Otto-von-Guericke-Universität Magdeburg - Otto-von-Guericke University Magdeburg

изпрати на приятел           принтирай
Град Магдебург
Област Саксония-Анхалт
Държава Германия
Вид Университет
Език на обучение Английски език, Немски език, Финансиране държавно Адрес Universitatsplatz 2 Magdeburg 39106 Sachsen-Anhalt
study-in-germany.bg използва системата на РОДИНА – България - официален представител на учебното заведение за страната. При нас може да подадете документи за кандидатстване в това учебното заведение.

Училище

Otto-von-Guericke-Universität Magdeburg (Otto-von-Guericke University Magdeburg, OvGU) е един от най-младите и амбициозни университети в Германия. Той е създаден през 1993 г. и централният му кампус се намира в град Магдебург, като в момента е основно висше учебно заведение в това населено място. Понастоящем в Университета „Ото фон Гуерике” Магдебург се обучават общо около 14 000 студенти в рамките на девет факултета. OvGU предлага висококачествени бакалавърски и магистърски специалности на кандидат-студентите от цяла Европа и света в области на академичното знание от рода на: компютърни науки, математика, естествени науки, медицина, хуманитаристика, обществени науки, педагогика, икономика, мениджмънт, механическо инженерство, инженерство на процесите и системите, електрическо инженерство, информационни технологии и много други.

Името на университета идва от прочутия физик и кмет на Магдебург Ото фон Гуерике, който е известен със своите научни експерименти. Висшето учебно заведение реализира мащабна научноизследователска дейност, като досега в различни престижни международни издания плод на неговите сътрудници са около 11 700 научни публикации. Въпреки, че е основан през първата половина на 90-те, Otto-von-Guericke University Magdeburg се опира на едни дългогодишни академични традиции в лицето на различни съществували дотогава висши учебни заведения от региона, които се обединяват в момента на създаването му под неговата шапка (Магдебургският технически университет, Колежът за подготовка на учители и Медицинското училище). През годините възпитаници на висшето училище са били множество известни политици, общественици, учени, хуманитаристи и т.н.

Otto-von-Guericke-Universität Magdeburg е особено характерен с това, че в едно институционално и организационно тяло се отделя еднакво по обем внимание на обучението по различните технически и инженерни специалности, на хуманитарните дисциплини, икономическите специалности, медицината и т.н. Това прави от OvGU един истински съвременен многопрофилен университет, който е особено популярен по света, заради комплексните качества на своята образователна и цялостна академична дейност. Не на последно място, Университетът „Ото фон Гуерике” Магдебург разполага и с една богата и модерна материална база. Към висшето училище функционира и една от най-добрите регионални болници, както и специализиран Център за технологични трансфери, който приоритетно се грижи за тясното сътрудничество между университета и немския бизнес, което резултира в осъществяването и финансирането на множество научни проекти.

Програма

Един от най-младите, модерни и амбициозни университети в Германия - Otto-von-Guericke-Universität Magdeburg (Otto-von-Guericke University Magdeburg, OvGU) предлага на кандидат-студентите от цяла Европа и света висококачествени бакалавърски и магистърски програми в най-различни области на академичното знание. Всички специалности, дипломи и сертификати на висшето учебно заведение са изцяло съобразени с духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA). Продължителността на курсовете за бакалаври в Университета „Ото фон Гуерике” Магдебург е 3-4 години, а на магистратурите му – 1-2 г. Образователният процес в Otto-von-Guericke University Magdeburg се реализира в рамките на неговите факултети: по механическо инженерство, по инженерство на процесите и системите, по електрическо инженерство и информационни технологии, по компютърни науки, по математика, по естествени науки, по медицина, по хуманитарни и обществени науки, и педагогика и по икономика и мениджмънт.
Учебната година в един от най-модерните и висококачествени немски университети на територията на бившата ГДР - Otto-von-Guericke-Universität Magdeburg (Otto-von-Guericke University Magdeburg, OvGU) се провежда в рамките на два семестъра – зимен и летен. Успоредно с основните бакалавърски и магистърски програми на висшето учебно заведение неговите възпитаници имат възможност да запишат и множество допълнителни курсове насочени към повишаването на техните обществени, интердисциплинарни, академични, лингвистични и професионални компетенции, и квалификации, които могат да бъдат посещавани включително по време на лятната ваканция. Всички сертификати, дипломи и специалности на Университета „Ото фон Гуерике” Магдебург са напълно адаптирани към духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA).

Спорт

Студентите на Otto-von-Guericke-Universität Magdeburg (Otto-von-Guericke University Magdeburg, OvGU) в течение на своето обучение в Германия имат възможност по-активно или просто за разтоварване и удоволствие през свободното си време да се занимават с разнообразни видове спортна дейност и физическа активност. Това става факт, благодарение на редица спортни центрове, зали и комплекси, намиращи се на територията на град Магдебург и региона. Администрацията на Университета „Ото фон Гуерике” Магдебург регулярно организира и различни видове екскурзии, както и пътувания с учебна цел, до най-разнообразни градове, и региони с културно-исторически и туристически забележителности в цяла Германия и чужбина.

Град

Магдебург е голям източногермански град, пристанище на река Елба и столица на федералната провинция Саксония-Анхалт. Населението му наброява над 230 000 жители. Магдебург е крупен германски металургичен, машиностроителен и промишлен център, като голяма част от икономиката и инфраструктурата му е свързана с функциите му на голямо речно пристанище, намиращо се в близост до пресичането на Елба и Средногерманския канал.Градът има дълга история и големи културни традиции. Той е основан още през 805 година от император Карл Велики и през Средновековието е едно от най-развитите и проспериращи населени места в цяла Германия. От 1815 година е бил и столица на цяла Саксония. Сред най-големите му забележителности и туристически атракции се нареждат: историческият му стар център Алтер Маркт (Старият пазар), известен със своите археологически паметници от епохата на Средните векове, катедралата „Св. Мавриций и Катарина“ – една от най-старите готически сгради в Германия (строена цели 300 години и понастоящем разполагаща с експозиция с много ценни произведения на изкуството от античността до наши дни), Кулата „Свети Лука”, Кулата на хилядолетието - на река Елба, Звездният мост, Градският парк Ротехорн, площад Hasselbachplatz, сградата на Старото кметство, историческият район Алщад, паркът на Хегел, паркът на Шелинг, Зеланата цитадела и много други.През 1993 година в Магдебург е основан местният университет Otto-von-Guericke-Universität Magdeburg, наречен на името на световноизвестния учен Ото фон Герике, който в миналото е бил и кмет на града. Това висше учебно заведение за кратко време получава статута на едно от най-престижните в Саксония и е истински академичен и образователен център на федералната провинция Саксония-Анхалт, в който вече традиционно се обучават множество студенти от Германия и света.

Специалности

Кандидатсване

Настаняване


Описание

Една от причините Otto-von-Guericke-Universität Magdeburg (Otto-von-Guericke University Magdeburg, OvGU) да се радва на особено голяма популярност сред немските и чуждестранни студенти е и фактът, че за разлика от останалите немски университети, предлага удобно и функционално битово устройване в рамките на своите собствени общежития. Възпитаниците на университета имат възможност да се настанят след предварително подадена заявка в единични или двойни стаи. Друга опция за обучаващите се във висшето учебно заведение е излизането им на частна квартира под формата на свободен наем. Сред студентите от града е популярна и практиката колективно да наемат апартаменти, в рамките на които да използват индивидуални стаи и общи помещения от рода на: баня, хол, кухня, трапезария, перално и др.

Други университети в Германия

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Hochschule Trier - Trier University of Applied Sciences Трир Рейнланд Пфалц държавно
Muthesius Kunsthochschule - Muthesius Academy of Fine Arts and Design Кил Шлезвиг-Холщайн държавно
Evangelische Fachhochschule Darmstadt - Protestant University of Applied Sciences in Darmstadt Дармщад Хесен частно
Technische Universität Kaiserslautern - Kaiserslautern University of Technology Кайзерслаутен Рейнланд Пфалц държавно
Fachhochschule des Mittelstands - FHM Билефелд Северен Рейн Вестфалия частно
Universität Stuttgart - University of Stuttgart Щутгарт Баден-Вюртемберг държавно
Hochschule Neu-Ulm - Neu-Ulm University of Applied Sciences Улм Баден-Вюртемберг държавно
Ruprecht-Karls-Universität Heidelberg - Heidelberg University Хайделберг Баден-Вюртемберг държавно
Akademie der Bildenden Künste Nürnberg - Academy of Fine Arts Nuremberg Нюрнберг Бавария държавно
Hochschule Karlsruhe - Karlsruhe University of Applied Sciences Карлсруе Баден-Вюртемберг държавно

Други университети в Магдебург

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Otto-von-Guericke-Universität Magdeburg - Otto-von-Guericke University Magdeburg Магдебург Саксония-Анхалт държавно
Hochschule Magdeburg-Stendal (FH) - Magdeburg-Stendal University of Applied Sciences Магдебург Саксония-Анхалт държавно

Други университети в областта

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Evangelische Hochschule für Kirchenmusik Halle - Protestant College of Church Music Хале Саксония-Анхалт частно
Otto-von-Guericke-Universität Magdeburg - Otto-von-Guericke University Magdeburg Магдебург Саксония-Анхалт държавно
Hochschule Merseburg - Merseburg University of Applied Sciences Мерзебург Саксония-Анхалт държавно
Martin-Luther-Universität Halle-Wittenberg - Martin Luther University of Halle-Wittenberg Хале Саксония-Анхалт държавно
Hochschule Anhalt - Anhalt University of Applied Sciences Кьотен Саксония-Анхалт държавно
Hochschule Magdeburg-Stendal (FH) - Magdeburg-Stendal University of Applied Sciences Магдебург Саксония-Анхалт държавно
Burg Giebichenstein Kunsthochschule Halle - Burg Giebichenstein University of Art and Design Хале Саксония-Анхалт държавно