Ostfalia - Fachhochschule Braunschweig/Wolfenbüttel - University of Applied Sciences at Braunschweig/Wolfenbüttel

изпрати на приятел           принтирай
Град Брауншвайг
Област Долна Саксония
Държава Германия
Вид Университет за приложни науки
Език на обучение Английски език, Немски език, Финансиране държавно Адрес Salzdahlumer Strasse 46/48 Wolfenbüttel 8102 Niedersachsen
study-in-germany.bg използва системата на РОДИНА – България - официален представител на учебното заведение за страната. При нас може да подадете документи за кандидатстване в това учебното заведение.

Училище

Ostfalia - Fachhochschule Braunschweig/Wolfenbüttel (Ostfalia - Braunschweig/Wolfenbüttel, University of Applied Sciences, University of Applied Sciences at Braunschweig/Wolfenbüttel, FH) е едно от най-добрите висши учебни заведения за приложни науки на територията на провинция Долна Саксония. Университетът има кампуси в градовете Брауншвейг, Залцигер, Волфенбютел, Волфсбург и Зудербург. Към настоящия момент във висшето училище се обучават около шест хиляди студенти от цяла Германия и света (общият брой на чуждестранните учащи се в него е към четиристотин души). Понастоящем University of Applied Sciences at Braunschweig/Wolfenbüttel предлага над 50 разнообразни образователни и академични програми на кандидат-студентите от всички континенти, профилирани в различни области на приложните науки.

Историческите корени на Ostfalia - Fachhochschule Braunschweig/Wolfenbüttel датират от 1928 година, а днешния си вид този ВУЗ добива през 1971 г., когато се обединяват две функционирали поотделно дотогава престижни местни висши учебни заведения. Постепенно висшето училище се разраства и разширява, като към него се присъединяват и други регионални независими академични институции и поради това днес то е популярно в Германия и чужбина под няколко различни имена. Предлаганото висококачествено висше обучение от страна на Ostfalia - Fachhochschule Braunschweig/Wolfenbüttel е известно с това, че е приоритетно ориентирано към практиката и бъдещата кариерна реализация на неговите випускници. В рамките на програмите на този ВУЗ са отделени множество часове за професионална подготовка, като той работи и в тясно сътрудничество с редица представители на местния и национален бизнес – малки, средни и големи фирми, престижни компании и т.н. Всичко това предоставя на студентите отличния шанс да срещнат потенциалните си бъдещи работодатели още на академичната скамейка.

Програма

Един от най-добрите по-малки германски университети за приложни науки от провинция Долна Саксония - Ostfalia - Fachhochschule Braunschweig/Wolfenbüttel предлага висококачествени бакалавърски и магистърски програми на кандидат-студентите от целия свят. Всички дипломи, сертификати и специализации на висшето учебно заведение са изцяло съобразени с духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA). Продължителността на бакалавърските курсове в University of Applied Sciences at Braunschweig/Wolfenbüttel е 3-4 години, а на магистратурите му – 1-2 г.

Процесът на обучение в Fachhochschule Braunschweig/Wolfenbüttel се провежда в рамките на неговите няколко модерни и разполагащи с отлична образователна инфраструктура, кампуси. В Залцигер се намира факултетът по транспорт, спортни науки, туризъм и медии и департаментът Карл Шарфенберг, в Зудерберг са разположени факултетите по строително инженерство и инженерство и околна среда и по търговия и социална дейност, в кампуса във Волфенбютел са факултетите по компютърни науки и IT- технологии, по електрическо инженерство, по право, по механично инженерство, по социална работа и по Supply Engineering – енергетика, околна среда и фасилити мениджмънт и във Волфсбург функционират факултетите по автомобилно инженерство, по бизнес мениджмънт и по услуги в сферата на общественото здравеопазване. Всички бакалавърски и магистърски програми на висшето учебно заведение са приоритетно ориентирани към практиката и към бъдещата кариерна реализация на студентите и поради това в корпуса им са включени множество часове по конкретно, професионално обучение.
Учебната година в един от най-качествените по-малки германски университети за приложни науки Ostfalia - Fachhochschule Braunschweig/Wolfenbüttel се провежда в рамките на два семестъра – зимен и летен. Успоредно с основните бакалавърски и магистърски програми на висшето учебно заведение, неговите възпитаници имат възможност да запишат и някои допълнителни курсове за повишаване на техните социални, академични, лингвистични и професионални компетенции и квалификации, които могат да бъдат посещавани включително по време на лятната ваканция. Всички специалности, сертификати и дипломи на University of Applied Sciences at Braunschweig/Wolfenbüttel са напълно адаптирани към духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA).

Спорт

Възпитаниците на University of Applied Sciences at Braunschweig/Wolfenbüttel по време на своето обучение в Германия имат възможност да упражняват редица видове спортна и физическа дейност. Това става факт с помощта на модерните съоръжения разположени на територията на няколкото кампуса на висшето учебно заведение, както и на множество зали, центрове и комплекси, намиращи се в градовете, в които Fachhochschule Braunschweig/Wolfenbüttel има филиали. Цялата тази физическа дейност на възпитаниците на университета за приложни науки се направлява и координира от специализирания му спортен център. Администрацията на висшето училище редовно организира и пътувания с учебна цел и екскурзии до различни градове и региони с туристически и културно-исторически забележителности в цяла Германия и чужбина.

Град

Брауншвайг е голям град, намиращ се в провинцията Долна Саксония. Със своите над 245 000 жители Брауншвайг се нарежда на второ място след Хановер по население в провинцията. През 2007г градът получава титлата “Град на науките за 2007г”.Сред по-известните забележителности на град Брауншвайг са Музеят Херцог Антон Улрих, основан още през 1754г, градският музей на Брауншвайг, художествената академия, университетската библиотека, градският театър и други.Градът също така е и важен икономически център. Седалище в него имат следните предприятия: Volkswagen, MAN, Siemens AG, Deutschen Zentrums für Luft- und Raumfahrt (DLR). Градът е известен и със захарните си заводи и предприятия.

Специалности

Кандидатсване

Настаняване

Видове настаняване

-Общежитие
-Апартаменти

Описание

Администрацията на Fachhochschule Braunschweig/Wolfenbüttel осигурява удобно и функционално битово устройване на своите възпитаници, идващи от чужбина, след като те попълнят и изпратят специалната заявка по образец на висшето учебно заведение преди началото на съответната учебна година. Става дума за самостоятелни стаи в общежития или в колективно наети апартаменти (с ползване на общи помещения от типа на хол, кухня, перално, трапезария и т.н.), които се намират в кампусите на University of Applied Sciences at Braunschweig/Wolfenbüttel. Цените на подобно настаняване понастоящем варират от 200 до 250 евро на месец. Студентите на Fachhochschule Braunschweig/Wolfenbüttel преди настаняването си в горепосочените видове квартири предварително внасят и определена сума под формата на депозит.

Други университети в Германия

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Hochschule Mannheim - Mannheim University of Applied Sciences Манхайм Баден-Вюртемберг държавно
Hochschule für Kirchenmusik Heidelberg - University of Lutheran Church Music Heidelberg Хайделберг Баден-Вюртемберг държавно
Technische Hochschule Mittelhessen - Technische Hochschule Mittelhessen University of Applied Sciences THM Гисен Хесен държавно
Braunschweig University of Art - Hochschule für Bildende Künste Braunschweig Брауншвайг Долна Саксония държавно
HAWK Hochschule Hildesheim/Holzminden/Göttingen - HAWK University of Applied Sciences and Arts Гьотинген Долна Саксония държавно
DEKRA Hochschule Berlin - DEKRA University of Applied Sciences Берлин Берлин частно
Alice-Salomon-Hochschule Berlin - The Alice Salomon University of Applied Sciences Берлин Берлин държавно
Esmod Berlin Internationale Kunsthochschule für Mode Берлин Берлин частно
Technische Universität Bergakademie Freiberg - Freiberg University of Mining and Technology Фрайбург Саксония държавно
Fachhochschule Bielefeld - Bielefeld University of Applied Sciences Билефелд Северен Рейн Вестфалия държавно

Други университети в Брауншвайг

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Ostfalia - Fachhochschule Braunschweig/Wolfenbüttel - University of Applied Sciences at Braunschweig/Wolfenbüttel Брауншвайг Долна Саксония държавно
Braunschweig University of Art - Hochschule für Bildende Künste Braunschweig Брауншвайг Долна Саксония държавно
Technische Universität Braunschweig Брауншвайг Долна Саксония държавно

Други университети в областта

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Tierärztliche Hochschule Hannover - University of Veterinary Medicine Hanover Хановер Долна Саксония държавно
Gottfried Wilhelm Leibniz Universität Hannover Хановер Долна Саксония държавно
Hochschule Osnabrück - Osnabrück University of Applied Sciences Оснабрюк Долна Саксония държавно
Carl von Ossietzky Universität Oldenburg - Carl von Ossietzky University of Oldenburg Олденбург Долна Саксония държавно
Universität Osnabrück - University of Osnabrück Оснабрюк Долна Саксония държавно
Hochschule für Musik, Theater und Medien Hannover - University of Music, Drama and Media Hanover Хановер Долна Саксония държавно
Georg-August-Universität Göttingen - University of Göttingen Гьотинген Долна Саксония държавно
GISMA Business School Хановер Долна Саксония частно
Technische Universität Braunschweig Брауншвайг Долна Саксония държавно
Braunschweig University of Art - Hochschule für Bildende Künste Braunschweig Брауншвайг Долна Саксония държавно