Ruprecht-Karls-Universität Heidelberg - Heidelberg University

изпрати на приятел           принтирай
Град Хайделберг
Област Баден-Вюртемберг
Държава Германия
Вид Университет
Език на обучение Английски език, Немски език, Финансиране държавно Адрес Seminarstrasse 2 69117 Heidelberg, Germany
study-in-germany.bg използва системата на РОДИНА – България - официален представител на учебното заведение за страната. При нас може да подадете документи за кандидатстване в това учебното заведение.

Училище

Ruprecht-Karls-Universität Heidelberg (Heidelberg University) е най-старото и престижно висше учебно заведение в Германия, както и един от най-известните ВУЗ-ове в целия свят. Понастоящем в отличните и висококачествени бакалавърски, магистърски и докторантски програми на Хайделбергския университет учат около 26 000 студенти от целия свят. Те са обучавани по отделните специалности от едни от най-добрите и висококвалифицирани специалисти в Германия и в световен мащаб (над 15 000 на брой). Един от най-световноизвестните немски университети предлага специалности на кандидат-студентите от Европа и света в сфери на академичното знание от типа на: културни науки, поведенчески науки, бионауки, химия и науки за земята, икономика и социални науки, право, математика, компютърни науки, медицина, модерни езици, философия, история, физика, астрономия, теология и много други.

Хайделбергският университет до ден днешен заема челни позиции в международните академични рейтинги и класации, както за комплексните си образователни и научноизследователски достойнства, така и по множество отделни дисциплини. През изминалите векове и особено в по-модерно време Ruprecht-Karls-Universität Heidelberg е дал изключително много на научния и академичен свят. Така, например, в него за пръв път в исторически план и в световен мащаб са се появили такива научни дисциплини като модерната психиатрия, психофармакологията, психиатричната генетика, някои клонове на модерната физика, модерната социология и много други. През годините от Хайделберг са излезли и цели 55 лауреати на Нобелова награда. Един от най-престижните университети в Германия и до днес развива особено мащабна и висококачествена научноизследователска дейност. Всяка година в него се защитават приблизително около хиляда докторски дисертации.

Хайделбергският университет е изключително популярен в чужбина и към настоящия момент над една трета от възпитаниците му са чужденци от всички краища на света (от 130 страни от всички континенти – над 20 на сто от цялото студентско тяло). Heidelberg University има два големи кампуса – единият е в Стария град в Хайделберг, а другият в района Neuenheimer Feld. През годините, освен знаменити учени, в Ruprecht-Karls-Universität Heidelberg са се обучавали и множество политици от германски и световен мащаб. Хайделбергският университет е основан през 1386 г. и освен, че е най-старият в Германия, е и третият създаден в рамките на Свещената Римска Империя изобщо. Днес във висшето учебно заведение функционират дванадесет факултета, които предлагат разнообразни академични и образователни програми по над сто отделни дисциплини на университетското знание.

Програма

Може би най-популярният от немските университети по цял свят - Ruprecht-Karls-Universität Heidelberg (Heidelberg University) предлага на кандидат-студентите от всички континенти висококачествени бакалавърски, магистърски и докторантски програми в най-разнообразни сфери на академичното знание. Всички специалности, дипломи и сертификати на висшето учебно заведение са изцяло съобразени с духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA). Продължителността на бакалавърските курсове в Хайделбергския университет е 3-4 години, а на магистратурите му – 1-2 г.

Образователният процес в Ruprecht-Karls-Universität Heidelberg се осъществява в рамките на неговите 12 факултета – по поведенчески науки и емпирични културни науки, по бионауки, по химия и науки за земята, по икономика и социални науки, по право, по математика и компютърни науки, по медицина, по медицина (втори факултет по здравеопазване, чийто кампус е разположен в град Майнхайм), по модерни езици, по философия и история, по физика и астрономия и по теология. Хайделбергският университет предлага разнообразни програми за обучение по над общо сто отделни вида дисциплини.
Учебната година в един от най-висококачествените и известни университети в Германия - Ruprecht-Karls-Universität Heidelberg (Heidelberg University) се провежда в рамките на два семестъра – зимен и летен. Успоредно с основните бакалавърски и магистърски програми на висшето учебно заведение неговите студенти имат възможност да запишат и множество допълнителни курсове насочени към повишаването на техните социални, интердисциплинарни, академични, лингвистични и професионални компетенции и квалификации, които могат да бъдат посещавани включително по време на лятната ваканция. Всички дипломи, сертификати и специалности на Хайделбергския университет са напълно адаптирани към духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA).

Спорт

Възпитаниците на Ruprecht-Karls-Universität Heidelberg (Heidelberg University) по време на своето обучение в Германия имат възможност по-активно или само за удоволствие и разтоварване през свободното си време да упражняват множество видове спортна и физическа дейност. Същата се реализира посредством множество зали, центрове и комплекси, намиращи се в град Хайделберг и региона, с които Хайделбергският университет тясно си сътрудничи, както и с помощта на спортните съоръжения на самото висше учебно заведение. Администрацията на Heidelberg University регулярно организира и пътувания с научна и учебна цел, както и разнообразни видове екскурзии, до най-различни градове и региони с културно-исторически и туристически забележителности в цяла Германия и чужбина.

Специалности

Кандидатсване

Настаняване

Видове настаняване

-Общежитие
-Частни квартири
-Свободен наем

Описание

Въпреки, че не разполага със собствени студентски общежития, Ruprecht-Karls-Universität Heidelberg (Heidelberg University) предлага на възпитаниците си от чужбина удобно и функционално битово устройване в рамките на резиденциите предлагани и осигурявани от локалната академична организация Studentenwerk. Кандидатстващите за общежития от чужбина трябва да подадат обаче документите си възможно най-рано, защото броят на местата в тях е ограничен (едва около 13 процента от учещите в Хайделбергския университет са настанени там). Възпитаниците на висшето учебно заведение имат възможността да се настанят и в частна квартира под формата на свободен наем. В този случай администрацията на Ruprecht-Karls-Universität Heidelberg помага на студентите чрез своя специализиран отдел по настаняване с актуална информация за наличните опции в това отношение.

Други университети в Германия

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Kunsthochschule für Medien Köln - Academy of Media Arts Cologne Кьолн Северен Рейн Вестфалия държавно
Ostbayerische Technische Hochschule Regensburg - Regensburg University of Applied Sciences Регенсбург Бавария държавно
Burg Giebichenstein Kunsthochschule Halle - Burg Giebichenstein University of Art and Design Хале Саксония-Анхалт държавно
Technische Universität Ilmenau - Ilmenau University of Technology Илменау Тюрингия държавно
Hochschule für Wirtschaft und Recht Berlin - Berlin School of Economics and Law Берлин Берлин държавно
Hochschule für Technik, Wirtschaft und Kultur Leipzig - Leipzig University of Applied Sciences Лайпциг Саксония държавно
Hochschule Zittau/Görliz - Zittau/Görlitz University of Applied Sciences Цитау/Гьорлиц Саксония държавно
Fachhochschule Lübeck - Lübeck University of Applied Sciences Любек Шлезвиг-Холщайн държавно
Hochschule Ulm - Ulm University of Applied Sciences Улм Баден-Вюртемберг държавно
Christian-Albrechts-Universität zu Kiel - Kiel University Кил Шлезвиг-Холщайн държавно

Други университети в Хайделберг

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
SRH Hochschule Heidelberg - University of Applied Sciences Heidelberg Хайделберг Баден-Вюртемберг частно
Hochschule für Kirchenmusik Heidelberg - University of Lutheran Church Music Heidelberg Хайделберг Баден-Вюртемберг държавно
Hochschule for Jewish Studies - College of Jewish Studies Хайделберг Баден-Вюртемберг държавно
Pädagogische Hochschule Heidelberg - University of Education Хайделберг Баден-Вюртемберг държавно
Ruprecht-Karls-Universität Heidelberg - Heidelberg University Хайделберг Баден-Вюртемберг държавно

Други университети в областта

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Hochschule Heilbronn - Heilbronn University Швабиш-Хал Баден-Вюртемберг държавно
Karlsruher Institut für Technologie - Karlsruhe Institute of Technology Карлсруе Баден-Вюртемберг държавно
Hochschule Konstanz - Konstanz University of Applied Sciences Констанц Баден-Вюртемберг държавно
Staatliche Hochschule für Gestaltung Karlsruhe - Karlsruhe University of Arts and Design Карлсруе Баден-Вюртемберг държавно
SRH Hochschule Heidelberg - University of Applied Sciences Heidelberg Хайделберг Баден-Вюртемберг частно
Hochschule Karlsruhe - Karlsruhe University of Applied Sciences Карлсруе Баден-Вюртемберг държавно
Pädagogische Hochschule Karlsruhe - University of Education Karlsruhe Карлсруе Баден-Вюртемберг държавно
Hochschule für Kirchenmusik Heidelberg - University of Lutheran Church Music Heidelberg Хайделберг Баден-Вюртемберг държавно
Hochschule Mannheim - Mannheim University of Applied Sciences Манхайм Баден-Вюртемберг държавно
Hochschule der Medien - Stuttgart Media University Щутгарт Баден-Вюртемберг държавно