг държавно
Universität Osnabrück - University of Osnabrück Оснабрюк Долна Саксония държавно
Centre international de formation europeenne – CIFE Берлин Берлин частно
Universität Stuttgart - University of Stuttgart Щутгарт Баден-Вюртемберг държавно
Folkwang Universität der Künste - Folkwang University of the Arts Есен Северен Рейн Вестфалия държавно
Pädagogische Hochschule Karlsruhe - University of Education Karlsruhe Карлсруе Баден-Вюртемберг държавно
Hochschule für Kirchenmusik Heidelberg - University of Lutheran Church Music Heidelberg Хайделберг Баден-Вюртемберг държавно
Universität Augsburg Аугсбург Бавария държавно
Martin-Luther-Universität Halle-Wittenberg - Martin Luther University of Halle-Wittenberg Хале Саксония-Анхалт държавно
Otto-von-Guericke-Universität Magdeburg - Otto-von-Guericke University Magdeburg Магдебург Саксония-Анхалт държавно

Други университети в Кьолн

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Universität zu Köln - University of Cologne Кьолн Северен Рейн Вестфалия държавно
Kunsthochschule für Medien Köln - Academy of Media Arts Cologne Кьолн Северен Рейн Вестфалия държавно
Rheinische Fachhochschule Cologne - Köln University of Applied Sciences Кьолн Северен Рейн Вестфалия частно
Hochschule für Musik und Tanz Köln - Cologne University of Music Кьолн Северен Рейн Вестфалия държавно
Deutsche Sporthochschule Köln - German Sport University Cologne Кьолн Северен Рейн Вестфалия държавно
internationale filmschule köln - international filmschool cologne Кьолн Северен Рейн Вестфалия частно
Fachhochschule Köln - Cologne University of Applied Sciences Кьолн Северен Рейн Вестфалия държавно

Други университети в областта

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Katholische Hochschule Nordrhein-Westfalen - Catholic University of Applied Sciences NRW Мюнстер Северен Рейн Вестфалия частно
Folkwang Universität der Künste - Folkwang University of the Arts Есен Северен Рейн Вестфалия държавно
Hochschule für Musik und Tanz Köln - Cologne University of Music Кьолн Северен Рейн Вестфалия държавно
Hochschule Bochum − Bochum University of Applied Sciences Бохум Северен Рейн Вестфалия държавно
Universität Siegen - University of Siegen Зиген Северен Рейн Вестфалия държавно
Westfälische Wilhelms-Universität Мюнстер Северен Рейн Вестфалия държавно
Deutsche Sporthochschule Köln - German Sport University Cologne Кьолн Северен Рейн Вестфалия държавно
Ruhr-Universität Bochum - Ruhr University Bochum Бохум Северен Рейн Вестфалия държавно
Alanus University of Arts and Social Sciences - Alanus Hochschule für Kunst und Gesellschaft Бон Северен Рейн Вестфалия частно
International School of Management – ISM Дортмунд Северен Рейн Вестфалия частно