Hochschule Esslingen - Esslingen University of Applied Sciences

изпрати на приятел           принтирай
Град Еслинген
Област Баден-Вюртемберг
Държава Германия
Вид Университет за приложни науки
Език на обучение Английски език, Немски език, Финансиране държавно Адрес Kanalstrasse 33 Esslingen 73728 Baden-Württemberg
study-in-germany.bg използва системата на РОДИНА – България - официален представител на учебното заведение за страната. При нас може да подадете документи за кандидатстване в това учебното заведение.

Училище

Hochschule Esslingen (Esslingen University of Applied Sciences) е един от топ университетите за приложни науки в Германия. Към настоящия момент в своите 11 факултета висшето учебно заведение предлага общо 25 бакалавърски и 12 магистърски програми на кандидат-студентите от целия свят в сфери на академичното знание като различни видове инженерство, мениджмънт, бизнес администрация, компютърни технологии, социални науки, здравеопазване и много други.

Предшествениците на Esslingen University of Applied Sciences са били създадени още през втората половина на 19 век. Поотделно те имат дълга и богата на събития академична история. През 2006 година Hochschule Esslingen се появява в резултат от сливането на известните немски ВУЗ-ове Hochschule für Technik (FHTE) и Hochschule für Sozialwesen (HfS). Понастоящем висшето училище се нарежда сред най-добрите германски университети, функциониращи в областта на приложните науки. То работи в тясно сътрудничество с имена от ранга на Daimler, Porsche, Bosch, Festo, Eberspächer и много други световноизвестни компании, факт предоставящ големи възможности, по отношение на професионалната и кариерна реализация на неговите студенти.

Esslingen University of Applied Sciences има три основни академични корпуса в германския град Еслинген. Главният му учебен център се намира в центъра на населеното място и се нарича der Stall и представлява голяма, просторна сграда изградена в неокласически стил. Вторият му кампус се казва Акрополис и е изграден на един от живописните северни градски хълмове в Еслинген. От него се открива красива гледка към целия регион наречен Neckar Valley. Най-новият кампус на висшето учебно заведение за приложни науки е изграден на около 23 километра от останалите, в населеното място носещо името Гьопинген. В него са разположени университетските центрове по мехатроника и електрическо инженерство, както и там се провежда специализираната образователна програма по бизнес информационен мениджмънт. Като цяло Hochschule Esslingen разполага с една отлична, модерна и високотехнологизирана материална база. Висшето учебно заведение предоставя и редица възможности на своите студенти за реализация в чужбина и за научноизследователска дейност, в рамките на екипи под ръководството на висококвалифицирани немски специалисти. В качеството си на един от най-добрите и популярни германски университети за приложни науки Esslingen University of Applied Sciences си е изградил отличен имидж в чужбина и понастоящем в него се обучават и голям брой студенти от цяла Европа и света.

Програма

Един от най-добрите университети в Германия по приложни науки Hochschule Esslingen (Esslingen University of Applied Sciences) предлага отлични по качество бакалавърски и магистърски програми на кандидат-студентите от целия свят. Всички дипломи, сертификати и специалности на висшето учебно заведение са напълно адаптирани към духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA). Продължителността на курсовете за бакалаври в Esslingen University of Applied Sciences е 3-4 години, а на магистратурите му – 1-2 г.

Образователният процес в Hochschule Esslingen се провежда в рамките на неговите 11 факултета, в които се предлагат общо около 25 бакалавърски и 12 магистърски програми. Престижното висше учебно заведение разполага с факултети по: естествени науки, мениджмънт, автомобилно инженерство, основни науки, информационни технологии, механическо инженерство, мехатроника и електрическо инженерство, социална работа здравеопазване и обучение на медицински сестри, строителство енергетика и инженерство и околна среда, инженерен мениджмънт, както и с висше университетско училище, предлагащо специалности преподавани изцяло на английски език в области от типа на бизнес администрация и инженерство.

В горепосочените факултети на чуждестранните кандидат-студенти се предлагат програми, курсове и специализации (провеждани на немски или английски език) в сфери от рода на: биотехнологии, химическо инженерство, околна среда и екология с инженерен профил, иновационен мениджмънт, автомобилно инженерство и автомобилни системи, дизайн, индустриален мениджмънт, софтуерно инженерство, информатика и медии, компютърно инженерство, механическо инженерство, мехатроника, социална работа, обучение на медицински сестри, строителство, енергетика, мениджмънт и информационни системи, международен инженерен мениджмънт и много други.
Учебната година в един от лидерите в сферата на висококачественото висше образование в Германия в областта на приложните науки - Hochschule Esslingen (Esslingen University of Applied Sciences) се провежда в рамките на два семестъра – зимен и летен. Успоредно с основните бакалавърски и магистърски програми на висшето учебно заведение неговите студенти имат възможност да се включат и в множество допълнителни курсове за повишаване на техните обществени, академични, лингвистични и професионални компетенции и квалификации, които могат да бъдат посещавани включително по време на лятната ваканция. Всички специалности, дипломи и сертификати на Esslingen University of Applied Sciences са напълно адаптирани към духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA).

Спорт

Възпитаниците на Hochschule Esslingen (Esslingen University of Applied Sciences) по време на своето следване в Германия имат възможност активно или просто за удоволствие и разтоварване да практикуват множество видове спортна и физическа дейност. Тези активности се провеждат основно в (и се координират от) специализирания Спортен център, функциониращ към висшето учебно заведение, който се намира в кампуса Hilltop Campus Flandernstraße 101. В него студентите могат да упражняват спортове от типа на футбол, тенис, баскетбол, волейбол и много други. Esslingen University of Applied Sciences членува и в официалната академична спортна организация German University Sports Federation и по тази линия възпитаниците му участват във всички студентски първенства и състезания провеждани през цялата година. Студентите на висшето учебно заведение имат възможност да се включат в отбори по редица спортове, както и по-сериозно да тренират и се занимават с любимата си спортна дейност, под ръководството на висококвалифицирани специалисти. От 2000 година Hochschule Esslingen членува и в локалната тенис организация наречена Esslingen Tennis Club. Администрацията на немския университет за приложни науки редовно организира и пътувания с учебна цел, както и екскурзии, до различни градове и региони с културно-исторически и туристически забележителности в цяла Германия и чужбина.

Град

Еслинген е град в югозападната част на Германия, намиращ се на територията на федералната провинция Баден-Вюртемберг. Той е център на едноименния административен регион и има население около 93 000 души. Градът е разположен на река Некар и в Германия е популярен под името Еслинген ам Некар. Това населено място, разделено на 23 вътрешни градски района, се намира само на десет километра от Щутгарт и има площ от 46,43 кв. км.В Еслинген има редица културно-исторически забележителности и туристически атракции, в това число множество музеи (Археологическият „St. Dionys”, J.-F.-Schreiber-Museum, Stadtmuseum, Вила „Меркел” и др.) В града през годината традиционно се организират и редица карнавали и панаири като Празникът на виното, Празникът на пролетта, Коледният и Средновековният панаир и т.н.В Еслинген се намира и престижният местен Университет по приложни науки Hochschule Esslingen. Това висше учебно заведение е доста известно в Германия и Европа с висококачественото си образование в областта на механичното и автомобилното инженерство. Hochschule Esslingen предлага и отлични програми изцяло на английски език, с което привлича множество студенти от целия свят.

Специалности

Кандидатсване

Настаняване

Видове настаняване

-Общежитие
-Частни квартири
-Апартаменти
-Хостели
-Свободен наем
-Студентска къща

Описание

Въпреки, че Hochschule Esslingen (Esslingen University of Applied Sciences) не притежава собствени студентски общежития, които да се намират на територията на неговите няколко кампуса, висшето учебно заведение оказва активна помощ на своите чуждестранни възпитаници, посредством регионалната академична организация Studentenwerk Stuttgart. Студентите на университета идващи от чужбина подават документи за настаняване в резиденция или в апартамент директно пред тази структура. Те имат възможност да излязат и на свободен наем, като в този случай Esslingen University of Applied Sciences им оказва също пълна консултантска и информационна помощ за наличните опции за това в рамките на град Еслинген и региона.

Други университети в Германия

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Fachhochschule Stralsund - Stralsund University of Applied Sciences Щралзунд Мекленбург Предна Померания държавно
BTK Hochschule für Gestaltung - BTK University of Applied Sciences Берлин Берлин частно
Hochschule Osnabrück - Osnabrück University of Applied Sciences Оснабрюк Долна Саксония държавно
Friedrich-Alexander-Universität Erlangen-Nürnberg Ерланген/Нюрнберг Бавария държавно
Hochschule Konstanz - Konstanz University of Applied Sciences Констанц Баден-Вюртемберг държавно
Steinbeis-Hochschule Berlin - Steinbeis University Берлин Берлин частно
Akademie der Bildenden Künste Nürnberg - Academy of Fine Arts Nuremberg Нюрнберг Бавария държавно
Julius-Maximilians-Universität Würzburg - University of Würzburg Вюрцбург Бавария държавно
Hochschule für Musik und Tanz Köln - Cologne University of Music Кьолн Северен Рейн Вестфалия държавно
Burg Giebichenstein Kunsthochschule Halle - Burg Giebichenstein University of Art and Design Хале Саксония-Анхалт държавно

Други университети в Еслинген

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Hochschule Esslingen - Esslingen University of Applied Sciences Еслинген Баден-Вюртемберг държавно

Други университети в областта

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Hochschule für Technik Stuttgart - Stuttgart University of Applied Sciences Щутгарт Баден-Вюртемберг държавно
Universität Konstanz - University of Konstanz Констанц Баден-Вюртемберг държавно
Hochschule Neu-Ulm - Neu-Ulm University of Applied Sciences Улм Баден-Вюртемберг държавно
Hochschule Heilbronn - Heilbronn University Швабиш-Хал Баден-Вюртемберг държавно
Hochschule Reutlingen - Reutlingen University Ройтлинген Баден-Вюртемберг държавно
SRH Hochschule Heidelberg - University of Applied Sciences Heidelberg Хайделберг Баден-Вюртемберг частно
Hochschule Esslingen - Esslingen University of Applied Sciences Еслинген Баден-Вюртемберг държавно
Karlsruher Institut für Technologie - Karlsruhe Institute of Technology Карлсруе Баден-Вюртемберг държавно
Evangelische Hochschule Freiburg - Protestant University of Applied Sciences Freiburg Фрайбург Баден-Вюртемберг държавно
Hochschule für Musik Karlsruhe - University of Music Karlsruhe Карлсруе Баден-Вюртемберг държавно