Universität Freiburg - University of Freiburg Universität

изпрати на приятел           принтирай
Град Фрайбург
Област Баден-Вюртемберг
Държава Германия
Вид Университет
Език на обучение Английски език, Немски език, Финансиране държавно Адрес Fahnenbergplatz Уебсайт http://www.uni-freiburg.de
study-in-germany.bg използва системата на РОДИНА – България - официален представител на учебното заведение за страната. При нас може да подадете документи за кандидатстване в това учебното заведение.

Училище

Universität Freiburg (University of Freiburg, Albert-Ludwigs-Universität Freiburg) е в списъка на най-старите германски университети. Университетът Фрайбург е създаден още през 1457 г. и през изминалите столетия успява да запази реномето си на едно от най-висококачествените немски висши учебни заведения. Понастоящем в Albert-Ludwigs-Universität Freiburg се обучават повече от 24 700 студенти от цяла Германия и света. За техните нужди се грижат над 4570 души висококвалифициран преподавателски и административен персонал. Към настоящия момент Фрайбургският университет предлага на кандидат-студентите от чужбина отлични бакалавърски и магистърски програми в сфери на академичното знание от рода на: право, медицина, теология, поведенчески науки, икономика, различни видове филологии, философия, социология, история, математика, физика, науки за земята, фармация, химия, биология, разнообразни типове инженерство, екология и науки за околната среда, и горите и много други.

Университетът Фрайбург предоставя множество възможности за международна реализация на своите възпитаници, благодарение на участието си в голям брой програми за студентски обмен и интернационални академични мрежи, както и на тясното си сътрудничество с редица чуждестранни висши училища с подобен на неговия профил. Същевременно в различни области Universität Freiburg си сътрудничи с много немски университети на регионално и национално ниво. През годините от висшето учебно заведение са излезли такива световноизвестни имена от ранга на: Мартин Хайдегер, Едмонд Хусерл, Хана Аренд, Фридрих Аугуст фон Хайек и много други. В него са учили или преподавали, и няколко носители на Нобелова награда както и на наградата Лайбниц. University of Freiburg развива и една широкомащабна, и разнообразна като профил научноизследователска дейност, като за тази цел към университета функционират редица научни центрове и институти, разполагащи с богата и модерна материална база, и образователна инфраструктура.

Фрайбургският университет притежава и няколко кампуса намиращи се в град Фрайбург, като на тяхна територия има множество исторически сгради. Те са изключително добре и съвременно оборудвани, като особено впечатляващ в това отношение е Университетският медицински център, който се нарежда сред най-големите от този тип в Германия. Благодарение на високите комплексни качества на своята академична дейност, Albert-Ludwigs-Universität Freiburg се радва на изключително голяма популярност сред чуждестранните кандидат-студенти, като понастоящем около 16 на сто от неговите възпитаници са чужденци, от 120 страни по света. Висшето учебно заведение полага големи грижи по отношение на бъдещата професионална реализация на своите студенти, като неговият Кариерен център се води за един от най-добрите в цялата страна. Не на последно място, университетът се грижи и за пълноценното прекарване на свободното време на учащите се, като за целта в неговите рамки са създадени голям брой академични клубове по интереси. Universität Freiburg разполага и със собствени радио, телевизия и т.н.През последните години Фрайбургският университет е официално признат за един от най-добрите германски топ висши учебни заведения в рамките на инициативата German Universities Excellence Initiative. Също така университетът редовно е поставян на водещи позиции в най-различни национални и европейски академични рейтинги и класации в редица области на знанието.

Програма

Един от най-реномираните и стари университети в Германия - Universität Freiburg (University of Freiburg, Albert-Ludwigs-Universität Freiburg) предлага на кандидат-студентите от всички континенти множество бакалавърски, магистърски и други видове програми в най-различни области на академичното знание. Всички сертификати, дипломи и специалности на Университета Фрайбург са изцяло съобразени с духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA). Продължителността на курсовете за бакалаври във висшето учебно заведение е 3-4 години, а на магистратурите му – 1-2 г. Процесът на обучение във Фрайбургския университет се провежда в рамките на неговите факултети: по теология, по право, по медицина, по икономика и поведенчески науки, по филологии, по философия (вкл. история, социология и т.н.), по математика и физика, по химия, фармация и науки за земята, по биология, по науки за горите и околната среда, и по инженерство.
Учебната година в един от най-висококачествените и световноизвестни германски университети - Universität Freiburg (University of Freiburg, Albert-Ludwigs-Universität Freiburg) се провежда в рамките на два семестъра – зимен и летен. Паралелно с главните бакалавърски и магистърски програми на висшето учебно заведение неговите студенти имат възможност да запишат и множество допълнителни курсове насочени към повишаването на техните социални, интердисциплинарни, академични, лингвистични и професионални компетенции, и квалификации, които могат да бъдат посещавани включително по време на лятната ваканция. Всички специалности, дипломи и сертификати на Университета Фрайбург са напълно адаптирани към духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA).

Спорт

Спортният център на университет Фрайбург е един от най-добре оборудваните спортни центрове в провинция Баден-Вюртенберг. Спортните дисциплини са разделени в 7 категории и обхващат всички видове популярни спортове. Записването за даден вид спорт става изцяло Оnline. Студентът трябва обаче да провери дали за избрания от него вид спорт се изисква заплащането на входяща такса. Таксите са индивидуални за всеки вид спорт, като за някои от тях таксата е включена към студентската такса. Заплащането става по банков път на предоставената от университета банкова сметка.

Град

Фрайбург е четвъртият по големина град в провинция Баден-Вюртенберг след Манхайм, Щутгард и Карлсруе. Около 220 000 жители е населението му към момента. Градът се намира между двете планини Шварцвалд и Оберхайнграбен, което го прави отлична туристическа дестинация. Сред по-известните забележителности на града са Градският театър, Аугустинският музей, музеят Аделхаузер, археологическият музей, градската картинна галерия и академия, картинната галерия Церинген, градската Опера и концертна зала, както и много други. През годината Фрайбург става център на множество културни фестивали: Open Air Theatersport Festival, Международния фестивал на музиката и културата, филмовият фестивал през месец Май и много други. Със своите забележителности и изложения градът бива посещаван средно от около 3 млн туристи годишно.Градът също така е и важен икономически и технологичен център. Седалище във Фрайбург имат следните предприятия: Производителят на полупроводници Micronas, най-големият производител на закалени стомани в Европа EFD Induction. След 1996г. Фрайбург става и основно седалище на Deutsche Post AG. Едно от водещите предприятия в произвоство на соларни панели, Solar-Fabrik AG, също се намира в града. Поради големия брой предприятия, средни и висши учебни заведения градът е един от най-добре развитите в инфраструктурно отношение в провинция Баден-Вюртенберг.

Специалности


Бакалавър
Специалност Година от Година до Начало на учебната година-месец Такса за обучение
Информатика 1 3  Октомври 500 € ( на семестър )
Управление на предприятията 1 3  Октомври 500 € ( на семестър )
Католическа теология 1 3  Октомври 500 € ( на семестър )

Магистър
Специалност Година от Година до Начало на учебната година-месец Такса за обучение
Приложна информатика 1 2  Октомври или Април 500 € ( на семестър )
Науки за археологията 1 2  Октомври 500 € ( на семестър )
Християнско вероучение 1 2  Октомври 500 € ( на семестър )
Класически култури 1 2  Октомври 500 € ( на семестър )
Кристалинни материали 1 2  Октомври 500 € ( на семестър )
Немска литература 1 2  Октомври 500 € ( на семестър )
Педагогика 1 2  Октомври 500 € ( на семестър )
Английска литература и теория на литературата 1 2  Октомври 500 € ( на семестър )
Европейски лингвистични науки 1 2  Април 500 € ( на семестър )

MBA
Специалност Година от Година до Начало на учебната година-месец Такса за обучение
Градоустройство и планиране (Онлайн обучение) 1 3  Октомври 3780 € ( на семестър )
Международни данъчни системи 1 2  Октомври 3725 € ( на семестър )

Кандидатсване

Бакалавър
Допълнително се заплаща
  Такса към студентския съвет - 40.00 €
  Семестриален билет - 65.00 €
  Медицински осигуровки - 60.00 €
  Настаняване - 250.00 €
Магистър
Допълнително се заплаща
  Такса към студентския съвет - 40.00 €
  Семестриален билет - 65.00 €
  Настаняване - 250.00 €
MBA
Допълнително се заплаща
  Такса към студентския съвет - 40.00 €
  Семестриален билет - 65.00 €
  Настаняване - 250.00 лв.

Настаняване

Видове настаняване

-Общежитие
-Частни квартири

Описание

Университет Фрайбург предлага на своите студенти 13 общежития, като свободните стаи в тях са 3800. Цените в тях варират според обзавеждането и екстрите, които студентът поръча. Обикновено месечният наем възлиза на около 200 - 300?, като в тази цена са включени и консумативите. Предлагат се също така и самостоятелни стаи и апартаменти, като цените за тях зависят от местоположението, обзавеждането и стаите в тях. Който търси жилище в Германия трябва да е много упорит, постоянен и настоятелен. Общежитията са препълнени, а списъците с чакащи – дълги. Кандидатите за хубавите и изгодни откъм цена жилища са много. Опитът показва, че жилищната криза е най-голяма в периода около началото на академичната година – октомври или ноември, както и април и май. Затова е препоръчително търсенето на общежитие да започне поне 3-4 месеца преди започването на следването. На сайта на студентската организация към университет Фрайбург може да се намери борса, на която се предлагат апартаменти, самостоятелни стаи и други видове подслон. Студентско общежитие: Кандидат-студентът попълва заявка, качена на сайта на студентската организация (Studentenwerk Freiburg) на Университет Фрайбург, попълва я и я изпраща или по поща, или по е-майл на посочените в заявката адреси. Кандидатът получава обратен отговор до 14 работни дни след изпращането на заявката. Частна квартира: Студентът трябва да сключи договор с хазяйнът на избраното от него жилище. Първо обаче студентът трябва да провери кога избраното от него жилище бива освободено от предишния си наемател.

Други университети в Германия

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Johann Wolfgang Goethe-Universität Frankfurt am Main - Johann Wolfgang Goethe University Франкфурт на Майн Хесен държавно
Evangelische Hochschule Freiburg - Protestant University of Applied Sciences Freiburg Фрайбург Баден-Вюртемберг държавно
Hochschule für Musik Freiburg - University of Music Freiburg Фрайбург Баден-Вюртемберг държавно
Universität Rostock - University of Rostock Рощок Мекленбург Предна Померания държавно
Katholische Hochschule Freiburg - Catholic University of Applied Sciences Freiburg Фрайбург Баден-Вюртемберг държавно
Pädagogische Hochschule Freiburg - Freiburg University of Education Фрайбург Баден-Вюртемберг държавно
Justus Liebig-Universität Gießen - Justus Liebig University Giessen Гисен Хесен държавно
Staatliche Akademie der Bildenden Künste Karlsruhe - State Academy of Fine Arts Karlsruhe Карлсруе Баден-Вюртемберг държавно
Macromedia Hochschule für Medien und Kommunikation - Macromedia University for Media and Communication Берлин Берлин частно
Technische Universität Bergakademie Freiberg - Freiberg University of Mining and Technology Фрайбург Саксония държавно

Други университети в Фрайбург

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Katholische Hochschule Freiburg - Catholic University of Applied Sciences Freiburg Фрайбург Баден-Вюртемберг държавно
Evangelische Hochschule Freiburg - Protestant University of Applied Sciences Freiburg Фрайбург Баден-Вюртемберг държавно
Hochschule für Musik Freiburg - University of Music Freiburg Фрайбург Баден-Вюртемберг държавно
Pädagogische Hochschule Freiburg - Freiburg University of Education Фрайбург Баден-Вюртемберг държавно
Universität Freiburg - University of Freiburg Universität Фрайбург Баден-Вюртемберг държавно

Други университети в областта

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Hochschule für Musik Karlsruhe - University of Music Karlsruhe Карлсруе Баден-Вюртемберг държавно
Hochschule der Medien - Stuttgart Media University Щутгарт Баден-Вюртемберг държавно
Universität Mannheim - University of Mannheim Манхайм Баден-Вюртемберг държавно
Pädagogische Hochschule Heidelberg - University of Education Хайделберг Баден-Вюртемберг държавно
Hochschule für Musik Freiburg - University of Music Freiburg Фрайбург Баден-Вюртемберг държавно
Karlsruher Institut für Technologie - Karlsruhe Institute of Technology Карлсруе Баден-Вюртемберг държавно
Hochschule Neu-Ulm - Neu-Ulm University of Applied Sciences Улм Баден-Вюртемберг държавно
Hochschule für Forstwirschaft Rottenburg - Rottenburg University of Applied Forest Sciences Тюбинген Баден-Вюртемберг държавно
Universität Karlsruhe Карлсруе Баден-Вюртемберг държавно
Pädagogische Hochschule Freiburg - Freiburg University of Education Фрайбург Баден-Вюртемберг държавно