Hochschule Mittweida - University of Applied Sciences Mittweida

изпрати на приятел           принтирай
Град Митвайда
Област Саксония
Държава Германия
Вид Университет за приложни науки
Език на обучение Английски език, Немски език, Финансиране държавно Адрес Technikumplatz 17 Mittweida 09648 Sachsen Germany
study-in-germany.bg използва системата на РОДИНА – България - официален представител на учебното заведение за страната. При нас може да подадете документи за кандидатстване в това учебното заведение.

Училище

Hochschule Mittweida (University of Applied Sciences Mittweida) се нарежда сред най-висококачествените немски университети за приложни науки. Той е втори по големина сред висшите учебни заведения с подобен профил в рамките на федерална провинция Саксония. Понастоящем в Университета за приложни науки Митвайда се обучават около 5400 студенти от Германия и целия свят (през годините в него са се дипломирали чужденци от 40 страни от всички континенти). Висшето училище предлага отлични бакалавърски и магистърски специалности от рода на: бизнес администрация, бизнес мениджмънт, математика, биотехнологии, компютърни науки, различни видове инженерство, мехатроника, медии, мултимедийни технологии, социална дейност, здравен мениджмънт, икономика за инженери, индустриален мениджмънт, информационни и комуникационни науки, и много други.

University of Applied Sciences Mittweida е създаден през 1867 г. и дълги десетилетия е бил сред най-големите частни висши технически учебни заведения в Германия. От университета през годините са излезли редица изтъкнати дейци на немската наука, инженери, крупни фигури на националния бизнес и икономика, и т.н. В наши дни висшето учебно заведение развива широкомащабна научноизследователска дейност по множество разнообразни направления от типа на: лазерни технологии, информационни и комуникационни технологии, високи технологии в областта на механическото инженерство и мехатрониката, енергиен мениджмънт, икономически науки, обществени науки, медии и нови медийни практики в сферата на образованието, инженерство и околна среда, медицина и инженерство, биотехнологии, математика и др. За тази цел под шапката на Университета за приложни науки Митвайда функционират редица престижни немски научноизследователски институти, което дава възможност на студентите да извършват научна работа в рамките на екипи под ръководството на висококвалифицирани германски и чуждестранни учени и специалисти.

Висшето училище работи в тясно сътрудничество и с голям брой известни представители на регионалния и национален бизнес. Това от своя страна дава възможност на възпитаниците му да срещнат потенциалните си бъдещи работодатели още по време на реализирането на различни съвместни програми и проекти. Традиционно Hochschule Mittweida се нарежда сред най-популярните немски университети за приложни науки в чужбина, като в него учат голям брой чужденци. Това се дължи и на активното партньорство на висшето учебно заведение с различни чуждестранни университети с подобен на неговия профил от всички континенти, с които провеждат съвместни програми за студентски и преподавателски обмен. Това дава допълнителни възможности на възпитаниците му и за реализация в чужбина.

Програма

Един от най-качествените и популярни в чужбина немски университети за приложни науки - Hochschule Mittweida (University of Applied Sciences Mittweida) предлага на кандидат-студентите от цяла Европа и света множество бакалавърски и магистърски програми в най-различни области на академичното знание. Всички специалности, сертификати и дипломи на висшето учебно заведение са изцяло съобразени с духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA). Продължителността на курсовете за бакалаври в Университета за приложни науки Митвайда е 3-4 години, а на магистратурите му – 1-2 г.

Процесът на обучение в University of Applied Sciences Mittweida се провежда в рамките на неговите факултети и висши университетски училища: по информационни технологии и електрическо инженерство, по механическо и прецизно инженерство, по математика, физика и компютърни науки, по икономически науки, по социална дейност и по медии. В тях на кандидат-студентите от чужбина се предлагат висококачествени бакалавърски и магистърски програми в сфери от рода на: бизнес администрация, бизнес мениджмънт, математика, биотехнологии, компютърни науки, различни видове инженерство, мехатроника, медии, мултимедийни технологии, социална дейност, здравен мениджмънт, икономика за инженери, индустриален мениджмънт, информационни и комуникационни науки, и много други.
Учебната година в един от най-добрите немски университети за приложни науки – Hochschule Mittweida (University of Applied Sciences Mittweida) се провежда в рамките на два семестъра – зимен и летен. Успоредно с основните бакалавърски и магистърски програми на висшето учебно заведение неговите възпитаници имат възможност да запишат и множество допълнителни курсове насочени към повишаването на техните обществени, интердисциплинарни, академични, лингвистични и професионални компетенции, и квалификации, които могат да бъдат посещавани включително по време на лятната ваканция. Всички дипломи, сертификати и специалности на Университета за приложни науки Митвайда са напълно адаптирани към духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA).

Спорт

Студентите на Hochschule Mittweida (University of Applied Sciences Mittweida) в течение на своето обучение в Германия имат възможност по-активно или просто за разтоварване и удоволствие през свободното си време да се занимават с разнообразни видове спортна дейност и физическа активност. Това става факт, благодарение на модерните спортни съоръжения, намиращи се в кампуса на висшето учебно заведение, както и на редица центрове, зали и комплекси, намиращи се на територията на град Митвайда и региона. Студентите на Университета за приложни науки Митвайда могат да упражняват множество типове спорт и физическа активност – от гимнастика до гребане и други видове водни спортове. Възпитаниците на висшето училище традиционно заемат призови места в различни национални академични първенства и състезания. В своята спортна дейност университетът активно си сътрудничи с Националната германска асоциация за колежански спорт, Олимпийската база Хемниц-Дрезден и Спортната асоциация на федерална провинция Саксония. Администрацията на University of Applied Sciences Mittweida регулярно организира и различни видове екскурзии, както и пътувания с учебна цел, до най-разнообразни градове и региони с културно-исторически и туристически забележителности в цяла Германия и чужбина.

Град

Митвайда е град, намиращ се във федералната провинция Саксония, в долината на река Чопау. Населението му е около 18 000 души, а територията - 41,24 кв. км. Градът е разположен на 18 километра от Кемниц и на 54 от Дрезден, като влиза в състава на административния регион Средна Саксония. Митвайда представлява едно много красиво и живописно кътче, намиращо се между планински хълмове, долини и две малки реки.Градът е основан през 13 век и постепенно се разраства до един от най-големите центрове на текстилната промишленост в Саксония през 20 век. Сред най-интересните му забележителности са местната готическа катедрала (построена 15-16 век), Старият град, замъкът Kriebstein, Историческият и Техническият музей. За популярността на града спомага значително и намиращия се в него, основан през 19 век, университет. Понастоящем там се обучават около пет хиляди студенти от Германия и света, като той предлага престижни и висококачествени специалности и програми по редица технически дисциплини. Митвайда е и известен търговски център, както и запазена марка в сферата на производството на бира.

Специалности

Кандидатсване

Настаняване

Видове настаняване

-Общежитие
-Частни квартири
-Апартаменти
-Свободен наем

Описание

Въпреки, че Hochschule Mittweida (University of Applied Sciences Mittweida) не разполага със собствени студентски общежития, администрацията на висшето учебно заведение оказва активна помощ на учащите се идващи от чужбина, по отношение на тяхното удобно и функционално битово устройване. Основната опция за настаняване на възпитаниците на Университета за приложни науки Митвайда са общежитията на Студентския съюз Фрейберг. Същите се намират в удобна близост до централните учебни корпуси на University of Applied Sciences Mittweida. Друга възможност за студентите на висшето учебно заведение е излизането им на квартира под формата на свободен наем. Доста разпространена практика сред възпитаниците на Hochschule Mittweida е и колективното наемане на апартамент, в рамките на който младежите живеят в индивидуални стаи, като същевременно ползват и общи помещения от рода на: баня, хол, кухня, трапезария, перално и т.н.

Други университети в Германия

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Hochschule für Technik Stuttgart - Stuttgart University of Applied Sciences Щутгарт Баден-Вюртемберг държавно
Hochschule Zittau/Görliz - Zittau/Görlitz University of Applied Sciences Цитау/Гьорлиц Саксония държавно
Westsächsische Hochschule Zwickau - University of Applied Sciences Zwickau Цвикау Саксония държавно
Fachhochschule Worms - University of Applied Sciences Worms Вормс Рейнланд Пфалц държавно
Universität Regensburg - University of Regensburg Регенсбург Бавария държавно
Rheinische Friedrich-Wilhelms-Universität Bonn - University of Bonn Бон Северен Рейн Вестфалия държавно
Hochschule für Technik und Wirtschaft - University of Applied Sciences Berlin Берлин Берлин държавно
Kunsthochschule Kassel - School of Art and Design Kassel Касел Хесен държавно
Hochschule für Musik und Tanz Köln - Cologne University of Music Кьолн Северен Рейн Вестфалия държавно
Bergische Universität Wuppertal - University of Wuppertal Вупертал Северен Рейн Вестфалия държавно

Други университети в Митвайда

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Hochschule Mittweida - University of Applied Sciences Mittweida Митвайда Саксония държавно

Други университети в областта

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Hochschule für Technik und Wirtschaft Dresden - Dresden University of Applied Sciences Дрезден Саксония държавно
Hochschule für Grafik und Buchkunst - Academy of Visual Arts Leipzig Лайпциг Саксония държавно
Westsächsische Hochschule Zwickau - University of Applied Sciences Zwickau Цвикау Саксония държавно
Fachhochschule Dresden – University of Applied Sciences Дрезден Саксония частно
Hochschule Mittweida - University of Applied Sciences Mittweida Митвайда Саксония държавно
Technische Universität Dresden - Dresden University of Technology Дрезден Саксония държавно
Hochschule für Musik und Theater "Felix Mendelssohn Bartholdy" Leipzig - University of Music and Theatre "Felix Mendelssohn Bartholdy" Лайпциг Саксония държавно
Hochschule fuer Musik Carl Maria von Weber - Dresden University of Music Дрезден Саксония държавно
Internationales Hochschulinstitut Zittau IHI - International Institute of Higher Education Zittau Цитау Саксония държавно
DIU Dresden International University Dresden Дрезден Саксония частно