Wilhelm Büchner Hochschule – Private Fernhochschule Darmstadt - Wilhelm Büchner Private University of Applied Sciences

изпрати на приятел           принтирай
Град Пфунгщад
Област Хесен
Държава Германия
Вид Университет за приложни науки
Език на обучение Английски език, Немски език, Финансиране частно Адрес Ostendstraße 3, 64319 Pfungstadt, Германия
study-in-germany.bg използва системата на РОДИНА – България - официален представител на учебното заведение за страната. При нас може да подадете документи за кандидатстване в това учебното заведение.

Училище

Wilhelm Büchner Hochschule – Private Fernhochschule Darmstadt (Wilhelm Büchner Private University of Applied Sciences, WBH) е най-големият частен германски университет за приложни науки. Понастоящем в него се обучават повече от пет хиляди студенти от целия свят. Централният корпус на висшето учебно заведение се намира в град Пфунгщад, в немската федерална провинция Хесен. В момента един от най-престижните частни университети в Германия предлага отлични бакалавърски и магистърски програми в области на академичното знание като: компютърни науки, дигитални медии, различни видове инженерство, мениджмънт, бизнес администрация, икономика, мехатроника и т.н.

Wilhelm Büchner Private University of Applied Sciences е основан през 1997 година и въпреки, че е един от най-младите немски университети, за кратко време съумява да се превърне в най-големия германски частен ВУЗ, функциониращ в сферата на приложните науки. Висшето учебно заведение носи името на Вилхелм Бюхнер – изтъкнат учен, политик и обществен деец от 19 век. То предлага изключително висококачествено обучение, базиращо се на един интердисциплинарен подход, в рамките на който студентите получават, освен задълбочени познания и умения по конкретната си специалност, също така и основни бизнес, лидерски, комуникационни и т.н. разнообразни допълнителни видове компетенции. Освен основните си бакалавърски и магистърски програми, Wilhelm Büchner Hochschule – Private Fernhochschule Darmstadt предлага и редица курсове и специализации за получаване на допълнителни академични и професионални образователни квалификации, както и за вземане на различни други типове по-специфични дипломи и сертификати.

Като цяло основният акцент в академичната и образователна дейност на немския частен университет за приложни науки е поставен върху висококачественото дистанционно обучение. То дава възможност на студентите от цяла Германия и света да вземат изключително престижни дипломи, без да се отделят от родните си места и да напускат своята месторабота и семейство. Дистанционното висше образование, предлагано от висшето учебно заведение, включва в себе си използването на множество модерни и авангардни технологии и педагогически методики и практики, иновации и т.н. WBH притежава съвременен и функционален онлайн кампус, богата библиотека, а в рамките на процеса на обучение студентите работят с отличен, гъвкав и приспособен за спецификите на различни ситуации, софтуер. Офлайн тестовете и изпитите на Wilhelm Büchner Private University of Applied Sciences се провеждат, освен на територията на град Пфунгщад и в редица други знакови германски населени места като: столицата Берлин, Хамбург, Гьотинген, Лайпциг, Неус, Дармщад, Нюрнберг, Мюнхен и Щутгарт (а също така и в големи чуждестранни градове като Цюрих и Виена).

Допълнителна възможност за кандидат-студентите от всички краища на света е четиримесечният пробен онлайн курс, който могат да запишат, за да решат, дали си заслужава дистанционното частно образование в Германия в лицето на Wilhelm Büchner Hochschule – Private Fernhochschule Darmstadt. Ако учащите се продължат и по-нататък обучението си в същото висше учебно заведение, то за прекараният пробен предварителен тестов период те също получават съответните образователни кредити. Допълнителни големи възможности, по отношение на международната реализация на студентите, предоставя и тясното сътрудничество на WBH с престижния американски университет California State University, Sacramento (USA). В неговите рамки възпитаниците на немското частно висше професионално училище осъществяват стажове и специализации в САЩ и работят по редица разнообразни програми и проекти.

Програма

Един от най-големите и известни частни германски университети (функциониращи в сферата на приложните науки) - Wilhelm Büchner Hochschule – Private Fernhochschule Darmstadt (Wilhelm Büchner Private University of Applied Sciences, WBH) предлага висококачествени бакалавърски и магистърски програми на кандидат-студентите от целия свят в най-разнообразни сфери на академичното знание. Всички специалности, дипломи и сертификати на висшето учебно заведение са напълно адаптирани към духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA). Продължителността на бакалавърските програми в частния университет за приложни науки е 3-4 години, а на магистратурите му – 1-2 г.

Wilhelm Büchner Private University of Applied Sciences предлага специалности като: компютърни науки, приложни компютърни науки с профил бизнес и медии, технически компютърни науки с профил комуникации и автоматични технологии, информационен мениджмънт, мехатроника, дигитални медии, инженерство, компютърно и електрическо инженерство, индустриално инженерство с профил логистика, индустриално инженерство с профил продукционна дейност, техническа бизнес администрация, енергетика икономика и мениджмънт, иновационен и технологичен мениджмънт и много други. Висшето учебно заведение провежда курсове за получаване на академичната степен диплома и в области от рода на компютърни науки, електрическо инженерство и мехатроника.

В рамките на WBH се организират и допълнителни специализации за вземане на образователни сертификати в сфери като: общ мениджмънт с профили международен мениджмънт, медиен икономикс и мениджмънт, логистичен мениджмънт, информационен мениджмънт, мениджмънт на качеството и др., професионално софтуерно инженерство, бизнес информационни системи, компютърни науки и медии, контрол и технологична безопасност и инженерен мениджмънт с профили от рода на: мениджмънт на качеството и инженерни науки, инженерство и патентен мениджмънт, консултантска дейност, бизнес маркетинг, продукционен мениджмънт и т.н. Към Wilhelm Büchner Hochschule функционира и специализиран технологичен център, в който на кандидат-студентите се предлагат и висококачествени курсове за вземане на държавните приемни изпити по електрическо инженерство, механическо инженерство и инженерни науки и мехатроника.
Учебната година в най-големият от частните германски университети, функциониращи в областта на приложните науки - Wilhelm Büchner Hochschule – Private Fernhochschule Darmstadt (Wilhelm Büchner Private University of Applied Sciences, WBH) се провежда в рамките на два семестъра – зимен и летен. Успоредно с основните бакалавърски и магистърски програми на висшето учебно заведение неговите студенти имат възможност да се запишат и в множество допълнителни курсове за повишаване на техните социални, академични, лингвистични и професионални компетенции и квалификации, които могат да бъдат посещавани включително по време на лятната ваканция. Всички специалности, сертификати и дипломи на Wilhelm Büchner Private University of Applied Sciences са изцяло съобразени с духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA).

Спорт

Възпитаниците на Wilhelm Büchner Hochschule – Private Fernhochschule Darmstadt (Wilhelm Büchner Private University of Applied Sciences, WBH) по време на своето образование в Германия имат възможност по-активно или просто за удоволствие и разтоварване да практикуват редица разнообразни видове спортна и физическа дейност. Това става факт с помощта на множество зали, центрове и комплекси, намиращи се на територията на град Пфунгщад и региона, с които ръководството на немското висше учебно заведение за приложни науки си сътрудничи. Администрацията на частния германски университет регулярно организира и пътувания с учебна цел, както и екскурзии до различни градове и региони с културно-исторически и туристически забележителности в цяла Германия и отвъд нейните граници.

Град

Пфунгщад е немски град, влизащ в състава на федералната провинция Хесен и административния окръг Дармщад (района Дармщад- Дибург). Населението му е около 24 800 души, а територията - 42,53 кв. км. Първите исторически сведения за него датират от 785 година, като населено място, собственост на манастира Лорш. Пфунгщад официално получава статута на град през 1886 г., когато до него е изградена модерна жп инфраструктура. Той е разположен западно от планината Оденвалд, възпята от писателката Мери Шели, която в прочутия си роман за Франкенщайн я посочва като дом на световноизвестното, христоматийно чудовище.В наши дни Пфунгщад е известен сред туристите с красивия си „Стар град”, който е бил построен през 1664 година по поречието на река Модау, превърнала се в любимо място за разходки на местните граждани. Градът също така е прочут в цяла Германия и с отличната си бира наречена Pfungstädter, която се пие практически в цялата страна. Една от основните, традиционни, туристически дестинации в Пфунгщад е и градският басейн, който със своите модерни съоръжения и атракции е любимо място за отдих на местните хора от всички възрасти.

Специалности

Кандидатсване

Настаняване

Видове настаняване

-Общежитие
-Частни квартири
-Апартаменти
-Хотел
-Хостели
-Свободен наем
-Студентска къща

Описание

Въпреки, че основният акцент в дейността на частния германски университет за приложни науки Wilhelm Büchner Hochschule – Private Fernhochschule Darmstadt (Wilhelm Büchner Private University of Applied Sciences, WBH) пада върху дистанционното професионално и техническо обучение, администрацията на висшето учебно заведение по време на различни изпити, очни занятия и т.н. активно помага на своите чуждестранни студенти по въпросите на тяхното удобно и функционално настаняване в град Пфунгщад и региона, като ги консултира, дава им актуална информация за наличието на свободни места в хостели, общежития, апартаменти и квартири и т.н.

Други университети в Германия

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
ESCP Europe Campus Berlin Берлин Берлин частно
Heinrich-Heine-Universität Düsseldorf - Heinrich Heine University Düsseldorf Дюселдорф Северен Рейн Вестфалия държавно
Deutsche Sporthochschule Köln - German Sport University Cologne Кьолн Северен Рейн Вестфалия държавно
Hochschule fuer Musik Carl Maria von Weber - Dresden University of Music Дрезден Саксония държавно
Bauhaus-Universität Weimar - Bauhaus-University Weimar Ваймар Тюрингия държавно
Muthesius Kunsthochschule - Muthesius Academy of Fine Arts and Design Кил Шлезвиг-Холщайн държавно
Hochschule Heilbronn - Heilbronn University Швабиш-Хал Баден-Вюртемберг държавно
Städelschule - Staatliche Hochschule für Bildende Künste Франкфурт на Майн Хесен държавно
Bergische Universität Wuppertal - University of Wuppertal Вупертал Северен Рейн Вестфалия държавно
FOM Hochschule für Oekonomie & Management University of Applied Sciences Есен Северен Рейн Вестфалия частно

Други университети в Пфунгщад

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Wilhelm Büchner Hochschule – Private Fernhochschule Darmstadt - Wilhelm Büchner Private University of Applied Sciences Пфунгщад Хесен частно

Други университети в областта

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Justus Liebig-Universität Gießen - Justus Liebig University Giessen Гисен Хесен държавно
Wilhelm Büchner Hochschule – Private Fernhochschule Darmstadt - Wilhelm Büchner Private University of Applied Sciences Пфунгщад Хесен частно
Hochschule für Musik und Darstellende Kunst Frankfurt am Main - Frankfurt University of Music and Performing Arts Франкфурт на Майн Хесен държавно
Philipps-Universität Marburg - Philipp University of Marburg Марбург Хесен държавно
Kunsthochschule Kassel - School of Art and Design Kassel Касел Хесен държавно
Universität Kassel - University of Kassel Касел Хесен държавно
Johann Wolfgang Goethe-Universität Frankfurt am Main - Johann Wolfgang Goethe University Франкфурт на Майн Хесен държавно
Hochschule Rhein Main - RheinMain University of Applied Sciences Висбаден Хесен държавно
Fachhochschule Frankfurt am Main - Frankfurt University of Applied Sciences Франкфурт на Майн Хесен държавно
Hochschule Darmstadt - Darmstadt University of Applied Sciences Дармщад Хесен държавно