Hochschule für Musik und Tanz Köln - Cologne University of Music

изпрати на приятел           принтирай
Град Кьолн
Област Северен Рейн Вестфалия
Държава Германия
Вид Колеж за изкуство, музика и кино
Език на обучение Английски език, Немски език, Финансиране държавно Адрес Dagobertstrasse 38 Köln 50668 Nordrhein-Westfalen
study-in-germany.bg използва системата на РОДИНА – България - официален представител на учебното заведение за страната. При нас може да подадете документи за кандидатстване в това учебното заведение.

Училище

Hochschule für Musik und Tanz Köln (Cologne University of Music, Academy of Music and Dance in Cologne) се нарежда сред най-световноизвестните немски висши учебни заведения и представлява най-голямата музикална академия в Европа. Към настоящия момент Кьолнската академия за музика и танцово изкуство предлага висококачествени бакалавърски и магистърски програми в области от типа на: композиция, клавишни инструменти, слух, музикална теория, струнни инструменти, електронни инструменти, предкласика, дирижиране на оркестър, арфа, перкусия, духови инструменти, музикален театър, глас, музикология, музикална педагогика, хорово диригентство, църковна музика, джаз, поп, съвременно танцово изкуство и др. Понастоящем в Кьолнския музикален университет се обучават около 1500 студенти от целия свят.

Academy of Music and Dance in Cologne притежава една богата, съвременна материална база и модерна образователна инфраструктура в рамките на своите няколко кампуса в градовете Кьолн, Аахен и Вупертал. Висшето учебно заведение е основано още през 1850 г. от Фердинанд Хилер под името Conservatorium der Musik in Coeln. От средата на 20-те години на миналия век академията започва да се развива с бързи темпове, като постепенно придобива статута на водещо немско и европейско висше музикално училище, на базата на предлаганото от нея модерно обучение на световно ниво за времето си и разширяването на обема на изучаваните програми. През 1972 г. Кьолнската академия се обединява в едно академично цяло с консерваториите в Аахен и Вупертал, като така новосформираното висше учебно заведение функционира от 1987 г. под сегашното си наименование - Hochschule für Musik und Tanz Köln. По същото време във висшето музикално училище започват да се преподават и модерни по дух и съдържание програми като: съвременна музика, джаз, поп, съвременно танцово изкуство и т.н. За разлика от традиционните програми преподавани в по-класическите видове консерватории, в които се подготвят основно солисти по различни видове инструменти, Кьолнската академия за музика и танцово изкуство залага на един приоритетно интердисциплинарен подход в образователния си процес. На базата на същия се подготвят едни многопрофилни музикални специалисти, които имат компетенции, освен в своята по-тясна и специфична сфера, и в области като музикална педагогика и т.н., които същевременно притежават и една солидна обща музикална култура.

Успоредно с горепосоченото процесът на обучение в Academy of Music and Dance in Cologne има подчертано международен фокус. Кьолнската академия работи съвместно по различни програми и проекти в тясно сътрудничество с висши учебни заведения с подобен профил от цяла Европа и света (като, например, италианското Europäische Akademie für Musik und Bildende Kunst, Montepulciano и много други). Всичко това носи допълнителни възможности на възпитаниците й за реализация в редица други чуждестранни държави освен в Германия. Същевременно немският музикален университет си сътрудничи и с множество ВУЗ-ове от цялата страна и най-вече с тези функциониращи на територията на федералната провинция Северен Рейн-Вестфалия, както и с някои от водещите национални и регионални германски музикални институции като Театърът Аахен, Rheinische Opernakademie и т.н. Това дава възможност на студентите на академията да карат своите практики и стажове в същите, което освен много полезно трупане на опит и професионална практика, е и една отлична опция да открият потенциалните си бъдещи работодатели още на университетската скамейка. Кампусът на Hochschule für Musik und Tanz Köln е специализиран в преподаването на програми в областта на музикалното обучение и педагогика. В рамките на неговата дейност, този учебен корпус участва активно в разнообразни академични и професионални мрежи посветени на тази тематика. В кампуса във Вупертал се намира и единствената в Европа катедра посветена на обучението по мандолина. Същият учебен корпус на академията дава широки възможности на студентите за най-разнообразни видове по-тесни специализации.

Като цяло образователният процес в Cologne University of Music е приоритетно ориентиран към практиката и към осигуряването на пълноценна бъдеща професионална и кариерна реализация на неговите възпитаници. Заради това на студентите се дават далеч по-широки музикални компетенции и култура, освен тясната има академична квалификация. Образователната дейност на Academy of Music and Dance in Cologne е световнопризната. Випускниците и студентите на висшето учебно заведение традиционно заемат призови места в най-различни международни музикални конкурси и фестивали.

Програма

Един от най-висококачествените музикални университети в Германия - Hochschule für Musik und Tanz Köln (Cologne University of Music, Academy of Music and Dance in Cologne) предлага на кандидат-студентите от целия свят отлични бакалавърски и магистърски програми в най-различни области на академичното знание. Всички дипломи, сертификати и специалности на висшето учебно заведение са напълно адаптирани към духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA). Продължителността на бакалавърските курсове в Кьолнската академия за музика и танцово изкуство е 3-4 години, а на магистратурите й – 1-2 г.

Образователният процес в рамките на Academy of Music and Dance in Cologne се провежда в нейните факултети: по композиция, клавишни инструменти, слух, музикална теория и настройване на музикални инструменти (включва и Института за нова музика, и Електронно музикално студио), по струнни инструменти и дирижиране на оркестър (включва и Института за ранна музика), по духови инструменти, перкусия и арфа, по глас и музикален театър, по музикология, музикална педагогика, хорово диригентство и църковна музика и по джаз и поп. Към висшето учебно заведение също така функционира и модерен специализиран Център за съвременно танцово изкуство.
Учебната година в един от най-добрите европейски и немски университети за музикално изкуство - Hochschule für Musik und Tanz Köln (Cologne University of Music, Academy of Music and Dance in Cologne) се провежда в рамките на два семестъра – зимен и летен. Паралелно с главните бакалавърски и магистърски програми на висшето учебно заведение неговите студенти имат възможност да запишат и редица допълнителни курсове насочени към повишаването на техните социални, интердисциплинарни, академични, лингвистични и професионални компетенции и квалификации, които могат да бъдат посещавани включително по време на лятната ваканция. Всички специалности, сертификати и дипломи на Кьолнската академия за музика и танцово изкуство са изцяло съобразени с духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA).

Спорт

Възпитаниците на Hochschule für Musik und Tanz Köln (Cologne University of Music, Academy of Music and Dance in Cologne) по време на своето следване в Германия имат възможност по-активно или просто за удоволствие и разтоварване да упражняват редица различни видове спортна дейност и физическа активност. Това става факт посредством множество зали, центрове и комплекси, функциониращи на територията на град Кьолн и региона, с които ръководството на висшето учебно заведение си сътрудничи. Администрацията на Кьолнската академия за музика и танцово изкуство редовно организира и различни видове екскурзии, както и пътувания с учебна цел, и гастроли до най-разнообразни градове и региони с културно-исторически и туристически забележителности в цяла Германия и отвъд нейните граници.

Град

Кьолн е най-големият град, намиращ се в провинция Северен Рейн-Вестфалия. Той е четвъртият по големина в Германия с население от близо един милион души и площ от 405 кв. км. В него се намира и най-известната и обширна готическа катедрала в Северна Европа – Кьолнската (символ на това населено място). Кьолн има многовековна история и значителни културни традиции. Градът е основан по римско време през първи век и постепенно се развива и нараства до такава степен, че в началото на 16 век е считан за най-голям на Стария континент.В Кьолн има редица културни забележителности и туристически атракции. Той е най-големият радио- и телевизионен център в Германия. Кьолн дава и името на съвременните парфюми – по времето на Наполеон там започва да се произвежда техния далечен прототип, наречен кьолнска вода или Eau de Cologne. В града има множество романски църкви, музеи, театри, кина и той също така е известен в цяла Европа със своя зоопарк. Сред другите знакови забележителности на Кьолн са и Музеят на шоколада и Паркът на фантазиите, традиционно привличащи туристи от цял свят, заедно с прочутата местна катедрала. Градът е и мощен образователен център. В него функционират редица престижни висши и средни учебни заведения, като общо в Кьолн понастоящем се обучават над 54 000 студенти (голям процент от тях дошли от чужбина).

Специалности

Кандидатсване

Настаняване

Видове настаняване

-Общежитие
-Частни квартири
-Апартаменти
-Свободен наем

Описание

Въпреки, че Hochschule für Musik und Tanz Köln (Cologne University of Music, Academy of Music and Dance in Cologne) не притежава собствени студентски общежития, които да са разположени на територията на неговите кампуси, администрацията на висшето учебно заведение оказва активна и комплексна консултантска и информационна помощ на учащите се идващи от чужбина, по отношение на тяхното удобно и функционално битово устройване. Една от възможностите пред чуждестранните възпитаници на Кьолнската академия за музика и танцово изкуство е настаняването им в някоя от публичните университетски резиденции стопанисвани от местните клонове в град Кьолн на различни общонационални немски академични организации. Друга опция за студентите на музикалната академия е излизането им на частна квартира под формата на свободен наем. Доста разпространена практика сред обучаващите се в Cologne University of Music е и колективното наемане на апартаменти, в които те обитават индивидуални стаи, използвайки същевременно общи помещения от типа на: баня, хол, кухня, трапезария, перално и т.н.

Други университети в Германия

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Hochschule Heilbronn - Heilbronn University Швабиш-Хал Баден-Вюртемберг държавно
Universität Stuttgart - University of Stuttgart Щутгарт Баден-Вюртемберг държавно
Hochschule Fulda - Fulda University of Applied Sciences Фулда Хесен държавно
Hochschule für Musik Hanns Eisler Berlin Берлин Берлин държавно
APOLLON Hochschule der Gesundheitswirtschaft - APOLLON University of Applied Sciences Бремен Бремен частно
Quadriga Hochschule Berlin - Quadriga University of Applied Social Sciences Berlin Берлин Берлин частно
Fachhochschule des Mittelstands - FHM Билефелд Северен Рейн Вестфалия частно
Hochschule für Musik und Theater "Felix Mendelssohn Bartholdy" Leipzig - University of Music and Theatre "Felix Mendelssohn Bartholdy" Лайпциг Саксония държавно
Westfälische Hochschule Gelsenkirchen Bocholt Recklinghausen - Gelsenkirchen University of Applied Sciences Гелзенкирхен Северен Рейн Вестфалия държавно
Evangelische Hochschule für Kirchenmusik Halle - Protestant College of Church Music Хале Саксония-Анхалт частно

Други университети в Кьолн

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Fachhochschule Köln - Cologne University of Applied Sciences Кьолн Северен Рейн Вестфалия държавно
Deutsche Sporthochschule Köln - German Sport University Cologne Кьолн Северен Рейн Вестфалия държавно
Hochschule für Musik und Tanz Köln - Cologne University of Music Кьолн Северен Рейн Вестфалия държавно
Kunsthochschule für Medien Köln - Academy of Media Arts Cologne Кьолн Северен Рейн Вестфалия държавно
Rheinische Fachhochschule Cologne - Köln University of Applied Sciences Кьолн Северен Рейн Вестфалия частно
internationale filmschule köln - international filmschool cologne Кьолн Северен Рейн Вестфалия частно
Universität zu Köln - University of Cologne Кьолн Северен Рейн Вестфалия държавно

Други университети в областта

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Bergische Universität Wuppertal - University of Wuppertal Вупертал Северен Рейн Вестфалия държавно
Fachhochschule Dortmund - Dortmund University of Applied Sciences and Arts Дортмунд Северен Рейн Вестфалия държавно
Universität Paderborn - University of Paderborn Падерборн Северен Рейн Вестфалия държавно
BiTS - Business and Information Technology Изерлон Северен Рейн Вестфалия частно
Universitat Witten/Herdecke - Witten/Herdecke University Витен Северен Рейн Вестфалия частно
Universität zu Köln - University of Cologne Кьолн Северен Рейн Вестфалия държавно
Katholische Hochschule Nordrhein-Westfalen - Catholic University of Applied Sciences NRW Мюнстер Северен Рейн Вестфалия частно
Heinrich-Heine-Universität Düsseldorf - Heinrich Heine University Düsseldorf Дюселдорф Северен Рейн Вестфалия държавно
Ruhr-Universität Bochum - Ruhr University Bochum Бохум Северен Рейн Вестфалия държавно
Kunstakademie Münster - Academy of Fine Arts Münster Мюнстер Северен Рейн Вестфалия държавно