Katholische Hochschule Freiburg - Catholic University of Applied Sciences Freiburg

изпрати на приятел           принтирай
Град Фрайбург
Област Баден-Вюртемберг
Държава Германия
Вид Университет за приложни науки
Език на обучение Английски език, Немски език, Финансиране държавно Адрес Karlstrasse 63 Freiburg 79104 Baden-Württemberg
study-in-germany.bg използва системата на РОДИНА – България - официален представител на учебното заведение за страната. При нас може да подадете документи за кандидатстване в това учебното заведение.

Училище

Katholische Hochschule Freiburg (Catholic University of Applied Sciences Freiburg) е един от най-добрите германски католически университети. Религиозното немско висше учебно заведение предлага висококачествени бакалавърски и магистърски програми в сфери на академичното знание като: социална работа, педагогика, здравеопазване, социален мениджмънт, етика и т.н. Понастоящем във висшето учебно заведение, намиращо се в град Фрайбург, федерална провинция Баден-Вюртемберг, се обучават около 1600 студенти, включително от множество страни по света.

Catholic University of Applied Sciences Freiburg е основан през 1971 година, под формата на официално държавно одобрен университет, който е собственост на Католическата църква в Германия. Висшето учебно заведение развива мащабна международна дейност, като работи по съвместни програми и проекти с висши училища с подобен конфесионален профил от всички континенти. Предлаганото от него висше образование има силно практическа насоченост и е основано на принципите на модерната католическа етика и християнските ценности в съвременния свят. Към Katholische Hochschule Freiburg функционира известният в Германия научноизследователски център наречен Institute for Applied Research, Development and Further Education (IAF). Той има седем отделни научни институционални звена, в рамките на които възпитаниците на Catholic University of Applied Sciences Freiburg имат възможност да се занимават с най-разнообразни проучвания и изследвания, в екипи под ръководството на висококвалифицирани немски и чуждестранни специалисти.

Образователният процес във висшето учебно заведение като цяло се базира на интердисциплинарния подход, католическата етика и работата на екипен принцип. От Католическия университет за приложни науки Фрайбург традиционно излизат висококвалифицирани педагози, социални и здравни работници и т.н. специалисти, които упражняват своите професии в съзвучие с принципите на християнския хуманизъм и модерното светоусещане в един глобализиращ се свят. Catholic University of Applied Sciences Freiburg е известен и с множеството си интересни и общественополезни програми и инициативи, които пълноценно ангажират свободното време на студентите, като ги подготвят за бъдещата им професионална реализация чрез упражняване на различни видове социална дейност.

Програма

Един от най-известните католически немски университети - Katholische Hochschule Freiburg (Catholic University of Applied Sciences Freiburg) предлага отлични бакалавърски и магистърски програми на кандидат-студентите от целия свят в най-различни сфери на академичното знание. Всички специалности, дипломи и сертификати на висшето учебно заведение от град Фрайбург са напълно адаптирани към духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA). Продължителността на курсовете за бакалаври в Католическия университет за приложни науки Фрайбург е 3-4 години, а на магистратурите му – 1-2 г.

Catholic University of Applied Sciences Freiburg предлага на кандидат-студентите от всички континенти програми и специалности в области от типа на: социална работа, педагогика, специална педагогика, инклузива педагогика, педагогика и здравеопазване, социални грижи, мениджмънт на образователните институции, развитие на социалните и здравни услуги, приложна етика в сферата на здравеопазването и социалните грижи, мениджмънт и лидерски умения и т.н.
Учебната година в един от най-добрите католически университети в Германия - Katholische Hochschule Freiburg (Catholic University of Applied Sciences Freiburg) се провежда в рамките на два семестъра – зимен и летен. Успоредно с основните бакалавърски и магистърски програми на висшето учебно заведение, неговите студенти имат възможност да се запишат и в редица допълнителни курсове за повишаване на техните обществени, социални, академични, лингвистични и професионални компетенции и квалификации, които могат да бъдат посещавани включително по време на лятната ваканция. Всички специалности, дипломи и сертификати на Catholic University of Applied Sciences Freiburg са напълно адаптирани към духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA).

Спорт

Възпитаниците на Katholische Hochschule Freiburg (Catholic University of Applied Sciences Freiburg) по време на своето следване в Германия имат възможност да упражняват редица различни видове спортна и физическа дейност. Това става факт с помощта на множеството зали, центрове и комплекси, намиращи се на територията на град Фрайбург и региона. Администрацията на Католическия университет за приложни науки Фрайбург регулярно организира и екскурзии, и пътувания с учебна цел до различни градове и региони с културно-исторически и туристически забележителности в цяла Германия и чужбина.

Град

Фрайбург е четвъртият по големина град в провинция Баден-Вюртенберг след Манхайм, Щутгард и Карлсруе. Около 220 000 жители е населението му към момента. Градът се намира между двете планини Шварцвалд и Оберхайнграбен, което го прави отлична туристическа дестинация. Сред по-известните забележителности на града са Градският театър, Аугустинският музей, музеят Аделхаузер, археологическият музей, градската картинна галерия и академия, картинната галерия Церинген, градската Опера и концертна зала, както и много други. През годината Фрайбург става център на множество културни фестивали: Open Air Theatersport Festival, Международния фестивал на музиката и културата, филмовият фестивал през месец Май и много други. Със своите забележителности и изложения градът бива посещаван средно от около 3 млн туристи годишно.Градът също така е и важен икономически и технологичен център. Седалище във Фрайбург имат следните предприятия: Производителят на полупроводници Micronas, най-големият производител на закалени стомани в Европа EFD Induction. След 1996г. Фрайбург става и основно седалище на Deutsche Post AG. Едно от водещите предприятия в произвоство на соларни панели, Solar-Fabrik AG, също се намира в града. Поради големия брой предприятия, средни и висши учебни заведения градът е един от най-добре развитите в инфраструктурно отношение в провинция Баден-Вюртенберг.

Специалности

Кандидатсване

Настаняване

Видове настаняване

-Общежитие
-Частни квартири
-Апартаменти
-Свободен наем

Описание

Въпреки, че Katholische Hochschule Freiburg (Catholic University of Applied Sciences Freiburg) не притежава собствени студентски общежития, които да са разположени на територията на неговия кампус, висшето учебно заведение активно помага на учащите се, идващи от чужбина, по отношение на тяхното удобно и функционално битово устройване. Едната възможност за студентите на Католическия университет за приложни науки Фрайбург е използването на услугите на локалната академична организация Studentenwerk Freiburg. Тя предлага настаняване в рамките на местните общежития, които администрира. Обикновено става дума за битово устройване в единични или двойни стаи, както и в апартаменти (с използване на общи помещения съвместно с останалите наематели). Понякога обаче местата предлагани от Studentenwerk Freiburg са ограничени и поради това е необходимо студентите да подават заявките си до тази организация възможно най-рано преди началото на съответната учебна година или дори веднага, след като получат уведомление, че са приети на обучение в католическия немски университет. Възпитаниците на висшето учебно заведение имат възможност да предпочетат и настаняване в частна квартира под формата на излизане на свободен наем. Много разпространена практика сред местните студенти е и колективното наемане на апартамент, в който те ползват индивидуални стаи и общи помещения от рода на: баня, хол, кухня, трапезария, перално и т.н.

Други университети в Германия

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Europäische Medien- und Business-Akademie - EMBA Берлин Берлин частно
Technische Universität Darmstadt - Darmstadt University of Technology Дармщад Хесен държавно
Hochschule für Technik Stuttgart - Stuttgart University of Applied Sciences Щутгарт Баден-Вюртемберг държавно
Hochschule für Musik und Tanz Köln - Cologne University of Music Кьолн Северен Рейн Вестфалия държавно
Universität Stuttgart - University of Stuttgart Щутгарт Баден-Вюртемберг държавно
Universität Ulm - University of Ulm Улм Баден-Вюртемберг държавно
Hochschule Bonn-Rhein-Sieg - University of Applied Sciences Bonn Rhein-Sieg Бон Северен Рейн Вестфалия държавно
Hochschule Karlsruhe - Karlsruhe University of Applied Sciences Карлсруе Баден-Вюртемберг държавно
Fachhochschule Kaiserslautern - University of Applied Sciences Kaiserslautern Кайзерслаутен Рейнланд Пфалц държавно
Fachhochschule Worms - University of Applied Sciences Worms Вормс Рейнланд Пфалц държавно

Други университети в Фрайбург

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Evangelische Hochschule Freiburg - Protestant University of Applied Sciences Freiburg Фрайбург Баден-Вюртемберг държавно
Pädagogische Hochschule Freiburg - Freiburg University of Education Фрайбург Баден-Вюртемберг държавно
Universität Freiburg - University of Freiburg Universität Фрайбург Баден-Вюртемберг държавно
Hochschule für Musik Freiburg - University of Music Freiburg Фрайбург Баден-Вюртемберг държавно
Katholische Hochschule Freiburg - Catholic University of Applied Sciences Freiburg Фрайбург Баден-Вюртемберг държавно

Други университети в областта

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
SRH Hochschule Heidelberg - University of Applied Sciences Heidelberg Хайделберг Баден-Вюртемберг частно
Eberhard Karls Universität Tübingen - Eberhard Karls University Тюбинген Баден-Вюртемберг държавно
Hochschule Esslingen - Esslingen University of Applied Sciences Еслинген Баден-Вюртемберг държавно
Hochschule für Kirchenmusik Heidelberg - University of Lutheran Church Music Heidelberg Хайделберг Баден-Вюртемберг държавно
Karlsruher Institut für Technologie - Karlsruhe Institute of Technology Карлсруе Баден-Вюртемберг държавно
Hochschule Neu-Ulm - Neu-Ulm University of Applied Sciences Улм Баден-Вюртемберг държавно
Staatliche Hochschule für Musik und Darstellende Kunst Stuttgart - State University of Music and Performing Arts Stuttgart Щутгарт Баден-Вюртемберг държавно
Staatliche Hochschule für Gestaltung Karlsruhe - Karlsruhe University of Arts and Design Карлсруе Баден-Вюртемберг държавно
Staatliche Akademie der Bildenden Künste Karlsruhe - State Academy of Fine Arts Karlsruhe Карлсруе Баден-Вюртемберг държавно
Karlshochschule International University Карлсруе Баден-Вюртемберг частно