Private Fachhochschule Göttingen - Private University of Applied Sciences, Göttingen

изпрати на приятел           принтирай
Град Гьотинген
Област Долна Саксония
Държава Германия
Вид Университет за приложни науки
Език на обучение Английски език, Немски език, Финансиране частно Адрес Weender Landstrasse 3-7 Göttingen 37073 Niedersachsen
study-in-germany.bg използва системата на РОДИНА – България - официален представител на учебното заведение за страната. При нас може да подадете документи за кандидатстване в това учебното заведение.

Училище

Private Fachhochschule Göttingen (Private University of Applied Sciences, Göttingen, PFH) се нарежда сред най-висококачествените частни германски университети, функциониращи в сферата на приложните науки. Висшето учебно заведение предлага отлични бакалавърски и магистърски програми на кандидат-студентите от целия свят в сфери на академичното знание от типа на мениджмънт, иновации, технологии, бизнес, икономика, бизнес администрация, информационни системи, инженерство, медицина и технологии, както и дистанционно обучение в някои от същите области.

Още от своето създаване през 1995 година Private University of Applied Sciences, Göttingen се нарежда сред най-солидните частни университети в Германия. Модерният му централен корпус се намира в известния немски университетски град Гьотинген. Образователният процес предлаган в това висше учебно заведение е приоритетно ориентиран към практиката и бъдещата професионална и кариерна реализация на неговите студенти. PFH работи в тясно сътрудничество с редица известни локални и национални бизнес структури и компании. Това дава големи шансове на учащите се да срещнат потенциалните си бъдещи работодатели още на студентската скамейка.

Според редица немски академични рейтинги и класации, Private Fachhochschule Göttingen се нарежда сред най-добрите германски университети в областта на висшето икономическо образование. Младите мениджъри, випускници на висшето училище, са сред най-търсените и висококвалифицирани в провинция Долна Саксония и цялата страна. Това се дължи и на факта, че учебните програми на университета са ориентирани към това да покриват реалните нужди от квалифицирана работна ръка и млад управленски персонал на немския и световен бизнес. Наред със своята висококачествена образователна дейност, PFH е известен и с възможностите, които предоставя за научноизследователска и международна реализация на своите студенти. Висшето учебно заведение предлага и едни от най-добрите програми в сферата на дистанционното обучение по приложни науки сред частните университети в Германия.

Програма

Един от най-утвърдените и добри частни университети в Германия - Private Fachhochschule Göttingen (Private University of Applied Sciences, Göttingen, PFH) предлага висококачествени бакалавърски и магистърски програми на кандидат-студентите от целия свят в различни сфери на академичното знание. Всички сертификати, дипломи и специалности на висшето учебно заведение са напълно адаптирани към духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA). Продължителността на курсовете за бакалаври в Гьотингенския частен университет за приложни науки е 3-4 години, а на магистратурите му – 1-2 г. Private University of Applied Sciences, Göttingen предлага на кандидат-студентите от целия свят специалности и програми в области като: икономика, бизнес науки, общ мениджмънт, бизнес администрация, бизнес информационни системи, различни видове инженерство, здравеопазване и технологии и т.н.
Учебната година в един от най-добрите частни немски университети за икономика и бизнес - Private Fachhochschule Göttingen (Private University of Applied Sciences, Göttingen, PFH) се провежда в рамките на два семестъра – зимен и летен. Успоредно с основните бакалавърски и магистърски програми на висшето учебно заведение, неговите студенти имат възможност да запишат и множество допълнителни курсове насочени към повишаването на техните социални, академични, лингвистични и професионални компетенции и квалификации, които могат да бъдат посещавани включително по време на лятната ваканция. Всички дипломи, сертификати и специалности на Гьотингенския частен университет за приложни науки са напълно адаптирани към духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA).

Спорт

Възпитаниците на Private Fachhochschule Göttingen (Private University of Applied Sciences, Göttingen, PFH) по време на своето обучение в Германия имат възможност да упражняват множество видове спортна и физическа дейност. Това става факт посредством най-разнообразни зали, центрове и комплекси, намиращи се на територията на град Гьотинген и региона, с които ръководството на висшето учебно заведение си сътрудничи. Администрацията на Гьотингенския частен университет за приложни науки регулярно организира и пътувания с образователна и познавателна цел, както и екскурзии, до различни градове и региони с културно-исторически и туристически забележителности в цяла Германия и чужбина.

Град

Гьотинген е университетски град намиращ се в южната част на провинция Долна Саксония. Той е пети по големина в нейните рамки след Хановер, Брауншвайг, Оснабрюк и Олденбург. Населението му е около 130 000 души, като 20 процента от него са студенти от Германия и чужбина. Местният Гьотингенски университет (Georg-August-Universität) е едно от най-големите и най-старите съществуващи висши учебни заведения на територията на Долна Саксония. Долносаксонската държавна библиотека и тази на университета също така са на първо място в рамките на тази федерална провинция по количество и качество на съхраняваните в тях книгопечатни издания (общо разполагат с около 4,5 милиона тома).Местният университет е основан през 1734 година от хановерският курфюрст Георг II и английският крал. Той започнал бурно да се разраства и достигнал числото от 1000 обучаващи се в него студенти, с което се превърнал в едно от най-големите висши училища в Европа за своето време. През 19 век в Гьотингенския университет работят и преподават такива имена като учените Карл Фридрих Хаус, Бернхард Риман, Петер Густав Лежьон-Дирихле, Феликс Клейн, Давид Гилбърт и др. През годините това много авторитетно висше учебно заведение от световен мащаб общо е излъчило и около 45 лауреати на Нобелова награда.В Гьотинген се намират още редица престижни научни и образователни институции като Германският център по астронавтика, частният Университет по приложни науки, Университетът за приложни науки и изкуства, Гьоте институт, Германският център за изучаване на приматите и четири института „Макс Планк” (по биофизична химия, експериментална медицина, история и динамика и организация). В града също така кипи бурен културен и обществен живот. Гьотинген разполага с няколко театъра, редица музеи и множество галерии. Градът е известен след туристите и със своите ботанически градини, в чиито колекции има редки и интересни растителни и дървесни видове. Университетският град Гьотинген е популярен и с това, че е родното място на рок-групата Гуано Ейпс.

Специалности

Кандидатсване

Настаняване

Видове настаняване

-Общежитие
-Частни квартири
-Апартаменти
-Свободен наем
-Студентска къща

Описание

Въпреки, че Private Fachhochschule Göttingen (Private University of Applied Sciences, Göttingen, PFH) не притежава собствени студентски общежития, които да са разположени на територията на неговия кампус, администрацията на немското частно висше учебно заведение за приложни науки оказва активна помощ на учащите се идващи от чужбина по въпросите на тяхното удобно и функционално битово устройване на територията на град Гьотинген и региона. Горепосоченото съдействие е свързано с предоставянето на пълна и актулана информация, както и даването на консултации, относно способите и местата (вестници, онлайн портали, студентски организации) чрез които чуждестранните студенти биха си намерили най-лесно и бързо квартира. Възпитаниците на Гьотингенския частен университет за приложни науки често се нанасят и в колективно наети апартаменти. В тях студентите на PFH ползват индивидуални стаи и общи помещения от типа на: баня, хол, кухня, перално, трапезария и т.н.

Други университети в Германия

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Sigmund Freud PrivatUniversität Berlin - SFU Berlin Берлин Берлин частно
Technische Universität Berlin Берлин Берлин държавно
Universität der Künste Berlin - Berlin University of the Arts Берлин Берлин държавно
Europa-Universität Viadrina Frankfurt (Oder) - Viadrina European University Франкфурт на Одер Бранденбург държавно
ESCP Europe Campus Berlin Берлин Берлин частно
Universität des Saarlandes - Saarland University Саарбрюкен Саарланд държавно
German open Business School - GoBS Hochschule für Wirtschaft und Verwaltung Берлин Берлин частно
Universität Ulm - University of Ulm Улм Баден-Вюртемберг държавно
Hochschule für Musik, Theater und Medien Hannover - University of Music, Drama and Media Hanover Хановер Долна Саксония държавно
Hochschule Fresenius - Fresenius University of Applied Sciences Франкфурт на Майн Хесен частно

Други университети в Гьотинген

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Private Fachhochschule Göttingen - Private University of Applied Sciences, Göttingen Гьотинген Долна Саксония частно
HAWK Hochschule Hildesheim/Holzminden/Göttingen - HAWK University of Applied Sciences and Arts Гьотинген Долна Саксония държавно
Georg-August-Universität Göttingen - University of Göttingen Гьотинген Долна Саксония държавно

Други университети в областта

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Carl von Ossietzky Universität Oldenburg - Carl von Ossietzky University of Oldenburg Олденбург Долна Саксония държавно
Gottfried Wilhelm Leibniz Universität Hannover Хановер Долна Саксония държавно
Technische Universität Braunschweig Брауншвайг Долна Саксония държавно
Georg-August-Universität Göttingen - University of Göttingen Гьотинген Долна Саксония държавно
Leuphana Universität Lüneburg - Leuphana University of Lüneburg Люнебург Долна Саксония държавно
Hochschule Osnabrück - Osnabrück University of Applied Sciences Оснабрюк Долна Саксония държавно
Ostfalia - Fachhochschule Braunschweig/Wolfenbüttel - University of Applied Sciences at Braunschweig/Wolfenbüttel Брауншвайг Долна Саксония държавно
Hochschule für Musik, Theater und Medien Hannover - University of Music, Drama and Media Hanover Хановер Долна Саксония държавно
Private Fachhochschule Göttingen - Private University of Applied Sciences, Göttingen Гьотинген Долна Саксония частно
Tierärztliche Hochschule Hannover - University of Veterinary Medicine Hanover Хановер Долна Саксония държавно