Kunsthochschule für Medien Köln - Academy of Media Arts Cologne

изпрати на приятел           принтирай
Град Кьолн
Област Северен Рейн Вестфалия
Държава Германия
Вид
Език на обучение Английски език, Немски език, Финансиране държавно Адрес Peter-Welter-Platz 2 Köln 50676 Nordrhein-Westfalen
study-in-germany.bg използва системата на РОДИНА – България - официален представител на учебното заведение за страната. При нас може да подадете документи за кандидатстване в това учебното заведение.

Училище

Kunsthochschule für Medien Köln (Academy of Media Arts Cologne, KHM) е лидер сред университетите в Германия в областта на модерното висше образование в сферата на медиите и киното. Това е първото немско висше учебно заведение за аудиовизуални медии и според престижната класация на изданието Фокус, се намира в топ пет на висшите филмови училища. Academy of Media Arts Cologne се нарежда сред най-елитните ВУЗ-ове в тази сфера на стария континент. Към настоящия момент в него се обучават около 350 студенти от целия свят.

Kunsthochschule für Medien Köln е създаден през 1990 г. Формулата, на която се основава образователният му процес е уникална за Германия. В нейните рамки се прави една симбиоза между обучението по изкуства, медии и кино, като централният акцент се поставя върху творческата и артистична дейност на студентите (и профилираното им образование в неин контекст). По този начин KHM може да бъде определен за арт висше учебно заведение, в което се слага специален фокус върху медиите, както и за висше филмово училище с особен фокус върху изкуствата. Процесът на обучение в академията се базира и на един интердисциплинарен подход, основаващ се на симбиозата между отделните изкуства, което развива изключително много креативността на студентите и спомага за тяхната пълноценна професионална подготовка. Образованието предлагано от Academy of Media Arts Cologne е приоритетно ориентирано и към практиката в контекста на бъдещата кариерна реализация на учащите се в международен план, но същевременно се основава и на една солидна теоретична база.

Ателиетата, студиата и творческите лаборатории на висшето учебно заведение са модерно екипирани по последната дума на техниката в съответните области. Академията за медийни изкуства Кьолн, освен бакалавърски и магистърски степени в сферата на медиите и изящните изкуства, предлага и възможност за изготвяне и защита на дисертации в рамките на отлични докторантски програми, от които учащите се излизат с академичната степен доктор. Като цяло висшето училище подготвя висококвалифицирани режисьори, кинематографисти, сценаристи, артисти, програмни директори, дизайнери, продуценти и т.н. През годината в академията се организират множество творчески прояви, конкурси и най-разнообразни мероприятия с представително национално и международно участие, включително за дебютни филми, музикални продукции на студентите и много други. Повечето от тях са широко отворени за масова публика, като интересът към същите е традиционно особено голям. Това дава възможност на студентите да представят творбите си пред една голяма аудитория още от академичната скамейка. Същевременно възпитаниците на висшето учебно заведение традиционно заемат призови и челни места в най-различни кино и други видове конкурси в Германия и чужбина.

Програма

Един от най-елитните университети в Германия и Европа за кино, медии и аудиовизуални изкуства - Kunsthochschule für Medien Köln (Academy of Media Arts Cologne, KHM) предлага на кандидат-студентите от целия свят отлични по качество бакалавърски и магистърски програми в най-различни области на академичното знание. Всички дипломи, сертификати и специалности на висшето учебно заведение са напълно адаптирани към духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA). Продължителността на бакалавърските курсове в Академията за медийни изкуства Кьолн е 3-4 години, а на магистратурите й – 1-2 г.

Образователният процес в Academy of Media Arts Cologne се провежда по три основни направления – кино, медии и аудиовизуални изкуства. В техните рамки студентите на висшето учебно заведение изучават дисциплини от типа на: игрално кино, кинодокументалистика, анимация, телевизионни формати, сценарий, камера, драматургия, сценография, медиен дизайн, експериментално кино, рисуване, скулптура, звук, история на изкуството, естетика, експериментални компютърни науки и много други.
Учебната година в един от най-добрите европейски и немски университети за музикално изкуство - Kunsthochschule für Medien Köln (Academy of Media Arts Cologne, KHM) се провежда в рамките на два семестъра – зимен и летен. Паралелно с главните бакалавърски и магистърски програми на висшето учебно заведение неговите студенти имат възможност да запишат и редица допълнителни курсове насочени към повишаването на техните социални, интердисциплинарни, академични, лингвистични и професионални компетенции и квалификации, които могат да бъдат посещавани включително по време на лятната ваканция. Всички специалности, дипломи и сертификати на Академията за медийни изкуства Кьолн са изцяло съобразени с духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA).

Спорт

Възпитаниците на Kunsthochschule für Medien Köln (Academy of Media Arts Cologne, KHM) по време на своето обучение в Германия имат възможност по-активно или просто за удоволствие и разтоварване да упражняват редица различни видове спортна дейност и физическа активност. Това става факт посредством множество зали, центрове и комплекси, функциониращи на територията на град Кьолн и региона, с които ръководството на висшето учебно заведение си сътрудничи. Администрацията на Академията за медийни изкуства Кьолн редовно организира и различни видове екскурзии, както и пътувания с учебна цел, и артистични гастроли до най-разнообразни градове и региони с културно-исторически и туристически забележителности в цяла Германия и чужбина.

Град

Кьолн е най-големият град, намиращ се в провинция Северен Рейн-Вестфалия. Той е четвъртият по големина в Германия с население от близо един милион души и площ от 405 кв. км. В него се намира и най-известната и обширна готическа катедрала в Северна Европа – Кьолнската (символ на това населено място). Кьолн има многовековна история и значителни културни традиции. Градът е основан по римско време през първи век и постепенно се развива и нараства до такава степен, че в началото на 16 век е считан за най-голям на Стария континент.В Кьолн има редица културни забележителности и туристически атракции. Той е най-големият радио- и телевизионен център в Германия. Кьолн дава и името на съвременните парфюми – по времето на Наполеон там започва да се произвежда техния далечен прототип, наречен кьолнска вода или Eau de Cologne. В града има множество романски църкви, музеи, театри, кина и той също така е известен в цяла Европа със своя зоопарк. Сред другите знакови забележителности на Кьолн са и Музеят на шоколада и Паркът на фантазиите, традиционно привличащи туристи от цял свят, заедно с прочутата местна катедрала. Градът е и мощен образователен център. В него функционират редица престижни висши и средни учебни заведения, като общо в Кьолн понастоящем се обучават над 54 000 студенти (голям процент от тях дошли от чужбина).

Специалности

Кандидатсване

Настаняване

Видове настаняване

-Общежитие
-Частни квартири
-Апартаменти
-Свободен наем

Описание

Въпреки, че Kunsthochschule für Medien Köln (Academy of Media Arts Cologne, KHM) не притежава собствени студентски общежития, които да са разположени в рамките на неговия кампус, администрацията на висшето учебно заведение оказва активна информационна и консултантска помощ на учащите се идващи от чужбина, по отношение на тяхното удобно и функционално битово устройване. Една от опциите за чуждестранните студенти на Академията за медийни изкуства Кьолн е нанасянето им в общежитията стопанисвани от клоновете на местните общонационални немски академични организации. Друга възможност е излизането им на частна квартира под формата на свободен наем. Също така особено разпространена практика сред студентите от град Кьолн е колективното наемане на апартаменти, в рамките на които младежите използват индивидуални стаи и същевременно общи помещения от рода на: баня, хол, кухня, трапезария, перално и т.н.

Други университети в Германия

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Hochschule für Forstwirschaft Rottenburg - Rottenburg University of Applied Forest Sciences Тюбинген Баден-Вюртемберг държавно
Universität Duisburg-Essen - University of Duisburg-Essen Есен Северен Рейн Вестфалия държавно
Universität zu Köln - University of Cologne Кьолн Северен Рейн Вестфалия държавно
Hochschule für angewandte Wissenschaften München - Munich University of Applied Sciences Мюнхен Бавария държавно
Universität Ulm - University of Ulm Улм Баден-Вюртемберг държавно
Universität Bayreuth - University of Bayreuth Байройт Бавария държавно
Musikhochschule Lübeck - Lübeck Academy of Music Любек Шлезвиг-Холщайн държавно
Hochschule für Musik Würzburg - University of Music Würzburg Вюрцбург Бавария държавно
Macromedia Hochschule für Medien und Kommunikation - Macromedia University for Media and Communication Берлин Берлин частно
Hochschule Wismar - University of Applied Sciences: Technology, Business and Design Висмар Мекленбург Предна Померания държавно

Други университети в Кьолн

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Deutsche Sporthochschule Köln - German Sport University Cologne Кьолн Северен Рейн Вестфалия държавно
internationale filmschule köln - international filmschool cologne Кьолн Северен Рейн Вестфалия частно
Kunsthochschule für Medien Köln - Academy of Media Arts Cologne Кьолн Северен Рейн Вестфалия държавно
Hochschule für Musik und Tanz Köln - Cologne University of Music Кьолн Северен Рейн Вестфалия държавно
Universität zu Köln - University of Cologne Кьолн Северен Рейн Вестфалия държавно
Rheinische Fachhochschule Cologne - Köln University of Applied Sciences Кьолн Северен Рейн Вестфалия частно
Fachhochschule Köln - Cologne University of Applied Sciences Кьолн Северен Рейн Вестфалия държавно

Други университети в областта

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
International School of Management – ISM Дортмунд Северен Рейн Вестфалия частно
Rheinisch-Westfälische Technische Hochschule Aachen - RWTH Aachen University Аахен Северен Рейн Вестфалия държавно
Universität Paderborn - University of Paderborn Падерборн Северен Рейн Вестфалия държавно
Universität Duisburg-Essen - University of Duisburg-Essen Есен Северен Рейн Вестфалия държавно
Bergische Universität Wuppertal - University of Wuppertal Вупертал Северен Рейн Вестфалия държавно
Philosophisch-Theologische Hochschule Münster - Philosophico-theological University Münster Мюнстер Северен Рейн Вестфалия частно
Fachhochschule des Mittelstands - FHM Билефелд Северен Рейн Вестфалия частно
Kunsthochschule für Medien Köln - Academy of Media Arts Cologne Кьолн Северен Рейн Вестфалия държавно
Deutsche Sporthochschule Köln - German Sport University Cologne Кьолн Северен Рейн Вестфалия държавно
Westfälische Hochschule Gelsenkirchen Bocholt Recklinghausen - Gelsenkirchen University of Applied Sciences Гелзенкирхен Северен Рейн Вестфалия държавно