Pädagogische Hochschule Freiburg - Freiburg University of Education

изпрати на приятел           принтирай
Град Фрайбург
Област Баден-Вюртемберг
Държава Германия
Вид Професионално висше образование
Език на обучение Английски език, Немски език, Финансиране държавно Адрес Kunzenweg 21 Freiburg 79117 Baden-Württemberg
study-in-germany.bg използва системата на РОДИНА – България - официален представител на учебното заведение за страната. При нас може да подадете документи за кандидатстване в това учебното заведение.

Училище

Pädagogische Hochschule Freiburg (Freiburg University of Education, PH Freiburg) е един от най-добрите университети в Германия в сферата на педагогическите науки. Висшето учебно заведение се радва на отлична репутация в страната и чужбина, благодарение на предлаганите от него висококачествени бакалавърски и магистърски програми в области на академичното знание като: педагогика, медии, психология, немски език и литература, френски език, английски език, физическо възпитание, изкуства, музика, биология, химия, физика, география, католическа и протестантска теология, математика, компютърни технологии, социални науки (граждански сектор, икономика, политология, социология, история), дизайн и технологии, текстил, хранителни технологии и т.н. Понастоящем в Freiburg University of Education се обучават повече от 4700 души, в това число голям брой студенти от цяла Европа и света.

University of Education Freiburg (PH) е второто по големина висше учебно заведение в град Фрайбург. Образователният процес предлаган в него се базира на уникална концепция за федерална провинция Баден-Вюртемберг, в рамките на която теоретичното обучение по педагогика се комбинира с трупане на практически опит в местните училища. Pädagogische Hochschule Freiburg предлага редица програми, освен на немски и на английски език. Висшето учебно заведение е приоритетно отворено към чуждестранните студенти за чиито комфорт и успех в обучението са създадени допълнително отлични условия.

Програма

Един от най-добрите и известни в чужбина германски университети за педагогически науки - Pädagogische Hochschule Freiburg (Freiburg University of Education, PH Freiburg) предлага висококачествени и разнообразни бакалавърски и магистърски програми на кандидат-студентите от целия свят. Всички дипломи, сертификати и специалности на висшето учебно заведение от град Фрайбург са изцяло съобразени с духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA). Продължителността на бакалавърските курсове в Freiburg University of Education е 3-4 години, а на магистратурите му – 1-2 г.

Образователният процес в PH Freiburg се осъществява в рамките на неговите три факултета. В първия от тях – по педагогически науки, се изучават специалности в области като педагогика, психология, медии и т.н. Във втория – по културология, се изучават програми в сфери от типа на немски език и литература, модерни езици (френски, английски), изкуства (изкуства и музика) и физическо възпитание. И накрая – във факултета на Pädagogische Hochschule Freiburg по социални и природни науки се изучават специалности в области като: биология, химия, география, физика, протестантска и католическа теология, математика и компютърни технологии, социални науки (граждански сектор, икономика, политология, социология и история), дизайн и технологии, текстил и хранителни технологии.
Учебната година в един от най-висококачествените педагогически немски университети - Pädagogische Hochschule Freiburg (Freiburg University of Education, PH Freiburg) се провежда в рамките на два семестъра – зимен и летен. Паралелно с главните бакалавърски и магистърски програми на висшето учебно заведение, неговите възпитаници имат възможност да се включат и в множество допълнителни курсове за повишаване на техните социални, академични, лингвистични и професионални компетенции и квалификации, които могат да бъдат посещавани включително по време на лятната ваканция. Всички сертификати, дипломи и специалности на Freiburg University of Education са изцяло съобразени с духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA).

Спорт

Студентите на Pädagogische Hochschule Freiburg (Freiburg University of Education, PH Freiburg) по време на своето обучение в Германия имат възможност активно или просто за удоволствие и разтоварване да упражняват множество видове спортна и физическа дейност. Това става с помощта на голям брой центрове, зали, комплекси, плувни басейни и т.н. и прилежащите към тях модерни съоръжения, намиращи се на територията на град Фрайбург и региона Администрацията на висшето учебно заведение, освен че урежда използването на същите, редовно организира и голям брой екскурзии и пътувания с учебна цел до различни градове и региони с културно-исторически и туристически забележителности в цяла Германия и чужбина.

Град

Фрайбург е четвъртият по големина град в провинция Баден-Вюртенберг след Манхайм, Щутгард и Карлсруе. Около 220 000 жители е населението му към момента. Градът се намира между двете планини Шварцвалд и Оберхайнграбен, което го прави отлична туристическа дестинация. Сред по-известните забележителности на града са Градският театър, Аугустинският музей, музеят Аделхаузер, археологическият музей, градската картинна галерия и академия, картинната галерия Церинген, градската Опера и концертна зала, както и много други. През годината Фрайбург става център на множество културни фестивали: Open Air Theatersport Festival, Международния фестивал на музиката и културата, филмовият фестивал през месец Май и много други. Със своите забележителности и изложения градът бива посещаван средно от около 3 млн туристи годишно.Градът също така е и важен икономически и технологичен център. Седалище във Фрайбург имат следните предприятия: Производителят на полупроводници Micronas, най-големият производител на закалени стомани в Европа EFD Induction. След 1996г. Фрайбург става и основно седалище на Deutsche Post AG. Едно от водещите предприятия в произвоство на соларни панели, Solar-Fabrik AG, също се намира в града. Поради големия брой предприятия, средни и висши учебни заведения градът е един от най-добре развитите в инфраструктурно отношение в провинция Баден-Вюртенберг.

Специалности

Кандидатсване

Настаняване

Видове настаняване

-Общежитие
-Частни квартири
-Апартаменти
-Свободен наем

Описание

Pädagogische Hochschule Freiburg (Freiburg University of Education, PH Freiburg) предлага на студентите идващи от чужбина удобно и функционално битово устройване в рамките на общежитията, намиращи се на територията на неговия кампус. Местата в тях обаче са ограничени като брой и заради това е необходимо учащите се да подадат заявка за резервиране на стая, колкото се може по-рано преди началото на съответната учебна година. Обикновено става дума за настаняване в апартамент, състоящ се от четири единични стаи и общи помещения като кухня и баня. Стаите са мебелирани (с основни мебели от типа на легло, гардероб и библиотечни рафтове). В тях няма обаче кухненски или електрически принадлежности. Цената на интернет връзката е 10-15 евро на месец. В общежитията има и общи помещения, които са на разположение на обитателите на всички апартаменти като перално, стаи за отдих и самоподготовка и т.н., както и в непосредствена близост до тях – уютно студентско кафене. Цената на месечния наем за настаняване в този вид резиденции е 245 евро, като в нея се включват и сметките за вода, ток и отопление. Студентите също така внасят първоначален депозит в размер на 400 евро, който им се връща в края на техния престой. За използване на общежитията на висшето учебно заведение те заплащат и административна такса от 21 евро. Минималният период за подобен вид битово устройване е половин година. Възпитаниците на Pädagogische Hochschule Freiburg могат да изберат и сами да си намерят частна квартира, под формата на излизане на свободен наем. Това е адекватна опция за тях и когато не съумеят да намерят място в общежитията на висшето учебно заведение, поради ограничените бройки в тях. В този случай най-често става дума за настаняване в колективно наети апартаменти (обикновено съвместно с други студенти) – в индивидуални стаи с използване на общи помещения. Администрацията на университета оказва пълна информационна и консултантска помощ на чуждестранните студенти и във връзка с горепосочената алтернативна за тях възможност за битово устройване в рамките на град Фрайбург и региона.

Други университети в Германия

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Hochschule fuer Musik Carl Maria von Weber - Dresden University of Music Дрезден Саксония държавно
Muthesius Kunsthochschule - Muthesius Academy of Fine Arts and Design Кил Шлезвиг-Холщайн държавно
Deutsche Sporthochschule Köln - German Sport University Cologne Кьолн Северен Рейн Вестфалия държавно
Universität Hohenheim - University of Hohenheim Щутгарт Баден-Вюртемберг държавно
Hochschule Augsburg — Augsburg University of Applied Sciences Аугсбург Бавария държавно
Freie Universität Berlin Берлин Берлин държавно
Universität Leipzig - Leipzig University Лайпциг Саксония държавно
Hochschule für bildende Künste Hamburg - University of Fine Arts of Hamburg Хамбург Хамбург държавно
Universität Siegen - University of Siegen Зиген Северен Рейн Вестфалия държавно
Universität Duisburg-Essen - University of Duisburg-Essen Есен Северен Рейн Вестфалия държавно

Други университети в Фрайбург

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Katholische Hochschule Freiburg - Catholic University of Applied Sciences Freiburg Фрайбург Баден-Вюртемберг държавно
Hochschule für Musik Freiburg - University of Music Freiburg Фрайбург Баден-Вюртемберг държавно
Universität Freiburg - University of Freiburg Universität Фрайбург Баден-Вюртемберг държавно
Pädagogische Hochschule Freiburg - Freiburg University of Education Фрайбург Баден-Вюртемберг държавно
Evangelische Hochschule Freiburg - Protestant University of Applied Sciences Freiburg Фрайбург Баден-Вюртемберг държавно

Други университети в областта

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Hochschule für Forstwirschaft Rottenburg - Rottenburg University of Applied Forest Sciences Тюбинген Баден-Вюртемберг държавно
Universität Mannheim - University of Mannheim Манхайм Баден-Вюртемберг държавно
Evangelische Hochschule Freiburg - Protestant University of Applied Sciences Freiburg Фрайбург Баден-Вюртемберг държавно
Eberhard Karls Universität Tübingen - Eberhard Karls University Тюбинген Баден-Вюртемберг държавно
Universität Freiburg - University of Freiburg Universität Фрайбург Баден-Вюртемберг държавно
Universität Hohenheim - University of Hohenheim Щутгарт Баден-Вюртемберг държавно
Katholische Hochschule Freiburg - Catholic University of Applied Sciences Freiburg Фрайбург Баден-Вюртемберг държавно
Staatliche Hochschule für Musik und Darstellende Kunst Stuttgart - State University of Music and Performing Arts Stuttgart Щутгарт Баден-Вюртемберг държавно
Ruprecht-Karls-Universität Heidelberg - Heidelberg University Хайделберг Баден-Вюртемберг държавно
SRH Hochschule Heidelberg - University of Applied Sciences Heidelberg Хайделберг Баден-Вюртемберг частно