Westfälische Hochschule Gelsenkirchen Bocholt Recklinghausen - Gelsenkirchen University of Applied Sciences

изпрати на приятел           принтирай
Град Гелзенкирхен
Област Северен Рейн Вестфалия
Държава Германия
Вид Университет за приложни науки
Език на обучение Английски език, Немски език, Финансиране държавно Адрес Westfälische Hochschule University of Applied Sciences D-45877 Gelsenkirchen
study-in-germany.bg използва системата на РОДИНА – България - официален представител на учебното заведение за страната. При нас може да подадете документи за кандидатстване в това учебното заведение.

Училище

Westfälische Hochschule Gelsenkirchen Bocholt Recklinghausen (Gelsenkirchen University of Applied Sciences, WH Gelsenkirchen) е основан през 1992 година и постепенно се налага като водещо висше учебно заведение за региона на Рурската област и федералната провинция Северен Рейн-Вестфалия. Понастоящем университетът за приложни науки предлага на кандидат-студентите от целия свят около 20 отлични специализации в сфери на академичното знание като технологии, естествени науки, компютърни науки, инженерство, бизнес, право, журналистика и много други. В момента в четирите модерни кампуса на WH Gelsenkirchen в Гайзелкирхен, Бохолт, Реклингхаузен и Ахаус се обучават голям брой студенти от чужбина.

До февруари 2012 година висшето учебно заведение е популярно в Германия и зад граница под името, с което е наречено при своето основаване - Fachhochschule Gelsenkirchen. Новото наименование на висшето училище за приложни науки отразява неговото разрастване и превръщането му във водещ университет за областта Рур (Westfälische Hochschule Gelsenkirchen Bocholt Recklinghausen). Понастоящем в Gelsenkirchen University of Applied Sciences се обучават около 7000 студенти от Германия и света. Като цяло WH Gelsenkirchen е среден по размери университет за приложни науки, функциониращ в един от най-икономически, научно и културно развитите немски региони – Рур. Висшето учебно заведение разгръща широкомащабна международна дейност, която носи редица възможности на възпитаниците му за реализация в чужбина. То е сключило множество споразумения за академичен обмен с известни висши училища от всички континенти. По техния смисъл, студентите му могат да карат стажове и специализации в много, отлични чуждестранни университети.

Westfälische Hochschule Gelsenkirchen Bocholt Recklinghausen има и голяма научноизследователска активност. В нейните рамки висшето учебно заведение работи в тясно сътрудничество с редица престижни локални и национални фирми и компании. Резултатите от същата имат висок коефициент на практическо приложение и дават възможност на студентите да срещнат потенциалните си бъдещи работодатели още на академичната скамейка, като същевременно имат голямо значение за икономиката и модерния индустриален облик на Рурския регион. Високите качества на образователната дейност на WH Gelsenkirchen обуславя интереса на кандидат-студентите от всички континенти към неговите програми и специализации. Понастоящем във висшето учебно заведение от град Гайзелкирхен се обучават около 320 учащи се от много страни по света. Висококвалифицираният академичен и преподавателски състав на Westfälische Hochschule Gelsenkirchen Bocholt Recklinghausen се състои от над 200 професори и асистенти и към 180 научни сътрудници и специалисти.

Програма

Един от най-добрите и качествени университети за приложни науки в Рурската област - Westfälische Hochschule Gelsenkirchen Bocholt Recklinghausen (Gelsenkirchen University of Applied Sciences, WH Gelsenkirchen) предлага висококачествени бакалавърски и магистърски специализации на кандидат-студентите от целия свят. Всички програми, дипломи и сертификати на висшето учебно заведение са изцяло съобразени с духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA). Продължителността на бакалавърските курсове в Университета за приложни науки Гайзелкирхен е 3-4 години, а на магистратурите му – 1-2 г.

През 2012 година с цел оптимизиране на качествата на образователния процес WH Gelsenkirchen окрупнява голяма част от своите департаменти. Понастоящем процесът на обучение в него се осъществява в рамките на следните негови факултети - по инженерство и фасилити мениджмънт, по компютърни науки и комуникации, по икономика, по икономика и информационни технологии, по механическо инженерство и бионика, по бизнес право и по индустриално инженерство.

В кампуса на висшето учебно заведение в Гейзелкирхен студентите от Германия и чужбина изучават бакалавърски и магистърски специалности като: електрическо инженерство, компютърни науки, журналистика и пиар, инженерна физика, медии и компютърни технологии, бизнес, интернет сигурност, микротехнологии и много други. В кампуса на WH Gelsenkirchen в Бохолт учащите се записват подобни програми по бионика, информационен софтуер, различни видове инженерство, бизнес администрация, мехатроника, компютърни технологии и т.н. В кампуса в Ахаус са специалности като информационен софтуер, електрическо инженерство и автоматика и мехатроника (бакалавърска програма на английски език) и в кампуса на Westfälische Hochschule Gelsenkirchen Bocholt Recklinghausen в Реклингхаузен се изучава химия, международно бизнес право, бизнес мениджмънт, молекулярна биология, нанонауки, транспорт и логистика, полимери, инженерство и др.
Учебната година в Westfälische Hochschule Gelsenkirchen Bocholt Recklinghausen (Gelsenkirchen University of Applied Sciences, WH Gelsenkirchen) се провежда в рамките на два семестъра – зимен и летен. Паралелно с главните програми на висшето учебно заведение за приложни науки от областта Рур, студентите му имат възможност да се включат и в допълнителни курсове за повишаване на техните социални, академични, лингвистични, образователни и професионални компетенции и квалификации, които могат да бъдат посещавани включително по време на лятната ваканция. Всички специализации, дипломи и сертификати на Bochum University of Applied Sciences са изцяло съобразени с духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA).

Спорт

Възпитаниците на Westfälische Hochschule Gelsenkirchen Bocholt Recklinghausen (Gelsenkirchen University of Applied Sciences, WH Gelsenkirchen) могат активно или просто за удоволствие и разтоварване да упражняват най-разнообразна по вид спортна и физическа дейност. Това става с помощта на модерните съоръжения разположени в рамките на различни центрове, зали и комплекси, намиращи се на територията на градовете, в които висшето учебно заведение има кампуси. Администрацията на университета за приложни науки от областта Рур регулярно организира и екскурзии до разнообразни градове и региони с културно-исторически и туристически забележителности в цяла Германия и чужбина.

Град

Гелзенкирхен се намира в западната част на Германия и в северната на градската агломерация Рур (Северен Рейн-Вестфалия). Той има над 267 362 жители, а площта му е 104,84 кв. км. (разположението му е на 60 метра надморска височина). Формално Гелзенкирхен влиза в състава на административния окръг Мюнстер. Градът през първата половина на миналия век бавно оформя съвременния си облик, когато към него постепенно се присъединяват множество по-малки, околни, населени места (общо близо 30 на брой). Наричали са го „градът на 1000-та огньове”, заради прочутите местни факли. Понастоящем той е известен не само в родината си, но и в цяла Европа, с успехите на популярния си футболен отбор Шалке 04.В Гелзенкирхен има редица интересни забележителности и туристически атракции като развлекателния парк „ZOOM – светът на приключенията”. Последният е разделен на три тематични части – Аляска, Африка и Азия. В основата му стои прочутият местен зоопарк, към който са прикрепени много оригинални атракциони, главно с образователна и научнопопулярна насоченост. В града има и доста интересен музей на умалени модели на различни ЖП-превозни средства, който се намира на територията на бившата мина „Zeche Nordstern” („Северна Звезда”).Друга известна местна забележителност и най-крупната културна такава е Музикалният театър, построен през 50-те години. Зданието му е признато за един от най-значителните образци на следвоенната немска архитектура и има вместимост от над 1000 души. В Гелзенкирхен има и няколко парка, от които най-красив е този на полярната звезда (Nordsternpark), където има амфитеатър и множество оригинални скулптури. Към местните забележителности трябва да отнесем и няколкото замъка. От тях най-известните са бароковият Schloss Berge и особено Schloss Horst. В самият център на Гелзенкирхен пък се намира стадионът на култовия местен футболен тим Шалке 04 – „Фелтинс-Арена”. Там се играят не само мачове, но се провеждат и редица други спортни мероприятия и състезания, организират се поп и рок концерти и т.н. Вместимостта на стадиона е 61 673 души (когато има концерти са се събирали и близо 78 500).

Специалности

Кандидатсване

Настаняване

Видове настаняване

-Общежитие
-Частни квартири
-Апартаменти
-Свободен наем
-Студентска къща

Описание

Westfälische Hochschule Gelsenkirchen Bocholt Recklinghausen (Gelsenkirchen University of Applied Sciences, WH Gelsenkirchen) оказва активна помощ на своите чуждестранни възпитаници, по отношение на тяхното удобно и функционално битово устройване. Това става най-често посредством студентски организации от типа на Studentenwerk и т.н. Обикновено те предлагат настаняване в различни общежития и резиденции, разположени на територията на градовете, в които висшето учебно заведение има кампуси. Друг достъпен тип битово устройване за студентите на Gelsenkirchen University of Applied Sciences е в рамките на колективно наети апартаменти (съвместно с техни връстници и колеги). Възпитаниците на WH Gelsenkirchen най-често се настаняват в индивидуални стаи, с колективно ползване на общи помещения от типа на баня, хол, кухня, трапезария и т.н.

Други университети в Германия

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Ernst-Abbe-Fachhochschule Jena - Ernst-Abbe University of Applied Sciences Jena Йена Тюрингия държавно
Quadriga Hochschule Berlin - Quadriga University of Applied Social Sciences Berlin Берлин Берлин частно
Universität Ulm - University of Ulm Улм Баден-Вюртемберг държавно
Hochschule Mannheim - Mannheim University of Applied Sciences Манхайм Баден-Вюртемберг държавно
Ostbayerische Technische Hochschule Regensburg - Regensburg University of Applied Sciences Регенсбург Бавария държавно
Evangelische Hochschule Berlin - Protestant University of Applied Sciences in Berlin Берлин Берлин частно
Hochschule für Angewandte Wissenschaften Hamburg - Hamburg University of Applied Sciences Хамбург Хамбург държавно
Universität Kassel - University of Kassel Касел Хесен държавно
Fachhochschule Brandenburg - Brandenburg University of Applied Sciences Бранденбург на Хавел Бранденбург държавно
Technische Universität Ilmenau - Ilmenau University of Technology Илменау Тюрингия държавно

Други университети в Гелзенкирхен

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Westfälische Hochschule Gelsenkirchen Bocholt Recklinghausen - Gelsenkirchen University of Applied Sciences Гелзенкирхен Северен Рейн Вестфалия държавно

Други университети в областта

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Hochschule Bochum − Bochum University of Applied Sciences Бохум Северен Рейн Вестфалия държавно
Philosophisch-Theologische Hochschule Münster - Philosophico-theological University Münster Мюнстер Северен Рейн Вестфалия частно
FH Aachen - Aachen University of Applied Sciences Аахен Северен Рейн Вестфалия държавно
Universität Siegen - University of Siegen Зиген Северен Рейн Вестфалия държавно
Bergische Universität Wuppertal - University of Wuppertal Вупертал Северен Рейн Вестфалия държавно
Hochschule Bonn-Rhein-Sieg - University of Applied Sciences Bonn Rhein-Sieg Бон Северен Рейн Вестфалия държавно
Rheinische Friedrich-Wilhelms-Universität Bonn - University of Bonn Бон Северен Рейн Вестфалия държавно
Rheinisch-Westfälische Technische Hochschule Aachen - RWTH Aachen University Аахен Северен Рейн Вестфалия държавно
Heinrich-Heine-Universität Düsseldorf - Heinrich Heine University Düsseldorf Дюселдорф Северен Рейн Вестфалия държавно
Fachhochschule des Mittelstands - FHM Билефелд Северен Рейн Вестфалия частно