Hochschule für Technik Stuttgart - Stuttgart University of Applied Sciences

изпрати на приятел           принтирай
Град Щутгарт
Област Баден-Вюртемберг
Държава Германия
Вид Университет за приложни науки
Език на обучение Английски език, Немски език, Финансиране държавно Адрес Schellingstrasse 24 Stuttgart 70174 Baden-Wurttemberg Germany
study-in-germany.bg използва системата на РОДИНА – България - официален представител на учебното заведение за страната. При нас може да подадете документи за кандидатстване в това учебното заведение.

Училище

Hochschule für Technik Stuttgart (Stuttgart University of Applied Sciences, HFT Stuttgart) се нарежда сред най-добрите немски университети функциониращи на територията на град Щутгарт. Към настоящия момент в специализираното висше учебно заведение се обучават около 2500 студенти от цяла Германия и света. Университетът за приложни науки Щутгарт понастоящем предлага висококачествени бакалавърски и магистърски програми в сфери на академичното знание от типа на: архитектура, дизайн, градско планиране, различни видове мениджмънт, разнообразни типове инженерство, строителство, компютърни и информационни науки, математика, геоинформатика, бизнес администрация и др.

Stuttgart University of Applied Sciences е създаден още през 1832 година и първоначално започва своето съществуване под формата на висше сезонно строително училище. Кампусът на висшето учебно заведение разполага с богата и модерна материална база и образователна инфраструктура. Той се намира в централната част на града, между парка Щадгартен и известния местен културен и конферентен център Лидерхале. В HFT Stuttgart работят голям брой изтъкнати немски преподаватели и академични специалисти – общо 100 професори и около 170 асистенти.

Образователният процес в рамките на висшето училище е приоритетно ориентиран към практиката и се основава на един подчертано интердисциплинарен подход. По време на същия изключително много се набляга и на изучаването на чуждестранни езици. По традиция Hochschule für Technik Stuttgart работи в тясно сътрудничество с множество известни представители на местния и национален бизнес, които спонсорират голям брой интересни и модерни научноизследователски проекти. Висшето учебно заведение предлага разнообразни възможности за реализация в чужбина, като си партнира в рамките на различни програми за обмен и други академични инициативи с около 75 университета с подобен на неговия профил от целия свят.

Програма

Един от най-висококачествените немски университети за приложни науки функциониращи в град Щутгарт и на територията на федерална провинция Баден-Вюртемберг - Hochschule für Technik Stuttgart (Stuttgart University of Applied Sciences, HFT Stuttgart) предлага на кандидат-студентите от цяла Европа и света множество отлични бакалавърски, магистърски и други видове програми в най-различни области на академичното знание. Всички специалности, сертификати и дипломи на висшето учебно заведение са изцяло съобразени с духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA). Продължителността на курсовете за бакалаври в Университета за приложни науки Щутгарт е 3-4 години, а на магистратурите му – 1-2 г. В своите три факултета висшето училище към настоящия момент предлага общо около 11 бакалавърски и 13 магистърски програми в сфери на университетското знание като: компютърни и информационни науки, математика, архитектура, дизайн, градско планиране, различни видове мениджмънт, разнообразни типове инженерство, строителство, геоинформатика, бизнес администрация и т.н.
Учебната година в един от най-добрите и модерни университети за приложни науки в Германия функциониращи на територията на федерална провинция Баден-Вюртемберг - Hochschule für Technik Stuttgart (Stuttgart University of Applied Sciences, HFT Stuttgart) се провежда в рамките на два семестъра – зимен и летен. Успоредно с основните бакалавърски и магистърски програми на висшето учебно заведение неговите възпитаници имат възможност да запишат и множество допълнителни курсове насочени към повишаването на техните обществени, интердисциплинарни, академични, лингвистични и професионални компетенции, и квалификации, които могат да бъдат посещавани включително по време на лятната ваканция. Всички сертификати, дипломи и специалности на Университета за приложни науки Щутгарт са напълно адаптирани към духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA).

Спорт

Студентите на Hochschule für Technik Stuttgart (Stuttgart University of Applied Sciences, HFT Stuttgart) в течение на своето обучение в Германия имат възможност по-активно или просто за удоволствие и разтоварване през свободното си време да се занимават с множество разнообразни видове спортна дейност и физическа активност. Това става както с помощта на модерните съоръжения на самото висше учебно заведение, така и посредством множество зали, комплекси и центрове разположени на територията на град Щутгарт и региона, с които ръководството на Щутгартския университет за приложни науки си сътрудничи. Администрацията на Hochschule für Technik Stuttgart (Stuttgart University of Applied Sciences, HFT Stuttgart) регулярно организира и различни видове екскурзии, както и пътувания с учебна цел, до най-разнообразни градове и региони с културно-исторически и туристически забележителности в цяла Германия и чужбина.

Специалности

Кандидатсване

Настаняване

Видове настаняване

-Общежитие
-Частни квартири
-Апартаменти
-Свободен наем

Описание

Въпреки, че Hochschule für Technik Stuttgart (Stuttgart University of Applied Sciences, HFT Stuttgart) не разполага със собствени студентски общежития, администрацията на висшето учено заведение оказва пълна и комплексна информационна и консултантска помощ на учащите се идващи от чужбина по въпросите на тяхното удобно и функционално битово устройване. Основната опция за възпитаниците на Университета за приложни науки Щутгарт е свързана с настаняване в резиденциите стопанисвани от локалния филиал на националната немска академична организация Studentenwerk (Stuttgart). Цените на месечните наеми за единични стаи в този тип общежития намиращи се на различни места на територията на град Щутгарт и региона варират от 275 до 350 евро в зависимост от предлаганите условия. Друга възможност за студентите на университета е излизането им на частна квартира под формата на свободен наем. Цените за това са обикновено по-високи, отколкото тези за общежитията на Studentenwerk. Доста разпространена практика сред възпитаниците на висшето училище е и колективното наемане на апартамент, в рамките на който те живеят в индивидуални стаи, като същевременно използват общи помещения от рода на: баня, хол, кухня, трапезария, перално и др.

Други университети в Германия

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Universität Mannheim - University of Mannheim Манхайм Баден-Вюртемберг държавно
Hochschule Heilbronn - Heilbronn University Швабиш-Хал Баден-Вюртемберг държавно
Muthesius Kunsthochschule - Muthesius Academy of Fine Arts and Design Кил Шлезвиг-Холщайн държавно
bbw Hochschule - bbw University of Applied Sciences Берлин Берлин частно
Freie Universität Berlin Берлин Берлин държавно
Burg Giebichenstein Kunsthochschule Halle - Burg Giebichenstein University of Art and Design Хале Саксония-Анхалт държавно
Hochschule Hannover - University of Applied Sciences and Art Hannover Хановер Долна Саксония държавно
Hochschule Fresenius - Fresenius University of Applied Sciences Франкфурт на Майн Хесен частно
Hochschule für Musik und Tanz Köln - Cologne University of Music Кьолн Северен Рейн Вестфалия държавно
Hochschule für Technik und Wirtschaft - University of Applied Sciences Berlin Берлин Берлин държавно

Други университети в Щутгарт

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Hochschule für Technik Stuttgart - Stuttgart University of Applied Sciences Щутгарт Баден-Вюртемберг държавно
Universität Hohenheim - University of Hohenheim Щутгарт Баден-Вюртемберг държавно
Staatliche Hochschule für Musik und Darstellende Kunst Stuttgart - State University of Music and Performing Arts Stuttgart Щутгарт Баден-Вюртемберг държавно
Hochschule der Medien - Stuttgart Media University Щутгарт Баден-Вюртемберг държавно
Universität Stuttgart - University of Stuttgart Щутгарт Баден-Вюртемберг държавно

Други университети в областта

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Eberhard Karls Universität Tübingen - Eberhard Karls University Тюбинген Баден-Вюртемберг държавно
Staatliche Akademie der Bildenden Künste Karlsruhe - State Academy of Fine Arts Karlsruhe Карлсруе Баден-Вюртемберг държавно
Universität Ulm - University of Ulm Улм Баден-Вюртемберг държавно
Karlshochschule International University Карлсруе Баден-Вюртемберг частно
Universität Mannheim - University of Mannheim Манхайм Баден-Вюртемберг държавно
Hochschule für Kirchenmusik Heidelberg - University of Lutheran Church Music Heidelberg Хайделберг Баден-Вюртемберг държавно
Hochschule der Medien - Stuttgart Media University Щутгарт Баден-Вюртемберг държавно
Hochschule für Musik Freiburg - University of Music Freiburg Фрайбург Баден-Вюртемберг държавно
SRH Hochschule Heidelberg - University of Applied Sciences Heidelberg Хайделберг Баден-Вюртемберг частно
Pädagogische Hochschule Freiburg - Freiburg University of Education Фрайбург Баден-Вюртемберг държавно