Universitat Witten/Herdecke - Witten/Herdecke University

изпрати на приятел           принтирай
Град Витен
Област Северен Рейн Вестфалия
Държава Германия
Вид Университет
Език на обучение Английски език, Немски език, Финансиране частно Адрес Alfred-Herrhausen-Strasse 50 Witten 58448 Nordrhein-Westfalen
study-in-germany.bg използва системата на РОДИНА – България - официален представител на учебното заведение за страната. При нас може да подадете документи за кандидатстване в това учебното заведение.

Училище

Universitat Witten/Herdecke (Witten/Herdecke University, UW/H) е един от най-известните и престижни частни германски университети. Той е първият от тях, който получава официална акредитация от немската държава, в качеството си на равнопоставено с останалите, висше учебно заведение, чийто дипломи и академична дейност са широко признати навсякъде. Нещо повече – обикновено частните германски ВУЗ-ове се посочват в официални документи само като висши училища, но поради високото качество на предлаганото от него образование и престижа му на най-стария частен немски такъв, UW/H се нарича университет. Понастоящем в Witten/Herdecke University се обучават около 1300 студенти от Германия и света от 400 души – висококвалифициран преподавателски и академичен състав. Висшето учебно заведение предлага отлични бакалавърски и магистърски програми, както и докторантури, на кандидат-студентите от целия свят в сфери на университетското знание като: медицина и здравеопазване, икономика, бизнес, мениджмънт, философия, политика, културология и т.н.

Още от самото създаване на UW/H през 1982 година, университетът е посочван като образец за това, как трябва да изглежда бъдещето на германското висше образование – сектор традиционно доминиран от държавната политика в тази страна. С течение на годините Universitat Witten/Herdecke се превръща в често даван за пример модел, за това, как може да функционира успешно един частен ВУЗ в страната на Гьоте в края на ХХ и началото на ХХI век. Висшето училище разполага с модерен и притежаващ отлична образователна инфраструктура кампус, намиращ се в университетското градче Витен, в близост до Дортмунд. Witten/Herdecke University е особено популярен в чужбина със своите медицински (и свързаните с тях) специалности. Поради това в него традиционно учи и голям брой чуждестранни студенти. Заради високото качество на предлаганите от този ВУЗ различни образователни програми, UW/H заема през последните години множество челни места в академичните рейтинги и класации на водещи германски издания, както и в тези на различните немски студентски организации.

Програма

Един от най-добрите и известни в чужбина частни немски университети Universitat Witten/Herdecke (Witten/Herdecke University, UW/H) предлага отлични по качество бакалавърски и магистърски програми, както и докторантури, на кандидат-студентите от целия свят в редица области на академичното знание. Всички сертификати, дипломи и специалности на престижното висше учебно заведение са напълно адаптирани към духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA). Продължителността на курсовете за бакалаври в Witten/Herdecke University е 3-4 години, а на магистратурите му – 1-2 г.

Образователният процес в Witten/Herdecke University се провежда в рамките на неговите няколко факултета – по медицина (с корпуси във Витен, Вупертал и Кьолн), по икономика и по изкуства и фундаментални изследвания. В тях се предлагат различни видове програми в сфери като: хуманна медицина, мениджмънт в областта на здравните и социалните услуги, антропософия и медицина, обучение на медицински сестри, стоматология и лицево-челюстна хирургия, имплантология, естетическа лицева хирургия, бизнес икономикс, философия политика и икономика, общ мениджмънт, мениджмънт и семеен бизнес, философия и културни изследвания и др.
Учебната година в един от най-висококачествените частни университети в Германия - Universitat Witten/Herdecke (Witten/Herdecke University, UW/H) се провежда в рамките на два семестъра – зимен и летен. Успоредно с основните бакалавърски и магистърски програми на висшето учебно заведение неговите студенти имат възможност да запишат и редица допълнителни курсове за повишаване на техните обществени, академични, лингвистични и професионални компетенции и квалификации, които могат да бъдат посещавани включително по време на лятната ваканция. Всички специалности, дипломи и сертификати на Witten/Herdecke University са напълно адаптирани към духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA).

Спорт

Студентите на Witten/Herdecke University имат възможност да практикуват спортове и активности от типа на: бадминтон, баскетбол, футбол, плажен волейбол, йога, танци, тенис, бойни изкуства, редица зимни спортове и много други. Учащите се заплащат за използването на спортните съоръжения доста преференциални цени, като могат да се запишат и на тренировки в рамките на специализирани курсове под ръководството на висококвалифицирани треньори. Администрацията на UW/H редовно организира и екскурзии и пътувания с учебна цел до различни градове и региони с културно-исторически и туристически забележителности в цяла Германия и отвъд нейните граници.

Град

Витен е град, намиращ се във федералната провинция Северен Рейн-Вестфалия. Той се явява център на живописния, основно селски район на околията Енепе-Рур в региона Арнсберг. Витен се дели на осем самоуправляващи се общини - Witten-Mitte, Dueren, Stockum, Annen, Ruedinghause, Bommern, Heven и Herbede. Местното население като цяло се състои поравно от католици и протестанти, като има и мюсюлманска и юдейска общност. Витен е споменат за пръв път в историческите хроники през 1214 година и има богата история, култура и традиции. От 19 век насам той е и един от центровете на германската минна индустрия.Градът има отлично развита транспортна структура и е свързан с останалите по-големи населени места в провинция Северен Рейн-Вестфалия чрез специална магистрала. По-известните забележителности и събития там са Hebezeug-Museum, намиращ се в Route der Industriekultur и традиционно провежданият в края на април фестивал за съвременна камерна музика - Wittener Tage für neue Kammermusik. За младежите и немските специалисти по образование пък Витен е едно истинско университетско градче, защото немалко за развитието му като инфраструктура и културни традиции спомага основаването там на първия германски частен университет Witten/Herdecke University, в който се обучават студенти от много страни по света.

Специалности

Кандидатсване

Настаняване

Видове настаняване

-Общежитие
-Частни квартири
-Апартаменти
-Свободен наем

Описание

Universitat Witten/Herdecke (Witten/Herdecke University, UW/H) няма собствени студентски общежития, но въпреки това оказва активна консултантска и информационна помощ на своите чуждестранни възпитаници, по отношение на тяхното удобно и функционално битово устройване. Учащите се от чужбина като цяло трябва сами да си потърсят подходящо за тях настаняване във Витен и другите градове, в които висшето учебно заведение има филиали. Те могат да се обърнат и към академичната организация Hochschulwerk, която да им уреди устройване в обществени или частни студентски резиденции. Голям брой от обучаващите се в Witten/Herdecke University живеят и в колективно (с ползване на общи помещения от типа на баня, хол, кухня, трапезария, перално и т.н.) или индивидуално наети апартаменти или самостоятелно в напълно или полуобзаведени стаи.

Други университети в Германия

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Technische Universität Dortmund - Technical University of Dortmund Дортмунд Северен Рейн Вестфалия държавно
Technische Universität Darmstadt - Darmstadt University of Technology Дармщад Хесен държавно
Muthesius Kunsthochschule - Muthesius Academy of Fine Arts and Design Кил Шлезвиг-Холщайн държавно
Johann Wolfgang Goethe-Universität Frankfurt am Main - Johann Wolfgang Goethe University Франкфурт на Майн Хесен държавно
HafenCity Universität Hamburg - HafenCity University Hamburg Хамбург Хамбург държавно
Universität der Künste Berlin - Berlin University of the Arts Берлин Берлин държавно
Friedrich-Schiller-Universität Jena - Friedrich Schiller University Jena Йена Тюрингия държавно
Technische Universität Berlin Берлин Берлин държавно
Fachhochschule des Mittelstands - FHM Билефелд Северен Рейн Вестфалия частно
Universität zu Köln - University of Cologne Кьолн Северен Рейн Вестфалия държавно

Други университети в Витен

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Universitat Witten/Herdecke - Witten/Herdecke University Витен Северен Рейн Вестфалия частно

Други университети в областта

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
BiTS - Business and Information Technology Изерлон Северен Рейн Вестфалия частно
Fachhochschule Münster - Münster University of Applied Sciences Мюнстер Северен Рейн Вестфалия държавно
Technische Universität Dortmund - Technical University of Dortmund Дортмунд Северен Рейн Вестфалия държавно
Kunsthochschule für Medien Köln - Academy of Media Arts Cologne Кьолн Северен Рейн Вестфалия държавно
Universität Duisburg-Essen - University of Duisburg-Essen Есен Северен Рейн Вестфалия държавно
Alanus University of Arts and Social Sciences - Alanus Hochschule für Kunst und Gesellschaft Бон Северен Рейн Вестфалия частно
International School of Management – ISM Дортмунд Северен Рейн Вестфалия частно
Hochschule Bonn-Rhein-Sieg - University of Applied Sciences Bonn Rhein-Sieg Бон Северен Рейн Вестфалия държавно
Katholische Hochschule Nordrhein-Westfalen - Catholic University of Applied Sciences NRW Мюнстер Северен Рейн Вестфалия частно
Universität Bielefeld Билефелд Северен Рейн Вестфалия държавно