Hochschule Heilbronn - Heilbronn University

изпрати на приятел           принтирай
Град Швабиш-Хал
Област Баден-Вюртемберг
Държава Германия
Вид Университет за приложни науки
Език на обучение Английски език, Немски език, Финансиране държавно Адрес Keplerstrasse 87, 69120 Heidelberg, Germany
study-in-germany.bg използва системата на РОДИНА – България - официален представител на учебното заведение за страната. При нас може да подадете документи за кандидатстване в това учебното заведение.

Училище

Hochschule Heilbronn (Heilbronn University, HHN) е един от най-известните и добри немски университети разположени на територията на федералната провинция Баден Вюртемберг. Понастоящем висшето учебно заведение предлага на кандидат-студентите от цяла Германия, Европа и света около 42 висококачествени бакалавърски и магистърски специалности в сфери на академичното знание от рода на инженерство, бизнес администрация и информационни технологии. Към настоящия момент в HHN учат към 6500 студенти от всички континенти. Hochschule Heilbronn има три модерни и разполагащи с отлична образователна инфраструктура кампуса, които се намират в градовете Хейлброн, Кюнцеслау и Швабиш Хал (най-големият университетски корпус се намира в Хейлброн, провинция Баден Вюртемберг).

Heilbronn University първоначално е основан под формата на висше инженерно училище през 1961 година, но постепенно значително разширява периметъра на своята дейност и се утвърждава като един от лидерите в сферата на техническото образование не само в рамките на своята федерална провинция. HHN започва да предлага и по-редки, и уникални за Германия специалности като мениджмънт на винопроизводството и др. Във висшето учебно заведение функционира и студентска винарска асоциация и също така то е разработило собствена марка вино. Hochschule Heilbronn през последните години предлага и други модерни специалности от типа на енергиен мениджмънт. Висшето училище също така предлага и съвместни програми с други германски университети от типа на Хайделбергския (напр. медицинска информатика). Heilbronn University развива и активна международна дейност, което допълнително разкрива пред възпитаниците му големи възможности за реализация в чужбина. HHN работи съвместно с над сто партньорски академични институции от целия свят и всяка година в него идват на обучение повече от 500 студенти от чужбина.

Висшето учебно заведение развива и активна вътрешноуниверситетска дейност насочена към пълноценното уплътняване на свободното време на учащите се и към повишаването на ефективността на цялостния образователен процес. Към последното е ориентирано и провеждането на мероприятия от типа на входяща седмица за новите студенти от чужбина, организирането на специална менторска програма за същите и т.н. Hochschule Heilbronn има хор, рок група и към него функционират голям брой студентски организации по интереси, които се занимават с най-разнообразен кръг от интересни дейности. Бъдещите инженери обучаващи се в Heilbronn University разполагат с една от най-модерните образователни материални бази в Германия. Това се отнася в особено голяма степен за студентите, които се обучават за автомобилни инженери. В HHN те имат доста мащабни възможности да развиват своите практически навици и умения с помощта на редица модерни и дори авангардни за Германия технически съоръжения.

Програма

Един от най-добрите технически университети в Германия - Hochschule Heilbronn (Heilbronn University, HHN) предлага на кандидат-студентите от цяла Европа и света висококачествени бакалавърски и магистърски програми в най-различни сфери на академичното знание от типа на инженерни науки, бизнес администрация, информационни технологии и др. Всички специалности, дипломи и сертификати на висшето учебно заведение са изцяло съобразени с духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA). Продължителността на курсовете за бакалаври в HHN е 3-4 години, а на магистратурите му – 1-2 г.

Heilbronn University предлага общо около 42 отлични бакалавърски и магистърски програми. Образователният процес се провежда в рамките на неговите два технически факултета, два икономически, факултетът по компютърни науки, факултетът по техника и икономика (разположен в град Кюнцелсау) и факултетът по мениджмънт и маркетинг (намиращ се в Швабиш Хал).
Учебната година в един от най-висококачествените и модерни технически немски университети - Hochschule Heilbronn (Heilbronn University, HHN) се провежда в рамките на два семестъра – зимен и летен. Успоредно с основните бакалавърски и магистърски програми на висшето учебно заведение неговите възпитаници имат възможност да се запишат и в редица допълнителни курсове насочени към повишаването на техните обществени, интердисциплинарни, академични, лингвистични и професионални компетенции и квалификации, които могат да бъдат посещавани включително по време на лятната ваканция. Всички дипломи, сертификати и специалности на Heilbronn University са напълно адаптирани към духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA).

Спорт

Студентите на Hochschule Heilbronn (Heilbronn University, HHN) по време на своето обучение в Германия по-активно или предимно за удоволствие и разтоварване могат да упражняват множество типове спортна и физическа дейност. Това става факт с помощта на множество зали, центрове и комплекси, разположени на територията на градовете Хайлброн, Кюнцелсау и Швабиш Хал, както и на модерните спортни съоръжения намиращи се в рамките на няколкото кампуса на висшето учебно заведение. Възпитаниците на HHN имат възможност да се занимават със спортове и физическа активност от рода на: футбол, волейбол, йога, салса, баскетбол, хандбал, скално катерене, бадминтон, тай бокс и др. Администрацията на висшето училище редовно организира и пътувания с учебна и научна цел, както и различни видове екскурзии, до най-различни градове и региони с културно-исторически и туристически забележителности в цяла Германия и отвъд нейните граници.

Специалности

Кандидатсване

Настаняване

Видове настаняване

-Общежитие
-Частни квартири
-Свободен наем

Описание

Въпреки, че Hochschule Heilbronn (Heilbronn University, HHN) не притежава собствени студентски общежития, които да са разположени на територията на неговите няколко кампуса, администрацията на висшето учебно заведение оказва активна информационна и консултантска помощ на учащите се от чужбина по отношение на тяхното удобно и функционално битово устройване. Една от основните възможности за възпитаниците на висшето училище е свързана с настаняване в резиденциите на регионалната академична организация Studentenwerk, действаща в рамките на федералната провинция Баден Вюртемберг. От друга страна студентите нямат проблеми с излизането на частна квартира под формата на свободен наем в градовете, в които HHN притежава кампуси, тъй като има достатъчно свободни места, както и цените на наемите в тях са абсолютно приемливи. Администрацията на Heilbronn University от своя страна работи с организацията AStA Housing, която осигурява решението на по-голямата част от проблемите на учащите се във висшето учебно заведение свързани с тяхното настаняване.

Други университети в Германия

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Ernst-Abbe-Fachhochschule Jena - Ernst-Abbe University of Applied Sciences Jena Йена Тюрингия държавно
HG Hochschule für Gesundheit & Sport, Technik & Kunst, Berlin Берлин Берлин частно
Ostbayerische Technische Hochschule Regensburg - Regensburg University of Applied Sciences Регенсбург Бавария държавно
Braunschweig University of Art - Hochschule für Bildende Künste Braunschweig Брауншвайг Долна Саксония държавно
Universität Hohenheim - University of Hohenheim Щутгарт Баден-Вюртемберг държавно
Hochschule für Musik und Theater "Felix Mendelssohn Bartholdy" Leipzig - University of Music and Theatre "Felix Mendelssohn Bartholdy" Лайпциг Саксония държавно
Folkwang Universität der Künste - Folkwang University of the Arts Есен Северен Рейн Вестфалия държавно
Hochschule fuer Musik Carl Maria von Weber - Dresden University of Music Дрезден Саксония държавно
Europa-Universität Viadrina Frankfurt (Oder) - Viadrina European University Франкфурт на Одер Бранденбург държавно
Hochschule Hannover - University of Applied Sciences and Art Hannover Хановер Долна Саксония държавно

Други университети в Швабиш-Хал

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Hochschule Heilbronn - Heilbronn University Швабиш-Хал Баден-Вюртемберг държавно

Други университети в областта

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Universität Freiburg - University of Freiburg Universität Фрайбург Баден-Вюртемберг държавно
Pädagogische Hochschule Heidelberg - University of Education Хайделберг Баден-Вюртемберг държавно
Duale Hochschule Baden-Württemberg - Baden-Württemberg Cooperative State University Карлсруе Баден-Вюртемберг държавно
Evangelische Hochschule Freiburg - Protestant University of Applied Sciences Freiburg Фрайбург Баден-Вюртемберг държавно
Hochschule für Technik Stuttgart - Stuttgart University of Applied Sciences Щутгарт Баден-Вюртемберг държавно
Hochschule Konstanz - Konstanz University of Applied Sciences Констанц Баден-Вюртемберг държавно
Hochschule für Forstwirschaft Rottenburg - Rottenburg University of Applied Forest Sciences Тюбинген Баден-Вюртемберг държавно
Staatliche Akademie der Bildenden Künste Karlsruhe - State Academy of Fine Arts Karlsruhe Карлсруе Баден-Вюртемберг държавно
Staatliche Hochschule für Gestaltung Karlsruhe - Karlsruhe University of Arts and Design Карлсруе Баден-Вюртемберг държавно
Hochschule Mannheim - Mannheim University of Applied Sciences Манхайм Баден-Вюртемберг държавно