Universität Osnabrück - University of Osnabrück

изпрати на приятел           принтирай
Град Оснабрюк
Област Долна Саксония
Държава Германия
Вид Университет
Език на обучение Английски език, Немски език, Финансиране държавно Адрес Neuer Graben Schloss Osnabrück 49074 Niedersachsen Germany
study-in-germany.bg използва системата на РОДИНА – България - официален представител на учебното заведение за страната. При нас може да подадете документи за кандидатстване в това учебното заведение.

Училище

Universität Osnabrück (University of Osnabrück, UOS) е един от най-големите и висококачествени немски университети функциониращи на територията на провинция Долна Саксония. Понастоящем във висшето учебно заведение се обучават около 11 034 студенти от цяла Германия, Европа и света. Университетът Оснабрюк предлага отлични бакалавърски и магистърски програми в сфери на академичното знание от типа на: бизнес, икономика, право, обществени науки, науки за земята, културни науки, педагогика, физика, химия, биология, компютърни науки, математика, литература, лингвистика, науки за човека и т.н.

University of Osnabrück е създаден през 1974 г. и през годините постепенно се превръща в един от водещите немски ВУЗ-ове не само за региона на провинция Долна Саксония. Висшето училище се развива с бързи темпове през изминалите няколко десетилетия и разширява изключително много кръга на своята академична и образователна дейност. Към настоящия момент Университетът Оснабрюк предлага някои редки за Германия учебни програми от рода на: европеистика, науки и приложни системи, когнитивни науки и др. Процесът на обучение в рамките на висшето учебно заведение се основава на един приоритетно интердисциплинарен подход. Висшето училище развива мащабна научноизследователска дейност в редица области като когнитивни науки, изследвания на демокрацията и много други.

В университета се провежда и специална магистърска програма по демократично управление, която е част от престижната инициатива на DAAD за обучение в сферата на обществената политика и управлението профилирано за нуждите на развиващите се страни (за което се отпускат и известен брой стипендии). В същата област с UOS си партнират и престижни германски висши училища като Hertie School of Governance от столицата Берлин и Willy Brandt School of Public Policy от Ерфрут. Университетът Оснабрюк също така е завършен от голям брой известни немски политици, учени, дейци на културата и общественици. Негов възпитаник е и бившият президент на Германия – Кристиян Вулф.

Програма

Един от най-добрите и качествени немски университети – Universität Osnabrück (University of Osnabrück, UOS) предлага на кандидат-студентите от цяла Европа и света множество бакалавърски, магистърски и други видове програми в най-различни области на академичното знание. Всички специалности, сертификати и дипломи на висшето учебно заведение са изцяло съобразени с духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA). Продължителността на курсовете за бакалаври в Университета Оснабрюк е 3-4 години, а на магистратурите му – 1-2 г.

Образователният процес в University of Osnabrück се провежда в рамките на неговите факултети: по обществени науки, по културни изследвания и науки за земята, по педагогически и културни науки, по физика, по биология и химия, по математика и компютърни науки, по лингвистика и литература, по науки за човека, по бизнес и икономика и по право. Висшето учебно заведение предлага в тях редица по-редки за Германия програми, курсове и специализации. Някои от същите се провеждат съвместно с други немски и международни университети и академични организации.
Учебната година в един от най-качествените университети в Германия - Universität Osnabrück (University of Osnabrück, UOS) се провежда в рамките на два семестъра – зимен и летен. Успоредно с основните бакалавърски и магистърски програми на висшето учебно заведение неговите възпитаници имат възможност да запишат и множество допълнителни курсове насочени към повишаването на техните обществени, интердисциплинарни, академични, лингвистични и професионални компетенции, и квалификации, които могат да бъдат посещавани включително по време на лятната ваканция. Всички дипломи, сертификати и специалности на Университета Оснабрюк са напълно адаптирани към духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA).

Спорт

Студентите на Universität Osnabrück (University of Osnabrück, UOS) в течение на своето обучение в Германия имат възможност по-активно или просто за разтоварване и удоволствие през свободното си време да се занимават с множество разнообразни видове спортна дейност и физическа активност. Това става факт, благодарение на редица центрове, зали и комплекси, разположени на територията на град Оснабрюк и региона, както и на модерните спортни съоръжения, които са собственост на самото висше учебно заведение. Администрацията на Университета Оснабрюк регулярно организира и различни видове екскурзии, както и пътувания с учебна цел, до най-разнообразни градове и региони с културно-исторически и туристически забележителности в цяла Германия и чужбина.

Град

Оснабрюк е третият по големина град на територията на федералната провинция Долна Саксония. Населението му е около 164 000 души, а площта - 119,8 кв. км. Оснабрюк се намира в близост до Билефелд и има отлични транспортни връзки с целия регион. Градът има дълга и богата на събития история след основаването си през 10 век. През 1648 г. тук е подписан и прочутият Вестфалски мирен договор.Оснабрюк е известен академичен и образователен център в рамките на цяла Саксония. Най-известните и престижни висши учебни заведения в града са три: Университетът Оснабрюк (Universität Osnabrück), Университетът за приложни науки Оснабрюк (Fachhochschule Osnabrück) и католическият Университет на Северна Германия (последният има свой филиал и факултети там). Градът е родното място на знаменития писател Ерих Мария Ремарк и в него се развива действието в прочутите му романи „Време да се живее и време да се мре” и „Черния обелиск”. В Оснабрюк също така са родени германският президент Кристиан Вулф, художникът Феликс Нусбаум и политикът Ханс Герт Пьотъринг.Градът се намира на 43 километра югоизточно от Билефелд, на 44 от Мюнстер, на 96 от Олденбург, на 103 от Бремен, на 114 от Хановер и на 78 км. от холандския Енсхеде. Сред най-известните забележителности и туристически атракции в града са: Гимназията Carolinum – най-старото действащо средно училище в цяла Германия, Катедралата „Свети Петър” от 11 век, сградата на кметството, манастирът Gerdrudenberg, църквата Marienkirche, Вратата Хегер – монумент поставен в чест на войниците от Оснабрюк, загинали в битката при Ватерло, Кулата Bucksturm (през средновековието е била част от градските стени и се е ползвала за затваряне на жени обвинявани, че са вещици), Фонтанът Руве, Музеят Felix Nussbaum Haus, посветен на живота и творчеството на Феликс Нусбаум – немски художник от еврейски произход, загинал по времето на Холокоста, Музеят Kalkriese – построен на мястото, на което се е състояла историческа битка между германските племена и римските легиони, Университетската ботаническа градина (Botanischer Garten der Universität Osnabrück), Зоологическата градина, Отбранителният мост Vitischanze – единственият запазен по рода си в Европа, Старият град със средновековни улички и сгради и др.

Специалности

Кандидатсване

Настаняване

Видове настаняване

-Общежитие
-Частни квартири
-Апартаменти
-Свободен наем

Описание

Въпреки, че Universität Osnabrück (University of Osnabrück, UOS) не притежава собствени студентски общежития, които да са разположени на територията на неговите кампуси, администрацията на висшето учебно заведение оказва активна информационна и консултантска помощ на учащите се идващи от чужбина по отношение на тяхното удобно и функционално битово устройване. Основната опция за възпитаниците на Университета Оснабрюк е свързана с настаняване в публичните резиденции на общонемската академична организация Studentenwerk Osnabrück. Друга възможност за учащите се е излизането им на частна квартира под формата на свободен наем. Много разпространена практика сред студентите от град Оснабрюк е колективното наемане на апартамент, в рамките на който те живеят в индивидуални стаи, като същевременно използват общи помещения от рода на: перално, хол, кухня, трапезария и др.

Други университети в Германия

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Kunsthochschule für Medien Köln - Academy of Media Arts Cologne Кьолн Северен Рейн Вестфалия държавно
Deutsche Sporthochschule Köln - German Sport University Cologne Кьолн Северен Рейн Вестфалия държавно
FH Aachen - Aachen University of Applied Sciences Аахен Северен Рейн Вестфалия държавно
Hochschule für Musik und Tanz Köln - Cologne University of Music Кьолн Северен Рейн Вестфалия държавно
Universität Potsdam - University of Potsdam Потсдам Бранденбург държавно
Hochschule für Forstwirschaft Rottenburg - Rottenburg University of Applied Forest Sciences Тюбинген Баден-Вюртемберг държавно
Ernst-Moritz-Arndt-Universität Greifswald - University of Greifswald Грайфсвалд Мекленбург Предна Померания държавно
Hochschule Koblenz - Koblenz University of Applied Sciences Кобленц Рейнланд Пфалц държавно
Philosophisch-Theologische Hochschule Münster - Philosophico-theological University Münster Мюнстер Северен Рейн Вестфалия частно
Hochschule Hof - Hof University of Applied Sciences Хоф на Заале / Мюнхберг Бавария държавно

Други университети в Оснабрюк

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Hochschule Osnabrück - Osnabrück University of Applied Sciences Оснабрюк Долна Саксония държавно
Universität Osnabrück - University of Osnabrück Оснабрюк Долна Саксония държавно

Други университети в областта

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Tierärztliche Hochschule Hannover - University of Veterinary Medicine Hanover Хановер Долна Саксония държавно
Ostfalia - Fachhochschule Braunschweig/Wolfenbüttel - University of Applied Sciences at Braunschweig/Wolfenbüttel Брауншвайг Долна Саксония държавно
Technische Universität Braunschweig Брауншвайг Долна Саксония държавно
Private Fachhochschule Göttingen - Private University of Applied Sciences, Göttingen Гьотинген Долна Саксония частно
Hochschule Hannover - University of Applied Sciences and Art Hannover Хановер Долна Саксония държавно
HAWK Hochschule Hildesheim/Holzminden/Göttingen - HAWK University of Applied Sciences and Arts Гьотинген Долна Саксония държавно
Hochschule für Musik, Theater und Medien Hannover - University of Music, Drama and Media Hanover Хановер Долна Саксония държавно
GISMA Business School Хановер Долна Саксония частно
Leuphana Universität Lüneburg - Leuphana University of Lüneburg Люнебург Долна Саксония държавно
Carl von Ossietzky Universität Oldenburg - Carl von Ossietzky University of Oldenburg Олденбург Долна Саксония държавно