International School of Management – ISM

изпрати на приятел           принтирай
Град Дортмунд
Област Северен Рейн Вестфалия
Държава Германия
Вид Бизнес Училище
Език на обучение Английски език, Немски език, Финансиране частно Адрес Otto-Hahn-Straße 19 44227 Dortmund, Germany
study-in-germany.bg използва системата на РОДИНА – България - официален представител на учебното заведение за страната. При нас може да подадете документи за кандидатстване в това учебното заведение.

Училище

International School of Management (ISM) е едно от най-престижните висши учебни заведения в Германия. Това е сравнително малко частно висше международно бизнес училище, в което понастоящем се обучават около 1500 студенти от целия свят. То предлага изключително висококачествено образование в области като бизнес, мениджмънт, маркетинг, икономика, финанси, транспорт, логистика и т.н. Образователните експерти често нареждат ISM в списъка на топ висшите бизнес училища в цяла Германия и Европа.

International School of Management е основано през 1990 година. Висшето учебно заведение разполага с модерна и високотехнологизирана образователна инфраструктура и материална база. Основният му кампус се намира в Дортмунд, но ISM има корпуси и в германски градове като Франкфурт, Мюнхен и Хамбург. Мотото на немското бизнес училище е: „Вашата кариера е нашият успех”. То поддържа тесни връзки с редица престижни представители на националния и международен бизнес и приоритетно се грижи за бъдещата професионална и кариерна реализация на своите възпитаници. Предлаганите от него бакалавърски, магистърски и МВА-програми имат подчертано интернационален фокус и ориентираност към практиката.

International School of Management активно си партнира и с множество чуждестранни висши учебни заведения с подобен профил, както и е традиционно силен участник в инициативи за международен академичен обмен от типа на Еразмус и др. Неговите студенти често изкарват поне по един семестър на стаж, обучение или специализация в друг престижен задграничен университет, както и пътуват с подобна цел до извъневропейски бизнес дестинации като, например, Сингапур. International School of Management със седалище Дортмунд се ползва с голям авторитет и солиден имидж в цяла Европа и света, което обуславя големия интерес на чуждестранните кандидат-студенти към него. Понастоящем ISM има голям брой възпитаници от всички континенти и в него е създадена една уникално пъстра откъм националности и истински космополитна академична атмосфера.

Програма

Едно от най-известните в чужбина частни германски висши учебни заведения - International School of Management (ISM) предлага висококачествени бакалавърски, магистърски и МВА-програми на кандидат-студентите от целия свят в редица разнообразни области на икономиката, бизнеса, финансите, мениджмънта и маркетинга. Всички специалности, дипломи и сертификати на висшето учебно заведение са изцяло съобразени с духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA). Продължителността на бакалавърските курсове на ISM е 3-4 години, а на магистратурите и МВА-програмите му – 1-2 г.

Образователният процес в International School of Management се осъществява в рамките на неговите кампуси в Дортмунд, Франкфурт, Мюнхен и Хамбург. В тях се предлагат програми от типа на: международен мениджмънт, глобален бизнес мениджмънт, комуникации и маркетинг, корпоративни финанси, психология и мениджмънт, туризъм и мениджмънт на организирането на събития, стратегически маркетингов мениджмънт, международен транспорт и логистика, финанси, психология и мениджмънт, бизнес администрация, фасилити мениджмънт, енергиен мениджмънт и т.н.
Учебната година в едно от най-добрите бизнес висши училища в Германия - International School of Management (ISM) се провежда в рамките на два семестъра – зимен и летен. Паралелно с главните бакалавърски и магистърски програми на висшето учебно заведение неговите възпитаници имат възможност да запишат и редица допълнителни курсове за повишаване на техните социални, академични, лингвистични и професионални компетенции и квалификации, които могат да бъдат посещавани включително по време на лятната ваканция. Всички сертификати, дипломи и специалности на ISM са изцяло съобразени с духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA).

Спорт

Студентите на International School of Management (ISM) по време на своето образование в Германия имат възможност да практикуват редица видове спортна и физическа дейност. Това става факт, благодарение на множеството центрове, зали и комплекси, с които висшето учебно заведение си сътрудничи, в градовете, в които има кампуси. Администрацията на частното бизнес училище регулярно организира за своите възпитаници и пътувания с учебна цел, както и екскурзии, до различни градове и региони с културно-исторически и туристически забележителности в цяла Германия и на всички континенти.

Град

Дортмунд е голям и високоразвит немски град, основан през девети век, намиращ се край река Емшер, в провинция Северен Рейн-Вестфалия, област Рур. Той има население от над 587 200 души, а общата му площ е 280,40 кв. км. Градът е един от най-развитите транспортни възли във Вестфалия. През територията му минават цели шест аутобана, а ЖП-гарата е на четвърто място по големина в Германия, като обслужва ежегодно около 41 милиона пътници. Дортмунд има и международно летище, което е трето по трафик и значимост в Северен Рейн-Вестфалия.Градът придобива световна известност през последните десетилетия, заради успехите на местния футболен отбор – Борусия. От чужденците в Дортмунд най-много са турците, сърбите и поляците. По-голямата част от населението са протестанти, а католиците са с около десет на сто по-малко, като не е много незначителен и броят на мюсюлманите. Сред най-главните дортмундски забележителности се нареждат – Старият пазар, Катедралата „Свети Рейнолд”, Орловата кула, Катедралата „Свети Евалд”, Старата часовникова кула, Катедралата „Свети Петър”, Пасторската катедрала (Propsteikirche), Катедралата „Света Мария”, Катедралата „Йоан Кръстител”, Катедралата „Свети Бонифаций”, Телевизионната кула Florianturm, Шахтата Zeche Zollern и заводът Kokerei Hansa.

Специалности

Кандидатсване

Настаняване

Видове настаняване

-Частни квартири
-Апартаменти
-Свободен наем

Описание

International School of Management (ISM) не притежава собствени студентски общежития, но висшето бизнес училище оказва активна консултантска и информационна помощ на своите чуждестранни възпитаници, по отношение на тяхното удобно и функционално битово устройване. Студентите идващи от чужбина е необходимо сами да се погрижат за своето настаняване, посредством посредническа агенция или с помощта на специализирани интернет портали, обяви в медиите и т.н. В ISM има и специално табло за обяви за наемане на частни квартири. Студентите на висшето учебно заведение нерядко си наемат и колективно апартаменти, под формата на използване на индивидуални стаи и общи помещения от типа на баня, хол, кухня, трапезария, перално и др.

Други университети в Германия

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Internationales Hochschulinstitut Zittau IHI - International Institute of Higher Education Zittau Цитау Саксония държавно
Fachhochschule Brandenburg - Brandenburg University of Applied Sciences Бранденбург на Хавел Бранденбург държавно
Hochschule für Technik und Wirtschaft des Saarlandes - University of Applied Sciences of Saarlandes Саарбрюкен Саарланд държавно
Akkon-Hochschule für Humanwissenschaften gemeinnützig - Akkon College of Human Sciences Берлин Берлин частно
Hochschule Fresenius - Fresenius University of Applied Sciences Франкфурт на Майн Хесен частно
Hochschule Fulda - Fulda University of Applied Sciences Фулда Хесен държавно
Hochschule Mittweida - University of Applied Sciences Mittweida Митвайда Саксония държавно
Justus Liebig-Universität Gießen - Justus Liebig University Giessen Гисен Хесен държавно
Hochschule Heilbronn - Heilbronn University Швабиш-Хал Баден-Вюртемберг държавно
Universität Augsburg Аугсбург Бавария държавно

Други университети в Дортмунд

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
International School of Management – ISM Дортмунд Северен Рейн Вестфалия частно
Technische Universität Dortmund - Technical University of Dortmund Дортмунд Северен Рейн Вестфалия държавно
Fachhochschule Dortmund - Dortmund University of Applied Sciences and Arts Дортмунд Северен Рейн Вестфалия държавно

Други университети в областта

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
BiTS - Business and Information Technology Изерлон Северен Рейн Вестфалия частно
Universität Duisburg-Essen - University of Duisburg-Essen Есен Северен Рейн Вестфалия държавно
Ruhr-Universität Bochum - Ruhr University Bochum Бохум Северен Рейн Вестфалия държавно
Technische Universität Dortmund - Technical University of Dortmund Дортмунд Северен Рейн Вестфалия държавно
Universität Siegen - University of Siegen Зиген Северен Рейн Вестфалия държавно
internationale filmschule köln - international filmschool cologne Кьолн Северен Рейн Вестфалия частно
Westfälische Wilhelms-Universität Мюнстер Северен Рейн Вестфалия държавно
Philosophisch-Theologische Hochschule Münster - Philosophico-theological University Münster Мюнстер Северен Рейн Вестфалия частно
International School of Management – ISM Дортмунд Северен Рейн Вестфалия частно
Kunstakademie Münster - Academy of Fine Arts Münster Мюнстер Северен Рейн Вестфалия държавно