Hochschule Fulda - Fulda University of Applied Sciences

изпрати на приятел           принтирай
Град Фулда
Област Хесен
Държава Германия
Вид Университет за приложни науки
Език на обучение Английски език, Немски език, Финансиране държавно Адрес Marquardstrasse 35 Fulda 36039 Hessen Germany
study-in-germany.bg използва системата на РОДИНА – България - официален представител на учебното заведение за страната. При нас може да подадете документи за кандидатстване в това учебното заведение.

Училище

Hochschule Fulda (Fulda University of Applied Sciences, HFD) е сред най-качествените германски университети за приложни науки, функциониращи на територията на федерална провинция Хесен. Към настоящия момент във висшето учебно заведение се обучават около 6500 студенти от цялата страна и света. Университетът за приложни науки Фулда предлага отлични бакалавърски и магистърски програми в области на академичното знание от типа на: компютърни науки, бизнес информатика, компютърна графика, медии и компютри, електронен бизнес, индустриално инженерство, бизнес администрация, международен мениджмънт, информационни технологии, електрическо инженерство, процесово инженерство, хранителни технологии, системен дизайн, продукционен мениджмънт, здравеопазване, обучение на медицински сестри, физиотерапия, педагогика в сферата на здравеопазването, международен хранителен бизнес, хранене и здравеопазване, социална работа, обществени науки, културни науки, европеистика, интеркултурни комуникации и др.

Fulda University of Applied Sciences първоначално е създаден през 1971 г. като част от Университета за приложни науки Гиесен. Няколко години по-късно (1974 г.) висшето учебно заведение получава независим статут и започва да функционира под настоящата си форма, като постепенно се утвърждава като едно от най-добрите от своя тип в рамките на федерална провинция Хесен. Процесът на обучение в университета е приоритетно ориентиран към практиката и бъдещата професионална реализация на неговите възпитаници. Университетът за приложни науки Фулда предоставя редица възможности и за реализация в чужбина, благодарение на тясното си сътрудничество с множество висши учебни заведения с подобен на неговия профил от целия свят.

Програма

Един от най-реномираните германски университети за приложни науки работещи на територията на федерална провинция Хесен предлага на кандидат-студентите от целия свят множество бакалавърски, магистърски и други видове програми в най-разнообразни области на академичното знание. Всички сертификати, дипломи и специалности на Университета за приложни науки Фулда са изцяло съобразени с духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA). Продължителността на курсовете за бакалаври във висшето учебно заведение е 3-4 години, а на магистратурите му – 1-2 г. Образователният процес в HFD се провежда в рамките на неговите факултети: по приложни компютърни науки, по бизнес администрация, по електрическо инженерство и информационни технологии, по хранителни технологии, по здравни науки и обучение на медицински персонал, по науки за храненето, по обществени и културни науки и по социална дейност.
Учебната година в един от най-качествените и популярни регионални университети за приложни науки в Германия - Hochschule Fulda (Fulda University of Applied Sciences, HFD) се провежда в рамките на два семестъра – зимен и летен. Паралелно с главните бакалавърски и магистърски програми на висшето учебно заведение неговите студенти имат възможност да запишат и множество допълнителни курсове насочени към повишаването на техните обществени, интердисциплинарни, академични, лингвистични и професионални компетенции, и квалификации, които могат да бъдат посещавани включително по време на лятната ваканция. Всички специалности, дипломи и сертификати на Университета за приложни науки Фулда са напълно адаптирани към духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA).

Спорт

Студентите на Hochschule Fulda (Fulda University of Applied Sciences, HFD) по време на своето обучение в Германия имат възможност по-активно или преимуществено за удоволствие и разнообразие през свободното си време да упражняват редица видове спортна и физическа дейност. Това става факт, благодарение на модерните спортни съоръжения, намиращи се в кампуса на висшето учебно заведение, както и на множество зали, центрове и комплекси разположени на територията на град Фулда и региона. Администрацията на Fulda University of Applied Sciences редовно организира и пътувания с учебна цел, както и екскурзии, до множество градове и региони с туристически и културно-исторически забележителности в цяла Германия и чужбина.

Град

Фулда е деветият по големина град във федералната провинция Хесен (център на региона Източен Хесен). Това населено място е основано през осми век от монаси бенедиктинци и в наши дни е едно от най-важните средища на католическата религия в Германия. Фулда получава статута на град през 1114 година и през средновековието се издига до седалище на най-високото ниво на църковната йерархия за цялата централна част на страната. Днес той е важен икономически център, в който например се произвеждат известните товарни камиони FULDA и се намира щаб-квартирата на компанията за датчици и системи за промишлена автоматизация – Jumo.Във Фулда има множество културно-исторически забележителности и туристически атракции. Градът в миналото е бил наричан „люлката на католицизма” в Германия и паметниците от тази епоха традиционно привличат годишно милиони туристи. Една от най-известните катедрали във Фулда е „Свети Силвестър” (известна с името „Високата катедрала”), където се намират тленните останки на свети Бонифаций. В града и околностите му също така има много барокови сгради, дворци и музеи. Фулда е и родното място на нобеловия лауреат за физика Карл Фердинанд Браун и на фронтмена на рок-групите Edguy и Avantasia – Тобиас Самът.

Специалности

Кандидатсване

Настаняване

Видове настаняване

-Общежитие
-Частни квартири
-Апартаменти
-Свободен наем

Описание

Въпреки, че Hochschule Fulda (Fulda University of Applied Sciences, HFD) не разполага със собствени общежития в рамките на своя кампус, администрацията на висшето учебно заведение оказва активна и комплексна консултантска и информационна помощ на студентите идващи от чужбина по въпросите на тяхното удобно и функционално битово устройване. Една от опциите пред възпитаниците на Университета за приложни науки Фулда е свързана с настаняване в резиденциите, стопанисвани от локалните клонове на различни национални германски академични организации. Друга възможност за студентите на висшето училище е излизането им на частна квартира под формата на свободен наем. Особено разпространена практика сред учащите се в град Фулда е и колективното наемане на апартаменти, в рамките на които те живеят в индивидуални стаи, като същевременно използват и общи помещения от типа на: баня, хол, кухня, трапезария, перално и т.н.

Други университети в Германия

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Städelschule - Staatliche Hochschule für Bildende Künste Франкфурт на Майн Хесен държавно
Fachhochschule Mainz - University of Applied Sciences Mainz Майнц Рейнланд Пфалц държавно
Fachhochschule Kiel - Kiel University of Applied Sciences Кил Шлезвиг-Холщайн държавно
Heinrich-Heine-Universität Düsseldorf - Heinrich Heine University Düsseldorf Дюселдорф Северен Рейн Вестфалия държавно
Hochschule Konstanz - Konstanz University of Applied Sciences Констанц Баден-Вюртемберг държавно
Macromedia Hochschule für Medien und Kommunikation - Macromedia University for Media and Communication Берлин Берлин частно
Hochschule für Technik und Wirtschaft des Saarlandes - University of Applied Sciences of Saarlandes Саарбрюкен Саарланд държавно
Deutsche Sporthochschule Köln - German Sport University Cologne Кьолн Северен Рейн Вестфалия държавно
HG Hochschule für Gesundheit & Sport, Technik & Kunst, Berlin Берлин Берлин частно
Kunsthochschule Kassel - School of Art and Design Kassel Касел Хесен държавно

Други университети в Фулда

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Hochschule Fulda - Fulda University of Applied Sciences Фулда Хесен държавно

Други университети в областта

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Hochschule für Musik und Darstellende Kunst Frankfurt am Main - Frankfurt University of Music and Performing Arts Франкфурт на Майн Хесен държавно
Technische Universität Darmstadt - Darmstadt University of Technology Дармщад Хесен държавно
Kunsthochschule Kassel - School of Art and Design Kassel Касел Хесен държавно
Fachhochschule Frankfurt am Main - Frankfurt University of Applied Sciences Франкфурт на Майн Хесен държавно
Johann Wolfgang Goethe-Universität Frankfurt am Main - Johann Wolfgang Goethe University Франкфурт на Майн Хесен държавно
Hochschule Fresenius - Fresenius University of Applied Sciences Франкфурт на Майн Хесен частно
Hochschule Rhein Main - RheinMain University of Applied Sciences Висбаден Хесен държавно
Städelschule - Staatliche Hochschule für Bildende Künste Франкфурт на Майн Хесен държавно
Hochschule Darmstadt - Darmstadt University of Applied Sciences Дармщад Хесен държавно
Universität Kassel - University of Kassel Касел Хесен държавно