SRH Fachhochschule für Gesundheit Gera - SRH University of Applied Health Sciences, Gera

изпрати на приятел           принтирай
Град Гера
Област Тюрингия
Държава Германия
Вид Университет за приложни науки
Език на обучение Немски език, Финансиране частно Адрес Hermann-Drechsler-Str. 2 Gera 07548 Thuringen Germany
study-in-germany.bg използва системата на РОДИНА – България - официален представител на учебното заведение за страната. При нас може да подадете документи за кандидатстване в това учебното заведение.

Училище

SRH Fachhochschule für Gesundheit Gera (SRH University of Applied Health Sciences, Gera) се нарежда в списъка на най-висококачествените частни медицински немски университети. Той е и сред най-новите и много амбициозни германски висши учебни заведения в своята сфера. Университетът за приложни здравни науки Гера е създаден през 2006 г. и оттогава се развива с изключително бързи темпове. Той е и първият частен университет на територията на федерална провинция Тюрингия.

От 2007 г. висшето училище получава всички необходими държавни акредитации във връзка с развиваната от него академична дейност. Доказателство за високите качества на същата е и обстоятелството, че от 2011 г. SRH University of Applied Health Sciences, Gera започва да предлага и отлични по качество специализирани магистърски програми. Висшето учебно заведение разполага и с богата, съвременна материална база и образователна инфраструктура, като от 2014 г. се премества в новия си модерен кампус в град Гера.

Програма

Един от проспериращите с най-бързи темпове по-нови частни медицински германски университети - SRH Fachhochschule für Gesundheit Gera (SRH University of Applied Health Sciences, Gera) предлага на кандидат-студентите от цяла Европа и света редица бакалавърски и магистърски програми в най-разнообразни сфери на академичното знание. Всички специалности, сертификати и дипломи на висшето училище са напълно адаптирани към духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA). Продължителността на бакалавърските курсове в Университета за приложни здравни науки Гера е 3-4 години. SRH University of Applied Health Sciences, Gera предлага на своите студенти висококачествени бакалавърски и магистърски специалности в области от типа на: здравна психология, теория и практика на медицинското образование, физиотерапия, обучение на здравни работници, различни видове терапия, рехабилитация, психиатрия, психотерапия, логопедия и др. Образователният процес в рамките на висшето учебно заведение се реализира освен на територията на централния му учебен корпус намиращ се в град Гера, също така във филиалите на SRH Fachhochschule für Gesundheit Gera разположени в градовете Леверкузен, Дюселдорф, Бон, Хайделберг, Щутгарт и Карлсруе.
Учебната година в един от най-младите и бързо развиващи се частни медицински университети в Германия - SRH Fachhochschule für Gesundheit Gera (SRH University of Applied Health Sciences, Gera) се провежда в рамките на два семестъра – зимен и летен. Успоредно с основните бакалавърски и магистърски програми на висшето училище неговите студенти имат възможност да запишат и редица допълнителни курсове насочени към повишаването на техните социални, интердисциплинарни, академични, лингвистични и професионални компетенции, и квалификации, които могат да бъдат посещавани включително по време на лятната ваканция. Всички сертификати, дипломи и специалности на Университета за приложни здравни науки Гера са изцяло съобразени с духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA).

Спорт

Възпитаниците на SRH Fachhochschule für Gesundheit Gera (SRH University of Applied Health Sciences, Gera) в течение на своето следване в Германия могат по-интензивно или предимно за разтоварване през свободното си от занятия време да упражняват множество видове спортна дейност и физическа активност. Това става факт с помощта на модерните спортни съоръжения разположени в рамките на множество специализирани комплекси, центрове и зали разположени на територията на град Гера и региона (а също така и в градовете, в които висшето учебно заведение има филиали - Бон, Хайделберг, Щутгарт, Леверкузен, Дюселдорф, и Карлсруе. Администрацията на Университета за приложни здравни науки Гера регулярно организира и пътувания с учебна цел, както и екскурзии, до редица градове и региони с туристически и културно-исторически забележителности в цяла Германия и отвъд нейните граници.

Град

Гера е третият по големина град на територията на федералната провинция Тюрингия. Той е разположен в източната част на тази област, на река Вайзе-Елстер, на 60 километра южно от Лайпциг и на 80 източно от Ерфрут. Населението му е около 100 000 души, а площта - 151,93 кв. км. В Гера се намира най-големият градски горски масив в рамките на Тюрингия, наречен Geraer Stadtwald (Градската гора). Той е в западната част на града, а на северозапад има друг подобен такъв - Zeitzer Wald (на границата с провинция Саксония-Анхалт).Основните забележителности и туристически атракции в Гера са: Сградата на старото кметство (1576 г.), Пазарният площад с прочутия местен фонтан, Театърът от 1902 година, Къщата-музей „Ото Дикс”, посветена на живота и творчеството на известния немски художник, Вила „Шулебург” (построена от архитекта Анри Ван де Велде), Неоготическата катедрала „Свети Йоан”, бароковата катедрала с интериор в стил Ар Нуво „Свети Салватор”, късноготическите катедрали „Света Мария” и „Света Тринитата”, Биреният погреб Geraer Höhler, Местната зоологическа градина и много други.Особен интерес за туристите представлява и Градската ботаническа градина, която функционира към Музея на естествените науки - Botanischer Garten der Museum für Naturkunde Gera. Тя е създадена през 1897-1900 година във вид на парк в английски стил, който се обединява с музея през 1947 г. Понастоящем там има над 300 вида ценни и редки растителни и дървесни видове. Освен Музеят „Ото Дикс” в Гера има и други подобни културни учреждения като Градският музей, Художествената галерия „Orangerie”, гореспоменатият Музей на естествените науки „Schreiber House”, намиращ се в най-старото здание в града, Музеят на декоративно-приложните изкуства „Ferber House”, притежаващ богата колекция от керамика в стил „баухаус” (произведения изработени от художници като Ото Линдиг и Теодор Боглер, както и архитектурни работи на Тило Шодер и фотографии на Ан Бирман). В Гера също така се намират централите на редица престижни немски компании като Deutsche Telekom AG, Electronicon Kondensatoren GmbH и др. и градът като цяло е много добре развит инфраструктурно и икономически. Там функционират и няколко германски висши и средни учебни заведения, в които се обучават студенти и ученици от страната и чужбина.

Специалности

Кандидатсване

Настаняване

Видове настаняване

-Общежитие
-Частни квартири
-Апартаменти
-Свободен наем

Описание

Въпреки, че Fachhochschule für Gesundheit Gera (SRH University of Applied Health Sciences, Gera) не притежава собствени студентски общежития, които да са разположени в рамките на неговите учебни корпуси, администрацията на висшето учебно заведение оказва пълна и активна консултантска и информационна помощ на учащите се идващи от чужбина по отношение на тяхното удобно и функционално битово устройване. Една от основните възможности пред възпитаниците на частното висше училище е свързана с настаняване в резиденциите стопанисвани от локалните клонове на различни немски национални академични организации или в частни такива. Друга налична опция за студентите на Университета за приложни здравни науки Гера е излизането им на частна квартира под формата на свободен наем. Доста разпространена практика сред учащите се от град Гера е и колективното наемане на апартаменти, в рамките на които те живеят в индивидуални стаи, като същевременно използват и общи помещения от типа на: хол, кухня, трапезария, баня, перално и др.

Други университети в Германия

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Hochschule Fresenius - Fresenius University of Applied Sciences Франкфурт на Майн Хесен частно
Universität Osnabrück - University of Osnabrück Оснабрюк Долна Саксония държавно
Hochschule Reutlingen - Reutlingen University Ройтлинген Баден-Вюртемберг държавно
EBC Hochschule - EBC University of Applied Sciences Берлин Берлин частно
Westfälische Wilhelms-Universität Мюнстер Северен Рейн Вестфалия държавно
Alice-Salomon-Hochschule Berlin - The Alice Salomon University of Applied Sciences Берлин Берлин държавно
IB-Hochschule Berlin - IB University of Applied Social Sciences Berlin Берлин Берлин частно
Hochschule Ulm - Ulm University of Applied Sciences Улм Баден-Вюртемберг държавно
Fachhochschule Frankfurt am Main - Frankfurt University of Applied Sciences Франкфурт на Майн Хесен държавно
Hertie School of Governance Берлин Берлин частно

Други университети в Гера

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
SRH Fachhochschule für Gesundheit Gera - SRH University of Applied Health Sciences, Gera Гера Тюрингия частно

Други университети в областта

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Friedrich-Schiller-Universität Jena - Friedrich Schiller University Jena Йена Тюрингия държавно
SRH Fachhochschule für Gesundheit Gera - SRH University of Applied Health Sciences, Gera Гера Тюрингия частно
Bauhaus-Universität Weimar - Bauhaus-University Weimar Ваймар Тюрингия държавно
Technische Universität Ilmenau - Ilmenau University of Technology Илменау Тюрингия държавно
Ernst-Abbe-Fachhochschule Jena - Ernst-Abbe University of Applied Sciences Jena Йена Тюрингия държавно
Fachhochschule Nordhausen - Nordhausen University of Applied Sciences Нордхаузен Тюрингия държавно