Universität Siegen - University of Siegen

изпрати на приятел           принтирай
Град Зиген
Област Северен Рейн Вестфалия
Държава Германия
Вид Научноизследователски университет
Език на обучение Английски език, Немски език, Финансиране държавно Адрес Herrengarten 3 Siegen 57068 Nordrhein-Westfalen Germany
study-in-germany.bg използва системата на РОДИНА – България - официален представител на учебното заведение за страната. При нас може да подадете документи за кандидатстване в това учебното заведение.

Училище

Universität Siegen (University of Siegen) е един от най-висококачествените германски университети функциониращи на територията на федерална провинция Северен Рейн-Вестфалия. Понастоящем във висшето учебно заведение се обучават около 17 500 студенти от цяла Германия и света от над 2090 души висококвалифициран преподавателски и административен състав. Университетът Зиген предлага на кандидат-студентите отлични бакалавърски и магистърски програми в области на академичното знание от рода на: изкуства, педагогика, архитектура, право, бизнес, икономика, информационни технологии, точни науки, инженерство, естествени науки и много други.

Висшето учебно заведение е създадено през 1972 г. и постепенно се превръща в едно от водещите в рамките на своята федерална провинция. Понастоящем около 13 и половина процента от възпитаниците на University of Siegen идват от чужбина. Университетът Зиген предоставя редица възможности за научноизследователска дейност, като към него функционират множество институти и центрове с интердисциплинарен или специализиран профил. Висшето училище предлага голям брой разнообразни форми за пълноценно прекарване на свободното време на своите възпитаници. То има собствена студентска радиостанция и телевизия наречена Кампус ТВ.

Университетът приоритетно полага особено големи грижи за своите чуждестранни студенти, като за техните нужди е изградено и отделно административно звено, което им осигурява ментори по отношение на учебния процес, оказва им всестранна информационна и консултантска помощ по всякакви въпроси и т.н. Висшето учебно заведение разполага с отлично изградена материална база и модерна образователна инфраструктура на територията на неговите няколко кампуса в град Зиген.

Програма

Един от най-модерните и качествени многопрофилни германски университети - Universität Siegen (University of Siegen) предлага на кандидат-студентите от цяла Европа и света множество бакалавърски, магистърски и други видове програми в най-различни области на академичното знание. Всички специалности, дипломи и сертификати на висшето учебно заведение са изцяло съобразени с духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA). Продължителността на курсовете за бакалаври в Университета Зиген е 3-4 години, а на магистратурите му – 1-2 г. University of Siegen предлага отлични бакалавърски и магистърски програми в области от типа на: икономика, информационни технологии, точни науки, инженерство, естествени науки, изкуства, педагогика, архитектура, право, бизнес и т.н.
Учебната година в един от най-добрите и големи немски университети, функциониращи на територията на федерална провинция Северен Рейн-Вестфалия - Universität Siegen (University of Siegen) се провежда в рамките на два семестъра – зимен и летен. Успоредно с основните бакалавърски и магистърски програми на висшето учебно заведение неговите възпитаници имат възможност да запишат и множество допълнителни курсове насочени към повишаването на техните обществени, интердисциплинарни, академични, лингвистични и професионални компетенции, и квалификации, които могат да бъдат посещавани включително по време на лятната ваканция. Всички дипломи, сертификати и специалности на Университета Зиген са напълно адаптирани към духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA).

Спорт

Студентите на Universität Siegen (University of Siegen) в течение на своето обучение в Германия имат възможност по-активно или просто за удоволствие и разтоварване през свободното си време да се занимават с множество разнообразни видове спортна дейност и физическа активност. Това става както с помощта на модерните съоръжения на самото висше учебно заведение, така и посредством множество зали, комплекси и центрове разположени на територията на град Зиген и региона, с които ръководството на Университета Зиген си сътрудничи. Администрацията на University of Siegen регулярно организира и различни видове екскурзии, както и пътувания с учебна цел, до най-разнообразни градове и региони с културно-исторически и туристически забележителности в цяла Германия и чужбина.

Град

Зиген е немски град, известен със своята история, култура и традиции, намиращ се в провинция Северен Рейн-Вестфалия. Той има население от над 105 400 души. В периода 1606 – 1743 година това населено място е столица на германското графство Насау. Зиген е известен и с това, че през 1557 г. в него е роден големият фламандски художник Петер Паул Рубенс. Понастоящем градът е център на района Зиген-Витгенщайн, намиращ се в административния окръг Арнсберг. През Зиген минава реката Зиг, а самият той е в самото сърце на Зигерланд – регион богат на полезни изкопаеми, особено на желязна руда. В града са силно развити различните видове металургична промишленост, машиностроенето и кожарската индустрия.Зиген е разделен на шест градски общини, а климатът му се характеризира с прохладни лета и неособено студени зими. За първи път градът е споменат в историческите документи от 11 век и през средновековието постепенно се превръща във влиятелен център на обществения, политически и културен живот в Германия. В Зиген има и множество интересни забележителности като най-малкият музей в света, посветен на групата Бийтълс, Зигерландският музей на изкуството, в който има платна на Рубенс, Активният музей на Южна Вестфалия, създаден в бивше бомбоубежище, притежаващ многобройни експонати свързани с регионалната история и т.н. В града има също така туристически атракции като старовремски замъци и катедрали. Зиген е известен и с множеството си хорове и новопостроения си театър.

Специалности

Кандидатсване

Настаняване

Видове настаняване

-Общежитие
-Приемно семейство
-Частни квартири
-Апартаменти
-Свободен наем

Описание

Въпреки, че Universität Siegen (University of Siegen) не притежава собствени студентски общежития, които да са разположени на територията на неговия кампус, администрацията на висшето учебно заведение оказва активна консултантска и информационна помощ на учащите се идващи от чужбина по въпросите на тяхното удобно и функционално битово устройване. Основната възможност за настаняване за възпитаниците на Университета Зиген е свързана с резиденциите стопанисвани от локалния клон на немската национална академична организация Studentenwerk. Друга опция за същите е нанасяне в домовете на възрастни хора срещу оказване на помощ в домакинството и бита. Немалък брой студенти на университета излизат и на частна квартира под формата на свободен наем. Доста разпространена практика сред възпитаниците на висшето учебно заведение е и колективното наемане на апартаменти, в рамките на които те живеят в индивидуални стаи, като същевременно използват и общи помещения от рода на: баня, хол, кухня, перално, трапезария и др.

Други университети в Германия

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Friedrich-Schiller-Universität Jena - Friedrich Schiller University Jena Йена Тюрингия държавно
Leuphana Universität Lüneburg - Leuphana University of Lüneburg Люнебург Долна Саксония държавно
HHL Leipzig Graduate School of Management Лайпциг Саксония частно
Friedrich-Alexander-Universität Erlangen-Nürnberg Ерланген/Нюрнберг Бавария държавно
BEST-Sabel-Hochschule Berlin - BEST-Sabel University of Applied Sciences Берлин Берлин частно
Fachhochschule Lübeck - Lübeck University of Applied Sciences Любек Шлезвиг-Холщайн държавно
Hochschule für Grafik und Buchkunst - Academy of Visual Arts Leipzig Лайпциг Саксония държавно
FOM Hochschule für Oekonomie & Management University of Applied Sciences Есен Северен Рейн Вестфалия частно
Fachhochschule Mainz - University of Applied Sciences Mainz Майнц Рейнланд Пфалц държавно
Westsächsische Hochschule Zwickau - University of Applied Sciences Zwickau Цвикау Саксония държавно

Други университети в Зиген

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Universität Siegen - University of Siegen Зиген Северен Рейн Вестфалия държавно

Други университети в областта

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
International School of Management – ISM Дортмунд Северен Рейн Вестфалия частно
Westfälische Hochschule Gelsenkirchen Bocholt Recklinghausen - Gelsenkirchen University of Applied Sciences Гелзенкирхен Северен Рейн Вестфалия държавно
Rheinisch-Westfälische Technische Hochschule Aachen - RWTH Aachen University Аахен Северен Рейн Вестфалия държавно
Bergische Universität Wuppertal - University of Wuppertal Вупертал Северен Рейн Вестфалия държавно
Universität Paderborn - University of Paderborn Падерборн Северен Рейн Вестфалия държавно
Ruhr-Universität Bochum - Ruhr University Bochum Бохум Северен Рейн Вестфалия държавно
Fachhochschule Münster - Münster University of Applied Sciences Мюнстер Северен Рейн Вестфалия държавно
internationale filmschule köln - international filmschool cologne Кьолн Северен Рейн Вестфалия частно
Fachhochschule Bielefeld - Bielefeld University of Applied Sciences Билефелд Северен Рейн Вестфалия държавно
Katholische Hochschule Nordrhein-Westfalen - Catholic University of Applied Sciences NRW Мюнстер Северен Рейн Вестфалия частно