Burg Giebichenstein Kunsthochschule Halle - Burg Giebichenstein University of Art and Design

изпрати на приятел           принтирай
Град Хале
Област Саксония-Анхалт
Държава Германия
Вид Колеж за изкуство, музика и кино
Език на обучение Английски език, Немски език, Финансиране държавно Адрес Burg Giebichenstein University of Art and Design. PO box 20 02 52, 06003 Halle, Saale
study-in-germany.bg използва системата на РОДИНА – България - официален представител на учебното заведение за страната. При нас може да подадете документи за кандидатстване в това учебното заведение.

Училище

Burg Giebichenstein Kunsthochschule Halle (Burg Giebichenstein University of Art and Design) е един от най-модерните и добри германски университети за изкуство и дизайн. По своята същност висшето учебно заведение представлява отлична комбинация от дизайнерско училище, арт академия и училище за модерни медии. В него студенти от целия свят изучават висококачествени специалности като: скулптура, графика, керамика, рисуване, декорация, медии, различни видове дизайн, художествена педагогика и много други.

Burg Giebichenstein University of Art and Design разполага с една изключително богата, разнообразна и модерна материална база, която предоставя чудесни възможности за пълноценното разгръщане на творческия потенциал на студентите. Образователният процес се осъществява в рамките на малки групи, в които са създадени всички необходими условия да бъде обръщано в пълен обем необходимото персонално внимание на нуждите и интересите на всеки отделен студент. Преподавателският състав в Burg Giebichenstein Kunsthochschule Halle е изключително висококвалифициран и включва едни от най-изявените специалисти в областта на отделните изкуства в цяла Германия.

Висшето учебно заведение работи в тясно сътрудничество с редица престижни представители на немските и международни бизнес, търговски и индустриални среди, което предоставя допълнително големи възможности, по отношение на професионалната реализация на неговите възпитаници. Burg Giebichenstein University of Art and Design осъществява множество интересни програми и проекти съвместно с голям брой други чуждестранни арт академии, университети и образователни институции. Това предоставя редица възможности на студентите и за реализация в чужбина. Висшето училище е и активен участник в голям брой програми за международен академичен обмен от рода на Еразмус и др. Основният учебен корпус на висшето учебно заведение включва и живописния исторически замък Giebichenstein, намиращ се в град Хале.

Програма

Един от най-добрите германски университети за дизайн и изкуства - Burg Giebichenstein Kunsthochschule Halle (Burg Giebichenstein University of Art and Design) предлага висококачествени бакалавърски и магистърски програми на кандидат-студентите от цяла Европа и света в най-разнообразни сфери на академичното знание. Всички дипломи, сертификати и специалности на висшето учебно заведение са изцяло съобразени с духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA). Продължителността на бакалавърските курсове в Burg Giebichenstein University of Art and Design е 3-4 години, а на магистратурите му – 1-2 г.

В двата си основни факултета по изкуства и по дизайн Burg Giebichenstein Kunsthochschule Halle предлага общо 31 отлични университетски програми в рамките на своите две главни академични направления. Възпитаниците на висшето учебно заведение имат възможност да посещават курсове от типа на: изящни изкуства, скулптура, графика, керамика, художествена педагогика, живопис, изкуство и текстил, изкуство и стъкло, декорация, изкуство и медии, индустриален дизайн, интериорен дизайн, комуникационен дизайн, моден дизайн, мултимедия, виртуален дизайн, дизайн на игри и учебни материали, редакторски дизайн, дизайн и фурнитура, фотография, вътрешна архитектура, продуктов дизайн, приложни изкуства и др. Висшето училище предлага и редица общи и по-профилирани курсове на всички свои студенти като: визуални основи на дизайна, визуални основи на изкуството, дизайн и компютърни технологии, дизайнерски науки, естетика и т.н.
Учебната година в един от най-висококачествените и модерни немски университети за изкуства - Burg Giebichenstein Kunsthochschule Halle (Burg Giebichenstein University of Art and Design) се провежда в рамките на два семестъра – зимен и летен. Паралелно с главните бакалавърски и магистърски програми на висшето учебно заведение, неговите възпитаници имат възможност да запишат и редица допълнителни курсове насочени към повишаването на техните обществени, академични, лингвистични и професионални компетенции и квалификации, които могат да бъдат посещавани включително по време на лятната ваканция. Всички специалности, дипломи и сертификати на Burg Giebichenstein University of Art and Design са изцяло съобразени с духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA).

Спорт

Студентите на Burg Giebichenstein Kunsthochschule Halle (Burg Giebichenstein University of Art and Design) по време на своето следване в Германия имат възможност да се занимават с редица видове спортна и физическа активност. Това става факт с помощта на множество най-разнообразни комплекси, зали и центрове, намиращи се на територията на град Хале и региона, с които ръководството на висшето учебно заведение тясно си сътрудничи, както и със съоръженията за университетски спорт, разположени в рамките на неговия кампус. Администрацията на Burg Giebichenstein University of Art and Design редовно организира и пътувания с образователна и познавателна цел, както и екскурзии, до различни градове и региони с културно-исторически и туристически забележителности в цяла Германия и чужбина.

Град

Хале е най-големият град на територията на федералната провинция Саксония-Анхалт. Той се намира на брега на прочутата с корабоплаването си река Заале и има население от около 240 000 души. Хале е известен и със своя университет, който е основан още през 1694 година, а през 1817 г. се обединява с този на град Витенберг. От 1933 г. това престижно висше учебно заведение се нарича Martin-Luther-Universität Halle-Wittenberg, като негов патрон става идеологът на протестанството – Мартин Лутер (градът по принцип в исторически план е един от основните бастиони на Реформацията). Понастоящем в този университет се обучават в рамките на най-различни висококачествени програми и специалности множество студенти, както от Германия, така и от много страни по света.В Хале има редица културно-исторически забележителности и туристически атракции. Една от най-интересните от тях е намиращият се в северната част на града замък Giebichenstein. Той е построен през 961 година на извисяващ се красив хълм над река Заале. Дворецът Морицбург от своя страна е изграден през 1503 г. и е бил дълги години резиденция на архиепископите от Магдебург. Той е разрушен по време на Тридесетгодишната война и е реставриран през 1904 г. като арт галерия. Църквата Marktkirche, носеща името на Света Мария, е сбор от две църкви, които са били съединени в периода 1529–1554 г. Други известни катедрали в Хале са на Света Гертруда, „Der Dom” – която била построена през 1271 г. към местния доминикански манастир, Hausmannstürme и др. Това красиво населено място е известно и със своите пет средновековни кули, най-популярната от които се намира на Marktkirche и се нарича Roter Turm (Червената кула).Сред останалите по-известни забележителности в Хале се нареждат: първият площад в града – Eselsmarkt (в буквален превод „Пазарът за магарета”); основаната преди повече от триста години университетска ботаническа градина Botanic Garden Martin-Luther University Halle-Wittenberg; родният дом на великия композитор Георг Фридрих Хендел - Händel House (построен през 1558 година, в него понастоящем има голяма колекция от старинни музикални инструменти); Музеят на солта, Паркът Reichhardts Garden – част от прочутия природен комплекс в Хале наречен Gartenträume („Градински мечти”); планината Klausberge, предлагаща чудесни панорамни гледки към града и цялата околност; множество театри, паркове, стари исторически местности и сгради като средновековни пазари, старите градски стени, различни паметници, голямата местна Зоологическа градина, разполагаща с редки за Европа видове от различни континенти и т.н.

Специалности

Кандидатсване

Настаняване

Видове настаняване

-Общежитие
-Частни квартири
-Апартаменти
-Свободен наем

Описание

Основният тип битово устройване, което Burg Giebichenstein Kunsthochschule Halle (Burg Giebichenstein University of Art and Design) осигурява на своите възпитаници идващи от чужбина е свързан със студентските резиденции предлагани от локалната академична организация Studentenwerk Halle. Чуждестранните студенти е необходимо, колкото е възможно по-рано да подават заявки за този вид настаняване, предвид ограничения брой на местата във въпросните общежития. Друга възможност за учащите се от чужбина е излизането на квартира на свободен наем. Това най-често става, когато те наемат апартаменти заедно с други студенти, в които ползват индивидуални стаи с общи помещения от типа на баня, хол, кухня, трапезария, перално и т.н.

Други университети в Германия

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Hochschule Bremen - University of Applied Sciences Bremen Бремен Бремен държавно
Hochschule für Angewandte Wissenschaften Hamburg - Hamburg University of Applied Sciences Хамбург Хамбург държавно
Alanus University of Arts and Social Sciences - Alanus Hochschule für Kunst und Gesellschaft Бон Северен Рейн Вестфалия частно
SRH Hochschule Berlin - SRH University Berlin Берлин Берлин частно
Hochschule Fulda - Fulda University of Applied Sciences Фулда Хесен държавно
Friedrich-Alexander-Universität Erlangen-Nürnberg Ерланген/Нюрнберг Бавария държавно
Fachhochschule Münster - Münster University of Applied Sciences Мюнстер Северен Рейн Вестфалия държавно
HHL Leipzig Graduate School of Management Лайпциг Саксония частно
Evangelische Hochschule für Soziale Arbeit Dresden – University of Applied Sciences for Social Work Дрезден Саксония частно
Universität Kassel - University of Kassel Касел Хесен държавно

Други университети в Хале

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Evangelische Hochschule für Kirchenmusik Halle - Protestant College of Church Music Хале Саксония-Анхалт частно
Martin-Luther-Universität Halle-Wittenberg - Martin Luther University of Halle-Wittenberg Хале Саксония-Анхалт държавно
Burg Giebichenstein Kunsthochschule Halle - Burg Giebichenstein University of Art and Design Хале Саксония-Анхалт държавно

Други университети в областта

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Hochschule Anhalt - Anhalt University of Applied Sciences Кьотен Саксония-Анхалт държавно
Otto-von-Guericke-Universität Magdeburg - Otto-von-Guericke University Magdeburg Магдебург Саксония-Анхалт държавно
Martin-Luther-Universität Halle-Wittenberg - Martin Luther University of Halle-Wittenberg Хале Саксония-Анхалт държавно
Hochschule Merseburg - Merseburg University of Applied Sciences Мерзебург Саксония-Анхалт държавно
Hochschule Magdeburg-Stendal (FH) - Magdeburg-Stendal University of Applied Sciences Магдебург Саксония-Анхалт държавно
Burg Giebichenstein Kunsthochschule Halle - Burg Giebichenstein University of Art and Design Хале Саксония-Анхалт държавно
Evangelische Hochschule für Kirchenmusik Halle - Protestant College of Church Music Хале Саксония-Анхалт частно